• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 düşük ve kürtaj sonrası gebelik olur mu?

catbastet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2025
43
18
3
30
merhaba hanımlar, son 2 yılda 2 kez hamile kaldım fakat ikisi de düşük ile sonuçlandı, doktorlar keselerinin tutunma noktasında kanama alanları oluştuğunu söyleşmişti sürekli kanama yaşıyordum, sebebini detaylıca öğrenmek üzere kromozom ve pıhtılaşma testi yaptırdım onlar da normal geldi. Şu an eşimle boşanma davamız devam ediyor dolayısıyla uzun bir süre çocuk düşünmeyeceğim fakat bu yaşadığım düşükler beni çok düşündürüyor ileride de çocuk sahibi olamayacağım hissi yaratıyor. Bana göre benim sorunlarımdan biri de rahmin tam kalınlaşmıyor olabileceği, önceden regl öncesi 5 mm civarı çıkıyordu en son reglin 14 15.günleri 8mm çıktı . Geçirilen revizyon küretajlar sonrası rahim incelik sorunu nasıl çözülür? Hsg temizdi. Benim gibi 2 düşük ve kürtaj sonrası sağlıklı hamile kalabilen ardaşlar oldu mu merak ediyorum, biraz morale ihtiyacım var desteklerinizi bekliyorum

Böyle bir tecrübem yok ama gebelik düşündüğünüz ay yumurtlama civarı rahim kalınlığı ölçtürebilirsiniz. Öncesinde progestam gibi ilaçlar da kullanabilirsiniz. Yine rahim kalınlığı için bir ilaç vardı adını hatırlayamıyorum tüp bebek tedavisinde kullanılıyordu ondan kullanılabilor gerek görülürse. Yeterli bir süre rahim dinlenirse bence rahim kalınlaşmaması problemi varsa dahi çözülecektir.

Böyle bir tecrübem yok ama gebelik düşündüğünüz ay yumurtlama civarı rahim kalınlığı ölçtürebilirsiniz. Öncesinde progestam gibi ilaçlar da kullanabilirsiniz. Yine rahim kalınlığı için bir ilaç vardı adını hatırlayamıyorum tüp bebek tedavisinde kullanılıyordu ondan kullanılabilor gerek görülürse. Yeterli bir süre rahim dinlenirse bence rahim kalınlaşmaması problemi varsa dahi çözülecektir.

yani 1 2 sene süre geçtiğinde rahim kendini yeniliyor ve eski kalınlığına geri dönebiliyor mu

yani 1 2 sene süre geçtiğinde rahim kendini yeniliyor ve eski kalınlığına geri dönebiliyor mu
Muhtemelen 3 ayda da dönüyordur. Zaten kürtaj sonrası 3 ay dinlenme önerilir. Ben sizde belkiiii kontrol olmadan yeniden gebelik olduysa ve şüphelendiğiniz durum varsa diye çıkarım yapıyorum. Doğumda vajinal olsa ds bir süre dinlenmesi istenir rahmin sezaryende 2 sene gebelik olmasa iyi denir mesela. Yani süre geçmesi tüm bu durumlardan yola çıkarak iyileştiğini gösteriyor.

Muhtemelen 3 ayda da dönüyordur. Zaten kürtaj sonrası 3 ay dinlenme önerilir. Ben sizde belkiiii kontrol olmadan yeniden gebelik olduysa ve şüphelendiğiniz durum varsa diye çıkarım yapıyorum. Doğumda vajinal olsa ds bir süre dinlenmesi istenir rahmin sezaryende 2 sene gebelik olmasa iyi denir mesela. Yani süre geçmesi tüm bu durumlardan yola çıkarak iyileştiğini gösteriyor.

umarım eski haline dönüyordur, şu an değil ama ileride anne olmak istiyorum inşallah olur, beynimi yedim acaba çok inceldiyse zarar gördüyse bir daha olmazsa diye

umarım eski haline dönüyordur, şu an değil ama ileride anne olmak istiyorum inşallah olur, beynimi yedim acaba çok inceldiyse zarar gördüyse bir daha olmazsa diye
Bu stresi yapmayın hiç. Sebepsiz infertilitenin tek sebebi stres. Tüm olumsuzluklara rağmen nice gebeler gördüm burda. Ki burda sadece varsayım konuşuyoruz.

Bende iki yılda iki doğal gebelik gecirdim ikiside 7 haftalık olmadan düşükle sonuçlandı gen testi pıhtılaşma rahim filmi vs cektirdik bi problem yok sebebsiz yani böyle şeyler olabilir ama önemli bir noktada sperm kalitesi eğer spermler sağlıksızsa gebelikde haliyle düşükle sonuçlanır hayırlısı olsun herkes için

Bende iki yılda iki doğal gebelik gecirdim ikiside 7 haftalık olmadan düşükle sonuçlandı gen testi pıhtılaşma rahim filmi vs cektirdik bi problem yok sebebsiz yani böyle şeyler olabilir ama önemli bir noktada sperm kalitesi eğer spermler sağlıksızsa gebelikde haliyle düşükle sonuçlanır hayırlısı olsun herkes için

sperm kalitesine bakılmamıştı artık öğrenmek de imkansız zaten, size de geçmiş olsun, peki kürtaj oldunuz mu düşükler sonrası rahminiz ne durumdaydı kalınlık vesaire

sperm kalitesine bakılmamıştı artık öğrenmek de imkansız zaten, size de geçmiş olsun, peki kürtaj oldunuz mu düşükler sonrası rahminiz ne durumdaydı kalınlık vesaire
İlkinde kürtaj oldum ikincisinde ilaç ile düşük yaptırdı doktorum rahim kalınlaşması ile ilgili problemim yoktu bununla ilgili bişey söylemedi

merhaba hanımlar, son 2 yılda 2 kez hamile kaldım fakat ikisi de düşük ile sonuçlandı, doktorlar keselerinin tutunma noktasında kanama alanları oluştuğunu söyleşmişti sürekli kanama yaşıyordum, sebebini detaylıca öğrenmek üzere kromozom ve pıhtılaşma testi yaptırdım onlar da normal geldian eşimle boşanma davamız devam ediyor dolayısıyla uzun bir süre çocuk düşünmeyeceğim fakat bu yaşadığım düşükler beni çok düşündürüyor ileride de çocuk sahibi olamayacağım hissi yaratıyor. Bana göre benim sorunlarımdan biri de rahmin tam kalınlaşmıyor olabileceği, önceden regl öncesi 5 mm civarı çıkıyordu en son reglin 14 15.günleri 8mm çıktı . Geçirilen revizyon küretajlar sonrası rahim incelik sorunu nasıl çözülür? Hsg temizdi. Benim gibi 2 düşük ve kürtaj sonrası sağlıklı hamile kalabilen ardaşlar oldu mu merak ediyorum, biraz morale ihtiyacım var desteklerinizi bekliyorum
Genetikli tüp bebege başlıcam bu şekilde yim bakalım. İnşallah bu sefer düşük olmaz

Yok ben de tam. Sorun bulunamadı ufak ufak şeyler buldular ama yinede tedaviler ise yaramadı

öyleyse siz de bir yumurtlama zamanı rahim duvar kalınlığınu ölçtürün, kürtaj sonrası rahim içi inceldiği için embriyonun tutunmasını engelliyormuş. Bende de hormonlarda ya da yumurtalarda bir sorun görülmemişti amh 2.76 çıkmıştı her şey iyiydi fakat ben incelme olduğundan şüpheleniyorum

öyleyse siz de bir yumurtlama zamanı rahim duvar kalınlığınu ölçtürün, kürtaj sonrası rahim içi inceldiği için embriyonun tutunmasını engelliyormuş. Bende de hormonlarda ya da yumurtalarda bir sorun görülmemişti amh 2.76 çıkmıştı her şey iyiydi fakat ben incelme olduğundan şüpheleniyorum
Valla baktirmadigim bir ebemin şeyi kaldı yani benim tüp bebek denicez pgtli doktor bunda doğma. İhtimali yüksek dedi

Back
X