2. Ele bakış açınız nedir samimi olarak

Güzel bir şeye vesile olmuşsunuz ne güzel 🥰 Benim kızım da ameliyat olacaktı ve emmediği, biberonla beslendiği için mecburen hastanede kullanmak için bir sterilizatöre ihtiyacım vardı. Mağazada, internette 1000 lira civarı olan bir makineyi 100 liraya almıştım. Bir güzel temizleyip kullandım. Sıfır olanla aynı işi yaptı sonuçta. Çok şükür durumumuz çok kötü değil ama ona ya da pahalı kıyafetlere vereceğim parayı kaliteli beslenmek için kullanmak daha mantıklı geliyor bana.
Daha gecen süt sagma makinasını 40 tlye sattım.
Bende kablosu yoktu.
Bi hanım bizde kablo var hastaneden makina yeterli dedi.0 ı 350 tl ben 40 tlden verdim valla helali hos olsn.Değerlendirmelerimi bi okusanız cenneti garantilemis dersiniz saklsdlkkls Allah razı olsnlar havada ucuyor:)
O sekilde evde duracaktı.2.de düsünmüyrm ki 100 tl verip kablo alayım:)Birinin isine yaradı en azından.

Suana kadar bilmyordm bisey olmadı simdi duydum ya illa olur:KK51:
Benimkiler tanıdık gerci ice basma falan yok.
Bundan sonra yazarım detaya ice basmamız yoktur diye:=)
Bu sadece bir ornek.. mesela cocukta duz tabanlik varsa vs. Bunun gibi ornekler cogaltilabir.

Etiketli dahi olsa 2. El 2.eldir. Mağaza fiyatından çok daha ucuza koymak zorunda. Bizim insanımız gerçekten fırsatçı, herkes elinde kazık geçirmek için bekliyor. Başka da bir şey değil. Arada denk gelebilir gerçekten uyguna temiz ürünler satanlar, araştırmanız gerekli. Kullanıcı yorumlarını irdeleyin. Ya ben bi ayakkabı satmıştım, hiç kullanılmamış kutulu aynı ayakkabıyı satıcının biri 2 kat fiyata koymuş. 🤷🏼‍♀️ Yine vakkodan (kendi sitesinden) bi çanta almıştım kadının teki 2. El ürünü çok daha pahalıya koymuştu siteye. Yorum yapıp sitesinde çok daha ucuz alacaklar ordan alsın dediğimde ağzına geleni saydı 🤣

ya geçen gün gördüm bende.
880 lira sıfırı barçında ayakkabının kullanılmışını 2000 bine koymuş ayıptır yahu.

Bunun yüksek standartla alakası yok yalnız. Biz orta direk insanlarız ama ben de hiç dolaptan almam ve orayı “kar etme amacıyla” kullananları saçma bulurum. Bir ara arkadaşım zaradan alacağı mont bitince ordan sıfır bulurum diye girdi millet indirimden toplayıp 2 katı fiyatına satıyordu eee alemin kerizi değilsek almayız zaten, standartlardan bagımsız 👌
😱
2. el satışlarda bile böyle kurnazlıklar mı dönüyor?
Bir de alışveriş çılgınlığı yapan kadınlar var, onlarında aldıkları bazı ürünlerin etiketi bile üstünde dolap bekliyor, bir arkadaş vardı sürekli indirim kollayıp bir elbise alacaksa birkaç rengini birden alırdı, bir tanesini çok beğenip giyiyorsa diğerleri etiketiyle dururdu sonra da dolap boşaltmam lazım diyerek etiketlileri satardı.
Yengelerimden bir tanesinde de ayakkabı merakı vardı, ben saymayı bıraktığımda 60 çift ayakkabıydı, çoğunu da giymezdi, onlara sahip olma fikri hoşuna gittiği için kendini frenleyemez her gördüğü ayakkabıyı alırdı.

Herkes üstüne alınmasın ama bazılarımız giyim-ayakkabı alışverişine kendisini fazla kaptırıyor, ihtiyacı olsun olmasın gördüğü her şeyi alma dürtüsünü kontrol edemiyor, bu yüzden de dolaplarında bir sürü ama birbiriyle kombinleyemeyecekleri parçalar oluyor.

😱
2. el satışlarda bile böyle kurnazlıklar mı dönüyor?
Bir de alışveriş çılgınlığı yapan kadınlar var, onlarında aldıkları bazı ürünlerin etiketi bile üstünde dolap bekliyor, bir arkadaş vardı sürekli indirim kollayıp bir elbise alacaksa birkaç rengini birden alırdı, bir tanesini çok beğenip giyiyorsa diğerleri etiketiyle dururdu sonra da dolap boşaltmam lazım diyerek etiketlileri satardı.
Yengelerimden bir tanesinde de ayakkabı merakı vardı, ben saymayı bıraktığımda 60 çift ayakkabıydı, çoğunu da giymezdi, onlara sahip olma fikri hoşuna gittiği için kendini frenleyemez her gördüğü ayakkabıyı alırdı.

Herkes üstüne alınmasın ama bazılarımız giyim-ayakkabı alışverişine kendisini fazla kaptırıyor, ihtiyacı olsun olmasın gördüğü her şeyi alma dürtüsünü kontrol edemiyor, bu yüzden de dolaplarında bir sürü ama birbiriyle kombinleyemeyecekleri parçalar oluyor.
Çok fazla hemde. Senin bahsettiklerin nadir vardır aralarında abla. Ben de bazen cok sorgulamadan alırım, bakarım giymeyecegim ürünler bir arada hepsini toparlar annemlere gönderirim annem de ihtiyaç sahiplerine dağıtır, atıyorum yeni aldıgım nike(marka temsili) ayakkabımı iki defa giyip sıkılıp satmam giyerim cok yıpranmadan da baskasına veririm baskası da faydalanır ben de ayakkabıdan fayda saglamıs olurum. Elektronik ve büyük esyalar haricinde satmak benlik degil, ben aileden önce cevrendekileri giydir,doyuru gördüm ögrendim o yüzden önce çevreme bakarım.

Çok fazla hemde. Senin bahsettiklerin nadir vardır aralarında abla. Ben de bazen cok sorgulamadan alırım, bakarım giymeyecegim ürünler bir arada hepsini toparlar annemlere gönderirim annem de ihtiyaç sahiplerine dağıtır, atıyorum yeni aldıgım nike(marka temsili) ayakkabımı iki defa giyip sıkılıp satmam giyerim cok yıpranmadan da baskasına veririm baskası da faydalanır ben de ayakkabıdan fayda saglamıs olurum. Elektronik ve büyük esyalar haricinde satmak benlik degil, ben aileden önce cevrendekileri giydir,doyuru gördüm ögrendim o yüzden önce çevreme bakarım.
Çok afedersiniz biz bize yazışıyoruz bu sebeple kimse üstüne alınmasın ama 2. el araba vb satışlarındaki fırsatçılıktan sonra kullanılmış kıyafetlerde de mi fırsatçılık başladı?
Etiketli veya değil bir ürün sizden önce başkasına aitse 2. el olur otomatikman, 2. elde de mantık uygun fiyatla satmak değil midir?

Böyle şeyleri dillendirmekten pek hoşlanmam ama araba ve ev harici 2. el satışı yapmadım hiç, karşı değilim ama satmak yerine giyim, mobilya vb birilerine vermeyi tercih ediyorum.

Çok afedersiniz biz bize yazışıyoruz bu sebeple kimse üstüne alınmasın ama 2. el araba vb satışlarındaki fırsatçılıktan sonra kullanılmış kıyafetlerde de mi fırsatçılık başladı?
Etiketli veya değil bir ürün sizden önce başkasına aitse 2. el olur otomatikman, 2. elde de mantık uygun fiyatla satmak değil midir?

Böyle şeyleri dillendirmekten pek hoşlanmam ama araba ve ev harici 2. el satışı yapmadım hiç, karşı değilim ama satmak yerine giyim, mobilya vb birilerine vermeyi tercih ediyorum.
Aynen ben de aynı sekilde düşünüyorum, hayrına vermek benim benimsedigim ve içinde büyüdüğüm bir düşünce şekli.

Şimdi size örnekliyim abla bide başka merak edenler için güncel bir ürün atıyorum.

40B5B5C9-67E2-4A80-86A6-1E79558FD256.jpeg

Bu indirimde olup sadece XL bedeni kalan mangonun sitesinden bir palto

189C70FA-680A-41A0-8F61-AABDA03497B8.jpeg

Buda dolaptan satılan aynı ürün.

Aynen ben de aynı sekilde düşünüyorum, hayrına vermek benim benimsedigim ve içinde büyüdüğüm bir düşünce şekli.

Şimdi size örnekliyim abla bide başka merak edenler için güncel bir ürün atıyorum.

Eki Görüntüle 3029607

Eki Görüntüle 3029608
Ay tövbe estağfurullah, valla ağzımdan yanlış bir şey çıkacak da bilmeden birilerini inciteceğim diye korkuyorum ama şahsen bu kişiden hak etmediği bir ücret karşılığı ürününü alacağıma aynı paraya gider mağazadan 2 tane mont alır bir gün birini bir gün birini giyerim, markalı giyim takıntımda yoktur zangoymuş vangoymuş önemsemem, kaliteli bir kumaşla kış günlerinde sıcacık tutan 600-700 liraya çok güzel montlar var onlardan alırım:))

Eki Görüntüle 3029607

Eki Görüntüle 3029608
İndirim paylaşan hesapları da takip ediyor bu çakallar. İki sene önce hm indiriminde bir çocuk kot ceketi 15 liraya koydu. Bu sayfalardan biri paylaştı. Ben görüp linke tıklayana kadar kapışmışlar. Benim amacım oğluma almaktı alamadım bu on tane birden alanlar yüzünden. Bir hafta geçti geçmedi en az üç ayrı hesapta hm çocuk ceketi etiketli fln diye koydular az vicdanlısı 50 lira iyice gözü dönmüştü 80 lira diye koydular. Ben hatta bir ikisine yaptığınız hoş değil dedim. Bir de pişkin pişkin zorla mı almasınlar yazdılar.

Eki Görüntüle 3029607

Eki Görüntüle 3029608
Aslında tam çakallık diyemeyiz sadece xl bedeni olduğu için bu fiyata düşmüş. Aynı ürünün 38 bedenin satış fiyatını bilmek lazım. Kadının sattığı sıfır etiketli ürün ise tabi.

Bir ara dolaptan kıyafet sattım mesela.
2.el almakistiyorsanız kadıköy cuma pazarını görmeniz lazım başka bişi demiyorum ben bile ne ürünler aldım oradan.
Bit pazarı deniyor oraya ne müthiş kıysfetler den geliyor varya.
2015 2016 yıllarında parça 1 liraya ne kıyafetler almıştım ah ahhh o günleri hatırladım bershka lar zaralar mudolar 😆

sen bulamıyon bence🤣
oğlan geçen yaz kaykay diye tutturdu markasıyla modeliyle istiyor birde. kendi kaykayı profesyonel değilmiş ulen sitenin içinde kullanıyon zaten sanki kendi profesyonel kaykaycı.
dolapta buldum 3 de 1 fiyatına yeni gibiydi valla.
tupperda dolaptan alıyorum ben sıfır tuppercı var bir sürü. bizim pazarda bile daha pahalı dolapta uygun satıyorlar.
Ben de ogluma pc cantasi aldim.Ben ne gorsem once sifir fiyatlarina bakiyorum.
Incecik korumasiz cantalar nette 50 tl iken ben korumali,ici elyafli,paketinden yeni acilmis gibi cantayi 50 tlye aldim.
Satici kizinin 1 2 defadan fazla kullanmadigini soyledi,kesinlikle dedigi gibiydi.

Kızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice
Evet bana da sanki öyle bir tavır içerisinde gibi geldiler ama bence 2.el almanız da bir sıkıntı yok, sıkıntı size bu şekilde hissettiren insanlarda. Ben olsam mesafe koyarım.
Kendimden örnek vereyim;
Eşim ve ben 30.000+ kazanıyoruz ama ben kızıma etiketli ya da çok az kullanılmış ayakkabi, mont tarzı şeyler alıyorum. Mesela geçen eşime bot aldım etiketli, normalde 2.500₺ değeri ben kupon vs ile 926₺ ya aldım. Kızıma iki tane hiç kullanılmamış bot aldım skecher çok uygun fiyattan. Şimdi kitaplığa ihtiyacım var ikeanin kapaklı Billy modeli. Letgo dan bakıyorum istediğim gibi bulursam alacağım.
Kendi kullanmadığım eşyaları da letgo ya da dolap üzerinden satarım. Mesela geçen yaz mutfağımı yeniledim. Eski mutfağımin musluğunu, lavabosunu, dolaplari, eski masami vs hep sattım.
O kişilerin hayata bakışları çok yüzeysel bence. Sürekli sıfır almak ya da kullanmadığını atmak hem dünyaya, hem Türkiye ekonomisine hemde hem kendi bütçenize zarar.
Birikim bu şekilde yapılıyor ayrıca.

Kızlar ben 2. Ele karşı biri değilim daha önce etiketli ya da kullanılmış ürünleri çok uygun fiyatlara aldım fakat bir arkadaşım bu durumu bildiği için mesela Zara link atıyorum beğendiğim bişi Dolap da yok mu diyor , sanki ordan alamayacak mışım gibi hissettiriyor bana maddi olarak da kötü bir durumda değilim ama bir kez ordan almam hep ordan alıyorum imajı mı oluşturdu ve rahatsız olmaya başladım sizce ben mi alıngan mıyım eklemeyi unutmuşum geçen sene de bu arkadaşım Zara sitesinden bi takım atmıştı bana oğlu için sen de dolaptan bak çok güzel demişti ikisi birleşince doldum iyice

ben aldim ceket gibi direkt tene değmeyen kiyafet. bir de etiketli satanlar var giyilmemis onlardan aldim. ama artik almiyorum esyalarin enerjisi var sahibinin enerjisi sana geliyor

Aslında tam çakallık diyemeyiz sadece xl bedeni olduğu için bu fiyata düşmüş. Aynı ürünün 38 bedenin satış fiyatını bilmek lazım. Kadının sattığı sıfır etiketli ürün ise tabi.
38 bedeni varken de aynı fiyattı. Takip ettiğim indirim hesabı paylaşmıştı, saniyesinde bitirip çakallık yapıyorlar. Muhalefet olmaya calısmak icin yazıyorsunuz sadece maalesef.

Geçen dönem okul projelerimden biri ikinci el uygulamaları ile ilgili idi. Bu nedenle Avrupa/Amerika ve Türkiye’deki ikinci el sektörü ile ilgili biraz araştırma yapmam gerekti. Şaşkınlıkla anladım ki bizim memleketin aksine Avrupa’da özellikle gençler arasında ikinci el kullanmak sıradan olmanın ötesinde ‘havalı’ bir davranış. Bizdeki ikinci el algısı daha negatif halen, ama bu algı biraz da mecburiyetten değişiyor tabi.

Hic almadim satmadim da.esya degilse kiyafet falan asla alamam icim almaz.sifir olsun ama biraz pahali olsun.kiyafet ayakkabi bana hic hijyenik gelmiyor.

38 bedeni varken de aynı fiyattı. Takip ettiğim indirim hesabı paylaşmıştı, saniyesinde bitirip çakallık yapıyorlar. Muhalefet olmaya calısmak icin yazıyorsunuz sadece maalesef.
Sizi tanımam etmem neyinize muhalefet olayım. İkinci el üründe satmam. Ama trendyolda falanda tek kalan bedenler hep indirime giriyor yani aynı ürünün 42 bedeni işe 38 bedeni aynı fiyat olmuyor. Sizin paylaştığınız ürünün bedenleri böyle olduğu için yazdım. Sizde aynı bedeninde indirimde olduğunu söylediniz. Durum böyleyse elbette yapılan çakallık

Daha gecen süt sagma makinasını 40 tlye sattım.
Bende kablosu yoktu.
Bi hanım bizde kablo var hastaneden makina yeterli dedi.0 ı 350 tl ben 40 tlden verdim valla helali hos olsn.Değerlendirmelerimi bi okusanız cenneti garantilemis dersiniz saklsdlkkls Allah razı olsnlar havada ucuyor:)
O sekilde evde duracaktı.2.de düsünmüyrm ki 100 tl verip kablo alayım:)Birinin isine yaradı en azından.
Kullanıcı adınızı verin biz de bakalım, belki işimize yarayan ürün çıkar. Benim de süt sağma makinem arızalandı Avent’in, kabloları her şeyi var, arızalı kısmı için 90 TL yenisini satıyorlardı servisten almadık. Gerçi pandeminin başıydı evdeydik sağmam gerekmedi.

Back
X