2 Erkek arasında sıkıştım kaldım, aşk mı mantık mı çözemiyorum

melihasaglam

Aydın
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2007
618
28
Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

Bu işin doğrusu nedir sizce?

işin doğrusu hayatına giren kişi yüzünden şuan hayatındaki insandan uzaklaşacak bahaneler arıyorsun 3 yıldır hiç mi gözüne batmadı bunlar.. ama olacağı yok ilerisi olmaz diyorsan çok uzatmadan bitir ve tabiiki başkası için değil kendin için

Son düzenleme:
Bu işin doğrusu ; sev yada sevme hayatında bir adam varken başka bir adamı ölçüp tartmayacaksın.
Bu işin doğrusu ; ilişkini başka bir adamla "hangisini seçsem" diye kıyaslıyorsan hala devam edip o adama terbiyesizlik yapmayacaksın.
Bu işin doğrusu ; vicdan sahibi olup konmak istemediğin durumlara başkasını sokmayacaksın.

Bencil olup kendini düşünmelisin bence canım. Seni yadirgayanlar olacaktır belki ama ben de yıllar önce böyle bir seçim yapmak zorunda kalmıştım. Seni cok iyi anliyorum. Kendimi düşünerek karar verdim cok sukur pişman da olmadım.

işin doğrusu hayatına giren kişi yüzünden şuan hayatındaki insandan uzaklaşacak bahaneler arıyorsun 3 yıldır hi mi gözüne batmadı bunlar.. ama olacağı yok ilerisi olmaz diyorsan çok uzatmadan bitir ve tabiik ibaşkası için değil kendin için
Şu an hayatımda olan kişiden çok çok önceleri uzaklaşmıştım aslında. Şimdiki, adam sebep değil aslında. Sadece ummadığım zamanda tanıştım. Belki de zamansız tanıştım o kadar. Normalde zaten 1 senedir hep sorgu içindeyim kendi içimde. Teşekkür ederim cevabın için. Kendim için bitirirken arkada kalanı napıcam onu bilmiyorum.

İster istemez seçmek zorunda kaldım. Sevgilimden ayrılmadan, bu ilişkiye kapı açamam elbet de. Ne yapsam mantık mı, vicdan mı, gelecek mi, yılar mı karar veremiyorum. Çok ama çok mutsuzum. İçim acıyor. Ya bencil olup kendimi düşünmeliyim ya da kadere boyun eğmeliyim. 31 yaşındayım. Çocuk değilim ama sanırım kafam yeteri kadar çalışmıyor. Doğruyu arıyorum ama bulamıyorum.

Bencil olup kendini dusunmelisiniz tabi ki.

Hayat kadinlara acimasiz, 31 yasindasiniz, her seyi gectim ureme hucreleriniz tukeniyor.

Kiminle mutlu olacaksaniz ona gidin.

Baslikta ask mi mantik mi demissiniz lakin ben sevgilinizle aranizda bir ask goremedim zira:

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım

Ayrilin o zaman, bu isin bir sonu yok. Nereye kadar devam edecekseniz, sevmediginiz istemediginiz bir adamla 40 yasina kadar mi? Acimaktan iliski olmaz, ayrilin. Diger adami alirsiniz, almazsiniz bilemem lakin , sevgilinizden ayrilin. Bu iliski sizin icin zaman kaybi, baska bir sey degil, evlenseniz de mutlu olamazsiniz. O adama da uzulmeyin,erkek bu 1 gun uzulur, 2 gun uzulur, 3.gun baskasini bulur.

Acimayi, vicdani gecin, ne istiyorsaniz, sizin icin dogrusu neyse onu yapin.

Şu an hayatımda olan kişiden çok çok önceleri uzaklaşmıştım aslında. Şimdiki, adam sebep değil aslında. Sadece ummadığım zamanda tanıştım. Belki de zamansız tanıştım o kadar. Normalde zaten 1 senedir hep sorgu içindeyim kendi içimde. Teşekkür ederim cevabın için. Kendim için bitirirken arkada kalanı napıcam onu bilmiyorum.
bitirmelisin o zaman bence

Burç işi değil bu, öyle olsa ikinci adamın burcunu da yazardınız herhalde, bazen basit bakmak lazım daha iyisini bulmuşsunuz, eskisini bırakın gitsin. İlerlemek için illaki bir şeyleri geride bırakmamız gerekir. Hayat işte yapacak bir şey yok. Gerisi sizin kendi vicdan muhasebeniz.

Yeni tanıştığınız insana da çok güvenmeyin evlilik düşünüyor mu o da. Belki yeni tanıştığınız sizi bırakır üzer de en azından 3 yıllık sevgilinizi tanıyorsunuz.. yanlış yaparsanız üzülürsünüz. Bu yaptığınız aldatmaya girer başta aranızda ki lisans farkını görmeliydiniz zaten burda yanlış başlamış.

Duyguların hislerin ne diyorsa onu yap.Bir kere sevgilinden ayrıl bana göre cünkü asık degilsin asık olmadıgın bir adamla da mutlu olamazsın evlendikten sonra ki suanda bile mutlu degilsin.Suan konustugun adam hakkında da zamanla yine kendi duygularınla karar ver.Ama sevgiline asıksan ondan ayrılma belki sadece sıkılmıssındır bunalmıssındır icine sindirmekten bıkmıssındır falan dıs etkenler sebep olmustur sadece asıksan bu yüzden bırakma derim o etkiler bir süre sonra geçiyor çünkü.Ama ask bittiyse ayrıl bence.Yani sen önce bu adama asık mıyım degil miyim onu düsün

Sevgilinden soğuma sebebin bir başkasıymış.
Ve vicdan yapıyorum diyorsun bu duygusal aldatmaya girer derhal ayrılmalısın.
Ayrıca kişileri okulu ve görünüşü ile belirtmen değerlendirmen hoş değil belirtmek istedim.
Sizin gibi lisans mezunu olanla konuşmanızı sürdürün.
Diğerinden ayrılın bir an önce.

Yeni tanıştığım kişiyi konudan ayırarak düşünsek; çalışmayı sevmeyen, kadın parası yemekten hoşlanan, hala annesinden harçlık alan, sorumsuz ve içine kapanık bir erkekle evlilik olur mu. Bunu içime sindiremiyorum. Benim için ne yaptı diye düşündüğümde geleceğe dair en ufak yatırım yapmadı. Bir dikili ağacı yok. Benden umuyor gibi bazı şeyleri. Soğuyorum böyle olunca. Öteki adamla sevgili değilim. O sadece kıyas. Ortada sevgililik durumu yok. Kadınız biz. İnsan hayat güvencesi istemez mi?

Sevgilinden soğuma sebebin bir başkasıymış.
Ve vicdan yapıyorum diyorsun bu duygusal aldatmaya girer derhal ayrılmalısın.
Ayrıca kişileri okulu ve görünüşü ile belirtmen değerlendirmen hoş değil belirtmek istedim.
Sizin gibi lisans mezunu olanla konuşmanızı sürdürün.
Diğerinden ayrılın bir an önce.

Eğitim ve dış görünüş kimi zaman önemsiz ama kimi zaman önemli rol oynuyor ilişkilerde. Eğitim seviyesi genel olarak fark yaratıyor. İstisnalar, aykırı durumlar bir yana, aynı dili konuşmak, hayata aynı açıdan bakmak ve birlikte olduğun kişiyi tamamen beğenmek önemsiz mi?

Bu arada koç burcu. Yani şu anlaştığım dediğim kişi koç.

Eğitim ve dış görünüş kimi zaman önemsiz ama kimi zaman önemli rol oynuyor ilişkilerde. Eğitim seviyesi genel olarak fark yaratıyor. İstisnalar, aykırı durumlar bir yana, aynı dili konuşmak, hayata aynı açıdan bakmak ve birlikte olduğun kişiyi tamamen beğenmek önemsiz mi?

Bu arada koç burcu. Yani şu anlaştığım dediğim kişi koç.

Bunun insanın kendini geliştirmesiyle alakası var. Okumuş ve okumamış tanıdıklarım var inan bazıları çok şaşırtıyor okumuş ama cahil, okumamış ama çok bilgili.
Bu bir yana, tabiki beğenmek çok önemli, benim dediğim şimdikinden ayrılman çünkü ona haksızlık oluyor şu an. Asıl devam edersen kötülük yapmış olursun. Madem dengini buldun onunla ol.

Merhaba arkadaşlar, kaderim hep böyle zor seçimlere itiyor beni. Hiç istemediğim halde hep iki şey arasından seçim yapmak zorunda kalıyorum ama bu çok zor bir seçim. Tecrübelere paha biçilemez. Tecrübeleriniz benim için o kadar değerli ki. Lütfen, düşüncelerinizi yazmaktan geri durmayın. Şimdiden teker teker hepinize teşşekkür ederim.

3 senedir süren bir ilişkim var. Sevgilim, ortaokul mezunu ve işçi. Birbirimizi sevdiğimiz için bu kadar sürdürdük. Ama ilişkiyi analiz ettiğimde, sevgilimle hiç paylaşımım olmadığını görüyorum. Karşılıklı sağlıklı ve verimli iletişimimiz sıfır. Bu güne dek bir kez bile kavga etmedik. Kavga etmeme nedenimiz mükemmel anlaşmamız değil elbet de. Sevgilimin huyunu bildiğimden sorunları ya öteledim ya da yoksaydım. Ben ikizler burcuyum. Sevgilim akrep burcu. Zihinsel anlamda ve hayata bakış açısından çok zıt kişileriz. Neden devam ettin akılsız diyenleriniz çok haklı. Ne diyebilirim. Sevgiden dolayı...Ama ikizler burcu olanlar iyi bilir ki, birlikte olduğum erkekle önce kafaca anlaşıp dost olmalı, ortak paylaşımlarda bulunmalıyım.

Her neyse. Bu sene artık sevgilimi hiç özlemediğimi fark ettim. Onu gördüğümde sevinmiyorum. Yanında mutlu olmuyorum. Onu hep kendi içimde sorguluyorum. İçten içe eleştiriyorum. Aramasam sormasam özleyip de bi sesini duyayım demiyorum. Çok dertliyken, ağlarken bile aradığımda sesini dyyup da teselli olmuyorum. Yani o erkeğin verdiği teselli eden güveni onda bulmuyorum. 3 sene devam ettik. Vicdanım sızlıyor. Ayrılmama nedenim de yarı yolda bırakmamak. Yani terk edip yarım bırakan olmak istemiyorum. Kim bilir o ayrılalım dese belki de çok rahatlardım.

Konu aslında şu; başka bir erkekle tanıştım. Normalde hiç evlilik lafı etmeyen ben nedense bu adamla evleneceğimi ve hatta mutlu olacağımı sanıyorum. Fiziken hoşuma gitmiyor. Yani baktığımda hoş adam değil. Ama birlikte çok güzel sohbetler ediyoruz. Tam kafama göre, anlayışlı, iletişime açık, bilgili ve eğitimli. O da lisans mezunu. Benimle aynı konulara meraklı.

ben olayı aldatmak, kandırmak olarak görmüyorum
bence sevgilinize olan duygularınız zaten bittiği için başka birinden etkilenmişsiniz
vicdan yapmayın çünkü şu anda olmasa bile eninde sonunda patlak verir şu anki ilişkiniz
hem sizin için hem sevgiliniz için en iyisi ayrılmanız
diğer adamla olmayacaksa bile ayrılın
kendiniz için
hayat, mutsuz günler için harcanmayacak kadar kısa ve çoook çabuk geçip gidiyor...

X