2.Evlilik ve yeniden çocuk sahibi olmak

nehiriver

09 10 09 saat 9 05 :)
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2008
7.978
76
358
Merhaba arkadaslar
2009 dogumlu bir erkek cocugum var..20012 de bosandim ve 2015 de tanistigim simdiki esimle 2017 de evlendik onunda ikinci evliligi onceki evliliginden cocuklari var ve kizi bizimle birlikte yasiyor cokta mutluyuz bu durumdan ..
Şimdi size sormak istedigim hem cocuklarim hem esim yeni bir bebek istiyorlar..Aralikta 38 yasimi bitirecegim ve son 3 yildir maddi manevi zor surecten ciktik benim kendim icin yapmak istediklerim var kilo vermek bi takim fiziksel ve ruhsal degisimler vs bi yandan da bende istiyorum cocuk ama kafam cok karisik..Acaba cocuk sahibi olmalimiyim yeniden yoksa erteleyip 40 gibi mi olmali yoksa kendimle ilgili planlarimi mi 40 tan sonraya atmaliyim biledim...
40 tan sonra hamilelik zor mu?
Kafam karisik yardim edinnn 😊

Merhaba arkadaslar
2009 dogumlu bir erkek cocugum var..20012 de bosandim ve 2015 de tanistigim simdiki esimle 2017 de evlendik onunda ikinci evliligi onceki evliliginden cocuklari var ve kizi bizimle birlikte yasiyor cokta mutluyuz bu durumdan ..
Şimdi size sormak istedigim hem cocuklarim hem esim yeni bir bebek istiyorlar..Aralikta 38 yasimi bitirecegim ve son 3 yildir maddi manevi zor surecten ciktik benim kendim icin yapmak istediklerim var kilo vermek bi takim fiziksel ve ruhsal degisimler vs bi yandan da bende istiyorum cocuk ama kafam cok karisik..Acaba cocuk sahibi olmalimiyim yeniden yoksa erteleyip 40 gibi mi olmali yoksa kendimle ilgili planlarimi mi 40 tan sonraya atmaliyim biledim...
Bu sizin bedeniniz sizin karariniz. Her seye yeni bastan baslamak zor olabilir.2009u düşünün. Aynilarini bu yasinizda yapabilecek misiniz? Oyle karar verin.

evliliğinizden ve eşinizden eminseniz maddi manevi yetebilecekseniz ertelemenin manası yok
40 yaş zor olabilir ama en iyi Dr bilir
Bence bir görünün.

Bu sizin bedeniniz sizin karariniz. Her seye yeni bastan baslamak zor olabilir.2009u düşünün. Aynilarini bu yasinizda yapabilecek misiniz? Oyle karar verin.
2009 da cok harika ve rahat bir gebelik gecirmistim toplam 6,5 kg almis ve gayet saglikli bir dogum yapmistim sonrasinda bebegimde cok uyumlu ve sakin bir cocuktu hala da oyle ama ne bileyim kafam karisti 😊 beni korkutan hamilelik degilde zaten cocuklarimiz varken birdaha ortak cocuk yapmanin mantikli olup olmagi ya ne bilimm karistim iste birde bi kac sene once ikiz gebelik gecirdim kalp durmasi sonucu sonlandi ya yine ikiz olursa diye de korkmuyor degilim

evliliğinizden ve eşinizden eminseniz maddi manevi yetebilecekseniz ertelemenin manası yok
40 yaş zor olabilir ama en iyi Dr bilir
Bence bir görünün.
Evliligim ve esimle ilgili problemim cok sukur yok o cok istekli cok sukur mevcut cocuklarada yetebiliyoruz ama yinede 38 yasindayim simdi 40 a ertelemelimiyim onu bilemmedim

Çocuk istiyor diye çocuk sahibi olma fikrini desteklemiyorum. var olan çocuklarınızın eğitimine ve kendi isteklerinize odaklanmanız sizi daha iyi hissettirir
Tesekkur ederim bende ara ara bebek kokusu ozluyorum o karnimdayken yasadigim guzel duygulari ilk gordugum andaki hislerimi ilk adimini vs vs ama kendi isteklerimde agir basiyor tesekkurler tekrar yanitiniz icin

2009 da cok harika ve rahat bir gebelik gecirmistim toplam 6,5 kg almis ve gayet saglikli bir dogum yapmistim sonrasinda bebegimde cok uyumlu ve sakin bir cocuktu hala da oyle ama ne bileyim kafam karisti 😊 beni korkutan hamilelik degilde zaten cocuklarimiz varken birdaha ortak cocuk yapmanin mantikli olup olmagi ya ne bilimm karistim iste birde bi kac sene once ikiz gebelik gecirdim kalp durmasi sonucu sonlandi ya yine ikiz olursa diye de korkmuyor degilim
Karariniza karismak istemem ama zaten çocuklarınız varmis. Bence zor olur sizin icin.

Karariniza karismak istemem ama zaten çocuklarınız varmis. Bence zor olur sizin icin.
Estafurrullah ben fikir istedim belki aranizda ayni durumda olanlarda vardir diye.. Gerek gorunum gerek enerji bakimindan kendimi 25 hissediyorum o ayri zaten bu yuzden ikilemde kaldim tekrar universiteye donmek gibi bir niyetim var hali hazirda ikinciyi bitirmek uzereyim psikoloji okumak istiyorum veaklimda cikcasi karin germe operasyonu yaptirmak var malum ilk dogumdan kalma deformasyon icin vakit az gibi yasam yetmeyecekmis gibi geliyor bilemedim iste

Maddi olarak yeni düze çıktıysanız en azından bir sene erteleyebilirsiniz, içinizde kalanları yaparak manevi tatmine erişmeniz sizi (nasip olur da tekrar evlat sahibi olursanız) daha toleranslı ve mutlu bir anne yapar. 38 ile 39 arasında sanmıyorum ki büyük farklar olsun. Allah gönlünüze göre versin.

Estafurrullah ben fikir istedim belki aranizda ayni durumda olanlarda vardir diye.. Gerek gorunum gerek enerji bakimindan kendimi 25 hissediyorum o ayri zaten bu yuzden ikilemde kaldim tekrar universiteye donmek gibi bir niyetim var hali hazirda ikinciyi bitirmek uzereyim psikoloji okumak istiyorum veaklimda cikcasi karin germe operasyonu yaptirmak var malum ilk dogumdan kalma deformasyon icin vakit az gibi yasam yetmeyecekmis gibi geliyor bilemedim iste
Siz bir bireysiniz, halihazirda zaten gelecek planlariniz varmis. Esiniz istiyor diye bunu yapmak zorunda hissetmeyin. Sizin bedeniniz. Benim bir yakınım 38inde son cocuguna hamile kaldi. Büyüyene kadar cok sikayet etti. Niye oldu neden yaptim diye. Büyüdü aralarinda mesafe de var simdi. Yani bircok anlamda zor bir sey bu.

Cocuklar tabiki ister, sonra olduktan sonra kiskanir :) Cocuk akli ile bebek gibi büyük sorumlulu üstlenilmez. Zaten cocuk var, virus ortami üstelik. Hayat sartlari ilerde dahada zorlasir. En basit okullar tekrar kapanirsa ve online ders olursa ne yapacaksin? Kucaginda bebek, iki cocuk ders pesinde.. Onun yani sira tekrar herseyi almak zorundasin, besik, kiyafet, mama, oto koltuk..

Yerinde olsam madem mutluyum, kendime odaklanirim. Diyorsun ya 40'a ertelesemmi kendime odaklanmayi, hadi diyelim simdi bebek yaptin, 40 yasinda o bebek 1-2 yasinda olacak, halen sana bagli.

Kendin bilirsin tabiki fakat ben olsam, madem mutlu bir evlilik, o dengeyi sarsmazdim.

Cocuklar tabiki ister, sonra olduktan sonra kiskanir :) Cocuk akli ile bebek gibi büyük sorumlulu üstlenilmez. Zaten cocuk var, virus ortami üstelik. Hayat sartlari ilerde dahada zorlasir. En basit okullar tekrar kapanirsa ve online ders olursa ne yapacaksin? Kucaginda bebek, iki cocuk ders pesinde.. Onun yani sira tekrar herseyi almak zorundasin, besik, kiyafet, mama, oto koltuk..

Yerinde olsam madem mutluyum, kendime odaklanirim. Diyorsun ya 40'a ertelesemmi kendime odaklanmayi, hadi diyelim simdi bebek yaptin, 40 yasinda o bebek 1-2 yasinda olacak, halen sana bagli.

Kendin bilirsin tabiki fakat ben olsam, madem mutlu bir evlilik, o dengeyi sarsmazdim.
Tesekkur ederim 😊

Siz bir bireysiniz, halihazirda zaten gelecek planlariniz varmis. Esiniz istiyor diye bunu yaomak zorunda hissetmeyin. Sizin bedeniniz. Benim bir yakınım 38lerinde son cocuguna hamile kaldi. Büyüyene kadar cok sikayet etti. Niye oldu neden yaptim diye. Büyüdü aralarinda mesafe de var simdi. Yani bircok anlamda zor bir sey bu.
Tesekkur ederim 😊 planlar cok Allah nasip ederse herkese Allah gonlunce versin insallah ..

Merhaba arkadaslar
En iyi siz karar verirsiniz buna ama ne karar vericekseniz bian evvel vermelisiniz yaş 38 olmus 40 ve sonrası cok zorr olur

En iyi siz karar verirsiniz buna ama ne karar vericekseniz bian evvel vermelisiniz yaş 38 olmus 40 ve sonrası cok zorr olur
Cok haklisiniz tam da o asamadayim cevremde herkes ortak cocugunuz olsun diyor bende degisik fikir almak icin sizlere danistim

Evliligim ve esimle ilgili problemim cok sukur yok o cok istekli cok sukur mevcut cocuklarada yetebiliyoruz ama yinede 38 yasindayim simdi 40 a ertelemelimiyim onu bilemmedim
ha 38 ha 40 çok fark yok aslında
Bence bir doktora gidin bir sorun olur mu olmaz mı gerekli tahlilleri yaptırın ona göre karar verirsiniz.

ha 38 ha 40 çok fark yok aslında
Bence bir doktora gidin bir sorun olur mu olmaz mı gerekli tahlilleri yaptırın ona göre karar verirsiniz.
O da dogru en son dr kontrolumde herhangibi bir aksilik olmadigi yumurtlama sayi ve kalite problemi olmadigi istenildigi taktirde kolaylikla hamile kalabilecegim soylenildi

Annemle aramda 35, babamla 47 yas var. 2 abimle de aramda epey yas farki var. Ailemden her anlamda cok memnunum ama bu kadar ileri yaşta degil de, mumkunse annem babam daha gençken dunyaya gelmeyi tercih ederdim.
Nacizane benim fikrim boyle.
Ilk çocuğumu 26 yasimda doğurdum. Su an ben 29, eşim 36 yasinda. Eşim 40 olmadan 2.olsun istiyorum.

Bence cok guzel bir aile olmuşsunuz. Cocuklarin ortak kardesi olmasi fikri de cok guzel. Ama planladığınız yas biraz ileri geldi bana. 40ta düşünmeye baslayacaksiniz ama belki hamile kalana kadar 2 sene daha geçecek. Dogana kadar 43 olacaksiniz. Bana biraz ileri geldi.
Diger yandan, kendinizle ilgili hayallerinizi, hedeflerinizi ertelediginizde, mutlu bir anne olabilecek misiniz bunu da dusunun? Herkesin olaylardan etkilenme sekli farlidir

Back
X