2.Gebeliğinde Gebelik Kolestazı Geçirenler Var mı?

hbbkn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2018
25
10
3
Merhaba Bayanlar
Ben 1.gebeliğimde gebelik kolestazı nedeniyle bebeğimi 37+1 de dünyaya getirmiştim.
Şimdi 2.bebeğime hamileyim. Kısmetse SSVD düşünüyorum ama Dr um gebelik kolestazı başlarsa bekleyemeyiz diyor. 1.gebeliğinde gebelik kolestazı geçirip 2.gebeliğinde geçirmeyen var mı?

Merhaba Bayanlar
Ben 1.gebeliğimde gebelik kolestazı nedeniyle bebeğimi 37+1 de dünyaya getirmiştim.
Şimdi 2.bebeğime hamileyim. Kısmetse SSVD düşünüyorum ama Dr um gebelik kolestazı başlarsa bekleyemeyiz diyor. 1.gebeliğinde gebelik kolestazı geçirip 2.gebeliğinde geçirmeyen var mı?

Merhabalar sorunuza cevap veremicem ama ben size bişey sorcaktım :) İlk hamileliğim şuan 36. haftadayız gebelik kolestazı geçiriyorum bende doktorum 38. haftanın başında riske girmicem alıcaz bebeği dedi.
Siz ilk hamileliğinizde sezeryan mı oldunuz ?
Normal doğum için suni sancı ile ilgili bi yaklaşımı oldu mu doktorunuzun ?

Merhabalar sorunuza cevap veremicem ama ben size bişey sorcaktım :) İlk hamileliğim şuan 36. haftadayız gebelik kolestazı geçiriyorum bende doktorum 38. haftanın başında riske girmicem alıcaz bebeği dedi.
Siz ilk hamileliğinizde sezeryan mı oldunuz ?
Normal doğum için suni sancı ile ilgili bi yaklaşımı oldu mu doktorunuzun ?
Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun,zor süreç başlamış sizin için. Zor diyorum çünkü sürekli bebeği ben kendinizi takip etmeniz gerekecek.. Benim 2.geveliğimde kolestaz tekrarladı :(
İlk bebeğimi 37+2 de sezeryan ile aldılar.. Çok şükür sağlıklı dünyaya geldi..
Hem ilk doğum(ne zaman geleceği belli olmayabilir) hem de iri bebek olması sebebi ile sezeryan oldum ama 38.haftasında suni sancıyla doğum yapan bir bayanla yazışmıştım..
Sanırım bu durum sizin ve bebeğin müsaitliğiyle ilğili...

Merhaba Bayanlar

Bana da hamileliğimin 30.haftalarından sonra gebelik kolestazı teşhisi konuldu.safra asitlerim arttı ve kaşıntıdan geceleri uyuyamaz hale gelmiştim. Ursactive kullandım günde 4 tane. Değerlerim yüksekiyordu sürekli. Gittiğim gastroentoloji doktoru bebeğin 37.haftada sezeryan ile alınması gerektiğini söyledi. Kadın Doğum Doktorum nst sonuçlarına ve bebeğin gelişimine göre 40.kadar beklememizi söyledi. Normal doğum yapabilmeyi çok istiyordum. Doktoruma güvendim son haftamda günde iki sefer nst ye girdim bebeğim sağlıklıydı. Ve 40. Haftam da sabahtan suyum geldi ve suni sancısız dikişsiz epizyotomisiz normal bir doğal doğum yaptım. Bu gizli kahraman doktorun adı Şişli Florance Nightingale doktorlarından Yusuf Olgaç tır. Kendisi son derece mütevazi, anlayışlı,duyarlı ve tamamen normal doğuma teşvik eden dünyanın en iyi insanlarından biridir. 7/24 kendisini hep telefonda aradım rahatsızlığım boyunca. Allah tuttuğunu altın etsin. Gebelik kolestazı geçiren hamile kardeşlerim bu hastalık normal doğuma kesinlikle engel değildir. Yusuf beye çok inandık biz. Yardımcı olabilirim hastalığım boyunca geçirdiğim sürecimi.

Merhaba, ben de ilk gebeliğimde kolestaz sebebiyle 30+3 de doğum yaptım. şimdi kızım da ben de sağlıklıyız çok şükür. 2. gebeliği planlıyorum. iyi bir doktor arıyorum istanbul avrupa yakasında. tavsiyeniz var mı acaba?

Merhaba, ben de ilk gebeliğimde kolestaz sebebiyle 30+3 de doğum yaptım. şimdi kızım da ben de sağlıklıyız çok şükür. 2. gebeliği planlıyorum. iyi bir doktor arıyorum istanbul avrupa yakasında. tavsiyeniz var mı acaba?
İyi akşamlar size Şişli Florance Nightingale hastanesinde Dr. Yusuf Olgaç’ ı önerebilirim. Ben de gebelik kolestazı geçirdim. Gastroentoloji doktorum 37. Haftada sezeryan ile bebeğimin alınması gerektiğini söyledi biliyorsunuz ki sizde kalbinin durma ihtimali vardı bu hastalıkta. Ancak kolestaz normal Doğuma kesinlikle engel değilmiş. Yusuf Beyin kolestaz olupta birçok gebesine normal Doğum yaptırmış dünya iyisi doktorlarındandır. Suni sancısız, epizyotomisiz, dikişsiz 40. Haftamda kızıma normal doğal Doğumla kucağıma aldım. Kimseler inanmıyor bu şekilde Doğum yaptığıma.ama gerçeği ben biliyorum bana yeter. Eğer imkanınız varsa lütfen Yusuf Olgaç’ a gidin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu arada doktorun instagram hesabına bakmanızı öneririm. Çok güzel normal doğal Doğum hikayeleri var. İnşallah çok güzel huzurlu mutlu bir gebelik geçirirsiniz.

İyi akşamlar size Şişli Florance Nightingale hastanesinde Dr. Yusuf Olgaç’ ı önerebilirim. Ben de gebelik kolestazı geçirdim. Gastroentoloji doktorum 37. Haftada sezeryan ile bebeğimin alınması gerektiğini söyledi biliyorsunuz ki sizde kalbinin durma ihtimali vardı bu hastalıkta. Ancak kolestaz normal Doğuma kesinlikle engel değilmiş. Yusuf Beyin kolestaz olupta birçok gebesine normal Doğum yaptırmış dünya iyisi doktorlarındandır. Suni sancısız, epizyotomisiz, dikişsiz 40. Haftamda kızıma normal doğal Doğumla kucağıma aldım. Kimseler inanmıyor bu şekilde Doğum yaptığıma.ama gerçeği ben biliyorum bana yeter. Eğer imkanınız varsa lütfen Yusuf Olgaç’ a gidin. Ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bu arada doktorun instagram hesabına bakmanızı öneririm. Çok güzel normal doğal Doğum hikayeleri var. İnşallah çok güzel huzurlu mutlu bir gebelik geçirirsiniz.
Merhaba sizin degerleriniz nasildi alt ast kac cikiyordu?

Öncelikle Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Bende gebelik kolestazı yaşadım ve 22. Haftamda erken doğum başladı. İkiz gebelikti malesef bebeklerimin ikiside doğumda öldüler Allah kimseye yaşatmasın çok zor . İkinci hamilelik düşünüyorum ama tekrarlaması çok yüksek aranızda tekrar bu durumu yaşayan varmı

Öncelikle Allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin. Bende gebelik kolestazı yaşadım ve 22. Haftamda erken doğum başladı. İkiz gebelikti malesef bebeklerimin ikiside doğumda öldüler Allah kimseye yaşatmasın çok zor . İkinci hamilelik düşünüyorum ama tekrarlaması çok yüksek aranızda tekrar bu durumu yaşayan varmı
Tekrar hamile kaldınız mı ne oldu

Back
X