bir önceki paylaşımı mı çürüten bir yazı arkadaşlar
Kardeşlerim, bir takipçim şunları yazmış. İbrati aleme duyururum.
"Hamile bir kuzenim var ajanda yapmis iki hafta da bir kadin doğuma gider ultrason çeker eşinin isteği üzerine yok anneyemi benziyor babayi mi benziyor hatta sırf cinsiyeti öğrenmek için 20 dk yakin ultrason da çocuğun ayakkalarini acmadi i beklemişler ve her gittiklerinde de resmini cekip fofograf albümü yapmislar yazinizı o okudu...ktan sonra onunlada paylastim en son çektiği ultrasonda bebeğin başinin normalden büyük olduğunu söylemişler umarim bi sıkınti cikmaz da ama bilinen bi gerçek var ki ne hamile kadinlarimiz eskisi gibi saglikli nede cocuklarimiz.teknoloji geliştikçe ona paralel olarak hastalıklar imiz da arrtti.bu anlamda güzel bi farkindalik yarattiginizi dusunuyorum. Kuzeninin esi ilk defa baba olanin heyacani ile bunu çok sık yapardi.biraz takintili biriydi tabi Dr bu konuda zararli olup olmadigini biliyirmu o konuda bisey diyemem.sırf çocuğun renkli ultrasonda görmek icin bile bir gün içinde 3 hastaneye gitmişti.tabi her gittiğinde 20 dk kalmamisti ama bir keresinde sirf cinsiyetini görmek için. Beklediğini söylmisti" Ü.S.
Kardeşlerim, inanın nasıl öfkelendim anlatamam. her 15 günde bir, 3 veya 4 cm lik bir fetüs, 20 dakika boyunca bebeğin fotoğrafı çekilecek diye, kızmı erkek mi diye, kulağı kepçemi diye tıbbi olmayan gerekçelerle. ultrasona bakılıyormuş. Kardeşlerim sadece 5 dakikanın az üzerinde ultrasona bakmak fetüsün bazı kemik hücrelerinde 5 derece ısı artışına neden oluyormuş. Lütfen siz karar verin, her 15 günde bir 20 dakika fetüse ultrasona bakılınca bu bebeğin sağlam doğma riski ne olur?.OTİSTİK doğma riski nedir? Ne olur siz karar verin.
Kardeşlerim ağlamak geliyor içimden, çaresizliğimden. Diyecek söz bile bulamıyorum.
Ey ultrasonun hiç zararı yok diyen ve üç yıl öncede çok zararı var diyen doktor, DOKTOR BEY, bu yazı sana gelsin, canım. Türk halkına bile bile ultrasonun zararlarını, şimdi yok diyerek, nice türk çocuğunun otistik doğmalarına neden olacaksın. Seni ben affetsem de, YÜCE RABBİM seni affeder mi acaba. O affetse de, benden özür dilemezsen, seni hiç affetmeyeceğim. Bunu bilesin ey DOKTOR. Beni her gün okuduğunu çok iyi biliyorum. Seni zaten mahkemeye vereceğim.
En derin sevgilerimle. Prof.Dr. İbrahim USLU