• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Gün embriyosu yaptıranlar bilgi verebilirmi?

Minicik1

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2014
9
0
16
İzmir
Ben celal bayarda tüp bebek tedavisi gördüm. 12. Gün testim 6.85 çıktı. Pazartesi tekrar yaptırcam. 5. Gün emriyosunun daha başarılı olduğu söyleniyo. Ben çok tedirginim. Eşimde hiç destek olmuyo kafayı yemek üzereyim.

Ben 2. Gun embriosu hic duymadm canim genelde 3 ve sonrasi oluyo ama degerin bana dusuk geldi 12. Gun icin yanls bilgi vermek istemem eminim cok kafana takiyisundur ama bence doktorunu ara ona sor en guzel bilgiyi o verir sana sonucta degerin sifir diyil bisiler var orda insallah hayirlisi canim burda sorarsan kafan karisir doktoruna sor derin ben allah hayirlisini nasibetsin☺️

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Amin Canım hepimize inşallah ama dr arayıp söyledim oda şaşırdı. Zaten 11. Gün baktırmıştım 6.1 çıkmıştı ertesi gün tekrar istedi. İki günde bir yükselmiyomu değerler, neden ertesi gün istedi anlamadım. Hatta özelikle cuma yaptırayım dedim ama kabul etmedi. 12. Günde 6.85 çıkınca şok oldu. Ya düşmesini ya çıkmasını bekliyodum dedi. Bende pazartesi yaptırayımmı dedim. Bakalım nolcak bilmiyorum :(

canim ben yurtdisindayim banada 2. gun embryosu konmustu ...sebebi 2. gune kadar sorunsuz bolunerek gelen embryonun diger evrelerini labaratuar ortaminda degil anne rahminde daha kolay gecirebilecegi...yalniz benim ilk tup bebek denememdi cok kafama taktim surekli test alip yaptim yani psikolojik olarak bedenimi cpk etkilemistim dogal olarak sonuc negatifti..ikinci tup bebekte tek ve dondurulmus embryom vardi 3. gun embryosu onda olmaz diye cok tqkmafim ve tuttu bir oglum oldu...bu ay yeniden ikinci bebek icin tedaviye basladim yine 2. gun embryosu konacak cunku burda hep boyle...dert etme yani anormal bisey yok doktorun onun kaliteli bir embryo oldugunu gordugu icin labaratuar ortaminda bekletmek istememis...

Sağolsun benim eşim o kadar bencil ve anlayışsızki, sanki hiç bu tedaviyi görmüyomuşuz gibi davranıyo bana. Yeteri kadar stres kaynağı yaratıyo bana. Seninde tedavin hayırlı olur inşallah Canım. Allah hepimize tez zamanda versin inşallah. Açıklaman için çok sağol benim anlamadığım neden bu kadar düşük çıktı çok merak ediyorum

Ben celal bayarda tüp bebek tedavisi gördüm. 12. Gün testim 6.85 çıktı. Pazartesi tekrar yaptırcam. 5. Gün emriyosunun daha başarılı olduğu söyleniyo. Ben çok tedirginim. Eşimde hiç destek olmuyo kafayı yemek üzereyim.

Canım , aynı yerde mi yaptırdın testi, ayrıca kaç embriyo kondu, senin ki 2. gün olduğu için değerin düşük olması normal, geriden geliyor, normalde 15. gün yapmanı isteyebilirlerdi, ayrıca 2 günde 1.6-2 arası katlanması gerekiyor, değerin düşmesi kimyasal gebelik olarak kabul ediliyor, eğer 2 tane konduysa belki birinin gelişimi durmuş olabilir, ayrıca eşinle konuş, benim yanımda transfer sonrası annem ve kayınvalidem kaldı, ne iş ne yemek yaptım, inşallah bebeğini kucağına alırsın...

2 yumurtam oluştu ama 1 tanesi döllendi onuda 2. Gün transfer ettiler Canım. 11. Gün 6.1, 12. Gün 6.85 çıktı. Ama bana 15. Gün yaptır falan demediler. Hatta ayın 5inde yaptır tahlilini dediler. Dr a sonuçları söylediğimdeki şaşkınlığını duyman lazımdı.

Hayırlı uğurlu olsun bugün tekrar kan verdim ve sonuç 1.7 :( o kadar emek, zaman, para harca sonunda gelinen nokta bu. Allah herkese hayırlısını versin :(

Hayırlı uğurlu olsun bugün tekrar kan verdim ve sonuç 1.7 :( o kadar emek, zaman, para harca sonunda gelinen nokta bu. Allah herkese hayırlısını versin :(

geçmiş olsun canım inş.bi dahaki denemende olur..bildigim kadarıyla 2.gun embriyosu daha fazla ilerlemeyecegi düşünülen ve aceleyle konan bi embriyo yani belki tutar bu asamaya gelindi tedavi iptal olmasın diyip daha iyi bir alternatif yok diye konulan embriyo burda okumustum bi arkadasınki tutmustu ama sorsan cok nadirdir tutması..3.gune gidememeiş demek ki..

yurt dısından yazıyorlar arkadaslar da kusura bakmasınlar türkiyede alası yapılıyor tup bebeğin daha ilerdeler bu konuda abd den komsumuzun gelini geldi burda yaptı ve hamile döndü..

3.gun embriyosu da 1.kaliteyse tutuyor canım genelde..5.gun yani blastsa cok hücreli oluyor işi daha kolay benim hepsi 5.gune gitti biri kondu tuttu fakat düşük yaptım malesef...şimdi digerlerinden konucak..
yeni tedavin ona göre yapılır ve daha kaliteli 5.gune giden embriyoalr konur inş..
yalnız sunu unutmasın kimse tutunca da cok dikkat edilecek doğana kadar sabır ve ilgi lazım tüp bebek cok nazlı tedbiri elden bırakmamak gerekiyor..

sunu da söylim degerin 5kusur cıkmış yani tutunamya calışmış demek ki 2.gun bile olsa fena degilmiş embriyon yani blast konsa sansın artar kimyasal gebelik gibi bi şey yasadın yani 0cıkmadı cünkü..arkası iyi olur inş..bu arada neden 2yumurtan oluştu rezerv mi azdı ilaç mı az içtin?

sunu da söylim degerin 5kusur cıkmış yani tutunamya calışmış demek ki 2.gun bile olsa fena degilmiş embriyon yani blast konsa sansın artar kimyasal gebelik gibi bi şey yasadın yani 0cıkmadı cünkü..arkası iyi olur inş..bu arada neden 2yumurtan oluştu rezerv mi azdı ilaç mı az içtin?

Valla neden böyle olduğunu hiç anlamadım, çok acemiliğime denk geldi. Hayırlısı böyleymiş diyorum. Dr çok iyi demişti ama anlamadım nedenini. Ben iki tane L/S geçirdim. Tüplerim alındı. Yumurtalıklar ameliyatlarda zarar görmüş olabilir. Bi kaç ay doğum kontrol hapı kullanıp tekrar başlıcam tedaviye. Sanada çok geçmiş olsun Canım. İnşallah hepimize versin Allah :(

Valla neden böyle olduğunu hiç anlamadım, çok acemiliğime denk geldi. Hayırlısı böyleymiş diyorum. Dr çok iyi demişti ama anlamadım nedenini. Ben iki tane L/S geçirdim. Tüplerim alındı. Yumurtalıklar ameliyatlarda zarar görmüş olabilir. Bi kaç ay doğum kontrol hapı kullanıp tekrar başlıcam tedaviye. Sanada çok geçmiş olsun Canım. İnşallah hepimize versin Allah :(

amin canım doktor iyi demişse doğrudur amh diye bi test var onu yaptırıyorsun kan verip 1üzeri normal rezerv ,2üzeriyse hiç korkma zaten..ben de lap.oldum doktor iyiyse zarar görmüyor doktora baglı tamamen..öyle böyle ugrasıcaz işte inş.yakında kavusuruz yavrularımıza..

geçmiş olsun canım inş.bi dahaki denemende olur..bildigim kadarıyla 2.gun embriyosu daha fazla ilerlemeyecegi düşünülen ve aceleyle konan bi embriyo yani belki tutar bu asamaya gelindi tedavi iptal olmasın diyip daha iyi bir alternatif yok diye konulan embriyo burda okumustum bi arkadasınki tutmustu ama sorsan cok nadirdir tutması..3.gune gidememeiş demek ki..

yurt dısından yazıyorlar arkadaslar da kusura bakmasınlar türkiyede alası yapılıyor tup bebeğin daha ilerdeler bu konuda abd den komsumuzun gelini geldi burda yaptı ve hamile döndü..

3.gun embriyosu da 1.kaliteyse tutuyor canım genelde..5.gun yani blastsa cok hücreli oluyor işi daha kolay benim hepsi 5.gune gitti biri kondu tuttu fakat düşük yaptım malesef...şimdi digerlerinden konucak..
yeni tedavin ona göre yapılır ve daha kaliteli 5.gune giden embriyoalr konur inş..
yalnız sunu unutmasın kimse tutunca da cok dikkat edilecek doğana kadar sabır ve ilgi lazım tüp bebek cok nazlı tedbiri elden bırakmamak gerekiyor..

pardonda neyin kusuruna bakmiycaz..arkadas yardim istemis fikrimizi yazmayalimmi yani? ben ulkemde kotu yapiliyor demedimki zaten.. sirf yazmak icin biseyler yazmayin Allah askina...

ayrica 2. gun embryosu daha fazla ilerlemeyecegi dusunulen ve alalacele konulan embryo degil..bir seye emin olmadan bu.kadar net konusulmasinida hic sevmiyorum..cunku durduk yere moral bozmaktan baska bisey degil bu...zaten doktorlar koyuyorsa bildikleri bisey varki koyuyorlar.niye onca emegi heba etsinler bile isteye? 2. gun embryosu koydurup hamile kalan ve bebegini dunyaya getiren bircok arkadas var forumda zaten...burayi okuyun lutfen !!

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=238619

Son düzenleme:
pardonda neyin kusuruna bakmiycaz..arkadas yardim istemis fikrimizi yazmayalimmi yani? ben ulkemde kotu yapiliyor demedimki zaten.. sirf yazmak icin biseyler yazmayin Allah askina...

yurt dısından yazan tek arkadas sen degilsin seni baz almadım baska topiklerde yazan öven coktu ben de ona istinaden burda alası yapılıyor dedim..
2.gun embriyosunun tutabildigini de belirttim sadece oranı az dedim..bazı özel hastanelerde cope gitmesi gereken embriyoları sırf transfer parası alalım diye tutmayacagını bile bile aceleyle transfer ediyorlar bunu da bilelim faydalanalım uyanık olalım diye söyledim

arkadas zaten bilgi istemiş ben de bildiklerimi yazdım begen ya da begenme herkese acık bi platform burası hakaret etmedim kimseye yönelik yazmadım bildiklerimi doktorumdan duyduklarımı paylaştım sadece...zaten bi daha da size cevap yazmam..

yurt dısından yazan tek arkadas sen degilsin seni baz almadım baska topiklerde yazan öven coktu ben de ona istinaden burda alası yapılıyor dedim..
2.gun embriyosunun tutabildigini de belirttim sadece oranı az dedim..bazı özel hastanelerde cope gitmesi gereken embriyoları sırf transfer parası alalım diye tutmayacagını bile bile aceleyle transfer ediyorlar bunu da bilelim faydalanalım uyanık olalım diye söyledim

arkadas zaten bilgi istemiş ben de bildiklerimi yazdım begen ya da begenme herkese acık bi platform burası hakaret etmedim kimseye yönelik yazmadım bildiklerimi doktorumdan duyduklarımı paylaştım sadece...zaten bi daha da size cevap yazmam..

burda arkadasa cevap veren yurtdisindan olan tek kisi olduguma gore uzerime alinmam gayet normal degilmi sencede? bence bana yazdin ama neyse benimde uzatmaya niyetim yok zaten...sadece su yukarda soylediklerin ilk yazdiklarinla alakali degil.sayet soruyu soran ben olsaydim senden aldigim cevapla cok uzulurdum..cunku hicbir bilimsel veriye dayanmadan olumsuz konusmussun...evet dolayisiyla begenmedim..kendinizi insanlarin yerine koyarak cevap verin biraz empati kurun veyq bir konuda emin degilseniz cevap vermeyin derim...neyse umarim dedigin gibi cevap vermezsin..zira okumaya hic niyetim yok !!

Back
X