2 haftadır çalışıyorum ama mutsuzum:(bana bi fikir verin

delal49

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
237
0
46
Ankara
Ben uzun zamandır işsizdim neyse yeni bi işe girdim büyük bi şirket ama hem soğuk burası hemde maaş konusu kafamı karıştırıyor.Dün burda çalışan çaycı kadına maaşını aldın yedinmi diye öylesine sordum oda 1.5 aydır çalışıyormuş burda nerde dedi sadece avans alabilmiş yani 1.5aydır maaş alamamış.ben şirkette sekreterlik yapıyorum tlf lara ben bakıyorum böyle para alamamış elamanlar falan arıyor kıllandım bende baya dün düşündüm ayrılmaya karar verdim neyse benden sorumlu olan kişiye ayrılacağımı söyledim tmm dedi akşam üzeride ben seni bırakmam diyor neyapacağımı şaşırdım çok mutlu değilim.bana dürüst gelmiyolar nedense bide bana bugün ne diyo biliyomusunuz şaşırdım kaldım şaka gibi nerde ne duyarsan burda neler oluyor bana haber ver diyor.yarım saat önce öss sınavına gircem bankaya para yatırmam lazım dedim ne kadar diye sordu 50 tl dedim pazartesi salıya yatırmam lazım dedim ayarlarız dedi.koca şirket gaz alıyor 15 tl lik falan komik değilmi sizce.sizce neyapmalıyım...

Bi biskrem versem benim derdimle ilgilenirmisiniz acaba fikrinize ihtiyacım var huhuhu...

Zaten verdikleri maaş 600 tl sigorta yapcağız diye kabul etmiştim birde çalışıp paramı alamazsam çok üzülürüm..

Nasıl bir ülkede yaşıyoruz hayret bişey iş bulsan bi dert çalışmasan bi dert yaşam koşullarımız giderek dahada zorlaşıyor.enazından haftasonları çalışıp harçlığımı çıkarıyodum marketlerde satış destek elamanı olarak çalışıyordum hem 2 gün sigortam yatıyodu hemde paramı zamanında alıyordum.beklesemmi acaba maaş zamanına kadar birde şikayet etmek gibi bi düşüncemde var kanunlara göre işe başlatılan elamanın hemen sigortası yapılmak zorunda asgari ücret altında çalıştırmakta yasak hem hem kendi hakkımı korumuş olurum hemde sesi çıkmayanlara bi iylik yapmış olurum kaybedeceğim bişey yok sadece hakkımı aramış olcam.zaten sesimizi çıkarmadığımız için iyice susturuluyoruz.

Son düzenleme:
bunu cogu şirkette yasayabilirsin, ne desem bilemedim yinede boş kalmaktan iyidir fırsat fırsatı dogurur bence biraz dene yaşayarak gör seni kaçırmamak için maasını verebilirlerde sonucta onlara eleman lazım

bence çalışanların maaşını gününde vermeyen bi şirkette zaman kaybetme, o zamanda başka işlere bakabilirsin, belli ki sandığın kadar büyük değiller, ya da büyükler kar etmiyor olabilir, şirketin borcu çok olabilir ama ne olursa olsun iyi niyet olsaydı çalışanların maaşını zamanında verirdi diye düşünüyorum

nerde biskremim he

sen bilirsin canım ama istersen sana 50 liralık avans vercekler mi haftaya bi bak

Merhaba canım bazı şirketler maalesef ki elemanlarına verecekleri ücret söz konusu olunca erteyebildikleri kadar erteliyorlar.Bir maaş günün gelsin ondan sonra karar ver bence.Bu sırada da netten iş bakarsın.İşe alışmak zordur ama en önemlisi de o iş için emek vermeye değecek bir işyerimi diye de düşünüp karar vermek lazım.Hakkında hayırlısı olsun.

bu konu üzerine ben de bir zamanlar konu açmıştım. işsizliğin bu kadar fazla olduğu bir ülkede, çalışma koşullarının düzelmesini beklemek boşuna. işyeri için soğuk yazmışsın. ısınma sorunundan bahsediyorsun değil mi?

Konunu okuyunca acaba ben mi yazdım dedim bu satırları diye içimden geçmedi değil.Aynı sorunu bende yaşadım tekstil firmasıydı daha önce çalıştığım yer 4 ay çalıştım bi tanıdık vasıtasyıla girmiştim.parayı zamanında vermezlerdi ama ben baştan konuştum parça parca değilde aylığımı tam almak istiyorum die.ilk ay verdiler susma ve alışma payı sanırım.diğer işçilerin gözüne battı bu durum ki haklılar sürekli bana şikayet ediyolardı patronları para alamıyrlardı muhasebe ve sekreterlik yapıyordum bende..eski işçiler her hafta kapıdaydı yada telle arıyolardı tele çıkmıyolardı.maaş zamanı sürekli uyarır ben istemesem para vermek akıllarına gelmez.Maaş günüm gelmiş param yok para istedim elime 20 lira verdi sonunda 4. ay da isyan ettim ve ayrıldım ancak bi hata daha tanıdık die verirler zannetim son ay ki 600 lira mı 3 ayda anca tamamladım lanet olsun zaten batmışlar gitmişler o işte yazın çalışacağıma oturur kpss önlisansa çalışırdım.bence bu ay bak ortama insanların tepkisine göre değerlendir parayı almakta zorlanırsan ayrıl derim sonuçta benim çalıştığım firmada 2 senelik elemanın içerde 4 milyarlık alacağı vardı inan abartmıyorum iyi düşün hakkında hayırlı olsun bende işsizim şuan iş bulmak zor ama böyle işlerde çalışmakta zaman kaybından başka bişey değil.

İş bulmak zor kabul ediyorum ama bence oradan ayrıl gitsin. Maaşını doğru dürüst gününde vereceği şiüpheli olan bir yerde çalışıp boşuna kendini strese sokma. Bence bir işyerinin en olmazsa olmaz özelliklerinden biridir maaşların düzenli ödenmesi. Yavaş yavaş başka bir iş aramaya başla derim ben.

evet canım koca şirket 15 tl lik falan gaz alıyolar sabah 10 da açıp akşam 7 de de kapattıkları için donuyorum soğuktan parmaklarım uyuşuyor artık

canım evet iş bulmak zor bende bu şirketlerin tam olarak ne istediğini bilsem çalışkan olmak yetmiyor.burda personel alımı yapan gerizekalı biri var kızların fiziki özelliğine ve yüz güzelliğine bakıyor karaktersiz biadam.düşünki benim olmadığım bigün personel alımı yapıyolar kıza demişki olmadı sekreter yaparız burya.iş başvurusu evden yapıyorum heryer bide kamera dolu sanki bana holding iki süslemiş dekor yapmışlar o başka bişey değil.geçen bi yarım saat önce çıkayım diye izin aldım bişey uydurdum 15 dakka önce çıkabilirmişim bu durumda iş aramayada gidemem maaşımı bekliyem olmadı çıkarım bide gününü geçirsinler sgk ya şikayet edip sonra çıkcam.

Çalışmaya ilk başladığım zamanlarda bende yaşamıştım aynı sorunu.Boşta olmak zor işsiz güçsüz düşün düşün insan bunalıma giriyor evet ama çalışırken parasız olmakta çok zor.İstanbul gibi bir yerde evden adımını attın mı para demek.Boşuna zaman öldürüyomuşum gibi geldi bana ayrıldım.Başka işyeride sigortamı yapmamıştı eksik vermeye çalışmıştı maaşımı ayrılıyorum diye kavga gürültü aldım alacağımı.İşyerine nişanlımla gidip parayı alana kadar beklemiştim :) Eğer maaş konusunda sıkıntı olduğundan eminsen fazla vakit geçirmeden ayrıl bence.Şu an yenisin alacağın fazla birşey yok sanırım yukarda bir arkadaş 4 bin lira alacağı var demiş arkadaşımın o şekilde işyerinde birikirse ayrılamazsında...

burda çağrı merkezi var o departman için yeni elaman alımı yaptılar düşünün ya 400 tl maaş+yemek+yol+pirim olayı var ama prim olayı satış yaparlarsa oda prim alcaklar şaka gibi dimi.

burda çağrı merkezi var o departman için yeni elaman alımı yaptılar düşünün ya 400 tl maaş+yemek+yol+pirim olayı var ama prim olayı satış yaparlarsa oda prim alcaklar şaka gibi dimi.
400 mü ayy okadar para asgari bile deil ya bu parayla istanbul gibi yerde nasıl geçinilir bazı patronlarda işçi üzerinden kalan paralarla kar yaptım sanıolar ama işçilerin hakkını yedikleri için kendilerde zo durumda oluolar ne saçma yani 400 tl ye bu devirde çocuk bile çalışmaz ya ne kadar insafsızca prim var diosun ya satış yapamazsa 400 tlyle millet nasıl geçinicek

Ankarada ve her yerde durum aynı geçim derdi heryerde her satıştan 50 tl prim alcaklar sanırım zaten ortalama en fazla alacakları para 800 olur oda parça parça verirlerse kötü durum neolur bilemiyorum ama sizinde dediğiniz gibi satış olmazsa 400 e razı olucaklar.

seni çok etkilemek istemem ama böyle biyerde 2 ay çalıştım 2 ay çalışamamın sebebi paramı 1. ay alamadım 2. ay ha verdiler ha vericekler derken paramı tam 9 ayda aldım artık gidip gelmekten yorulmuştum 2 aylık parayı almak için çok uğraştım bence yol yakınken ayrıl

1 ayım dolsun paramı bakalım vereceklermi ben kararlıyım ayrılmaya dün söyledimde ayrılacam diye ben senden memnunum diyip bırakmadı bakalım ne olcak sonunda paramı alırım almasına uğraştırmasınlar beni zaten sinir oluyorum.ah talihim kör talihim:)ağlanacak halimize güler olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…