• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. Kedi

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar malumunuz bir kedim var artık. Biz kardeşim kızım ben ve kedimiz bir aile olduk. Herşey şahane. Ama aileyi büyütmek istiyoruz.
2. Bir kedimiz daha olsa neler değişir hayatımızda. Bakımı çok zor olur mu?
Aynı tuvalet ve yemek kabını kullanır mı? (Sakın gülmeyin bu ikinci bebek olacak :) acemiyiz)
Bu kısırlaştırılmış bir erkek sahiplensek ne alalım?
Anlaşabilirler mi 2 kedi çok sıkıntı olır mu? Annem ve babam çok tırsıyor. Bize geldiklerinde çok problem yaşar mıyız :)

siz bu kedi işini çok sevdiniz galiba :))
bence daha birine alışmadan ikinci biraz zor olur
ama kedi de hiç beslemedim pek bilmiyorum da iki köpek çok zor tecrübe ettim kedi de zor olabilir

Kedilere bayılırım ama bir tanesine bile bakamam. Çocuklardan kendime fırsat bulamıyorum. Bana bir tanesine bile bakmak çooook meşakkatli geliyoro_O. Kolay gelsin :halay:

Öncelikle minnoşunuzla size mutlu, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. :)

2. Kedi olayı biraz zordur, sabır ister, evdeki ilk kedi bir süre mutsuz hatta saldırgan olabilir. Özellikle uzunca bir süre yalnız tek kedi olarak yaşamışsa. Yaşı ne kadar küçükse o kadar kolay alışır yeni minnoşa.

Önerilen genelde aynı yaşlarda 2 kediyi bir araya getirmek. Ama bu mümkün değilse de aralarındaki hiyerarşiye fazla karışmadan herkesin yerini öğrenmesini sabırla beklemek gerekiyor. Ben 5 yıl sonra 6.5 ve 5 yaşındaki 2 kedimin yanına 3. kediyi getirdim. 2 tembel hatunun yanına ergen gibi bir delikanlı gelince evde küçük çaplı bir savaş havası esti. Ama atlattık gibi, kızlardan biri hala görünce tıslıyor gerçi bizim çocuğa ama ilk günler kadar stresli değil. :)

Fakat ilk kedimin yanına 2.'yi getirdiğimde çok zorlanmıştık, bu yeni arkadaş gelene kadar da 2. kedim büyük kedimden hergün düzenli dayak yerdi. :D

Açılın ben kedi doktoruyum :halay:İki kedinin bakımı bir kediye göre daha kolaydır. Aşısı falan veteriner kısmı tuzlu olsa da iki kedi sizi çok rahat ettirir birbirine arkadaş olup. Benim üç kedim var iki tuvaletimiz var ama bende bazen sayı artıyor o yüzden iki ayrı tuvalet ama iki olursa kullanabilirler. Mama kapları da şöyle ; yaş mama için hepsinin ayrı tabağı var ama kuru mama kapları ve suları ortak. İki oğlum bir kızım var üçü de kısır. Çok nadir olur anlaşayaman kediler. Sizinkini alalı ne kadar oldu ? Eğer çok uzun süre olmamışsa 2. yi kabullenmesi daha kolay olur. Yani atıyorum beş sene sizle kalmış bir kedi kıskanır doğal olarak 2. kediyi. Ben kızımı sahiplendiğimde oğlan bizle üç aydır beraberdi ve hiç sorun yaşamadık.

siz bu kedi işini çok sevdiniz galiba :))
bence daha birine alışmadan ikinci biraz zor olur
ama kedi de hiç beslemedim pek bilmiyorum da iki köpek çok zor tecrübe ettim kedi de zor olabilir
Çoooook korkuyordum. İlk aldık eve getirdik Allah'ım neden aldım. Başıma bela aldım dedim. Çünkü çoook korkuyordum
Bir iki gün sonra dedim ki elimi ısırtayım. En kötüsü neyse yaşayım. Bitsin gitsin. Ayy kıyamam hiç ısıramadı. Şimdi yatarken yanımıza geliyor. Sürekli yan yana. Özlüyorum resmen evden çıkınca. (Tabi artık feci ısırıyor. Ama korku falan kalmadı)
Çok istiyorum çoook :)

Bende 1 köpek, 7 papağan, 1 muhabbet kuşu var. Artık darallardayım.
Kediler yaşları büyüdükçe kolay alışmıyor bildiğim ama alışırlarsa tek avantajı birbirleriyle oynamaları olabilir. Hoş zaten gözümde bütün gün yatıp uyuyan hayvanlar; ne derece enerji atmaları gerekiyor bilemiyorum:KK70:

2. kedi daha iyidir alıcaksanız sizinki büyümeden alın ki alışsınlar yoksa zor olabilir birbirletine kardeş olurlar daha çok oynaylar birlikte sıkılmazlar :KK200: sokakdan almanızı isterim :anne:

Çoooook korkuyordum. İlk aldık eve getirdik Allah'ım neden aldım. Başıma bela aldım dedim. Çünkü çoook korkuyordum
Bir iki gün sonra dedim ki elimi ısırtayım. En kötüsü neyse yaşayım. Bitsin gitsin. Ayy kıyamam hiç ısıramadı. Şimdi yatarken yanımıza geliyor. Sürekli yan yana. Özlüyorum resmen evden çıkınca. (Tabi artık feci ısırıyor. Ama korku falan kalmadı)

M meredithgrey bu konuda uzman o bilir bence

Edit: yazmış zaten yorum görmemişim :)

Isırma olayını bıraktırmaya çalışın benim kız bebekliğinde ben ve kuzenimle büyüdü @tuctuc 2 deliyle yani :deli: az biraz şizofren oldu fiyebilirim :70: hala ısırıyor bazen çok ısırıyor evde kovalıyorum :27:

2. kedi daha iyidir alıcaksanız sizinki büyümeden alın ki alışsınlar yoksa zor olabilir birbirletine kardeş olurlar daha çok oynaylar birlikte sıkılmazlar :KK200: sokakdan almanızı isterim :anne:

Bu benim sokak oğlum mesela :KK36:koca kafam benim sakalına kurban :KK200:
IMG_6401.webp

Bu benim sokak oğlum mesela :KK36:koca kafam benim sakalına kurban :KK200:Eki Görüntüle 1971334
Oyy yerim ya :KK200::anne: bizim iki kedimizde sokakdan anneminki vefat etti o ayrı :(
Benimde çok sevdiğim cinsler var ama sokakda o kadar kedi varken alamam heralde :hasta: tüysüz kediler çok güzel ya komşumuzun var kafife gibi hemde tüy sorunu yok :27:

Oyy yerim ya :KK200::anne: bizim iki kedimizde sokakdan anneminki vefat etti o ayrı :KK43:
Benimde çok sevdiğim cinsler var ama sokakda o kadar kedi varken alamam heralde :hasta: tüysüz kediler çok güzel ya komşumuzun var kafife gibi hemde tüy sorunu yok :KK53:
Bende onlara aşığım.

Veterinerden sahiplendim bu minnoşu yine öyle yapabilirim sanırım
;)
Bizim oğlan geleli 2 ay oldu. Kardeşimin başka şehre gitme ihtimali var, gidersem götürcem diyor. İki kedi alamazsak kan çıkacak :)

Oyy yerim ya :KK200::anne: bizim iki kedimizde sokakdan anneminki vefat etti o ayrı :KK43:
Benimde çok sevdiğim cinsler var ama sokakda o kadar kedi varken alamam heralde :hasta: tüysüz kediler çok güzel ya komşumuzun var kafife gibi hemde tüy sorunu yok :KK53:

Sokak kedisi candır üstüne tanımam. Hele de tekirlere taparım.

Ben de düşünüyorum kedi evlat edinmeyi ama, tüy sorunundan dolayı alamıyorum, o yüzden sfenks düşünüyorum, gerçi onlar miyavlamıyor tıslıyor biraz ama olsun :KK48:

Ben de düşünüyorum kedi evlat edinmeyi ama, tüy sorunundan dolayı alamıyorum, o yüzden sfenks düşünüyorum, gerçi onlar miyavlamıyor tıslıyor biraz ama olsun :KK48:
Çok güzeller ben çok seviyorum :dondurma: yoo yukardaki hep miyavlıyor duyuyorum ben :anne: az tombik oluncada daha güzel oluyorlar yumuş yumuş :KK28:

Back
X