2 kere olmayan bir şeyi 3.kere denemek aptallık mı?

Çok teşekkürler yorum için haklısın ama diyorum ya mat ve fen temelim koca bir sıfır bu yıl hem ona çalışıp hem besyo için antremanlara gitsem olurmu acaba?
Tamam da türkçe için LYSnin sosyal bölümüne girmen gerekiyor zaten. Yani felsefe edebiyat falan yapman lazım

Tamam da türkçe için LYSnin sosyal bölümüne girmen gerekiyor zaten. Yani felsefe edebiyat falan yapman lazım
evet demeye çalıştığım şey sosyal kısmının tarih felsefe kısmı bitti.Edebiyat daha olmadı ondan da umutlu değilim çünkü felsefe ve tarihe güveniyordum sonuç berbat sorular açıklandı ya ordan baktım.Diğer derSlere temelim de yok ancak besyo yu yapabilirim herhalde oda sıkı bir çalışmayla

"Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil, daha iyi yenil" diye bi söz var :)

Keşke dememek için pes etmeyin. Eğer başarırsanız mesleğinizi yaparken kimse kaçıncı yılda kazandın demeyecek. Dese bile 3 yılla geri kalan tüm ömür kıyaslanır mı hiç? Sevmediğiniz mesleği yapmak 1 sene fazla hazırlanmaktan daha çok yorar.

"Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Yine dene, yine yenil, daha iyi yenil" diye bi söz var :)

Keşke dememek için pes etmeyin. Eğer başarırsanız mesleğinizi yaparken kimse kaçıncı yılda kazandın demeyecek. Dese bile 3 yılla geri kalan tüm ömür kıyaslanır mı hiç? Sevmediğiniz mesleği yapmak 1 sene fazla hazırlanmaktan daha çok yorar.
çok haklısınız da seneye aynı şey olursa diye çok endişeleniyorum

çok haklısınız da seneye aynı şey olursa diye çok endişeleniyorum
Olmayacağının garantisi yok ama 2 yıldır neyi eksik yaptığınızı düşünerek ona göre çalışırsanız olması çok yüksek ihtimal. Yapanlar nasıl yapıyor? En azından aklında "bi sene daha hazırlansa mıydım?" soruları olmaz. Ailen sorun yapmıyorsa hazırlan. Üniversite ygs-lys kadar yıpratıcı zaten. Herhangi bi yere girdiğinde rahatlamayacaksın yani.

Olmayacağının garantisi yok ama 2 yıldır neyi eksik yaptığınızı düşünerek ona göre çalışırsanız olması çok yüksek ihtimal. Yapanlar nasıl yapıyor? En azından aklında "bi sene daha hazırlansa mıydım?" soruları olmaz. Ailen sorun yapmıyorsa hazırlan. Üniversite ygs-lys kadar yıpratıcı zaten. Herhangi bi yere girdiğinde rahatlamayacaksın yani.
gerçekten de öyle oda ayrı yıpratır

Bazen iki yıllık yada cok bilinmeyen bolumlerin atamalari daha iyi oluyor. Türkçe ogretmenligi istedigin icin aska elestirmiyorum bence de türkçe cok güzel bir ders.. anacak 3. Sene seni psikolojik olarak cok yoracaktir. Besyobda o kadar kolau degilm bence farkli alternatifleri dene bu yil icin

3. Senesinde unuversiteyi kazanmis cok arkadasim var . Ama yontemlerinizi degistirmeniz faydali olabilir

gerçekten de öyle oda ayrı yıpratır

ev geçindirme derdi olmadan tek derdi okumak sınavları kazanmak olan gençlerden olmak istiyorum bende ama malesef benim o şansım yok.O yüzden derim ki senin böle imkanın durumun varsa dene de dene deneyebildiğin kadar dene ki sonra pişmanlık yaşama.Eğer gerçekten istedğin meslek oysa tabii

yaş 18 nasıl 2. sınav anlamadm ama nyse. yaşın çook genç 21. yaşına kadar dene şansını yapamazsan başka meslek bakarsın.
hayallerinin peşnden git. bnde dahil burdaki ablalarn gbi olma :KK14:

Şunu merak ediyorum ; insan doktor olmak , mühendis olmak ,avukat , öğretmen olmak isteyebilir. Bunu hedeflersin defalarca sınava girersin ve çok çalışırsın .. Olur yada olmaz kısmet dersin. Ama Türkçe öğretmenliği takıntısı biraz tuaf geldi. Anladığım kadarıyla çok çalışkan bir öğrenci değilsin. Türkçe'yi acaba kolay bulduğun için mi bu kadar istiyorsun. Sınavda sadece Türkçe çözerek Türkçe öğretmeni olamazsın. Bence kendini kandırıyorsun.

Hic inancini kaybetme benim arkadasim 5.yilinda edebiyat ogretmenligini kazandi.
Bu arada sadece turkce cozerek olmaz diger derslerede calismsn lazim

yaşın küçük. bir kez daha dene. bu kez matematik de çalış, ihmal etme. onun da puana katkısı çok diye biliyorum.

Ben üçüncü kez denemezdim sanırım. Tutturdugum bölüme giderdim. Daha maraton devam ediyor.Üniversite bitecek, iş aranacak, meslek sahibi olunacak. Ne kadar erken olursa o kadar iyi diye düşünüyorum.

yaşın küçük. bir kez daha dene. bu kez matematik de çalış, ihmal etme. onun da puana katkısı çok diye biliyorum.
Evet katkısı elbette var tabi ama sözel derslerin ki daha ağırlıklı ve ben denemelerde yaptıklarımın yarısını yapabiliyorum resmen gerçek sınavda hepinize yorumlarınızı için çok teşekkür ediyorum

ev geçindirme derdi olmadan tek derdi okumak sınavları kazanmak olan gençlerden olmak istiyorum bende ama malesef benim o şansım yok.O yüzden derim ki senin böle imkanın durumun varsa dene de dene deneyebildiğin kadar dene ki sonra pişmanlık yaşama.Eğer gerçekten istedğin meslek oysa tabii
Emin olun artık ne istediğimi yemin ediyorum şaşırdım bundan dolayı değerli yorumlarınızı almak için konu açtım.İ inşallah doğru bir karar verebilirim fikirlerinizi dikkate alarak

Back
X