Benim ilki öyle oldu 6 saatte 38+3te gelmişti bakalım bu ne zaman gelicek.İkinci doğumumda 39+2'de doğum yaptım diye hatırlıyorum. Ya da 39+3, yalan olmasın :)
İnşallah benimki gibi olur ikinci doğumunuz, kesisiz, epiduralsiz öyle anam babam usulü bir doğum oldu.
KızCinsiyeti ne acaba
Evet paniklemeden dinlemek gerekiyor sanırımİki kez normal doğum yaptım. Doğumda ebenin sözünü dinlerseniz kolay oluyor. İkin deyince ikinin. Bebeğin çıkma anı yaklaşınca 2 3 sancı zorladı. Onun dışında çok kolay oldu.
Darısı başınıza. Sağlıkla gelsin bebeğiniz.
Benim Bi tane oğlum var canım normal doğum yaptım saat 3 te sancım yeni başladı sancı doğum falan saat 7 de bitti karnımda bastırmadılar benim sadece oğlum kolu bükük geldiği için dikişli olmuştu dikiş zorladı biraz ama toparlanma açısından normal doğum yapmalısın bencede Bi çocuğun daha varmış Bi an önce ayağa kalkarsın kendini toplarsın normal doğumda
Bunları duydukça çok rahatlıyorum. İnşallah bende zorlanmam ve doğumdan sonra aynen böyle söylerimİkisi de normal benim de ilkinden sonra sizin gibi korkmuştum sezaryen için çok gidip geldim ilkine göre çok daha kısa ve kolay oldu
Aynen öyle bende böyle düşünüyorum evde bir tane daha var onada enerji lazımBenim Bi tane oğlum var canım normal doğum yaptım saat 3 te sancım yeni başladı sancı doğum falan saat 7 de bitti karnımda bastırmadılar benim sadece oğlum kolu bükük geldiği için dikişli olmuştu dikiş zorladı biraz ama toparlanma açısından normal doğum yapmalısın bencede Bi çocuğun daha varmış Bi an önce ayağa kalkarsın kendini toplarsın normal doğumda
Benim ilk doğumum 40+2 ya da 40+3'te olmuştu. Doğumu suni sancıyla başlatmak durumunda kalmıştık, suyum çok azalmıştı çünkü. İlk 4 saat, saat başı 1cm açıldım. Sonra epidural aldım. Epiduralden 2 saat sonra da doğum yaptım. Bence ilki de rahat bir doğumdu, ama ikinci doğumu yaşayınca dedim kolay doğum dedikleri buymuş :)Benim ilki öyle oldu 6 saatte 38+3te gelmişti bakalım bu ne zaman gelicek.
Ben stres falan derken 37 haftalıkken doğurdum bence sen hiç bunları düşünme bebişe odaklan sağlıklı Bi şekilde kucağına alırsın inşallah benim gibi çok stres yapma vakti gelince Bi şekilde olur kucağına alınca çektiğin acıda kalmaz sancı daAynen öyle bende böyle düşünüyorum evde bir tane daha var onada enerji lazımİnşallah kolay geçer ilkimde çok paniktim durumu biraz ben zorlaştırdım çok korktum bunda panik olmadan girmem lazım
Her dogum birbirinden farkli. Ilk dogumumda sancimin baslamasiyla dogum yapmam 5 saat surmustu. Epiduralli normal dogumdu. Ama bilmedigim icin cok korktum. Ikinamadim karnima bastilar catal kismi yarim saatten fazla surmustu. ikincide daha cok korkuyodum ister istemez. Onun sancisi 25 saat surdu ama dogum sancisi oldugunu anlamadim duzensiz oldugundan. Epidural yapildi ama tam tutmadi. Hastaneye gece 1 de gidip 4 te dogurdum. Ama bunda daha bilincli oldugum icin tum.gucumle ikindim catala cikmamla bebegi kucagima almam 2 dk ancak surdu. Yani her dogumun kolayligi da zorlugu da farkli. Sancisi uzun surmesine ragmen epidural tutmamasina ragmen ikinci dogumun en dayanilmaz kismi daha kolaydi o yuzden bana ikincisi daha kolay geldiHanımlar selam.
37 haftalık hamileyim ve ikinci gebeliğim. İlk doğumumu normal gerçekleştirdim 6 saat gibi bir sürede doğum yaptım ama çok travma yaşadım çok korktum doğum esnasında. Şimdi ikincş doğumumuda herşey yolunda gittiği sürece doktorum normal doğumu beklememizi söylüyor. Çok korkuyorum genel olarak herkes 2. Doğumun daha kolay olabileceğini söylüyorlar. Aranızda varmıdır 2 doğumuda normal doğum olan ve güzel geçen
Benimde ilkinde suyum geldi açılmam ve sancım yoktu ama suyum çok geliyordu suni sancı verdiler bende öyle diyorum ilkide rahattı ama sanki zorlaştıran benmişim gibiydi panik korku stres sıkıntı ne olucak başıma ne gelicek korkusu yani hala hatırlayınca tüylerm ürperirBenim ilk doğumum 40+2 ya da 40+3'te olmuştu. Doğumu suni sancıyla başlatmak durumunda kalmıştık, suyum çok azalmıştı çünkü. İlk 4 saat, saat başı 1cm açıldım. Sonra epidural aldım. Epiduralden 2 saat sonra da doğum yaptım. Bence ilki de rahat bir doğumdu, ama ikinci doğumu yaşayınca dedim kolay doğum dedikleri buymuş :)
İnşallah benimde ikincisi kolay olur Allahın izniyleHer dogum birbirinden farkli. Ilk dogumumda sancimin baslamasiyla dogum yapmam 5 saat surmustu. Epiduralli normal dogumdu. Ama bilmedigim icin cok korktum. Ikinamadim karnima bastilar catal kismi yarim saatten fazla surmustu. ikincide daha cok korkuyodum ister istemez. Onun sancisi 25 saat surdu ama dogum sancisi oldugunu anlamadim duzensiz oldugundan. Epidural yapildi ama tam tutmadi. Hastaneye gece 1 de gidip 4 te dogurdum. Ama bunda daha bilincli oldugum icin tum.gucumle ikindim catala cikmamla bebegi kucagima almam 2 dk ancak surdu. Yani her dogumun kolayligi da zorlugu da farkli. Sancisi uzun surmesine ragmen epidural tutmamasina ragmen ikinci dogumun en dayanilmaz kismi daha kolaydi o yuzden bana ikincisi daha kolay geldi
İllaki acısı olucaktır inşallah herşey yolunda giderBen stres falan derken 37 haftalıkken doğurdum bence sen hiç bunları düşünme bebişe odaklan sağlıklı Bi şekilde kucağına alırsın inşallah benim gibi çok stres yapma vakti gelince Bi şekilde olur kucağına alınca çektiğin acıda kalmaz sancı da
Ben tek doğum yaptım ama kas hafızası diye bir şey var yani vücudun ilk doğumda da ne yapacağını biliyordu ama daha önce hiç yapmamıştı . Şimdi hem ne yapacağını biliyor hem de nasıl yapacağını vücuduna ve bebeğine güven onlar ne yapacağını çok iyi biliyorHanımlar selam.
37 haftalık hamileyim ve ikinci gebeliğim. İlk doğumumu normal gerçekleştirdim 6 saat gibi bir sürede doğum yaptım ama çok travma yaşadım çok korktum doğum esnasında. Şimdi ikincş doğumumuda herşey yolunda gittiği sürece doktorum normal doğumu beklememizi söylüyor. Çok korkuyorum genel olarak herkes 2. Doğumun daha kolay olabileceğini söylüyorlar. Aranızda varmıdır 2 doğumuda normal doğum olan ve güzel geçen
Ne güzel söylemişsinizBen tek doğum yaptım ama kas hafızası diye bir şey var yani vücudun ilk doğumda da ne yapacağını biliyordu ama daha önce hiç yapmamıştı . Şimdi hem ne yapacağını biliyor hem de nasıl yapacağını vücuduna ve bebeğine güven onlar ne yapacağını çok iyi biliyor
AminNe güzel söylemişsinizaynen öyle akışına bırakmaya karar verdim inanın bende sezeryan istemiyorum normal doğumun sonrasının rahatlığını biliyorum çünkü bakalım Allah hakkımda hayırlısını nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?