2. Kez resmi nikah

Her koşulda nikahtan evlenme niyetinde iseniz , gelmesini istediğiniz insanlara haber verip nikahınızı yapın ; nikah sonrası 1 yıl içinde işten ayrılma hakkınız var.

Yasal evlilik izninizi (balayı izni ) ve önceki yıllardan kalan izin haklarınızı
kullandıktan sonra şartlara göre ne zaman ayrılacağınıza karar verirsiniz.
Tesekkur ederim sizide yordum 1 yil degil 1 ay bile durmak istemiyorum o is yerinde cok kavga ettim patronumla guzel bi is buldugum icin kacirmak istemiyorum dedigim gibi nikaha cagirsam herkes gelse tekrar baba evine doncem o sacma olcak dgunde istemiyorum belki dedim tekrar nikah olur diye ama olmuyomus bakicaz artik :)

Tesekkur ederim sizide yordum 1 yil degil 1 ay bile durmak istemiyorum o is yerinde cok kavga ettim patronumla guzel bi is buldugum icin kacirmak istemiyorum dedigim gibi nikaha cagirsam herkes gelse tekrar baba evine doncem o sacma olcak dgunde istemiyorum belki dedim tekrar nikah olur diye ama olmuyomus bakicaz artik :)

Neden baba evine dönmeniz gerekecek ? 1-2 ay sonra nikahın olmasıyla , şimdi olması arasındaki fark nedir ?

Alacağınız tazminatla mı ev tutulacak ? Eş adayınız halihazırda ailesiyle mi yaşıyor ? Yaşlarınız kaç ?

Abi delirdiniz mi madem direkt düğünde kıyaydınız.
baby, düğün ikamet dışında bir semtte ve belediye ek 1500-2000 arası ek nikah memuru maliyeti çıkarttı. bir de düğün öğlen. geçen sene arkadaşım evlenirken nikah memuru semt dışından 1.5 saat geç geldi kriz çıktı ben böyle bir olası krizi ihtimal potasına almak istemiyorum.
He bir de belki denk gelmişsindr konularda ben şehirdışına taşındım iş sebepli (aynı zamanda yaşayacağımız şehir), annem huysuz huysuz konuşmaya başladı telefonda her haftasonu beyim gelince :D yok evlenmeden yaşayın siz yaşayın zatenler bilmemne. Dedim ha 2 ay önce ha 2 ay sonra gittik kıydık aile + şahitler olan bestfriendler olarak :D

Abi delirdiniz mi madem direkt düğünde kıyaydınız.
Bu ülkede evrak iş cart curt işleri aynı saniye hallolmuyor malum. Veya düğün günü o stresi yasamak yerine fake ile daha rahat olmak istiyorlardır. Millet tayin dönemimi kacırmamak icin bile kıyıyor aman ugrasmayayım 1 sene sonra giderim diyip düğün günü kıyılsın diyemiyor gibi gibi.

Neden baba evine dönmeniz gerekecek ? 1-2 ay sonra nikahın olmasıyla , şimdi olması arasındaki fark nedir ?

Alacağınız tazminatla mı ev tutulacak ? Eş adayınız halihazırda ailesiyle mi yaşıyor ? Yaşlarınız kaç ?

Digerlerindede yazmistim ev tutulmadi hazir degil ailesiyle yasiyor suanda tazminatla ben kendi alacagim esyalari alacagim

Düğünlerde nikah töreni işlemi nadiren yapılıyor artık. Resmi nikahınız kıyılmış , düğünde mizansen yapmasanız da kimse aramaz ki.

Memur cüppesi ve defter benzeri kullanmanız durumunda cezaya tabi durumlar , bilginiz olsun.
yoo değil, nikah memuru kendisi hatta birisini bulamadıysanız burdaki fotoğrafçı o işi yapıyor haberiniz olsun diye öneride bile bulundu ama zaten düğün yerlerindeki garsonlar yapıyor bu işi. ayrıca su an düğünlerin çoğu öyle yapılıyor. Benzer bi cüppe, önünde defter kabında benzer bişey bitti gitti. keşke bilip bilmeden atıp tutmasanız.
ayrıca düğün benim nikah benim istediğimi yaparım keyfim istedi böyle yaptım sanane kime ne istersem 8 tarihe bölerim düğünü parasını ben veriyorum? ben böyle yaptıysam demekki bi bildiğim var kimsenin bişey arayıp aramaması umrumda değil ben böyle istiyorum ;)
He bir de insanlara yanlış bilgilerinizle ahkam kesmeden önce "Tiyatral Nikah" araştırmanızı tavsiye ederim :)

Digerlerindede yazmistim ev tutulmadi hazir degil ailesiyle yasiyor suanda tazminatla ben kendi alacagim esyalari alacagim

Erkek arkadaşınızın birikimi , evlilik için hazırlığı yok mu ? Beyefendi yaşça sizden büyükmüş , bir ev tutacak birikimi , planı olmaması normal mi ? Yargılama amacıyla sormuyorum.

İşyerinizden memnun olmadığınız için yasal haklarınızı alabilmek adına evlilik için acele ediyor olabilir misiniz ?

yoo değil, nikah memuru kendisi hatta birisini bulamadıysanız burdaki fotoğrafçı o işi yapıyor haberiniz olsun diye öneride bile bulundu ama zaten düğün yerlerindeki garsonlar yapıyor bu işi. ayrıca su an düğünlerin çoğu öyle yapılıyor. Benzer bi cüppe, önünde defter kabında benzer bişey bitti gitti. keşke bilip bilmeden atıp tutmasanız.
ayrıca düğün benim nikah benim istediğimi yaparım keyfim istedi böyle yaptım sanane kime ne istersem 8 tarihe bölerim düğünü parasını ben veriyorum? ben böyle yaptıysam demekki bi bildiğim var kimsenin bişey arayıp aramaması umrumda değil ben böyle istiyorum :KK66:
He bir de insanlara yanlış bilgilerinizle ahkam kesmeden önce "Tiyatral Nikah" araştırmanızı tavsiye ederim :)

Yasal açıdan suç teşkil eden durumlara bakabilirsiniz. Bu ve benzeri "mış gibi" yapılan gösterilerle mağdur edilen insanlar nedeniyle oluşan dava dosyaları mevcut. Sizin resmi nikahınız mevcut ancak bu tip mizansenlerin de onlarca mağduru var.

Yasal açıdan suç teşkil eden durumlara bakabilirsiniz. Bu ve benzeri "mış gibi" yapılan gösterilerle mağdur edilen insanlar nedeniyle oluşan dava dosyaları mevcut. Sizin resmi nikahınız mevcut ancak bu tip mizansenlerin de onlarca mağduru var.
o dediğin durumu biliyorum ama o ayrı. orda gerçekten bir dolandırıcılık var. işin içinde evrak basımı (defter basımı gibi) falan var.
tiyatral nikah baya bildiğin sektör ek gelir kapısı yapmış durumda özellikle garsonlar ve fotoğrafçılar. hatta düğün yerinin parasına eklemeyi soruyolar mekan tutarken. dedim ya belediyeye gidince ordakiler bile hemen yapışıyo artık düğün ne zaman memur rolü lazımsa kartım bu diye.

Erkek arkadaşınızın birikimi , evlilik için hazırlığı yok mu ? Beyefendi yaşça sizden büyükmüş , bir ev tutacak birikimi , planı olmaması normal mi ? Yargılama amacıyla sormuyorum.

İşyerinizden memnun olmadığınız için yasal haklarınızı alabilmek adına evlilik için acele ediyor olabilir misiniz ?
Acele etmiyorum aslinda yeni tanismadik fakat onun 2 cocugu var onlarin masraflari var beraber yapacagiz tek basina oda yapamaz birikim var biraz ama o yetmicek
Hayat cok pahali oldu onunda ustune gidemiyorum

Tovbestafurullah engelledigim bazi yazilari gormus bulundum, bidaha merak etmeyecegim bu kendime hatirlatmam olsun. İki satirdan bile kimin ne oldugunu anliyorum bosa sacma bulmuyormusum cidden.

Konuya gelirsek, dugun yapmaman mantikli bence. Bosa masraf. Nikahinizi yaptiktan sonra, nikah kiyiyormus gibi yapiyorlar. Ancak memur gelmiyor tabi.

o dediğin durumu biliyorum ama o ayrı. orda gerçekten bir dolandırıcılık var. işin içinde evrak basımı (defter basımı gibi) falan var.
tiyatral nikah baya bildiğin sektör ek gelir kapısı yapmış durumda özellikle garsonlar ve fotoğrafçılar. hatta düğün yerinin parasına eklemeyi soruyolar mekan tutarken. dedim ya belediyeye gidince ordakiler bile hemen yapışıyo artık düğün ne zaman memur rolü lazımsa kartım bu diye.

Memur cüppesi ve defter benzeri kullanmanız durumunda cezaya tabi durumlar , bilginiz olsun.

Bende bu durumu söylemiştim zaten.

Tovbestafurullah engelledigim bazi yazilari gormus bulundum, bidaha merak etmeyecegim bu kendime hatirlatmam olsun. İki satirdan bile kimin ne oldugunu anliyorum bosa sacma bulmuyormusum cidden.

Konuya gelirsek, dugun yapmaman mantikli bence. Bosa masraf. Nikahinizi yaptiktan sonra, nikah kiyiyormus gibi yapiyorlar. Ancak memur gelmiyor tabi.
Tesekkurler :)

nikahtan sonra yaninizda olmasini istediginiz insanlarla bir mekanda ufak bir kutlamada yapabilirsiniz.

Acele etmiyorum aslinda yeni tanismadik fakat onun 2 cocugu var onlarin masraflari var beraber yapacagiz tek basina oda yapamaz birikim var biraz ama o yetmicek
Hayat cok pahali oldu onunda ustune gidemiyorum

Sorunuzun ilişkinizle ilgili olmadığının farkındayım. Ancak evlilik kararınızı sizin açınızdan hızlandıran etkenlerden biri işinizden memnun olmamanız ve tazminatınızı alıp kendi evinizi kurma isteğiniz olabilir mi ?

Karşı tarafın çocuk nafakaları ve belki de eski eşe ödemesi gereken nafakadan sonra kalan geliri geçinmeniz için yeterli olacak mı ?

10 yıllık tazminatınız tavandan ödeme alacaksanız 105.960 tl olacaktır.

Tüm planlarınızın sizin tazminatınıza bağlı olmadığından emin olun.

Sorunuzun ilişkinizle ilgili olmadığının farkındayım. Ancak evlilik kararınızı sizin açınızdan hızlandıran etkenlerden biri işinizden memnun olmamanız ve tazminatınızı alıp kendi evinizi kurma isteğiniz olabilir mi ?

Karşı tarafın çocuk nafakaları ve belki de eski eşe ödemesi gereken nafakadan sonra kalan geliri geçinmeniz için yeterli olacak mı ?

10 yıllık tazminatınız tavandan ödeme alacaksanız 105.960 tl olacaktır.

Tüm planlarınızın sizin tazminatınıza bağlı olmadığından emin olun.
Bana zaman ayirip cevapladiginiz icin cok tesekkur ederim bende isler karisik dusunup duruyorum bakalim hayirlisi olsun.hakkimizda insaah sizede cok tesekkurler avukat hanim hayirli aksamlar sagolun 🥰🥰

ayrıca düğün benim nikah benim istediğimi yaparım keyfim istedi böyle yaptım sanane kime ne istersem 8 tarihe bölerim düğünü parasını ben veriyorum? ben böyle yaptıysam demekki bi bildiğim var kimsenin bişey arayıp aramaması umrumda değil ben böyle istiyorum :KK66:

Çok kizmissiniz ama bu isi yapan memur hem hapis cezası alır hem de memuriyetten atılır
Garsonlar ise daha da cahil cesaretinde yapan varsa insallah kafasında patlamaz büyük risk.
Kamu görevi belli kurallar çerçevesinde yapılır ve tiyatral nikah diye birsey yasal değildir sikayet durumunda çok büyük sorunlar çıkar yapan kendini yakmış olur
10 yıldır o birimde çalışıyorum, ilk yıl denetimini verene kdr çektiğimiz sıkıntıyı ben bilirim.. adam yeni memur diye acıdı ama nikah memurumuza iyi ders oldu bir daha 1 kez bile yapılmadı.
İsteyen yetkisi olmadığı halde kıyar tabiki ama 1 kez yakalandığında kimseye anlatamaz
Polis kıyafeti giyip trafik denetleme yapamıyoruz doktorculuk oynayamayiz yada öğretmenlik yapamayız nikah yetkisine ciddi bir sorumluluktur

Su an çok şaşırdım çünkü büyük cesaret ya
Bu ülkede hangi işi hakkıyla yapar olduk nikah memurluğu mu kaldı gerçi..

Back
X