• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2. kez sezeryan olanlar bakabilir mi?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.984
173
merhabalar. ilk gebeligimde 40 haftayi doldurmustum. suyum azalmisti..doktorum da sanirim cok normal yanlisi degildi suni deneyelim diye ben dedim. son muayeneyi ebe yapti. tamamen kapali hic yumusama bile yok bunun sonu sezeryan olur dedi. hem suni sanci hem sezeryan olmaktansa suniyi denemedim. sezeryan oldum.

2 ay agri çektiğimi soyleyince abarttigimi dusunuyorlar ama cektim her bunye ayni degil. sezeryandan cok korkuyorum o yuzden.

2. sezeryan daha mi agrili nasil?

henuz hamile degilim..geçen ay hamile kaldim ama dusukle sonuclandi.

2. cocuk konusunda kararsizim. etraftan bir destegim yok. annem yapma borcun var diyo. esim tek cocukla kalalim diyo. calisiyorum zaten ama hem bir kızım olsun hemde oglumun kardesi olsun isterim.

ssvd arastiriyorum ama onun da riskleri ve masrafi korkutuyor beni.

oglum su an 3 yasinda. zaman gectikce geriye donmek basa sarmaya cesaret etmek zorlasiyor. birde sezeryani dusununce.

hayat ortam vs hersey cok zor zaten. hic tek cocuk dusunmezdim aslinda ama egrisini dogrusunu iyice dusunup karar vermek istiyorum.

2. kez sezeryan olanlarin deneyimlerine cok ihtiyacim var su an.

Benimde 2 sezeryan.iki dogum arasında 24 ay var.ikinci daha kolay oluyo, tecrübeli oluyosun.bende canı çooook tatlı olanlardanım.ben yaptıysam herkes yapar:))) hiç korkma.ilk dogumda çok zorluk çektim ama ikinci daha kolaydı.

Benimde 2 sezeryan.iki dogum arasında 24 ay var.ikinci daha kolay oluyo, tecrübeli oluyosun.bende canı çooook tatlı olanlardanım.ben yaptıysam herkes yapar:))) hiç korkma.ilk dogumda çok zorluk çektim ama ikinci daha kolaydı.

sezeryan için genelde 2. daha zor diyorlar. gözüm korkuyor ondan. ilki çok zordu ya. rahat bir hamilelik geçirdim. sancı mancı çekmeden doğurmuş oldum. ama sezeryan dikişleri, sütün olmaması (bunu da sezeryana bağladım hep), oğlumun huysuzluğu (bana göre bu da sezeryandandı hiç doğum belirtisi yaşamadan doğmuş oldu) beni çok zorladı ilk 3 ay. tam bişiler rayına oturdu derken iş başladı .

çok şükür oğlum sağlıkla doğdu en önemlisi o ama hala o suni sancıyı denemediğime pişmanım. gene sezeryan olsa bile en azından vucutta bir doğum belirtisi olurdu. hem bebek hem benim açımdan daha iyi olabilirdi belki.

şimdi 2. sezeryan olunca yine belirti olmadan erkenden alıncak 38. haftada. :(

genel anestezi mi spinal mi oldun bide. ben ilkini normal olacak sandığımdan hurma vs çok yemiştim genel anestezi yapamadılar. mecburen spinal oldum. biraz panik oldum tabi, bebeği de çok göstermediler 1 sn ya gördüm ya görmedim.

2. de de spinal istiyorum bir taraftan ama bu sefer olanları bileceğim için korkarsam falan diye düşünüyorum.

Spinal oldu ikiside.ben 38. Haftada dogum yaptım isteyerek,sancı çekmemek için.genel olmasını çok istedim dr. yapmadı.panik atak tuttu dogumda ve baya kötü oldum.kolumu bagladıkları şeyler falan yerinden çıktı ölüyoruuuum diye çırpınmaktan,bebegimi görmek bile istemedim sonra uyutmuşlar zaten.ikincide daha kolay toparlandım.

Spinal oldu ikiside.ben 38. Haftada dogum yaptım isteyerek,sancı çekmemek için.genel olmasını çok istedim dr. yapmadı.panik atak tuttu dogumda ve baya kötü oldum.kolumu bagladıkları şeyler falan yerinden çıktı ölüyoruuuum diye çırpınmaktan,bebegimi görmek bile istemedim sonra uyutmuşlar zaten.ikincide daha kolay toparlandım.
hangi dogumda panik atak tuttu. 2. sinde mi.

2. sinin kolay geçmesine sevindim. Allah saglik versin evlatlariniza

Benimde ilk dogumum sizinki gibi sezeryan olmak zorunda kaldim.Suni sanci ilede hiç sancim gelmedi sonunda mecbur sezeryan.Ikincide genel anestezi almadan sezeryan oldum sadece hala bel agrisi cekmek disinda bir sikayetim olmadi.

Turkiye de doktorlarin avrupadan daha iyi dusunuyorum, okadar cok kisi geliyorki.. Keske kadın dogumda da cesaret olup veya kontrol altinda olup normal ikinci dogumda şanş verseler.. Butun tıp bölumlerde araştıyorlar deniyorlar ve uygulaniyor sade kadın dogumda neden yok. Yurt disinda dogum yaptim ,birinci cocugumda sezeryanliydi acilma 3 santimden sonra hic olmadi suni sanci yedim halde.. Ikinci cocugum normal dogum yaptim..

Turkiye de doktorlarin avrupadan daha iyi dusunuyorum, okadar cok kisi geliyorki.. Keske kadın dogumda da cesaret olup veya kontrol altinda olup normal ikinci dogumda şanş verseler.. Butun tıp bölumlerde araştıyorlar deniyorlar ve uygulaniyor sade kadın dogumda neden yok. Yurt disinda dogum yaptim ,birinci cocugumda sezeryanliydi acilma 3 santimden sonra hic olmadi suni sanci yedim halde.. Ikinci cocugum normal dogum yaptim..
alında bende 2. yi normal istiyorum ama yaptıran doktor bulmak zor ve çok masraflı. bakalım o zamana bir 4-5 bi biriktirirsem olabilir belki. bi doğuma da 5 bin vermek tuhaf ama hayırlısı artık.

2. yi normal yaptıktan sonra sezeryan dikişleriniz ağrıdı mı?

alında bende 2. yi normal istiyorum ama yaptıran doktor bulmak zor ve çok masraflı. bakalım o zamana bir 4-5 bi biriktirirsem olabilir belki. bi doğuma da 5 bin vermek tuhaf ama hayırlısı artık.

2. yi normal yaptıktan sonra sezeryan dikişleriniz ağrıdı mı?
Hayir agrimadi.. Aralarinda tam 3 sene var. Ilk sezeryandan sonra okadar şişmiştim ki,hamileyken şiş degildim. Normal dogumda oyle olmadim. Dogum esnasinda sezeryana girer gibi hazirladilar beni,gine sırtan gine anestezi yolu vardi.. Acilik bisi olsa hemen hazirdim uyusturulmaya yani..

3. Sezeryan mı oldum şekerim . Biraz acısı oluyor ameliyat oluyorsun sonuçta. Ağrı kesicilerini düzenli kullanıyorsanız sıkıntı olmuyor...

6 sene sonra ucuncu sezeryanimi oldum 4 ay once hic biskintim yok allaha sukur.hastaneden cikip ertesi gun cocugumun gosterisine gittim.ilk iki dogumumun arasindada 2bucuk sene var onlardada cok sukur sikinti yasamadim.yani ameliyat sonucta tabiki agri olacak ama dayanilmayacak kadar degil.ben en cok ilkinde zor toparladim biraz ama digerlerinde hic sikinti olmadi.once allahin izniyle saglikli bi gebelik nasip olsun dogumu cokta sıkıntı yapmayin bence.

Back
X