Doğuma Hazırlık 2. Kızıma İsim Arıyorum-(Beren İsmine Uyumlu)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
beren ismi çok gzel 2. kızın içinde bence özgür düşün berene bağlı kalma zaten çocuklar büyüdükçe abla kardeşle benzer isimli olmayı sevmiyolar ....
ama illa berene oygun olsun diyosan
-berra
-berru
-selen

diğer alternatifler
-elisa
-öykü- öyküm
-deniz
-nilsu
-cansın
-masal
-ela
-melin

canım zevk meselesi senin beğendiğini ben beğenmem benim beğendiğimi sen beğenmezsin zevk meselesi yani.pırıl ve evrimnaz komşumuzun çocukları ve gayette dünya tatlısı bebekler

canım zevk meselesi senin beğendiğini ben beğenmem benim beğendiğimi sen beğenmezsin zevk meselesi yani.pırıl ve evrimnaz komşumuzun çocukları ve gayette dünya tatlısı bebekler

Ben beğenilerden bahsetmiyorum ki. beğenebiliriz kulağımıza hoş gelebilir ama anlamı ve derinliği olmayan isimleri çocuklara koymamalıyız. son zamanlarda farklı isim koyma kaygısıyla çocuklara öyle saçma isimler veriliyor ki. örneğin bir zamanların en popüler ismi aleyna veya son zamanların en popüler ismi ecrin. aleyna arapçada bir edattır. kenid başına bir anlamı da yoktur. üzerimize gibi anlamsız br kelimeyi sırf farklı diye çocuklara verdi insanlar. ecrin de yine arapça da ücret demek. cennete düşen ilk yağmur damlası yok cennetteki ilk çiçek vs gibi anlamları olduğunu söyleyerek yeni icat isimler veriliyor çocuklara. bunların anlamları mitolojiden esinlenerek uydurlmuştur. islami anlamda hiç bir karşılığı da yoktur.

isim vermek çocuğa yapılan bir duadır. vegüzel bir isimle isimlendirilmek çocuğun anne babası üzerindeki hakkıdır.

farklı olmasını ve kulağa hoş gelmesini öncelediğimiz kadar anlamlı olmasını da öncelemek çocuklarımıza karşı bir borçtur bizim için.

Gecenlerde Nihat Hatipoglu ile Iftar programinda, bir kisi Ecrin ismini koyabilirmiyiz diye sormustu, Nihat Hatipoglu ise, evet koyabilirsiniz demisti, sevap, mukafat demekmis.

Son düzenleme:
hayırlı olsun öncelikle, vatana ve millete hayırlı evlatlar olsunlar inşallah, güle güle büyütün:))) berrin ismi beren e uygun ve hoş olabilir gibi geldi bana hep asil gelmiştir bu isim; anlamını, manen çok yüksek, yüce yaradılışlı olarak buldum netten...

Son düzenleme:
beren sare,beren ay,beren su,beren çağ önüne illa uyumlu olmasa daha gzl olur aslında cnm değilik kısa bi isimler bulmalısın bnce benden bu kdr :)

Berfin, Berra, Beril, Selen, Deren,

Benim de 2. kızım olacak ve ilk kızımın ismi Zeynep Beren... Biz de henüz karar veremedik isim konusunda... Beril düşünüyordum ama kafamda netleştiremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…