- Konu Sahibi kalachakra
-
yazılan isimlerin içinden bir kaç tanesi hariç asla koymayacağım isimler. sadece farklı olmak uğruna komik isimler koymayın çocuklarınıza lütfen. onların özellikle okulda arkadaşlarının arasında düşeceklri durumları da hayal etmeye çalışın. pırıl ne ya? evrimnaz ne demek? çok itici..
canım zevk meselesi senin beğendiğini ben beğenmem benim beğendiğimi sen beğenmezsin zevk meselesi yani.pırıl ve evrimnaz komşumuzun çocukları ve gayette dünya tatlısı bebekler
Ben beğenilerden bahsetmiyorum ki. beğenebiliriz kulağımıza hoş gelebilir ama anlamı ve derinliği olmayan isimleri çocuklara koymamalıyız. son zamanlarda farklı isim koyma kaygısıyla çocuklara öyle saçma isimler veriliyor ki. örneğin bir zamanların en popüler ismi aleyna veya son zamanların en popüler ismi ecrin. aleyna arapçada bir edattır. kenid başına bir anlamı da yoktur. üzerimize gibi anlamsız br kelimeyi sırf farklı diye çocuklara verdi insanlar. ecrin de yine arapça da ücret demek. cennete düşen ilk yağmur damlası yok cennetteki ilk çiçek vs gibi anlamları olduğunu söyleyerek yeni icat isimler veriliyor çocuklara. bunların anlamları mitolojiden esinlenerek uydurlmuştur. islami anlamda hiç bir karşılığı da yoktur.
isim vermek çocuğa yapılan bir duadır. vegüzel bir isimle isimlendirilmek çocuğun anne babası üzerindeki hakkıdır.
farklı olmasını ve kulağa hoş gelmesini öncelediğimiz kadar anlamlı olmasını da öncelemek çocuklarımıza karşı bir borçtur bizim için.
Merhaba arkadaşlar...23. Haftalık hamileyim.2. kez anne olucam. İlk kızımın adı Beren. 2. Kızıma isim arıyoruz ama bir türlü bulamadık. Beren ismine en yakın isim Ceren ama nedense ben bu ismi pek sevmiyorum.Eşim illa Berene uyumlu olması gerekmiyor diyor. Bu konudada görüşlerinize açığım. Modern ve anlamlı bir isim olmasını istiyoruz.Benden isim konusunda yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim...Şimdiden çooookk teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?