muhtemelen evinizde çok eşya vardır
Türk evlerinde genel olarak çok eşya var
çok eşya çok kıyafet, çok mobilya çok oyuncak...çok biblo çok süs çok ıvır zıvır...
2 çocukla çalışırken çocuklarını da kreşe bisikletle getirip götüren, arabası bile olmayan, yabancı arkadaşlarım var benim (tabii tr'de yaşamıyorlar)
ama evlerinde fazladan 1 tabak yok
orta sehpaymış etajermiş dresuarmış vitrinmiş iç içe sehpalarmış boy boy aynalarmış yok. TV zaten yok. 2+1 60 m2 evlerde yaşıyorlar.
dağılmıyor çünkü dağılacak bir yer yok. en fazla yatak toplanmaz. ömürlerinde perde yıkayıp ütülememişlerdir. etkinliği kreşten alınca çocukla akşam yemeği için market alışverişi yapmak. oturup market arabasında kereviz sapı kemiriyo kızı.
Türk kadını 2 ayda bir cam silmezse kendini kötü ev kadını zannediyor. sürekli çocuk koltuktan mı düştü kanepeye mi tırmandı dolabı mı devirdi sehpaya mı zıpladı izlemek zorunda kalıyor.
üstüne orada 4 yaşındaki çocuk evde olmuyor tabi ki...kreşte oluyor çoktaaaan.
şu konuda anlaşalım:
evlenirken a'dan z'ye takım takım bi dolu eşya alırsanız
peş peşe çocuk yapıp evde bakarsanız, ne çocuk kreşe gidiyor ne de siz sokağa salabiliyorsanız (e salamazsınız tabi, güvenli değil, biliyorum)
eşinizden de hiç yardım almazsanız
...
mümkün değil ki o çocuğun evi dağıtmaması, durması.
ya ne olacaktı?
sizinle benzer durumda kardeşim var. çalışıyor, 2 çocuğa 3 senedir aralıksız babaanne bakıyor ama evi b.k götürüyor. yapacak bir şey yok. eşinden yardım 0. evlenirken salonuna her eşyayı aldı. salonu 4 senede 4 kere kullanmadı. ama 40m2 salon ağzına kadar eşya dolu. evlilik albümleri, doğum/gebelik albümleri, doğum günü süsleri, fotograflar (ki sadece burası yüzlerce parça vardır) bile salonda yemek masasının üzerinde duruyor. salondaki büfede ayrı bir yemek takımı var mesela. ama yemek yapmıyor. temizlik yapmıyor. sadece çamaşır ve ütüyü yetiştirirse mutlu. yemek yapmak zorunda olsa herhalde çıldırırdı.