Benim evim hep düzenlidir. Neden? Çünkü oğlum büyük

yeğenlerim geliyor, 4 ve 2 yaşlarında. Peşlerine yetişemiyorum. Hep düzgün duran kütüphanedeki kitaplar inmiş, üzerinde oynuyorlar. Eğer televizyon açıp uyuşturmak istemiyorsam, hep bir aktivite istiyorlar. Banyo kapıları kapalı mı diye bakıyorum, zira birini klozetin içinde bulmuşluğum var. Buzdolabını açıp market alışverişine çıkıyorlar. Birinin annesi biraz rahat, eline ekmek filan veriyor dolaşırken. Etraf kırıntı oluyor. Ortada vileda varsa, bütün su dışarı taşıyor. Bunlar bana misafirliğe geldiklerinde oluyor.
Yani yaşadıklarınız çok normal. Tavsiyem hiç üzülmeyin ve bu şirin zamanlarının tadını çıkarın. Çok çabuk geçiyor. Biz seviyoruz onları evde. Hep bir canlı çizgi film izlemek gibi. Bir bakıyorum biri diğerinin saçına yapışmış

bir bakıyorum cici cici oynuyorlar. Onlar kalkmadan 1-2 saat önce uyanmaya çalışın. O esnada evi toplayın. Akşam yatmadan yine her şeyi yerine koyun. Böylece toplu kalır.
En fazla 8-10 oyuncak yeterlidir çocuklara. Fazlası onlara da zarar, size de. Fazlaları kaldırın, 15 gün sonra yenilerini çıkarın, eskileri kaldırın.
Hafta sonu eşiniz evdeyse, çocukları ona sormadan kucağına atın, haftalık temizliğinizi yapın.
Yapabiliyorsanız, çocukları her gün biraz parka çıkarın, enerjilerini atsınlar.
Durumunuz yoksa bile bence 1 kerelik 200 verin bir kadın alın eve, bir sefer toplansın. Sonra siz o düzeni koruyun.
Çocukları 9 gibi yatırın. Size de dinlenecek zaman kalsın.
Emin olun bir iki seneye işler çok daha kolay olacak. Dediğim gibi bu zamanların tadını çıkarın. Hiç dert etmeyin evi filan. Küçük bir düzen kurun yeter.
Zaten seneye büyük kreşe başlar, bir kaç saat tek çocuk olur. Zamanla rayına oturur her şey.
Hepimizin zamanında aynı yollardan geçtik. Yalnız değilsiniz.