2 li testim kötü çıktı :( aminosentez diyorlar çok korkuyorum......

Aynen bende senin gibi düşünüyorum ....Rabbimin takdiri neyse o ....ama korkuyorum da....
Ben senin sorun için bu açıklamayı yaptım ....madem böyle düşünüyorsun bu kadar kendinden emin o zaman yaptırmayabilirsin ...

Yok canım amniyo yaptırmayacağım sonuna kadar ama eşiminde kararı önemli tabi ben düşünmüyorum
Kaç gündür burada yazışıyorum bir şeye şahit oldum çok kişide testler kötü sanırım iyi test kötü test diye bide anket yapsalar o 2 li 3 lü 4 lü testleri öldürüler yanılma payları çok yüksek çıkınca düşünsene dünyada doğan bütün bebişlermi problemli
sadece benim çevremde 5 aile var duyduğum bebişler problemli demişler o bebeklerin hepsi doğmuş kocamanlar maşallah hiç bişeyleride yok şükür hepimizin bebişi problemli doğacak nasıl bir grafikki bunlar herkezin moralini bozuyolar hiç kimse bence inanmasın tüküreyim be testi çıkaran salaklara hepimizin bebişleri sağlıklı inşallah

bende amniyosentez yaptıran gruptayım. 28 yaşındayım ve ilk hamileliğimdi. biyokimyasal riskim 1/45 genel riskim 1/270 çıktı, doktorum daha erken ama amniyosentez yapmamız gerekebilir dedi. hiç böyle bir ihtimal aklıma bile gelmemişti. tatilde izmirdeydik dünyam yıkıldı başladım doktor doktor gezmeye . bu konuda ne kadar uzman doktor varsa gittim ve hepsinin söylediği aynıydı 'bişey çıkacağını sanmıyorum ama düşük riskin down riskinden daha az o zaman mantıklı olan yaptırmandır'. en son bursada gittiğim bir doktor bağırsaklarında parlaklık ve böbreklerinde büyüme olduğunu söyleyince hemen amniyosenteze gittim. bu bulgular hem down sendromu riskini artırıyormuş hemde kadın metabolikbir bozukluk olabilir (kistik fibriozis) çocuk doğar ama yaşamayabilir dedi.bu nedenle amniyosentezde metabolik fonksiyonlarında bakılmasını istedik . çok zor günlerdi. hep bu formu okuyup moral bulmaya çalışıyordum ama bazen iyice moralim bozuluyordu. eşim bilgisayarları yanında götürmeye başlamıştı:)) okuyup okuyup kendimi üzüyorum diye:))
çok zor günlerdi amageçti ve sonuçları öğrendiğimiz gün geldi o anı unutamıyorum . öğrenince herşeyin normal olduğunu hüngür hüngür ağlamıştım. moralinizi asla bozmayın. şimdi kızım bir aylık ve yanımda mışıl mışıl uyuyor Allah herkesin yardımcısı olsun.

biyokimyasal risk kan değerlerine göre yapılan değerlendirme. bunun yanına ense kalınlığı yaş ve kilo eklenince total risk çıkıyor .

Kombine risk 1:269
ikili test 1:68
Yaş riski 1:608
30 yaşındayım ama ikili test riskli çıktı. Ayrıntılı usg de ekojen kardiak odak ve hiperekojen barsak gözlendi. amniosentez yaptırdık.
Şükürler olsun ki sonuç temiz çıktı.Allah herkese bebişlerini kuçaklarına almayı nasip etsin.

AmiNosentez yapildi ...hizli sonuc temiz cikti ama ayrintili sonuc daha cikmadi 33 gun oldu cok zor beklemek...

Merhaba, benimde ultrasonda ense kalınlığı normal olmasına rağmen biyokimyasal riskim 1/138 çıktı, anladığım kadarıyla siz testlerinizi yaptırıp sonuçlarını umuyorum çok iyi bir şekilde almışsınızdır. Şuan sizin yaşamış olduğunuz sıkıntıların aynısı bende yaşıyorum ayın 23.ünde amniyosentez randevum var fakat yaptırmak konusunda çok kararsızım.
Acaba siz şuanki durumunuz hakkında bilgi verebilirseniz belki bende birazda olsa içimi rahatlatabilirim.

çok kötüyüm :(2 li testim biyokimyasal riskim 1 :209 çıktı ,ultrasonumuz gayet iyi ama doktor risk yüksek aminosentez yapalım diyor....
ne yapmam lazım bilmiyorum günlerdir ağlıyor sadece dua ediyorum.....
testi benim gibi çıkan aminosentez yapan bebişini sağlıklı kucağına alan var mı ????
allah korusun aminosentezde kötü çıkarsa ne yaparım ......dualarınızı eksik etmeyin lütfen ....

Merhaba, benimde ultrasonda ense kalınlığı normal olmasına rağmen biyokimyasal riskim 1/138 çıktı, anladığım kadarıyla siz testlerinizi yaptırıp sonuçlarını umuyorum çok iyi bir şekilde almışsınızdır. Şuan sizin yaşamış olduğunuz sıkıntıların aynısı bende yaşıyorum ayın 23.ünde amniyosentez randevum var fakat yaptırmak konusunda çok kararsızım.
Acaba siz şuanki durumunuz hakkında bilgi verebilirseniz belki bende birazda olsa içimi rahatlatabilirim.

Ben 3 lü testimi yaptırdım amniyosentez yaptırmadım canım hiç aklımdan geçmedi bile sen nasıl hissediyorsan ona göre karar ver inşallah bebeişlerimizin hepsi sağlıklıdır

Canim cok gecmis olsun seni cok iyi anliyorum ayni seyleri yasadim sukurler olsun sonuclsrim iyi cikti senin ve tum bu durumdakilerinde insallah iyi cikar sakin ol bol bol dua et rabbim yardimcin olsun aminosentez icin bir ay sonuclar icinde 35 gun bekledim kabus gibiydi cok yiprandim ama sukur sonuclar iyi cikti hersey yolunda bugun dr kontrolum vardi bebek gayet saglikli ama o kadar stres yaptim ki annem 2 ay yaninmda kaldi o olmasaydi ruh sagliggimi kaybedebilirdim sen sakin benim gibi yapma gerci soylemesi kolay uygulamasi zor ama yipratma kendini rabbim cok buyuk hicbir duayi geri cevirmez insallah seninde guzel haberlerini aliriz herzaman yazabilirsin destege ihtiya cin olursa:)

Canim cok gecmis olsun seni cok iyi anliyorum ayni seyleri yasadim sukurler olsun sonuclsrim iyi cikti senin ve tum bu durumdakilerinde insallah iyi cikar sakin ol bol bol dua et rabbim yardimcin olsun aminosentez icin bir ay sonuclar icinde 35 gun bekledim kabus gibiydi cok yiprandim ama sukur sonuclar iyi cikti hersey yolunda bugun dr kontrolum vardi bebek gayet saglikli ama o kadar stres yaptim ki annem 2 ay yaninmda kaldi o olmasaydi ruh sagliggimi kaybedebilirdim sen sakin benim gibi yapma gerci soylemesi kolay uygulamasi zor ama yipratma kendini rabbim cok buyuk hicbir duayi geri cevirmez insallah seninde guzel haberlerini aliriz herzaman yazabilirsin destege ihtiya cin olursa:) Yaptirma konusu sana kalan bir karar ben her sartta bebegimi doguracam dersen yaptirma ama ben yaptirmak istedim riskleri goze aldim(dusuk riski)yaptirdim .insallah hepimiz bebislerimizi saglikla kucagimiza aliriz:):49:

Arkadaşlar,

Yazdıklarınızın bir çoğunu okudum.. Hepiniz risk olabileceğinizi öğrendiğinizde çok üzülüp ağlamışsınız...Emin olun bu duygularınızı çok iyi anlıyorum, fakat bundan sonra anne adaylarımız umarım bu yazıyı okurlar ve ağlamazlar...

Benim dünyalar tatlısı down sendromlu bir kızım var.. Şuan 5 yaşında... Ben hamileliğimde öğrenmedim, sonrasında sizin hamilelikte yaşadığınız o kabus günleri yaşadım.. Şimdi dönüp bakıyorum da benim bu kabus dolu günlerimin tek sebebi bilgisizlikmiş... Hiç down sendromunu bilmemişim çocuklar nasıl olur eve nasıl neşe verir farkında bile değilmişim...

Şimdi evimin neşesi var.. Hayatım onunla daha da anlamlı.. Kızım yemeğini kendi yiyor, kreşe gidiyor.. aklınıza ne gelirse bir çocukla alakalı benim kızımda hepsini yapabiliyor...

Eğer riskiniz yüksek ise ve eğer amniyosentez yaptırdınız ve kesin sonucu aldıysanız en kısa zamanda bir down sendromlu çocukla tanışmanızı tavsiye ederim. Ondan sonra üzülün, ondan sonra kararınızı verin...
Dr'ların çok azı doğumun gerçekleşmesinden yana drunuzun değil o down sendormlu çocuğun yüzüne bakıp, onun söylediklerine kulak verip kararınızı verin...

Umarım bundan sonra bu yorumumu okuyan bir çok annenin gözyaşına ilaç olabilirim...

Sevgiler,

Nagihan

AmiNosentez yapildi ...hizli sonuc temiz cikti ama ayrintili sonuc daha cikmadi 33 gun oldu cok zor beklemek...

arkadaslar bende amniyosentez yaptırdım. ikili testim iyiydi. üçlüde trizomi 21 riskli cıktı. velasıl amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. amniyosentezden 2 gün sonra fish sonucunu aldım. trizomi 21, 13, 18 ve cinsiyet kromozomlarına bakılıyor. amniyo sonucum iyi geldi allaha şükür. 2 gün sonrada tüm kromozomların sonucları cıkacak. fish sonucu ialanların amniyosentez sonuçları nasıl cıktı. aynı durumda olanlar lütfen bilgilendirirmisiniz. karam56 amniyo sonuçların nasıl geldi. inş güzeldir. hızlı sonuçtan kastın fish sonucumuydu

arkadaslar bende amniyosentez yaptırdım. ikili testim iyiydi. üçlüde trizomi 21 riskli cıktı. velasıl amniyosentez yaptırmak zorunda kaldım. amniyosentezden 2 gün sonra fish sonucunu aldım. trizomi 21, 13, 18 ve cinsiyet kromozomlarına bakılıyor. amniyo sonucum iyi geldi allaha şükür. 2 gün sonrada tüm kromozomların sonucları cıkacak. fish sonucu ialanların amniyosentez sonuçları nasıl cıktı. aynı durumda olanlar lütfen bilgilendirirmisiniz. karam56 amniyo sonuçların nasıl geldi. inş güzeldir. hızlı sonuçtan kastın fish sonucumuydu

Umarım güzel haberlerini bizimle paylaşırsın...

Amniyosentezini nereye yaptırdın? Bende ikinciye hamileyim ve aklımda soru işareti kalmasın diye amniyosentez yaptıracağım...

herkese merhaba....
amnio olan herkese geçmiş olsun
bekleyenlere sabır diliyorum...
bende amniosentez olmuştum seneler önce. zor ve stresli bi süreç. hep bi kuşku, bi stres, ağlama durumu söz konusu...
öncelikle fish yöntemine çok güvenmeyin. gerçek %100 doğru sonuc ancak 1 ay bekleyerek kromozomların arışmasıyla ortaya çıkıyor... önemli olan sonuç o.
fish yöntemiyle yanılanlar çok oluyor çünkü.ben 1 ay bekledim ve kabustu. sonuç güzel çıktı ama ben çok yıpranmıştım. hamilelik psikolojisi ve acaba mı? lar kafayı kurcalıyordı.
allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin....

Umarım güzel haberlerini bizimle paylaşırsın...

Amniyosentezini nereye yaptırdın? Bende ikinciye hamileyim ve aklımda soru işareti kalmasın diye amniyosentez yaptıracağım...

Erzurumda yaptırdm üniv. hastanesnde. Perinatoloji uzmanı yaptı. Yarın ikindin 4de cıkack sonucum. Siz nerde yaptırcksnz

herkese merhaba....
amnio olan herkese geçmiş olsun
bekleyenlere sabır diliyorum...
bende amniosentez olmuştum seneler önce. zor ve stresli bi süreç. hep bi kuşku, bi stres, ağlama durumu söz konusu...
öncelikle fish yöntemine çok güvenmeyin. gerçek %100 doğru sonuc ancak 1 ay bekleyerek kromozomların arışmasıyla ortaya çıkıyor... önemli olan sonuç o.
fish yöntemiyle yanılanlar çok oluyor çünkü.ben 1 ay bekledim ve kabustu. sonuç güzel çıktı ama ben çok yıpranmıştım. hamilelik psikolojisi ve acaba mı? lar kafayı kurcalıyordı.
allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin....

Amniyosentez yaptırdığınız dönem fish sonucu istemişmydiniz.

Back
X