- 21 Eylül 2010
- 5.088
- 238
- 163
- Konu Sahibi boncukboncuk
-
- #79.901
tatlım biz 3 senedir uğraşıyoruz ve yaşım dolu dolu 29 .30 dan gü alacağım nerdeyse...birde eşimin farklı bir şehire atanma olayı var iki ay sonra...eğer giderse deneyecek zamanımız bile olmayacak...belki 1 sene sonra gelecek yanıma...her şey karıştı...fikrinizi söyleyin lütfen... böyle durumlarımızda var...
Ben varikosel ameliyatının olunmasından yanayım ..
Bugün bir sorun olarak karşınıza çıkmasa , yarın çıkıcak kaçarı yok .Varikosel ilerledikçe testiste ağrı oluşturuyor..
Bizler çocuk meselesindeyken öğrendiğimiz için varikoseli , ağrılı aşamalara gelmeden eşlerimzii ameliyat ettirdik ama bugün olmasaydı yarın o masaya yine yatıcak...
Kızlar zaten basit bir ameliyat , inanın kıl dönmesi daha zor ..
Bir defa ileri hızlının artacağı kesin , çünkü varikosel amliyatında en çok hız artıyor , sonra sayı ve morfoloji..
14 milyondan 4 milyona düşmesi çok önemsenecek birşey değil , spermler gel git akıllı , bazen ortalama bir sayı çıkıyor bazende az , zaten hepsi normal olsxa hamilelik gerçekleşirdi..
18 milyondan 0'ı da gördük biz , bir sonraki ay 5 milyon ..
Bütün bunlar kafakarıştırıcın ama her ay aynı rakam çıkıcak diye birşey yok..
Az ama kaliteli sperm olsun , en önemlisi bu ..
Bence önemlilikte morfoloji 1. sırada , hız 2. sırada ve sayı 3. sırada ..
Bende bu ay son kez doğal yoldan olması için çabalıyorum , olmazsa tüp bebek ekim- kasımda inş..
Yoruldum valla , bugün 3 tane hamile gördüm , sağlıcakla doğursunlar inş asla kıskanmadım ama imrendim işte , benimde olsa dedim bebeğim , onlar nasıl hamile kaldı acaba dedim , çok mu uğraştılar yoksa hiç uğraşmadan mı oldu dedim ?
Ben herkesin zorlukla hamile kaldığını sanıyorum galiba , kendi durumum öyle ya ..
Hakkımızda hayıarlısı olsun ..
Ben varikosel ameliyatının olunmasından yanayım ..
Bugün bir sorun olarak karşınıza çıkmasa , yarın çıkıcak kaçarı yok .Varikosel ilerledikçe testiste ağrı oluşturuyor..
Bizler çocuk meselesindeyken öğrendiğimiz için varikoseli , ağrılı aşamalara gelmeden eşlerimzii ameliyat ettirdik ama bugün olmasaydı yarın o masaya yine yatıcak...
Kızlar zaten basit bir ameliyat , inanın kıl dönmesi daha zor ..
Bir defa ileri hızlının artacağı kesin , çünkü varikosel amliyatında en çok hız artıyor , sonra sayı ve morfoloji..
14 milyondan 4 milyona düşmesi çok önemsenecek birşey değil , spermler gel git akıllı , bazen ortalama bir sayı çıkıyor bazende az , zaten hepsi normal olsxa hamilelik gerçekleşirdi..
18 milyondan 0'ı da gördük biz , bir sonraki ay 5 milyon ..
Bütün bunlar kafakarıştırıcın ama her ay aynı rakam çıkıcak diye birşey yok..
Az ama kaliteli sperm olsun , en önemlisi bu ..
Bence önemlilikte morfoloji 1. sırada , hız 2. sırada ve sayı 3. sırada ..
Bende bu ay son kez doğal yoldan olması için çabalıyorum , olmazsa tüp bebek ekim- kasımda inş..
Yoruldum valla , bugün 3 tane hamile gördüm , sağlıcakla doğursunlar inş asla kıskanmadım ama imrendim işte , benimde olsa dedim bebeğim , onlar nasıl hamile kaldı acaba dedim , çok mu uğraştılar yoksa hiç uğraşmadan mı oldu dedim ?
Ben herkesin zorlukla hamile kaldığını sanıyorum galiba , kendi durumum öyle ya ..
Hakkımızda hayıarlısı olsun ..
size hikayemi anlatayım.2009 un başında bebek yapmaya karar verdik.önce 2 tane kistim çıktı.sonra biri ilaçla gitti biri kaldı.Bir sorun olmaz hamileliğine dedi doktor.o ay prolaktin hormonum aşırı yüksek çıktı Mr falan çekildi sonra ilaçla düşürüldü ve 2.denememizde hamile kadım.çok sevindik fakat 10 hafalıkken kalbi durdu.doktorum hemen hamile kadığım için 3 ay korunmadan sonra tekrar hamile kalırsın dedi.9 ay olmayınca rahim filmi çekildi.rahimde yapışıklık tespit edildi.kürtajdan kalan.sonra o ameliyatla açıldı.artık sorun kalmadı derken 6 ay daha denedik olmadı.bu kez eşimin değerlerine baktırdık sperm sayısı morfoloji hız düşük.hormonları düzenli değil.doktorum şok oldu.nasıl olur 2.ay hamile kalmıştın dedi ve kalbide atmaya başlamıştı düşük yaşamadın dedi.sonra eşimde varikısel tespit edildi.5 doktora gitti 3 ü ol 2 si olma dedi.bizde çoğunluğa uyduk ve birşey kaybetmeyiz dedik.nasıl olsa var olana bişey olmayacak dedik.Elimizde en azından aşılama için yeter sayı var dedik.Varikosel en az 6 ayda düzeliyor denilince hiç test yaptırmadık.7 ay artık yaptıralımda önümüze bakalım dedik.ve son değerleri dün alınca şok olduk..durumum 2009 ocak ayından itibaren dahada içinden çıkılamaz hale geliyor..Ama dediğim gibi yinede şükrediyorum..şimdi tekrar hormon tahlilleri yapıldı onun sonucuna göre karar verilecek tüp bebek mi beklemek mi...
canım dediğin doğru..ama bize ilk dr. varikosel başlangıcı derken..prof lan sende varikosel yok dedi.. o yüzden birazda biz ameliyat istemedik...şimdi de tüp bebek yaptırmak için bile eşimle iki ayımız var.. yaniiki ay sonra eşim bir sene için faklı bir ile atanabilir...yani benim durumum vahim.. bu yüzden sizlerinde fikrinizi almak istiyorum ya...
bende hamile görünce çok imreniyorum aynı şeyleri düşünüyorum..ama çevremde çoğu kişinin istedği anda hamile kaldığını görünce bir garip oluyorum.
tabiki kara senin ama yaşın daha 30 olacakmış.öyle çok geç kaldığın bir yaş değil .ben 32 yaşındayım.1 senede çok uzun bir zaman değil.Bu zaman belkide ikinizede iyi gelecek..
ama bir yandanda eğer tüp tutarsa eşin geldiğinde bebeğini kucağına alacak ve inanılmaz sevinç yaşayacaktır..Yani şimdi bende düşündümde kafa karıştırıcı bir durum..:))
tatlım hepimizin ayrı hikayeleri olsada hedefimiz aynı...benimde perşembe günü rahim içine bakılacak..sanırım anestezi veriliyormuş..eşimle halledeceğiz artık..ama diğer değerlerim normal çıkıyor..ama eşimin değerleri hep az...bu yüzden deneyelim bir umut olsun tüp bebek..aslında her şeyi kolay atlatırım acısınada dayanırım..ama insanlara dayanamıyacağım bu süreçte..sorup duracaklar acıyan gözlerle bakacaklar....artık kimseye cevap vermek stemiyorum..çünkü çekmeyen,yaşamayan bilmiyor...
canım dediğin doğru..ama bize ilk dr. varikosel başlangıcı derken..prof lan sende varikosel yok dedi.. o yüzden birazda biz ameliyat istemedik...şimdi de tüp bebek yaptırmak için bile eşimle iki ayımız var.. yaniiki ay sonra eşim bir sene için faklı bir ile atanabilir...yani benim durumum vahim.. bu yüzden sizlerinde fikrinizi almak istiyorum ya...
bende anesteziyle çektirdim 2 kez..umarım hiç bir şey çıkmaz...ben bir kez hamilelik geçirdiğim için insanlar stresten olmadığını düşünüyorlar:))o yuzden biraz daha rahatım.kimse eşimin değerlerinin çok düştüğünü bilmiyor....kimse ne yaşadığımızı bilmiyor kolay kolay konuşuyorlar.bende bu yuzden burayı çok seviyorum.çevremde yok ama benim gibi olan ne kadar çok insan varmış diye bir nebzede olsa rahatlıyorum.Helede benim gibi olup da bebek sahibi olanlar umutlarımı her defasında kat kat artıyor.Rabbim ne kadar büyük bir kez daha anlıyorum..
O zaman tabi ki tüp bebek yaptırmanı öneririm ..
IMSI tekniği kullanan bir merkez olsun .. IMSI tekniği sayesinde en kaliteli spermler seçiliyor ..
umarım çıkmaz tatlım...bakalım ...acı verici bir şey mi bu filmi çektirmek...şimdiden tasası sardı beni... ya birde bu çevremdeki insanlar kasıla kasıla demiyorlar mı bi dr. gidin isterseniz siz diye..biz bilmiyoz çünkü ne yapacağımızı...çok kızıyorum bazen..kaldı ki ben kimseye bir şey demem..her şeye iyi,tamam derim..ben kimseye karışmazken ..onların böyle bilmiş tavırlarından nefret ediyorum...
anesteziyle birşey hissetmiyorsun zaten.Ama normalde acılı olduğunu duydum ne derece doğru bilmiyorum..
kızlar beni iyi kötü tanıyorsunuz.. eşime kışın varikosel teşhisi kondu.. ama hemen ameliyat olmak yerine farklı bir dr. daha danışmayı uygun bulduk..ikinci dr. proftu. ve asla ameliyet yapmam senin normal yolla olur dedi...bir sürü ilaç bir sürü tedavi git geller ve hala bir sonuç yok.. bu kadar ilaca, eşim de biraz olsun bir düzelme görsek tüp bebek işine hiç girmeyecektik.. ama düzelme yok..hep aynı hep aynı.. bizde bugün tüp bebek merkezine gittik (izmirde smyrna). tetkiklerimiz tekrar yapıldı...ve tedavi olarak tüp bebek önerildi..açıkcası bebek isteyeli 3 sene olduğu için artık deneyelim kararındayız.. ama düşününce acaba sadece para için mi söylediler diye de düşünmeden edemiyoruz...ameliyatın çok işe yaramadığını hatta bazen olan spermi bile kaybettiğini söylediler.. bu tarafıda korkuttu bizi... sizce ne yapmalıyız?
siz olsaydınız ne yapardınız..?
ne olur cevap verin....
benim eşimde 7 ay önce varikosel ameliyatı oldu.ameiyattan önce 14 milyon olan sayısı şimdi 4 milyona düştü..bugun başka bir doktora gitti ve keşke olmasaydın hiç bir faydası yok dedi..yani doktorlar kendi aralarında bile faydalımı değil mi anlaşamıyorlarken biz ne yapalım değil mi?
sacmalama ne demek calisma yok
sakin kacirmayin bu aksami delimisiniz siz
sessiz sessiz yapin
resimleri eklerim yarin:)
canım benim o merkezle ilgili hiç güzel anılarım yok
ben kolay kolay hatta hiçağlayan eşim ordan gözleri boncuk boncuk yaşla dolmuş bir vaziyette çıktı
doktorun bize dediğin sizin asla doğal yolla çocuğunuz olmaz
ben hala soruyorum aşılamada mı olmaz adam morfoloji çok kötü belki tüplede olmaz dedi
ama ben varikosel ameiyatıyla doğal yoldan hamile kaldım
canım o malum doktor E.... B... mı ürolog kendisi
çok üzdü bizi :95:,canım acaba tüpten önce aşılamamı yaptırsanız :97:
biilgemmmm kuzum yakında sende koca göbüşlü olcanaz kaldı
Biri smyrna art mi dedi.Ordan nefret ediyorum.İlk zamanlar işime yakın olduğu için muayene mi ve takibimi orda yaptırıyordum. Her gittiğimde para.Nasıl ilgililer derken dr bana eşine de bakalım dedi ben o gün klomeni içmişim dr bakacak bana yumurtalıklarıma.Kadın eşimin testlerine baktı suratı düştüüüüüüü hayırdır dr hanım dedim . hiç hayırlı değil dedi....ee dedim bana bakacaktınız.ne dedi bana biliyor musunuzzzzz, eşinin durumunu düzelt öyle gel eşimin test sonuçlarımı adeta yüzüme attı , onu şikayet etmek vardı ama neyseeeeeee ...bunu diyen ayla isimli bir dr.
derken bizi o ürolog e.bal 'a gittik.morfoloji 0 bunun anlamı asla bebeğiniz normal yolla olmaz , hatta tüpte bile şansınız 0 dedi.Ben hıçkırıklarla ağladığımı biliyorum.eşim şokta tabi..eve geldik eşim ağlama krizine girdi.O dr bizi de çok üzdü..şimdi ordan gitmiş menemen sada ya mı geçmiş galiba.Bilmiyorum o dr dan uzak durum bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?