• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
deli kız hayırlı olsun.hareket değerlei nasıldı yıkama öncesi morfoloji falan

sağolasın ..ya ileri hızlısı %10 ileri yavaşı %20 çıktı ama doktor sayı yüksek o yüzden sorun olmaz ..64milyonun %30 u hareketli bu da 19 milyon sperm yapar ..aşılama olmadan bile yeterli dedi..
aşılamada da sayı 33 milyondu hareketlilik ise %95 ti ..yani yaklaşık 32 milyon sperm enjekte edildi ..
bilmiyorum işte sorun yok diyorlar .aşılama için 5 milyon yeterliymiş zaten ..
zeynep sağolasın ..hayırlısı olur inş.

bende ayniyim canim namaz kilicam yemek yapicam..ins gelmez adetin hakkinda hayirlisi ne ise o olsun canim sabir ve bol dua..

allah razı olsun inş seninde gelmez bakarmısın belki vardır bişeler seni heveslendirmek istemem ama benim ablam adetinden 25 gün sonra yaptığı testte pozitif çıktı daha öncekiler hep negatifdi yine de hayırlısı be arkadaşm nasip bide beraber kalıyomuşuz

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

sağolasın ..ya ileri hızlısı %10 ileri yavaşı %20 çıktı ama doktor sayı yüksek o yüzden sorun olmaz ..64milyonun %30 u hareketli bu da 19 milyon sperm yapar ..aşılama olmadan bile yeterli dedi..
aşılamada da sayı 33 milyondu hareketlilik ise %95 ti ..yani yaklaşık 32 milyon sperm enjekte edildi ..
bilmiyorum işte sorun yok diyorlar .aşılama için 5 milyon yeterliymiş zaten ..
zeynep sağolasın ..hayırlısı olur inş.

inş vanım inş hayırlı olur bi daha ne zaman gideceksin doktora

Yerimmmm :)
ben yokumya sorular hep havada kalıyor
geldi topik muhtarı:)
yok canım meri bugün girmedi ve bence transferi olduğu için dinleniyo
İnşallah yakında hamiş haberini verir bize..
Dinlensin bebeğiyle bakalım :)
huu nabarsınız
kocamı beklıom halaaz sonra gelır ınsallah acıktım bee

kızım ıkı ters bı duzu babannem de ogrettı onun ıcın gıtmıoz herald ekursa :63:
kadın modellı bıseyler yaptırıo
yok orayı kes ordan 3 arttır ordan bes sal
zart zurt

bılgemmm nasılsınn :3:
Lorke'm iyiyim kuzum sen nasılsın ?
Maharatlığına maharatlık katıyorsun bakıyorumdaaaa :)
Canlarim yardiminizi isteyecegim
Birine yardimci olmaya calisiyorum ama tup bebekte rapor olayini bilmiyorum
bunlar gecen sene raporlu olarak capa da tup bebek yaptilar tuttu ikizdi ama 8 haftalikken kaybettiler simdi tekrar yapmak istiyolar ama hicbir bilgileri yok kadin 40 yasina girmeye 3 ay kalmis yani 3 ay suresi varmis tekrar yapin dedim heveslendi
sorum su

gecen seneki rapor gecerlimi yoksa tekrar mi rapor cikaracaklar
ve o raporla devllette sira gelmezs e ( yasin dolmasina 3 ay kaldigi icin ) sgk li anlasmali ozelde de yapabiliyoprlar di degil mi? yapiyorlarsa ne oduyorlar? durumlari yok muhtemelen esim yardim edecek
cevaplarsaniz cok sevinirim
Kris'im tabi ki yeni rapor çıkartması gerek , dondurulmuş varsa gerek yok ama yeni bir tüp bebek yeni bir rapor demek ..
Benim hastanedemde öyle..
40 yaşına az bir zaman kalmış, hemen işlemlere başlasın , raporun verildiği rarihte o süreyi doldurmamış olacağı için 40'ı geçmesinin sakıncası yok ..
Yani raporun süresi 1 yıl , hemen şu 3 ay içinde çıkartırsa , 7-8 ay sonra bile yaptırabilir sorun değil ki, rapor çıktıktan sonra yaşına bakmıyolar artık..
Özelde yaptırırsa , Ankara için söylüyorum burada çoğu hastane 800 tl + ilaçların %20 sini alıyolar ..
Bu şekilde kuzum ... Söyle elini çabuk tutsun ..
Benim rapor tarihi 11.10.2011 bugünün tarihi , kurula girmedi ama bugünün tarihi atıldı , bitişte 11.10.2012 .. 1 yıl süresi var..
korkma aklına kötüsünü de getirme ..benim ondört ay olmayınca hep aman tüplerimmi tıkalı yapışıklıkmı var vesvesesi beynimi yiyip bitirmişti..gittim tertemiz çıktı ..kafası daha çok rahatlıyor insanın ..çektir rahatla hayırlısı ile ..
yokyaa hiç gerek yok ..ölünüp bayılınacak bişey değil ...ama kasmak yok rahat gideceksiniz..

ahan da adımı andı biri ve işte burdayım :)) ..
selam millet ilk dikişi attırdım ..çok şükür ilk aşama bitti.
aşılamaçok kolay bir işlem ağrı sancı bişey yok ..
muayene pozisyonundasın anlamıyorsun bile iki dakikada oly bitiyor..
ama ben işlem esnasında hüngür hüngür ağladım ..bi anda boşaldım ..
doktorlar teselli ediyo değerler çok ii niyeüzülüyorsun filan ..
ben de ben değerlere değil ,bi sorunumuz yokken böyle uğraşmamıza üzülüyorum ..ne olurdu böyle uğraşmasak da bizim de normal yoldan olsaydı diye ..
eşmi çağırdılar destek olsun diye. .o da beni üzgün alak görünce o da üzüldü garibim ..
teselli etti tabi..
aşılama için idrar sıkışık gidiyorsunuz..orası zor biraz.valla altıma edecektim nerdeyse ..
ama işlemin ii olması için şartmış ..
işlem bittikten sonra azıcık kaçırdım :))
doktor da kaçır bişey olmaz koyver gitsin dedi :)))
yıkama sonrası 33.000.000 sperm enjekte edildi..
aşıla öncesi 64.000.000 du ..
bakalım yarın ne olacak ..
hayırlısı ile ikinci dikişi de atarız inş. :))
duanızı esirgemeyin.

Değerlerinize maşallah ..
Bence bebeğin gelmemesi için hiç bir neden yok..
Rabbim 'ol' desin olur inşallah ..

Son düzenleme:
ii ne güzel giderken 129 tane Ya Latif çek inş hayırlı sonuçlar için Rabbmizin lutfeden manasına gelen ismi şerfi sayıya dikkat et 129 tane olsun ama bi çok kez çekebiilirsin inş dua ile

akşam namazım kaçtı kılamadım ..gusul abdesti almam lazım namaz kılacağım daha ama ne kadar geç duş alırsao kadar iimiş ..biraz bekliyorum rabbim affetsin ..biraz sonra alacağım inş.
ay doktorum da çok esprili ..duş almayı unutma sakın gusul alacaksın diyor :))

ileri hızlıda %10 bile yeterli gelmiyosa normal yoldan olmaya biz sıfırla ayvayı yemişiz:)

ya bi tane sperm yetiyo elele tutuşupmu gidiyoki bunlar :60:

Yerimmmm :)

İnşallah yakında hamiş haberini verir bize..
Dinlensin bebeğiyle bakalım :)

Lorke'm iyiyim kuzum sen nasılsın ?
Maharatlığına maharatlık katıyorsun bakıyorumdaaaa :)

Kris'im tabi ki yeni rapor çıkartması gerek , dondurulmuş varsa gerek yok ama yeni bir tüp bebek yeni bir rapor demek ..
Benim hastanedemde öyle..
40 yaşına az bir zaman kalmış, hemen işlemlere başlasın , raporun verildiği rarihte o süreyi doldurmamış olacağı için 40'ı geçmesinin sakıncası yok ..
Yani raporun süresi 1 yıl , hemen şu 3 ay içinde çıkartırsa , 7-8 ay sonra bile yaptırabilir sorun değil ki, rapor çıktıktan sonra yaşına bakmıyolar artık..
Özelde yaptırırsa , Ankara için söylüyorum burada çoğu hastane 800 tl + ilaçların %20 sini alıyolar ..
Bu şekilde kuzum ... Söyle elini çabuk tutsun ..
Benim rapor tarihi 11.10.2011 bugünün tarihi , kurula girmedi ama bugünün tarihi atıldı , bitişte 11.10.2012 .. 1 yıl süresi var..

Değerlerinize maşallah ..
Bence bebeğin gelmemesi için hiç bir neden yok..
Rabbim 'ol' desin olur inşallah ..

sağolasın ..valla morfolojisini bilmiyorum sormamışım heyecandan ama yarın onu da soracağım inş.
ya tüp bebek toplamda kaça mal oluyor ..cebmizden kaç para çıkıyor sen bilirsin..

akşam namazım kaçtı kılamadım ..gusul abdesti almam lazım namaz kılacağım daha ama ne kadar geç duş alırsao kadar iimiş ..biraz bekliyorum rabbim affetsin ..biraz sonra alacağım inş.
ay doktorum da çok esprili ..duş almayı unutma sakın gusul alacaksın diyor :))

Rabbim bağışlasın inş hemen kazasını yaparsın gusl alınca inş

allah razı olsun inş seninde gelmez bakarmısın belki vardır bişeler seni heveslendirmek istemem ama benim ablam adetinden 25 gün sonra yaptığı testte pozitif çıktı daha öncekiler hep negatifdi yine de hayırlısı be arkadaşm nasip bide beraber kalıyomuşuz

:1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1::1:

bilmiyorum ki canim ya bende kimseyi heveslendirmek istemiyorum ama icimde bu ay hep kipir kipir di boyle..nasip kismet diyelim ben hala umudumu yiotirmedim tabiki..

eger gelmesse adetim cuma yada persembe gunu bir daha test yapicam..¨

ins seninde gelicek bebgin buna inan:66::66:

ِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِي

:65:Krishazel ............................ topiğimizin ilk ve tatlı hamilesi , şimdi kızının annesi :91:
:65:gulumgulum.........................topiğimizin 2. hamilesi , şimdi oğluşunun annesi :55:
:65:boncukboncuk:......................yine yeniden geldi bebişi .Ve artık kucuğında :55:
:65:baruk:.................................Tek olsun bizim olsun:) :49: Bebişimiz Erkek ..
:65:nun.........................hsg den kurtardı bebişi anneyi çok seviyor :49: Bebişimiz Erkek..
:65:sumak:.................................O şimdi hamilee :49: Bebişimiz Kız..
:65:ceymi.................................hani çok zordu :49: Bebişimiz Kız..
:65:Pamukkk:.............................resmen kaza ara hamiş kaldı bu deli falla :49: Bebişimiz Erkek..
:65:fatma84:.............................4 tüpten sonra gelen normal mucizeee:49: Bebişimiz Erkek..
:65:Hazel82:............................ Tüp yapalım dedi, doğal geldi meleği:49:Bebişimiz Erkek..
:65:Vedael:..............................Bebeği şimdi içindeee :49: Bebişimiz Kız..
:65:Kayyum:........................... Bir mucize bebiş daha :49:
:65:Adaesila............................Bir mucize bebiş daha:49: Bebişimiz Erkek..
:65:Ekintos:............................ Dna hasarı bahane , bu kız şuan hamileee:49: Bebişimiz Erkek..
:65:Midye:..............................Kuzusu annesinin göbüşünde:49: Bebişimiz Kız..
:65:Ronya: ........................... ...Azmin sonu :49: Bebişimiz Kız..
:65:Esilanur:.............................2. tüp bebişkomuz:49:
:65:Papatya:............................Maşallah hem ona hem bebeğine :49:
:65:Melisela.............................. Annesinin kuzusu gelmiş :49:
:nazar:kadser:................................özlemeye doydum,sana acıktım artık gel :31:
:nazar:meri58::...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...Tüp bebek tedavisinde :)
:nazar:esra:..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yağmurum:..........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...Aşılama tedavisinde :)
:nazar:antalya2011........................,hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:emine82::............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:aruna:................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:mues::................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:ekin79 :..............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:mellek:...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:bilgemmm:..........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...Tüp bebek tedavisinde :)
:nazar:hstc..................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eneslena............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:ceylan...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ... Yumurta takibinde :)
:nazar:karden...............................inş yeniden gelecek meleği....
:nazar:Lorke................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:sevser...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...Yumurta takibinde :)
:nazar:xeda.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:çakır.................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyo ...Tüp bebek tedavisinde :)
:nazar:umud................................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:yeter...............................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gözyaşı ...........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:defnelma..........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gizemm79.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:meleğim ve aşkım...............hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:gamzelim.66......................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor...
:nazar:eeeesssx..........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...
:nazar:maviikiz............................hamiş olma yolunda hızla ierliyor....
:nazar:gökcen44.........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor....
:nazar:melek3883........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor..
:nazar: deli kız ..........................hamiş olma yolunda hızla ilerliyor ...Aşılama tedavisinde :)
"Rabbim! Bize katından hayırlı bir nesil ver. Şüphesiz sen, duayı hakkıyle işitensin" amin

:nazar:هُنَالِكَ دَعَا زَكَرِيَّا رَبَّهُ قَالَ رَبِّ هَبْ لِي مِن لَّدُنْكَ ذُرِّيَّةً طَيِّبَةً إِنَّكَ سَمِيعُ الدُّعَاء :nazar:aminnnnnnnnn

Son düzenleme:
ileri hızlıda %10 bile yeterli gelmiyosa normal yoldan olmaya biz sıfırla ayvayı yemişiz:)

ya bi tane sperm yetiyo elele tutuşupmu gidiyoki bunlar :60:

ya aslında hareketli oranı da önemli ama sayı da önemli ..
şöyleki kimisinin on milyon spermi vardır % 60 hareketlidir.bu 6 milyon yapar ..
kimisinin 70 milyondur hareketlisi % 10 dur ..7 milyon yapar ,diğerini geçer ..
önemli olan hareketlinin oranından çok sayısı ..yani kaç milyon hareketli sperm var o ..doğru biliyorum demi :)))

Eşim bugün ilk defa spermiogram verdi fakat tükürük kullanmış. Sonucu çok etkiler mi sizce?

tükürük olmayacak ..sperm öncesi yapılması gerekenleri bir kağıtta veriyorlar ..orada tükürük kullanmayın ,kaganlaştırıc vs kullanmayın diyor ..sadece el ile ..ay töbe töbe yaa neleri konuşuyoruz :)))

ya aslında hareketli oranı da önemli ama sayı da önemli ..
şöyleki kimisinin on milyon spermi vardır % 60 hareketlidir.bu 6 milyon yapar ..
kimisinin 70 milyondur hareketlisi % 10 dur ..7 milyon yapar ,diğerini geçer ..
önemli olan hareketlinin oranından çok sayısı ..yani kaç milyon hareketli sperm var o ..doğru biliyorum demi :)))

doğru biliyosunda dölleyen 1 sperm ama milyonlarcası bi yönü bulamıyo ona sinir oluyorum
içerde kapışıp birbirlerinimi öldürüo bunlar :27:
Nasip yaaaaaaaaaaaaaa başka açıklaması yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :59:

sağolasın ..valla morfolojisini bilmiyorum sormamışım heyecandan ama yarın onu da soracağım inş.
ya tüp bebek toplamda kaça mal oluyor ..cebmizden kaç para çıkıyor sen bilirsin..
Canım raporlu 1000-1200 lira civarı ilaç dahil..
Raporsuz 3500'den başlar 7000'e kadar var ..İlaç dahil ..
Eşim bugün ilk defa spermiogram verdi fakat tükürük kullanmış. Sonucu çok etkiler mi sizce?

Etkiledi malesef .. Tükürükteki asit oranı spermi yok edecek kadar fazla..
Bir daha yaptırsın doğru sonuç için..

doğru biliyosunda dölleyen 1 sperm ama milyonlarcası bi yönü bulamıyo ona sinir oluyorum
içerde kapışıp birbirlerinimi öldürüo bunlar :27:
Nasip yaaaaaaaaaaaaaa başka açıklaması yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk :59:

evet ..eşim diyoki çakıvereceğim şu spermlere iki tae ,doğru yürüyün len diyecem yolunuzu şaşırmayın diyecem diyor :)) ah imkanımız olsa çok şey yapaağız da :))
tabiki nasip sadece bişeyler vesile olor hepsi o ..
mesela aşılamada tutarsa aslında bu vesile oldu hepsi bu demekki zamanı şimdiymiş

Back
X