Selam canlarım. Hepinizi öpücüklere boğuyorum. Şimdiden yazdıklarıma herkesin bir fikir beyan etmesini rica ediyorum, kafam çok karışık çünkü. Siz sağduyularımın bana yardımcı olması lazım. Başlıyorum:
Bugün Anadolu Sağlık Merkezinde Aydın Arıcı ile görüşmeye gittik. (Benim önce tüp dememde 6 dondurulmuşun var.) Eşimin en son sperm tahlilnde sayısı mil de 3,5 milyon, burdan yola çıkarak: Normal yolla %1, aşılamayla %6, tüp bebekle %30 şans verdi.
Dondurulmuşları kendinin tedavi süresine tanık olmadığı için kullanmayacağını, kullansa bile sorumluluğu üstüne almıyacağını
Eşimin spermlerini ilerde sayının çok daha düşebileceğinden (fsh göre yorum yaptı) bi an önce dondurmamızı,
Kullandığı testojelin özellikle uzun vadede sperm sayısını çok olumsuz etkileyeceğini söyledi
Genetik testleri bizim yapmamızın gereksiz olduğunu, çünkü kötü çıksa bile bizimkilerin değiştirilemeyeceğini, ancak embriyonun genetik testine bakılıp,sağlıklı olananını transfer edeceğini,
Yine benim doğal gebeliğimin 6.hafta da düşmesinin kan pıhılaşmasıyla ilgili olmadığını, kan pıhtılaşması sorunun 10.haftalarda düşüğe sebep olduğunu dolayısıyla kan pıhtılaşma testinide yaptırmama gerek olmadığını söyledi.
Bahçeci kliniğinden Fırat Bey ise,
Düşük sebeplerini bulabilmesi için mutlaka benim hem genetik hem pıtılaşma testini, eşimin ise genetik test yaptırmasını
Dondurmuşlarla tedaviyi yapacağını, çünkü kendi başarısının onlarla daha yüksek olduğunu söyledi.
Benim kafamı karıştıran 2 doktorunun birbiriyle tamamen zıt şeyler söylemesi ve özellikle testojelin çok sakıncalı bir ilaç olması.
Ne düşüneceğimi şaşırdım bana akıl verin. Gözlerimi açın. Şimdi tüp bebeği düşünmüyorum ama muhtaç kalırsam da doğru yeri seçmem çok önemli. Çünkü raporda çıkarıyorum bi tarafdan, rapor çıkınca ilaçları tedaviyi yaptıracağım doktora yazdırmam lazım.