Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bugün gittik işte 2.üroloğa dopplerde hafif derecede bişey var gibi ama muayenede net varikosel dedi ama diğer ürolog da muayenede yok gibi bişey dedi,kafamız karıştı bizim de bir doktora daha gidelim diyoruz,daha önce bir kere hamile kaldım ama olmadı kürtaj oldum,bir ümit yeniden olur mu diyor insan işte..

olur inşallah canım neden olmasın bencede son bi kez tekrar bi doktora daha gidin öyle karar verin:26::26::26:

iyi akşamlar umutbizimolsun,yazdıkların dikkatimi çekti,biz de daha önce 3 yerde sperm testi yaptırdık ilki labaratuarda 2.si tüp bebek merkezinde,tüp bebek merkezinde yapılan sonuçta ilk labaratuarda %12 olan morfolojiyi %0 çıktı ileri hızlı da %0 ve aynı hastanenin üroloji doktoru tüp bebek merkezinde yapılan testlere güvenmiyorum dedi bizi iyi bir labaratuara yönlendirdi 3.testte %9 çıktı,ileri hızlı %50 inanılmaz fark var yani,bence kesin güvenilir bir labaratuarda yaptırın eşinde varikosel mi var ameliyat mı oldu

evet eşim 6 ay önce amelıyat oldu
bu eşimin 2. ameliyatı
ılk amelıyatını doğuda mecburi hizmetimizi yaparken olmustu 2 yıl once
sol taraftan ve kasığın epey ustunden yapılmısı
sperrm sonucu hep 10 mılyondu hiç yukselmedı tup beebk yaptırdık olmadı
sonra yenıden muayene oldu meğer ıkı taraftada grade2ve grade3
ve 4 mm reflü varmış...
sonuç olarak 6 ay once mıkrocerrahi ile ve epey asağıdan çifttaraflı oldu
sonuçlarıda yukarda yazdım
bızım testı yaptırdığımı tup bebek merkezi özel değil unıv. hastanesi
bız aynı unıv. uroloji bolumunde de yapırdk sonuç aynı ege univ. dede aynı cıktı
embryloglar baktığı ıcın daha sıkı bakılıo sanırım
varikosel olduğu zaman spermın dollemeye yarayan akrozom kısmı bozuluo
bence sızde bıran once amelıyatı olun bence:))

evet eşim 6 ay önce amelıyat oldu
bu eşimin 2. ameliyatı
ılk amelıyatını doğuda mecburi hizmetimizi yaparken olmustu 2 yıl once
sol taraftan ve kasığın epey ustunden yapılmısı
sperrm sonucu hep 10 mılyondu hiç yukselmedı tup beebk yaptırdık olmadı
sonra yenıden muayene oldu meğer ıkı taraftada grade2ve grade3
ve 4 mm reflü varmış...
sonuç olarak 6 ay once mıkrocerrahi ile ve epey asağıdan çifttaraflı oldu
sonuçlarıda yukarda yazdım
bızım testı yaptırdığımı tup bebek merkezi özel değil unıv. hastanesi
bız aynı unıv. uroloji bolumunde de yapırdk sonuç aynı ege univ. dede aynı cıktı
embryloglar baktığı ıcın daha sıkı bakılıo sanırım
varikosel olduğu zaman spermın dollemeye yarayan akrozom kısmı bozuluo
bence sızde bıran once amelıyatı olun bence:))
2 ürolog da ayrı yorumda bulununca kafamız karıştı,bir doktora daha görünüp ondan sonra karar vereceğiz heralde,doppler 2.7 mm subklinik varikosel yazıyor,reflü yok zaten,diğer doktor muayenede net klinik varikosel dedi..hep özel hastanelerde baktı doktorlar insanlara güvenimiz kalmadı valla,kadın doğumcuya da üroloğa da bazı yerlerde de okuyorum sperm sayısı düşük ama hamile kalmış,ben de bir kere kaldım işte ama devam etmedi,şimdi keçiboynuzu da deniyorum ama kesin bir doktor daha şart

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için,bizim sayı ml de 8 milyon toplam sperm 30 milyon ileri hareketli %49 morfoloji %9
peki sayı ameliyat olmadan vitaminle mi 16 milyona yükseldi?çok soru soruyorum ama varikosel için tek doktorla mı görüştünüz birisi elle muayenede anlamadı doppler istedi,başka doktora gösterdik dopplerde hafif derecede gözükürken adam elle muayenede net şekilde klinik varikosel dedi,bir doktora daha mı gitsek bilemedik,eğer ameliyatsız vitaminle yükseliyorsa denemekte fayda var e vitamini mi bu kullandığınız

hangi şehirde oturuyorsunuz bilmiyorum ama ankarada kaan aydos var. biz kocaelide oturduğumuz halde kalktık ankarada kaan hocaya gittik. bu işin piri o.biz boş yere 3 sene vakit harcadık, istanbuld aünlü doktorlara falan gittik ankara uzak diye. keşke ilk önce kaan hocaya gitseymişiz. eğer varikosel varsa vitaminle ilaçla falan hiç vakit kaybetmeyin.bize bir doktor demiştiki, varikosel düzeltilmeden yapılan tüm tedaviler, dibi delik bir kovayı yukarıdan doldurmaya benzer demişti. çok güzel bir ifade. yani varikosel varsa yapılacak ilk şey ameliyat. sonra en az 6 ay bekleyeceksiniz ameliyatın fayda edip etmediğini görmek için. kaan hoca demişti ki varikosel ameliyatında sayıda belirgin artış görülmese bile sperm kalitesinde mutlaka düzelme oluyormuş.

benim tavsiyem vakit kaybetmeyin kaan hocaya gidin. abla tavsiyesi. boş yere 3 yıl kaybetmiş biri olarak...
haaa birde heme keçi boynuzu kürüne başlayın şu ibrahim saraçoğlunun verdiği. ameliyat öncesi ve sonrası bebek olana kadar devam. bilinen en faydalı sperm arttırıcı ve kalitesini düzetici şey.

hangi şehirde oturuyorsunuz bilmiyorum ama ankarada kaan aydos var. biz kocaelide oturduğumuz halde kalktık ankarada kaan hocaya gittik. bu işin piri o.biz boş yere 3 sene vakit harcadık, istanbuld aünlü doktorlara falan gittik ankara uzak diye. keşke ilk önce kaan hocaya gitseymişiz. eğer varikosel varsa vitaminle ilaçla falan hiç vakit kaybetmeyin.bize bir doktor demiştiki, varikosel düzeltilmeden yapılan tüm tedaviler, dibi delik bir kovayı yukarıdan doldurmaya benzer demişti. çok güzel bir ifade. yani varikosel varsa yapılacak ilk şey ameliyat. sonra en az 6 ay bekleyeceksiniz ameliyatın fayda edip etmediğini görmek için. kaan hoca demişti ki varikosel ameliyatında sayıda belirgin artış görülmese bile sperm kalitesinde mutlaka düzelme oluyormuş.

benim tavsiyem vakit kaybetmeyin kaan hocaya gidin. abla tavsiyesi. boş yere 3 yıl kaybetmiş biri olarak...
haaa birde heme keçi boynuzu kürüne başlayın şu ibrahim saraçoğlunun verdiği. ameliyat öncesi ve sonrası bebek olana kadar devam. bilinen en faydalı sperm arttırıcı ve kalitesini düzetici şey.

canım cevap için teşekkürler ama istanbulda oturuyoruz,keçiboynuzuna şimdiden başladım bile ama 2 doktor farklı şeyler söyleyince şaşırdık kaldık kadın doğumculara bakarsan sayımız az ama hareket ve morfoloji yüksek gebelik olabilir diyolar yumurtlamam düzgün daha önce gebelik oldu diye bir ümit doğal yoldan tekrar olur mu diyorum ama bir yandan da vakit kaybetmek istemiyorum benim yaş 28 eşim 35 belki ilk gebeliğin devam etmeme sebebi de spermle alakalıdır ne biliyim bugün çok canım sıkıldı eşim de öyle,bir yandan ameliyat olursa da düzelmeyenler varmış falan..çok teşekkür ederim cnm yazdığın için ilk iş güvenilir bir doktor daha bulacağız inşallah

İstanbulda iyi bir ürolog öneriniz var mı arkadaşlar?

aynı ben de senin gibi apmıştım:1: istanbulda iyi bir ürolog arayışına girmiştim. bence nacizane bir kere gidin ankaraya. en fazla 1 gününüz gider. ama içiniz rahat olur. en azından gerçekten hasta menfaatini düşünen ticari menfaat gözetmeyen birine güveneceksiniz

aynı ben de senin gibi apmıştım:1: istanbulda iyi bir ürolog arayışına girmiştim. bence nacizane bir kere gidin ankaraya. en fazla 1 gününüz gider. ama içiniz rahat olur. en azından gerçekten hasta menfaatini düşünen ticari menfaat gözetmeyen birine güveneceksiniz

bakalım canım artık düşüneceğiz bişeyler ameliyatından üstünden ne kadar geçti sizin?,değerleriniz şu an ne durumda?

canım cevap için teşekkürler ama istanbulda oturuyoruz,keçiboynuzuna şimdiden başladım bile ama 2 doktor farklı şeyler söyleyince şaşırdık kaldık kadın doğumculara bakarsan sayımız az ama hareket ve morfoloji yüksek gebelik olabilir diyolar yumurtlamam düzgün daha önce gebelik oldu diye bir ümit doğal yoldan tekrar olur mu diyorum ama bir yandan da vakit kaybetmek istemiyorum benim yaş 28 eşim 35 belki ilk gebeliğin devam etmeme sebebi de spermle alakalıdır ne biliyim bugün çok canım sıkıldı eşim de öyle,bir yandan ameliyat olursa da düzelmeyenler varmış falan..çok teşekkür ederim cnm yazdığın için ilk iş güvenilir bir doktor daha bulacağız inşallah

aynı şeyleri yaşamışız. ben de korunmayı ilk bıraktığım ay doğal yoldan hamile kaldım ama boş gebelik oldu. sonra hep yeniden olur sayı fena değil diye bekledik bir yıl. olmayıca tesadüfen varikosel olduğunu öğrendik. ben de önce ilaç ve destek tedavilerle düzelir sandım. iyi gelen herşeyi denedik. böylece 1 yıl geçti sonra baktık olmuyor varikosel ameliyatı oldu. sonra spermlerin düzelmesini bekledik, istanbulda ünlü ürologlara ünlü tüp bebek merkezlerine gitik. sizin durum iyi görünüyor bekleyin olur dediler. ameliyattan sonra 1 yılı aşkın süre geçti. en sonunda kaan hocaya gittik. meğer 6 aydır yapılmaya başlamış yeni test yöntemleri varmış, spermde dna hasarı. bizde sperm sayısı iyi olduğu halde sperm dna sı hasarlı olduğu için döllenme olmuyormu. 1 aydır kaan hocanın verdiği ilaçlarla tedavi olmaya başladı.Allah ın izniyle umudum var. çünkü kaan hoca kontrol altında tutuyor. kafadan ilaç kullnmak yok. bu topikte krisshazel var. bu topikte herkes onu tanır. ona da sorsan o da sana benim dediklerimi tavsiye eder.

aynı şeyleri yaşamışız. ben de korunmayı ilk bıraktığım ay doğal yoldan hamile kaldım ama boş gebelik oldu. sonra hep yeniden olur sayı fena değil diye bekledik bir yıl. olmayıca tesadüfen varikosel olduğunu öğrendik. ben de önce ilaç ve destek tedavilerle düzelir sandım. iyi gelen herşeyi denedik. böylece 1 yıl geçti sonra baktık olmuyor varikosel ameliyatı oldu. sonra spermlerin düzelmesini bekledik, istanbulda ünlü ürologlara ünlü tüp bebek merkezlerine gitik. sizin durum iyi görünüyor bekleyin olur dediler. ameliyattan sonra 1 yılı aşkın süre geçti. en sonunda kaan hocaya gittik. meğer 6 aydır yapılmaya başlamış yeni test yöntemleri varmış, spermde dna hasarı. bizde sperm sayısı iyi olduğu halde sperm dna sı hasarlı olduğu için döllenme olmuyormu. 1 aydır kaan hocanın verdiği ilaçlarla tedavi olmaya başladı.Allah ın izniyle umudum var. çünkü kaan hoca kontrol altında tutuyor. kafadan ilaç kullnmak yok. bu topikte krisshazel var. bu topikte herkes onu tanır. ona da sorsan o da sana benim dediklerimi tavsiye eder.

benim daha önce de korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra gebelik oldu ama devam etmedi işte,bilemiyoruz ki işte belki devam etmeme sebepleri de sperm yapısı olabilir,vakit kaybetmeden en kısa zamanda bir doktora daha görüneceğiz bakalım o da ameliyat derse zaten yapılacak bişey yok,inşallah Allah evlat isteyen herkese nasip etsin..tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

bizde uzun zamandır keçi boynuzları, ginsengler vs ler kullandık lakin sonuç aynı hatta düşüş vardı bu ay varikosel ameliyatı oldu eşim inşallah 3 ay sonra sayılar artar da bizde de umut artar :(

bizde uzun zamandır keçi boynuzları, ginsengler vs ler kullandık lakin sonuç aynı hatta düşüş vardı bu ay varikosel ameliyatı oldu eşim inşallah 3 ay sonra sayılar artar da bizde de umut artar :(

doğru diyosun arkadaşım hepimiz bir umut işte bişeylerle deniyoruz,yeni mi ameliyat oldu eşin değerleri çok mu kötüydü herkesten bişeyler duymak fikir almak iyi geliyor bana

benim daha önce de korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra gebelik oldu ama devam etmedi işte,bilemiyoruz ki işte belki devam etmeme sebepleri de sperm yapısı olabilir,vakit kaybetmeden en kısa zamanda bir doktora daha görüneceğiz bakalım o da ameliyat derse zaten yapılacak bişey yok,inşallah Allah evlat isteyen herkese nasip etsin..tavsiyelerin için çok teşekkür ederim..

canım vakıt kaybetmeden kaan aydos ıle ırtıbat kurun ve tedavıye baslayın
ıstanbulda tedavı olabılecegın tek bır doktor yok malesef

varıkosel varsa amelıyat sart
varıkosel spermın dna sını bozuyor zaten gebelık olsa bıle dusukle sonuclanıyor

bızımde eslerımız amelıyat oldu hep

varıkosel varsa ne kullanırsan kullan ıse yaramaz malesef
amelıyattan sonra 3 ayda sperm duzelmeye baslar ama tam duzelme 6. ayda olur

amelıyattan sonra destek vıtamın takvıyesı sart ama

Back
X