- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
- 248
- Konu Sahibi boncukboncuk
- #116.481
biz 2 yıl korunduk.ilk zamanlar düşünmüyorduk. sonra bebek istediğimizde ilk ay hamile kaldım. ama boş gebelik oldu. bebek düştü. 4 yıldır da olmuyor. önce eşimde varikosel olduğu ortaya çıktı 9 ay sonra ameliyat oldu. 6 ay 1 yıl bekleyin dedi doktor. bekledik baktık değerlerde fazla bir değişiklik yok.istanbulda meşhur ürologlara gittik onlar siz herşeyi yapmışsını geriye tek tüp kalmış dediler. sonra ben hsg çektirdim tüpler açık. sonra histeroskopi yaptırdım onda da sorun yok çok şükür. en son kaan aydosa gittik. bu anlattıklarımızı dinleyince sorun spermin dnasında dedi. tabi önce test yapıp bakmak lazım dna hasarı var mı diye dedi. yaptırdık. sonuç spermlerin % 98 i hasarlı. % 1,5- 2 si sağlıklı spermler. bu halde tüpte yaptırsanız düşerdi zaten dedi. isabet etmişsiniz bu zamana kadar tüp yaptırmamakta dedi.çnce tedavi edelim doğal yolla olmazsa o zaman aşılama sonra tüp deneriz dedi. bu zamana kadar uyguladığı tedavilere de eşimin iyi yanıt verdiğini söyledi istediğiniz kadar doğal yolla deneyebilirsiniz dedi fakat benim yaşım 34 olduğundan şansı biraz daha arttırmak için aşılamayı bir deneyelim istedik. bakalımi hayırlısı artık. inş. bu sefer yüzümüz güler. dua edin nolur. sevgiler
maşallah canım ne kadar sabırlıymışsınız biz olsak önce tüpe koşardık herhalde.
peki eşinin sperm değerleri nasıl hız sayı morfoloji. biliyosun önce bunlara bakılıyo ve dna hasarı bunları kötü yönde mi etkiliyor?