Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
biz 2 yıl korunduk.ilk zamanlar düşünmüyorduk. sonra bebek istediğimizde ilk ay hamile kaldım. ama boş gebelik oldu. bebek düştü. 4 yıldır da olmuyor. önce eşimde varikosel olduğu ortaya çıktı 9 ay sonra ameliyat oldu. 6 ay 1 yıl bekleyin dedi doktor. bekledik baktık değerlerde fazla bir değişiklik yok.istanbulda meşhur ürologlara gittik onlar siz herşeyi yapmışsını geriye tek tüp kalmış dediler. sonra ben hsg çektirdim tüpler açık. sonra histeroskopi yaptırdım onda da sorun yok çok şükür. en son kaan aydosa gittik. bu anlattıklarımızı dinleyince sorun spermin dnasında dedi. tabi önce test yapıp bakmak lazım dna hasarı var mı diye dedi. yaptırdık. sonuç spermlerin % 98 i hasarlı. % 1,5- 2 si sağlıklı spermler. bu halde tüpte yaptırsanız düşerdi zaten dedi. isabet etmişsiniz bu zamana kadar tüp yaptırmamakta dedi.çnce tedavi edelim doğal yolla olmazsa o zaman aşılama sonra tüp deneriz dedi. bu zamana kadar uyguladığı tedavilere de eşimin iyi yanıt verdiğini söyledi istediğiniz kadar doğal yolla deneyebilirsiniz dedi fakat benim yaşım 34 olduğundan şansı biraz daha arttırmak için aşılamayı bir deneyelim istedik. bakalımi hayırlısı artık. inş. bu sefer yüzümüz güler. dua edin nolur. sevgiler

maşallah canım ne kadar sabırlıymışsınız biz olsak önce tüpe koşardık herhalde.
peki eşinin sperm değerleri nasıl hız sayı morfoloji. biliyosun önce bunlara bakılıyo ve dna hasarı bunları kötü yönde mi etkiliyor?

sperm sayısı 20 milyon civarıydı hep.ameliyat ve tedavi sayıda pek değişiklik yapmadı. morfoloji %2i hareke ise %5 ti. kaan hocadan sonra morfoloji %3 hız ise %8 oldu. sayı aynı. ama önemli olan morfoloji yani spermin yapısı ve dna sı. o düzgün olursa bu sayı zaten yeterli diyorlar. Tabi öncelikle Rabbim ol diyecek. O dilemezse ne yapsan boş. inşaallah nasip etmiştir. sevgiler

sperm sayısı 20 milyon civarıydı hep.ameliyat ve tedavi sayıda pek değişiklik yapmadı. morfoloji %2i hareke ise %5 ti. kaan hocadan sonra morfoloji %3 hız ise %8 oldu. sayı aynı. ama önemli olan morfoloji yani spermin yapısı ve dna sı. o düzgün olursa bu sayı zaten yeterli diyorlar. Tabi öncelikle Rabbim ol diyecek. O dilemezse ne yapsan boş. inşaallah nasip etmiştir. sevgiler

merhaba melis
bizde kaan hocanın hastasıyız eşimde varikosel yok ama değerler düşük
sayı 11 milyoh
ileri hız %0 toplam hız %18
morfoloji %1
dna hasarı %13
kaan hoca dna hasarının üst sınırda olduğunu söyledi onu düşürmek için klomen tablet önerdi sabahları yarım
bide fsh hormonu düşük çıktı onuda yükseltmek gerekiyormuş sabah akşam proxseed içiyor
bide beslenme desteği önerdi
bizede size söylediğinin aynısını söyledi önce aşılama sonra tüp bebek
ilaçları kullanmaya 8 gün önce başladı 1 aysonrada tahliller istedi bakalım bi değişiklik var mı diye....

merhaba melis
sayı 11 milyoh
morfoloji %1
dna hasarı %13
kaan hoca dna hasarının üst sınırda olduğunu söyledi onu düşürmek için klomen tablet önerdi sabahları yarım
bide fsh hormonu düşük çıktı onuda yükseltmek gerekiyormuş sabah akşam proxseed içiyor
ilaçları kullanmaya 8 gün önce başladı 1 aysonrada tahliller istedi bakalım bi değişiklik var mı diye....

kartaneleri özelden de yazdım hızı ve sayıyı sorun yapma proxeed çok etkili o konuda. morf. ve hasarı düzeltmek çok zor. biz çok düzensiz kullandığımız halde sayı 3,000,000dan 12,000,000na hız 0 dan 35e yükseldi. morf. ne durumda bilmiyorum. benim tavsiyem hasar %13 nasıl üst sınır yaaa, bi yanlışlık var cnm %13 normal sınırım da kat kat altında. normal yoldan gebelik için hasar en fazla %30 olmalı. sizin 13 çok normal sen sayı ve hzıın yükseltirsen herşey çok normal olur. aşılamayı ertele hatta boşer.

herkese hayırlı pazarlar kızlar, yağmurum, Merim sizlerle ne zamandır görüşemedik, adınıza çok ama çok seviniyorum :) Rabbim bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, dualarım sizinle..

kartaneleri özelden de yazdım hızı ve sayıyı sorun yapma proxeed çok etkili o konuda. morf. ve hasarı düzeltmek çok zor. biz çok düzensiz kullandığımız halde sayı 3,000,000dan 12,000,000na hız 0 dan 35e yükseldi. morf. ne durumda bilmiyorum. benim tavsiyem hasar %13 nasıl üst sınır yaaa, bi yanlışlık var cnm %13 normal sınırım da kat kat altında. normal yoldan gebelik için hasar en fazla %30 olmalı. sizin 13 çok normal sen sayı ve hzıın yükseltirsen herşey çok normal olur. aşılamayı ertele hatta boşer.

kaan hoca maillde böyle yazmıştı...hasarı düşürürsek çok daha iyi olur diyordu...
dediklerini uyguluyoruz canım..
inan bu topikte ne sorunlarla uğraşanlar vardı şimdi nerde hepsinin çocuğu var hatta bazılarının çifter çifter oldu....
mücadelemize devam edelim vardır hocanın bir bildiği....
şuanda hafif karınağrısı yaşıyorum.. galiba adet olacağım...
ama nedense ben temmuz ayından çok umutluyum...

merak etme canım banada tam olarak hatırlamıyorum haftasını ama sanırım 32den sonraydı kılosu 1 hafta-10 gun gerıden gelıyor demıstı tabı ben psıkopata bagladım cok uzuldum kendımı sucladım seker hastalıgıma dıyetısyene gıtmeme herseye kızdım uzuldum...bısey olmuyor merak etme kızım normalden bıraz zayıf dogdu(2950 gr) ama ınan 1-2 ay ıcınde cabuk toparlandı cok sukur saglıgı ıyı rahat huzurlu bı bebek:nazar:bugunlerde yıne kılosuna taktım amaaaaaaaaaaan bosver bu telas hıc bıtmıyor merak etme dogsada devam edıyor sureklı bırılerıyle karsılastırılıyorsun...

merak etme canım banada tam olarak hatırlamıyorum haftasını ama sanırım 32den sonraydı kılosu 1 hafta-10 gun gerıden gelıyor demıstı tabı ben psıkopata bagladım cok uzuldum kendımı sucladım seker hastalıgıma dıyetısyene gıtmeme herseye kızdım uzuldum...bısey olmuyor merak etme kızım normalden bıraz zayıf dogdu(2950 gr) ama ınan 1-2 ay ıcınde cabuk toparlandı cok sukur saglıgı ıyı rahat huzurlu bı bebek:nazar:bugunlerde yıne kılosuna taktım amaaaaaaaaaaan bosver bu telas hıc bıtmıyor merak etme dogsada devam edıyor sureklı bırılerıyle karsılastırılıyorsun...

çok sagolun kızlar ya daha iyiyim şimdi çok üzülmüştüm kafaya takmıştım halada aklımdan çıkmıyo bu gerilik sürekli ilerlerse o zaman problemmiş mesela önce 2 hafta bi gerilik varsa bir ay sonraki kontrolde 4 haftalık gerilik çıkmışsa o zaman problem oluyo diyolar eski ultrasyon kagıtlarıma baktım bende hep 2 haftalık bi gerilik çıkmış ve zaten 1 hafta geç döllenme benimkisi yarınki doplerde her şey belli olur artık inşallah bi problem çıkmaz eger çıkarsa 36. haftada falan alıyolarmış genelde:50::50::50::50:

Hayirli sabahlar millet ben geldm evimdeyim cok sukur
Cok dolu bi tatil oldu yine
Dinlenme gibi olmadi esime ama guzeldi
Ayrilik duyguluydu daha da bu sefer
Biliyosunuz babam rahatsiz biraz ve sali gunu annmele umreye gidiyolar on gunlugune
Sag salim gider gelirler insallah dua edin
Yengem de rahatsiz boynunda bi ktle cikti 3 aydir aldilar biz ordayken
Patoloji sonuc gelmedi daha ama doktor en iyi ihtimal verem demis :((( ole cikarsa sevinin bile demis
Allah im insallah temiz cikar cocuklarina bagislar Rabbim onu 3 cOcugu var :((

Melis ve karanfilce asilamalariniz hayirli olsun insallah

Boncukum umut nasil gormeye gidebildinmi
Cabucak toparlar insallah yavrum kendini

ben hazırımda canım bugün doktorlar kafamı çok karıştırdılar sattan 2 hafta geriden gidiyo bebek dediler tekrar ayrıntılı yaptılar 2 hafta geri dediler zaten 1 hafta geç döllenme olmuştu biliyosunuz bide bacak boyu kısa dediler bugün çok üzgünüm malesef dün beşigini almıştım ama onun sevincini bile yaşayamadım:43::43::43::43:

Ceylan die diye kizi cititpiti yaptin iste daha ne istiyon ;)
Hic kafana takma hersey yolundadir insallah

Günaydın kızlar..
LORKE,Rabbim hastalarınıza hayırlı,acil şifalar versin..
Annen,baban da kazasız,belasız,sağlıkla gidip gelsinler inşallah..
Hoşgeldin bu arada canım..

CEYLAN,hiç stres yapma canım..Emir de 2 hafta geriden geliyordu hep,doktor 2 hafta önden ya da geriden gitmesinin bi sakıncası yok demişti bana..Mesela 3 hafta önden gitse bebeklerde şeker hastalığı,obezite gibi sıkıntılar,3 hafta geriden gelse gelişme geriliği olur demişti..Senin minnak da normal sınırlar içinde..
Böyle bir durumda seninkinin kilosu biraz az olur ki Emir 2530 gr doğmuştu..Kuvöze bile koymadılar,ameliyattan çıkınca beni odada bekliyordu..Üstünü başını değiştirirken biraz korkuyorsun o kadar canım..
Kendini strese sokupta bebişi de üzme canım :))

Günaydın kızlar..
LORKE,Rabbim hastalarınıza hayırlı,acil şifalar versin..
Annen,baban da kazasız,belasız,sağlıkla gidip gelsinler inşallah..
Hoşgeldin bu arada canım..

CEYLAN,hiç stres yapma canım..Emir de 2 hafta geriden geliyordu hep,doktor 2 hafta önden ya da geriden gitmesinin bi sakıncası yok demişti bana..Mesela 3 hafta önden gitse bebeklerde şeker hastalığı,obezite gibi sıkıntılar,3 hafta geriden gelse gelişme geriliği olur demişti..Senin minnak da normal sınırlar içinde..
Böyle bir durumda seninkinin kilosu biraz az olur ki Emir 2530 gr doğmuştu..Kuvöze bile koymadılar,ameliyattan çıkınca beni odada bekliyordu..Üstünü başını değiştirirken biraz korkuyorsun o kadar canım..
Kendini strese sokupta bebişi de üzme canım :))

saolasın fatmacım...
sen nasılsın nası gıdıyo hamılelık kac haftalıksın ..
emırın yas tıckerını kaldırıp hamılelık cetvelı yapsana takıb edelım bızde bebegını

Hayirli sabahlar millet ben geldm evimdeyim cok sukur
Cok dolu bi tatil oldu yine
Dinlenme gibi olmadi esime ama guzeldi
Ayrilik duyguluydu daha da bu sefer
Biliyosunuz babam rahatsiz biraz ve sali gunu annmele umreye gidiyolar on gunlugune
Sag salim gider gelirler insallah dua edin
Yengem de rahatsiz boynunda bi ktle cikti 3 aydir aldilar biz ordayken
Patoloji sonuc gelmedi daha ama doktor en iyi ihtimal verem demis :((( ole cikarsa sevinin bile demis
Allah im insallah temiz cikar cocuklarina bagislar Rabbim onu 3 cOcugu var :((

Melis ve karanfilce asilamalariniz hayirli olsun insallah

Boncukum umut nasil gormeye gidebildinmi
Cabucak toparlar insallah yavrum kendini

Ceylan die diye kizi cititpiti yaptin iste daha ne istiyon ;)
Hic kafana takma hersey yolundadir insallah

lorkeem hoşgeldin:))
geçmişte olsun babana vede yengene:)))
nasılsın,bakıyorum hiççç durmuyorsun,ohhhhh sefan olsun,:):32:

merhaba melis
sayı 11 milyoh
morfoloji %1
dna hasarı %13

Merhaba

kaan hocanın dediklerine harfiyyen uyun, pişman olmazsınız. biz 8 aydır uyguluyoruz hatta 9. ayın ortasındayız. siz daha çok yeni başlamışsınız. her ayın sonunda kan tahlili mutlaka yaptırın. bakın, krishazel ve fatma 2. bebeğe doğal yolla hamile kaldılar. sizin hasarınız çok fazla değil. en azından bizimki kadar değil. düşün bizim %98 hasarlı çıktı. %2 normal sağlıklıymış. umudunu hiç yitirme. duanı eksik etme. düzelme olacağına inanıyorum. sevgiler

Back
X