Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım sağol aklımdan olumsuzlukları silmeye çalışıyorum
konuşuyorum yaramaz oğlumla uslu dur diyorum ona
annesini dinliycek inşallah
pirinç unllu muhallebiyi hatırlıyorum bu güne kadar bi sorun olmayınca gelişimide normal devam edince yemeyi düşünmemiştim
artık yerim heralde
ben seni kocaman seviyor ve minnak kızının nanaklarından öpüyorum

ikinci daha doğmadan kris kayıplara karıştıysa doğumdan sonra düşünemiyorum:)
allah kolaylıklar versin

Merhaba Arkadaşlar.

bu topiği genelde takip ediyorum. hemen hemen herkeside tanıyorum. Bir ara yazıyordum sonra sadece takip ettim geçen hafta 2. tüp denemem de negatifle sonuçlandı 35 yaşındayım. çocuk özlemim 5. seneye girdi. mutluluk84 haberini okudum çok sevindim çok mutlu oldum. burda her hamile haberi bana umut oldu. ben bu topiğ ilk sayfadan beri hep okudum hatta baya heyecanlanmıştım. bizmde normal yoldan çocuğumuz olur diye. bizde keçiboynuzu kürü özü proxeed, arginmax ginko biloba, ginseng. arısütü vs. baya bişey kullandık aylarca ama sperm değerimiz pek değişmedi. bazen keşke bizdede varikosel olsaydıda ameliyat mı olsaydık bile dedim çünkü ondan faydasını görenleri okudukça. gelelim bviizm sorunumuza benim eşim 12 yaşında inmemiş testis amleişyetı geçirdiği için ( bu ameliyat için geç farkedildiği için 1-2 yaşında olması gerekn bir amilayatmış) o yuzden spermler doğru yerde olmadığı için sayı hareket morfoloji hepsi bozulmuş. değerlerimize gelince ml de 3 ve 5 milyon arası değişiyor. kür vitamin kullandıkça 5 milyona çıkıyor. 5 milyonun üstne çıktığını hiç görmedik belki 10 dan fazla testimiz vardır. hızımız normal sayılır %50 ye yakın ama malasef morfolojimiz 0 (( geçen ay 2. tüo tedavisi gördük o da olmadı malasef. şu an duygularım çok karışık. yola nasıl devam etmeliyim ne yapmalıyım bilemiyorum. Allahım bana yardım et diye sürekli dua ediyorum. 2 haftadır ruh gibi dolaşıyorum. eşim geldimide hiç bişey yok gibi mutluluk oyunu oynuyorum. eşim çünkü bu konuda çopk hassas. eğer ben üzgün olduğumu gösterirsenm o hadada çöküyor. bu sfer evde huzrumuz mutluluğumuz kalmıyo daha önce yaşadığım tecrübelrimden biliyorum. o yuzden ben hiçbişey olmamış gibi davranıyorum. tüp sonucumu öğrenince eşi,me aman olmuyorsa olmuyo nasip değilmiş ben senle mutluyum boşver diyip konuyu kapatmıştım. ama slında içimde fırtınalar koptu. kendi kendimi teskin ettim. Allaha karşı gelemem ya dedim haşa. bir bildiği var elbet. ama içimden çocuk özlemi hiç dinmiyor. yiğenim var 1,5 yaşında onu gördükçe gece gözüme uyku girmiyor. kendi kendimi teskin ediyorum günaha girme bu senin imtihanın dşye tövbe ediyorum. ama içimdeki karmaşa dinmiyor. siznle paylaşmak istedim içimde büyütüğüm duyguları :) Rabbim isteyen herkese versin.

cnm ne yazık ki hep iyi örnekler olmuyor ne topiklerde ne de hayatta morfoloji çok önemli ve anlık o sıfırın içinde düzgün bir sperm olabilir ve bu örnekler var bizimde sorunumuz aynı genetik testleri yaptırdın mı azo sperm topiğinide takip et derim cnm çünkü dr yeni haberler oluyor cnm benim aynı şeyleri yaşayan biri olarak zamanı gelmediği için meleklerimiz gelmediğini düşünüyorum

Sakın ama sakın ümitsizliğe kapılma, en yakın tanık kendimim, 2.ye eşim tedavi bile olmadan hamile kaldım, kimbilir eşimin değerleri şuanda ml de 1 milyon bile değildir, elbette Rabbim nasip etti buna binlerce kez şükürler olsun ama işin sırrı gerçekten rahat olmaktan, olup olmayacağını düşünmemekten geçiyor.

Oğuzda 14 hafta boyunca sadece tuvalete kalktığım halde düşük tehlikem vardı, bunda 5 dk yerimde oturmuyorum oğuz kucağımda sürekli daha 1 damla lekelenmem bile olmadı, nedeni tamamen rahat olmamdan kaynaklanıyor.

Buna bütün gönlünce inan, düşününce dahada olmuyo, sil at kafandan bebek fikrini, 2-3 ayda öyle dene, ne kaybedersin. Rabbim tez zamanda kucağını evlatlarınla doldursun.

canım seni içinde bulunduğun durumu pskolojini çok iyi anlıyorum
tedavi süreci,çevre,bekleme süreci,her ay aynı sıkıntı,ialaçlar vs hepsi insanı fazlasıyla yıpratıyor
inşallah kendini kısa sürede toparlar ve aynı inançla yoluna devam edersin
çünkü biliyoruzki allah emek verenin duasını geri çevirmez ,en hayırlı zamanda kuzuncuğuna kavuşturacaktır seni
bilmem hatırlıyomusun ama bende geçen yıl tüpde negatifi almıştım ve aynen senin gibiydim
günlerce gecelerce ağladığım oldu,
elimden birşey gelmiyodu tedavi anlamında yapılailecek herşeyi yapmıştık
destekler iğneler aşılama tüp vs hepsini sığdırdık 5 yıla en son ameliyat oldu eşim
dualarla ameliyat vesile oldu ve 2 ay sonra güzel haberi aldım çok şükür
ben çok dua ettim ,çok yalvardım rabbime
ve şuna şahit oldum inan sayılar hareket morfoloji hepsi boş
ben hamile kaldığımda semen sonucunda sadece 3-4 tane sperm çıkmıştıki adetimin 3. günü vermişti eşim testi o ay oldu
yağmuru biliyosun aramızda en çok bekleyen o ama şuan bal kızı kollarında durumu sizden çokda farklı değildi
pamuğu hatırlıyomusun bilmem ama tedaviden önce eşinin değerleri sıfırdı ve doğal yolla oğlunu aldı kucağına
kendini her zorda hissettiğinde bunları düşün ve bol bol dua et ,neden senin olmasınki
bu bizim sınavımız bazılarının yolu daha kısa sürüyor sadece
allah seni bu sınavdan kucağında bebeğinle çıkmanı nasip etsin

aruna canım sen tüp yaptırmayı düşünüyormusun.

Canımmm çok sağol.
Tamam öperim teyzesi :))
Daha iyiyim çok şükür eskiye nazaren.
Gülüceksin ekintoşum ama danışmana gitmek çok iyi geldi.
Kendimi toparlamama çok büyük katkısı oldu.
Lohusalık depresyonuna girmeden köşesinden dönmemi sağladı.
Psikolojimi etkileyen temel sebep yıllarca kimseye hayır diyemeyip içime atmam.
Hamileiğim ve lohusalığımda yaşadıkarımdan bende kırılma noktasına gelmesi oldu.
Yaşadıklarımdan aldığım ders insan hayatta azcık bencil olup gerektiği yerde hayır demeyi bilmeli.
Hamileyim kanamam var, bebişlerime ya birşey olursa korkusu var.
Gene başkalarının mutluluğunu düşündüm.
Çok şükür hepsi geride kaldı.
Dediğiniz gibi artık daha güçlü olucam hatta olmaya başladığıma inanıyorum.
Çünkü kuzularımı güçlü bir sınavın ardından hakkettiğimi düşünüyorum.
İnşallah bilmeyerek isyanda etmemişimdir.
Rabbime sonsuz şükürler olsun.
Darısı uğraşıp didişen tüm arkadaşlarıma inşallah.

Son düzenleme:
Aruna , meri, boncuk ve antalya teşekkür ederim ilginize . inşallah bende birgün burda hamileyim sonunda benimde oldu diyebilirim. evet şu anda daha yeni tedevişden çıktığım için bu kadar kafam karışık. en yakın zamanda kendimi toplayacam inşalalh. şu anda tam olarak nasıl devam edecem bilemiyorum. ben ilk tüpü özelde yaptırmıştım. 2. cisi çapada tam 1 sene raporla uğraşıp çapada yaptırdım. çapa çok uğraştırıyor malasef. devletet 2 hakkım olduğu için aradım yoğunluktan dolayı eylüle gün verebiliriz dedi özelde de yaptırmayada pek maddi gücüm yok şu anda. mues arkadaşım çider derneğinden bahsetmişti acaba hem çider hem rapor kabul eden iyi bir hasatene varmı onu araştırmak lazım. bilemiyorum Rabbim doğru tolda ilerlemeyi nasip etsin.

Canım hayırlısıyla inşallah sende diyeceksin hamileyim diye.
Ama herşeyin vakti saati var o günde gelicek inşallah.
Sana tavsiyem üzülüyorsan ağlayacaksan gizleme çünkü tek senin ve ya tek eşinin çocuğu olmuyor değil.
Hayat ikinizin hayatı ve ikinizin çocuğu olmuyor.
Üzüntüyü tek başına üstlenirsen kendine edersin.
Hiç unutmuyorum, ilk öğrendik çocuğumuzun olmayacağını kendi tarafına falan dedik.
Kimse oralı olmadı eşim tüp bebek için borç istedi.
Evin eksikleri var dediler vermediler ve aldılarda eksikleri bir güzel.
Yani maddiyatı geçtim manevi destekte olmadılar.
Ufak bir çocuk görüp onu sevdimmi ama sakın kocanın yanında sevme fena olur demesini bildiler.
Sanki ben onu akıl edemiyordum.
Şimdi ocukları bir güzel seviyorlar ama.
Yeri geldimi fedakarlık etmeli insan yeri geldimi pylaşmalı.
O yüzden mavicim harap etme kendini olucak inşallah.
Seni seviyorum canım arkadaşım.

dlerim mevlam içinde büyüttüğün duyguları hayatına tez zamanda yansıtır ama imtihan diyecek söz yok bol bol dua et RABBİM büyük o isterse hersey olur yeterki sen umudunu kaybetme sağloıcakla kal....

canım benim niye güleyim ....
ne iyi etmişsin valla gitmekle...
bak ne güzel kendine dışardan bakabilmeni sağlamış...
keşke bende gidebilsem.yaşadıklarımız izler bıraktı çünkü....

tatlı arkadaşım benim,şimdi üzülmen kadar normal birşey yok...etkisindesin tabi...daha o hormon ilaçlarının etkisi bile devam ediyor..

iki tüp bebek denemesi yapmış biri olarak seni iyi anlıyorum...
sıfır morfoloji ile hamile kaldım ama....
ben bu bebeği moralimizin çok yerinde olduğu bir an yaptık bunu biliyorum sadece..
Rabbim alnınıza bir evlat yazdıysa eğer vakti gelince olacak sadece...
Rabbim gönlünüze ferahlık versinnnnn.....

Muesciğim canımmm benim eşim gurur yapıyor bu konuda, kendi içine kapanıyor. bu sfer daha kötü oluyor huzurum kaçıyor çünkü. ne zaman bu konuyu açsam kapatıyor konuşamıyoruz zaten. ama tedavi yolunu ben belirliyorum o da uyuyor (biraz uğraştırsada) buna da şükür. çünkü o da çok istiyor çocuğumuz olsun. ben paylaşımcı bir insanımdır sevdiğim bazı insanlara bahsettim çocuk olmadığını ama eşim bilmiyor bu paylaşımımdan :) yoksa patlardım insan paylaşmak istiyor. Sağol ilgin için canım benim. bende seni seviyorum iyiki varsınız. bebişlerini öpüyorum kocaman

dlerim mevlam içinde büyüttüğün duyguları hayatına tez zamanda yansıtır ama imtihan diyecek söz yok bol bol dua et RABBİM büyük o isterse hersey olur yeterki sen umudunu kaybetme sağloıcakla kal....

İnşallah esracığım. bende dua ediyorum bol bol. bugün tekrar meryem süresine başladım. Aynı zamanda salatı tefriciyeye başladım Allah kabul ederse. İnşallah Rabbim bana, sana ve tüm isteyen arkadaşlarıma da en yakın zamanda nasip eder.

Canımmm benim Allah razı olsun. içime su serptin. bu sıfır morfolojiyi kafama taktım bayadır. gerçi kris de sıfır morfolojiyle hamile kaldım demişti. ama onlarda varikosel vardı. ameliyat olunca sağlık sperm üretilmeye başlandı. bizde varikosel yok küçükken geçirdiği ameliyat yüzünden olmuş. bizim morfolojimiz 4 senedir hep aynı vitaminleri keöiboynuzu kürü arginmax proxeed falan hepsini kullandık ama pek değişmedi morfoloji. Ama Allah büyüktür diyorum. o dilerse verecek olan O. İnşallah 3. denememde yada doğal yolla olur ( zor gibi gözüküyor ama Rabbim nelere kadir ). Rabbim seninde oğluşuna sağlıklı hayırlı güzle ömür versin. 2. ciyide nasip etsin :)

kızlar merhaba, ne zamandır yazmıyordum ama hep girip okuyorum..Bekleyenlere Rabbimden sabır diliyorum..keşke eski günlerdeki gibi olsak ama herkes yoğunluktan giremiyor..bizimde çok şükür yolunda herşey, elayı büyütmeye çalışıyorum, baya problemli ama artık alıştım..

herkesi çok öpüyorum, şimdiden güzel bir yıl diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…