Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Hazel nasılsın canım ?
Maşallah oğlun sağlıcakla gelmiş dünyaya .. Rabbim uzun sağlıklı bir ömür nasip eylesin Kuzeyimize ..
Sana özelden yazdım bir kaç sefer ama özel mesaj kutun doluymuş gitmedi..
Benim'de Rabbim nasip eylerse oğluşum olucak teyzesi..
Tüp bebek tedavisi oldum ekimde ..
Transferim de 24 kasımda oldu çok şükür bugünlere geldik ..
5. ayımız bitmek üzere ..
Müsait oldukça gel topiğe seni görmek çok güzel ..
Çok öptüm seni ve oğluşunu :)

Ronya'mmm pembiş kızın oldu demek ..
Maşallah ona ..:nazar:
Doğumun zor olmuş ama bak geçti bitti çok şükür ..
Darısı bize inşallah ..
Rabbim yavruna sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip eylesin inşallah ..

Esili'm nasıl sevindim anlatamam geç oldu ama güç olmadı çok şükür..
Şimdi transferinden sonra gün sayıcaz birlikte ..
Müjdeli haberide alacağız Allah'ın izni ile..
Dualarımızdasın her zaman ..

Mues'im akşama randevun var ..
Heyecan tavan yaptı bende :)
İnşallah kuzunun kesesini görde bir oh çek inşallah ..
Bakalım bu akşam belli olur ikiz mi te mi ?
Ne olursa olsun sağlıklı sıhhatli olsun , 9 ay annesini hiç bırakmasın inşallah ..
inşallah canım faceden bişeyler yazdım kaldırmışşsın iletim gelmedi
geçmiş olsun canım sanada oglundan başka kimseyi düşünme rabbime emanetsiniz

Bilgemm canım tedavıde oldugunu ve olumlu sonucunu okumustum ve okadar cok sevınmıstımkı ama yenı dogum yaptıgım ıcın bır duzenımız yoktu,yazmaya fırsatım olmamıstı,sımdı duzenımız olustu,gırebılıyorum ve yazabılıyorum:) burdan guzel haberler almak cok guzel,sende yolu yarılamıssın,ayrıntılında guzel masallah daha ne olsun,yavas yavas oglusuna alısverıse baslarsın.:)

Merhaba arkadaşlar..3 yıllık evliyim..9 aydır bebek istiyoruz..olmayınca 4 ay önce eşim doktora gtti. lab da 1-2 tane sperm çıktı.sonra özel hastaneye gttk 600 bin çıktı sonuç. buzamana kadar keçi boynuzu suyu içti,pekmezini yedi, zeytinyağında bekletilmiş incir, arı sütü bal polen yedi. 3 kutu proxeed içti.. bugün tahlil yaptırdık 1milyon 600 bin çıktı.. yükselme yok yani...tahlil sonuçları şöyle...

1.tahlil ----------- 2.tahlil
sayı 600 bin---------1milyon 600 bin
ileri hızlı 30 -----------------46
yavaş 17 -------------- -- 10
zayıf 7 ------------------8
kımıldanma 5 ----------------- 12
hareketsiz 40--------------------- 24

normal 80 ---------------------- 70
baş anomolisi 12 ------------------- 14
kuyruk 7------------------------- 16
---------
Morfoloji düşmüş görünüyor ve hareketlilik artmış... ama sayı çok az.... yazın tüp bebek yaptımayı düşünüyoruz..... siz başka neler önerebilirsiniz.... yapabileceğim başka bir şey var mı beklemekten başka....

Merhaba arkadaşlar..3 yıllık evliyim..9 aydır bebek istiyoruz..olmayınca 4 ay önce eşim doktora gtti. lab da 1-2 tane sperm çıktı.sonra özel hastaneye gttk 600 bin çıktı sonuç. buzamana kadar keçi boynuzu suyu içti,pekmezini yedi, zeytinyağında bekletilmiş incir, arı sütü bal polen yedi. 3 kutu proxeed içti.. bugün tahlil yaptırdık 1milyon 600 bin çıktı.. yükselme yok yani...tahlil sonuçları şöyle...

1.tahlil ----------- 2.tahlil
sayı 600 bin---------1milyon 600 bin
ileri hızlı 30 -----------------46
yavaş 17 -------------- -- 10
zayıf 7 ------------------8
kımıldanma 5 ----------------- 12
hareketsiz 40--------------------- 24

normal 80 ---------------------- 70
baş anomolisi 12 ------------------- 14
kuyruk 7------------------------- 16
---------
Morfoloji düşmüş görünüyor ve hareketlilik artmış... ama sayı çok az.... yazın tüp bebek yaptımayı düşünüyoruz..... siz başka neler önerebilirsiniz.... yapabileceğim başka bir şey var mı beklemekten başka....

Merhaba moralinizi bozmayın eşiniz hormon tahlili yaptırdımı? Belki sperm sayısı azlığı bundan kaynaklanıyordur ya da varikoseli var mı yok mu baktırdınız mı?

Merhaba moralinizi bozmayın eşiniz hormon tahlili yaptırdımı? Belki sperm sayısı azlığı bundan kaynaklanıyordur ya da varikoseli var mı yok mu baktırdınız mı?

ilgin için teşekkürler cnm. doktor varikosel az var dedi...sayıyı bu kadar düşürecek kadar varikosel yok,ameliyata gerek yok dedi. hormonları da şöyle fsh 5,54 lh 4,15 prolaktin 23,6 ...proloktini yüksek .üst sınır 15.2
biz bunun için bir şey yapmadık. acaba proloktin için doktora gtmeye gerek var mıdır??

ilgin için teşekkürler cnm. doktor varikosel az var dedi...sayıyı bu kadar düşürecek kadar varikosel yok,ameliyata gerek yok dedi. hormonları da şöyle fsh 5,54 lh 4,15 prolaktin 23,6 ...proloktini yüksek .üst sınır 15.2
biz bunun için bir şey yapmadık. acaba proloktin için doktora gtmeye gerek var mıdır??

Kaan Aydos a e mail attın mı peki

Herkese hayırlı akşamlar arkadaşlar nasılsınız?
Biz doktordan geldik.
Biraz erken gitmişiz sanırım kesemizi gördük çok şükür ama çoook küçükmüş.
Doktorum biraz temkinli davranıyor.
Güzel bir problem yok ama çok küçük, hafta hafta takip ederek devam edicez dedi.
Biraz ona moralim bozuldu
Haftaya tekrar gidicez inşallah.
Hormon ilaçları çok yan etki yapmış.
Hala kocaman kocaman yumurtalarım varmış.
Ona da biraz moralim bozuldu.
Belki evham dozunu fazla kaçırıyorum =)
Kan tahlili idrar tahlili istedi yarın aç karna yaptırıcam.
Bizden böyle durumlar.

Mues'im eğer çizelgende ki gibi 4+2 günlüksen kesenin küçük olması çok normal , sonuçta 5. haftalarda keseyi adam akıllı görüyor dr'lar ..
7. haftaya kadarda kalp atışı yeni yeni başlıyor ..
Sen sakın moralini bozma ..
Küçük derken kaç mm dedi ? Ölçü verdi mi?
Yumurta bende de vardı , onlar pısıp kalıyor bir zaman sonra . Endişe etme .
Demek ki hepsini toplamamışlar ..
Küçükte olsa toplamaları lazımdı , sonra büyüyor kendi kendine çünkü..
Ama ona kafanı takma , benim ilk tedavimde yığınla yumurtam kalmıştı ..
İnşallah bişeycik olmaz..,
Haftaya bakalım , daha net görülür ..

Muescim moralini bozmana gerek yokki, ne güzel küçükte olsa keseyi görmüşsünüz,ohooo 1 hafta sonra gittiğinde sende inanamıycaksın ne kadar hızlı büyüyor diye, hafta hafta kontrol bence daha iyi, hiçbir adımı kaçırmamış olursunuz, ilerki aylarda ayda 1 kez çağıracak doktor o zamanda günleri sayacaksın aman ay dolsa da görsem diye.

Rabbime emanet minik mucizen, Allahın izniyle herşey yolunda gider İnşallah...

Ronya cim haberlerini aldim cok sevindim cok sukur atlattin bitti hersey artik yavrusun kucaginda :)

nasil anlatsana kime benziyor yavasmi yaramazmi cok merak ediyorum onunla ilgili herseyi cok merak ediyorum :)) neler cektik onu yapmak icin :))

canim benim cok opuyorum seni

yok canım suan gezıyorum esımın ısı nedenıyle y dısındayız ..9 gun sonra donecegız ınsallah donunce baslayacagım rapor hemen cıkarsa tabıkı sen ne alemdesın

bende napayım cnm yazın yenıden tedavıye başlıcaz 15 ay aradan sonra:)
bunun ıcın bahcecı benden bı suru test ıstemıstı ocakta gıttığımde
sonuçları gelenlerden heterozıgot mutasyon var faktor 5 lıedende (hafıg duzeydce kan pıhtılaşması)
bazı doktorlara göre onemsız bu..coraspın yeterlı dıolar ama bızım gıbılere iğne verıolar sanırım tüp bebekte.
henuz görüşemedım mustafa bey yurtdısındaymıs..
bır de benım savunma mekanızmam cok fazla calısıomus
cd56 natural kıller (doğal öldurucu)hucrelerım fazlaymıs
yanı vucut embryoyu yabancı bı rcısım gıbı algılayıp ölduruo
doğal gebelıkte hersey doğal olduğu ıcın vucut belkı daha az saldırgandır ama
tüp olunca işte mudahele edıoz vucudun alışkın olduğu duzene..
yanı ben doğal yolla kalsam saglıcakla doğururmusum ama tüp bebekte işte
sıkıntı, hiç bır seyı atlamıolar...buyuk ıhtımal normal sınıra dusurp tedavıye oyle başlıcaklar..
2 den fazla negatıfı yada kımyasal geeblığı olan arkadaslar sızde bu testleri yaptırın
senın de tedavın hayırlı ugurlu olsun cnm guzl habeelrını dort gozle bekledığım arkadasalrımdansın:)))

Son düzenleme:
bende napayım cnm yazın yenıden tedavıye başlıcaz 15 ay aradan sonra:)
bunun ıcın bahcecı benden bı suru test ıstemıstı ocakta gıttığımde
sonuçları gelenlerden heterozıgot mutasyon var faktor 5 lıedende (hafıg duzeydce kan pıhtılaşması)
bazı doktorlara göre onemsız bu..coraspın yeterlı dıolar ama bızım gıbılere iğne verıolar sanırım tüp bebekte.
henuz görüşemedım mustafa bey yurtdısındaymıs..
bır de benım savunma mekanızmam cok fazla calısıomus
cd56 natural kıller (doğal öldurucu)hucrelerım fazlaymıs
yanı vucut embryoyu yabancı bı rcısım gıbı algılayıp ölduruo
doğal gebelıkte hersey doğal olduğu ıcın vucut belkı daha az saldırgandır ama
tüp olunca işte mudahele edıoz vucudun alışkın olduğu duzene..
yanı ben doğal yolla kalsam saglıcakla doğururmusum ama tüp bebekte işte
sıkıntı, hiç bır seyı atlamıolar...buyuk ıhtımal normal sınıra dusurp tedavıye oyle başlıcaklar..
2 den fazla negatıfı yada kımyasal geeblığı olan arkadaslar sızde bu testleri yaptırın
senın de tedavın hayırlı ugurlu olsun cnm guzl habeelrını dort gozle bekledığım arkadasalrımdansın:)))

cnm bunlar genetik testler mi ne kadara mal oluyor sadece kan alarak mı yapılıyor

Back
X