• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kızlar fetal doplerden bahsediyorsunuzda,ondan bende var 10. haf sonra kalp atışlarını duyarsınız diyo ama nerde?
dok hep 16. haf sonra ancak duyarsın diyordu ama
bana bu konuda bılgı verirmısınız?

yagmurum ben başka bir sitede ilk kez duymuştum böyle birşey olduğunu ve ordaki arkadaşlar 7-8 haftalıkken kullanıyordular bunu....

pıhtılaşma faktöründen dolayı düşük yapanlar topiğinde bir sor istersen...

biz sayısız spermiogram yaptırdık farklı merkezlerde hem de...
canlı cansız sperm hücresi görülmedi diye rapor aldık.
tıbbi açıdan azospermi terimi bu durumda kullanılıyor.
bir de sizin durumunuz var ki bunda oligospermi söz konusu....hatta daha çok ağır oligopsermi deniyor.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği 2. Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tıp ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Tıraş, çok az sayıda sperm bulunan ağır oligospermi ile sperm hücresi yokluğu olan azosperminin birbirinden ayırt edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Ağır oligospermide meninin santrifüje edilmesiyle elde edilebilecek az sayıdaki spermin mikroenjeksiyon için kullanılabileceğini kaydeden Prof. Dr. Tıraş, böylece ilave testlere veya sperm elde etme girişimlerine gerek kalmayabileceğini belirtti.

bunları sana moralini bozma diye diyorum. ciddi ve yoğun vitamin desteğiyle beslenme düzeninin değişikliğiyle başarma şansınız var. boşuna eşinin gidip ameliyat olmasına gerek bile kalmaz belki.

ki bir erkek için çok kolay olmadığı kanısındayım.....

tüp bebek merkezlerine gelince....
açıkçası devlette ve özelde bu tüp bebek olayına yaklaşımı görünce işin içinde malesef ticaretin olduğunu düşünüyorum.

şöyle düşününce sana azospermi dendiğinde senin tek çaren mikro-tese ameliyatı olucak..

lafın özü şu ki gerçekten sıfır değilken kendini sıfır noktasında görme derim ben:34:

fıstıklar merhaba:42:

esracım bugünlerde seni daha güçlü hissediyorum...sanırım adetini oldun bitti....:1:

bilgem maşalllah sana:nazar:hiç karşılaşamıyoruz sohbet etmeyi özledim seninle...:16:

ceylan 8 hafta çabucak geçer güzel bir plan yap herşeyini hazırla.son haftalar bebek büyüyor birden hareket etmek zor oluyor hem iyice sıcaklar gelmeden çarşı pazar işin bitsin

boncuk,umud hep dilimizdeki dualarda.......
15 inden sonra başlayacam canım bende kıyafetleri hazır sayılır
beşigini alıcaz benim iç çamaşırlarım eksik biberonu tırnak makası var var
neler alınması lazım kızlar söyleyinde not edeyim hiç aklıma gelmiyo benim ufak tefek ne lazımsa söyleyin:31::31::31:
hasta bezını baglat baglatmasınada
o koca totosunu kım kaldırıpta altını temızlıcek
oda zor bır durum :1:
vınc lazım :1::1::1::1:
orasını düşünme esra nasıl olsa bi temizleyen bulunur:25::25::25::25:
Sağolun canlarım ..
Ceylan herhalde canikom .. 32 haftalıkken 2 kg oluyor bebişler :)
Sen ağırdan alma artık .. Yavaş yavaş başla hazırlıklarına .. Ben 34. haftamda herşeyini bitirmiş olacağım , çok sıcaklar geliyor çünkü..

Esra'm dualarımdasın kuşum , rüyan gerçek olsun inşallah ..
Bak bizim içinde rüya gibiydi ama Rabbim büyük .. Hep dua et , olacak inşallah ..

biter inşallah o zaman bilgem büyük olarak bide beşigini alsaydık siz aldınızmı
emzik falan aldınızmı ya biz bitek biberonla tırnak makasını aldık şimdilik:1::1::1:
bu arada ogluşunun odasnı ne renk yaptın bilgem
tıcker içinde çok teşekkür ederim çok begendim canım:34:

15 inden sonra başlayacam canım bende kıyafetleri hazır sayılır
beşigini alıcaz benim iç çamaşırlarım eksik biberonu tırnak makası var var
neler alınması lazım kızlar söyleyinde not edeyim hiç aklıma gelmiyo benim ufak tefek ne lazımsa söyleyin:31::31::31:

orasını düşünme esra nasıl olsa bi temizleyen bulunur:25::25::25::25:

biter inşallah o zaman bilgem büyük olarak bide beşigini alsaydık siz aldınızmı
emzik falan aldınızmı ya biz bitek biberonla tırnak makasını aldık şimdilik:1::1::1:
bu arada ogluşunun odasnı ne renk yaptın bilgem
tıcker içinde çok teşekkür ederim çok begendim canım:34:

Ceylan ben 6. aya kadar giyeceği tüm kıyafetlerini aldık ..
Kendi ihtiyaçlarımıda aldım ..
15 gün sonra geelicek mobilyası . 32. haftamda yani..
Odasını gök mavisine boyadık , eşyaları gelsin , halısı peresi avizesi vs resmini çekip koyacağım zaten.

Tickerinida güle güle kullan..:))

ceylancım hem kendime hem bebeğe bir liste yapmıştım ben.
kendime terlik,çorap ,çamaşır,pijama,sabahlık,tuvalet kağıdı,havlu kağıt,manuel süt pompası,o kadar çok terleniyor ki sırtıma ince havlu,hatta ameliyattan sonra omuzlarımı tam koruyamadık çok kötü tutulmuştum.ben hasta bezi kullandım çok kanamam olmasada alt tarafını tuhaf hissediyorsun hasta bezi ile kendimi güvende hissetmiştim.

bebeğe bir takım hastane çıkışı birde yedek bir takım ,ağız bezleri,bebek bezi battanaliyelerini götürmüştüm hastaneye..

ben emzik almadım sonradan aldım alışmadı da zaten...kıyafeti ben çok abartmadım 4 takım beni idare etti...

Odasını gök mavisine boyadık , eşyaları gelsin , halısı peresi avizesi vs resmini çekip koyacağım zaten.

maşallah süpanalllaaahhhhh:nazar::nazar::nazar:

bilgem başlamışsınız hazırlıklara,hadi bakalım rabbim sağlıkla yAwrunu o yatakta yatırsın inşallah:)))
umutbizimleolsun nasılsın???????
ıyıyım yagmurcum buna şükür
allah bugunumuzu aratacak dert vermesın
tedavıye bı turlu başlayamıoruz ama ben bılıorumkı rabbımın bunda bı bıldığı var
diğer ay ramazana denk gelecek belkı oyle daha hayırlıdır
sen nasılsın cnm bebişin artk ellerı kolları oynuodur artık:)maşşallah subhanallah
canım bazen tedaviye ne kadar çok yoğunlaşırsan arada aksilikler çıkıyo malesef
bunca emeğin karşılığını allah elbette en güzel şekilde vericek sana ve tüm arkadaşlarıma
benimde her zaman dualarımdasınız
her gün yasin suresini okumaya devam ediyorum allahtan engel çıkmazsade bırakmıycamda
her okumamdan sonra sizler içinde ediyorum dualarımı
allah kolaylıklar versin
merıcım ıste sadece o değerım yuzunden başlayamıoz
gecen ayda yuksektı ama ııce coşmus bu kez
halbukı her hafta gezıoz tatıle gıdıoruz rahatız aslında tevekkul ettık ama
vardır merım bı hayır cnm kullandığım ılaçlara ragmen artmıs bıle:)
sen napıosun keseyı gormusunuz darısı kalp atısına ve doğua olsun ınsallh

umudum uzuldum yha :(
ınsan neylen bas edecegını bılmez hale gelıor yha :(

buttery saglıklan buyusun odasında melegınınsallh

esracım oyle işte ama napalım tatıle gıdıcez barı bu arada
henuz mustafa hocayla konusmadım yarın donecekler bana ama bukadar yuksekken başlatmaz sanırım
hayırlısı esracım bakalım bı başlasak ınaıorum ben olucak bı gun ınsallh
aldığım o tulumu gıydircem teyzesı ebbeğime allahın ıznıyle:)))))

iyi akşamlar kızlar sizden canım babam için dua istiyorum yarın saat 11 de açık kalp amaliyatı baypas olucak kalp kapagı degişicek çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin neolur. rabbim bütün hastalara şifa versin babamıda içinden ayırmasın inşallah :(((((

ıyı aksamlar kızlar nasılsınızzzzz
sıze bırsey sormak ıstıyorummmmm
esımın testlerı soyle .....
testosteron total 543 deger aralıgı 160-726
fsh 24 deger aralığı 0,7-11
lh 8,55 deger aralığı 0,8-7,6
prl 11,8 deger aralığı 2,5-17
protrombın akt 99,8 deger aralığı 70-120
protrombın zamanı 13,1 deger aralığı 12-16
ınr 1 deger aralığı normal asta 2,0 / komadın kullanan 5,4

degerler boyle ve total test. bız 2011 ekımde yaptık ve total test degerı 3,8 dı deger aralıgı 3-8 yazıyor burdakı totl test. farklımı ben bunu anlamadım yardımcı olurmusunuz

bizim sadece ilk aylarda giyecekleri hazır
benimde geceligim hazır bitek bi tanede atletim var
valla aklıma gelen şampuanı sabunu küveti emzigi var ufak tefek başkada yok varsa söyleyin kızlar hayrınıza ya:1:
bebek odası şimdilik bizim açık yeşil ve bilgisayarla kanepe var zaten şimdilik beşigini yatak odasına kurduracagım için bu odayla işimiz yok bide çekmeceli dolap alırsam tamamdır:31::31:

iyi akşamlar kızlar sizden canım babam için dua istiyorum yarın saat 11 de açık kalp amaliyatı baypas olucak kalp kapagı degişicek çok korkuyorum dualarınızı eksik etmeyin neolur. rabbim bütün hastalara şifa versin babamıda içinden ayırmasın inşallah :(((((

ıns sorunsuz gecer arkadasımmmmmmm

ceylancım hem kendime hem bebeğe bir liste yapmıştım ben.
kendime terlik,çorap ,çamaşır,pijama,sabahlık,tuvalet kağıdı,havlu kağıt,manuel süt pompası,o kadar çok terleniyor ki sırtıma ince havlu,hatta ameliyattan sonra omuzlarımı tam koruyamadık çok kötü tutulmuştum.ben hasta bezi kullandım çok kanamam olmasada alt tarafını tuhaf hissediyorsun hasta bezi ile kendimi güvende hissetmiştim.

bebeğe bir takım hastane çıkışı birde yedek bir takım ,ağız bezleri,bebek bezi battanaliyelerini götürmüştüm hastaneye..

ben emzik almadım sonradan aldım alışmadı da zaten...kıyafeti ben çok abartmadım 4 takım beni idare etti...

ya süt pompasını kullandınmı ekintos ben almayım diyorum ama ihtiyaç olursa hemen eşimi yollayıp aldırıyım diyorum
4 takımda az degilmi kız nasıl idare ettin 2 aylık falan olana kadar giyilmiyomu o takımlar bizim 12-13 tane var galiba
vücudu için losyon falan bebek bakımı için neler gerekli ekintos bide onları de canım ya :17:

allah acil şiflar versin canım
benim babamda olmuştu 2006 da 6 damarı değişti 2 tanesi ana damar ve % 100 tıkalıydı
biz atlattık çok şükür ama çok zor
allah yardımcınız olsun
baban ameliyattan sonra çok huysuz ve bebek gibi olucak çok sabırlı olmanız lazım
beyin amliyat esnasında soğutulduğu için sonrasında bebek gibi oluyolar
allah kolaylıklar versin inşallah kısa zamanda düzelir

umutbizim olsun canım inşallah en kısa zamanda seninde haberini alırız
bazen herşey ters gidiyo ama sonrasında bi bakıyosun güzellikler tek tek geliyo

canım keseyi cumartesi rahatlıkla gördük 6mm di
şimdi kalp atışları için gün sayıyorum inşallah bi sorun çıkmaz diye dua ediyorum
benide dualarınızda anarsanız çok sevinirim

huhuuu nabıyonuz bakayım ...
hanı kımse benı sormamıs bugun evdemıyım dıye :27:
bugun yakın bı yere gıttım ama hava acaıp sıcak evden cıkmamam hayırlıymıs hakkaten .. sonrada aksam ezana kdr komsumda lafladık ıyı geldı valla
esılacım Rabbım babanı korusun safı ısmıyle sıfa versın cook kolay gecer ınsallah endıse etme bolbol duaedın

ıyı aksamlar kızlar nasılsınızzzzz
sıze bırsey sormak ıstıyorummmmm
esımın testlerı soyle .....
testosteron total 543 deger aralıgı 160-726
fsh 24 deger aralığı 0,7-11
lh 8,55 deger aralığı 0,8-7,6
prl 11,8 deger aralığı 2,5-17
protrombın akt 99,8 deger aralığı 70-120
protrombın zamanı 13,1 deger aralığı 12-16
ınr 1 deger aralığı normal asta 2,0 / komadın kullanan 5,4

degerler boyle ve total test. bız 2011 ekımde yaptık ve total test degerı 3,8 dı deger aralıgı 3-8 yazıyor burdakı totl test. farklımı ben bunu anlamadım yardımcı olurmusunuz

canım son yazdıgın 3 deger hakkında hıc bılgım yok ..
sadece fsh yuksek onu anladım ..
bızım topıkte acıkcası cok hormon konusunda bılgılı arkadas yok
bı krsıhazel var o da cok sık gelemıyo ona mesaj atıp sorabılırsın
bılıyorsa emınım yardımcı olur

bizim sadece ilk aylarda giyecekleri hazır
benimde geceligim hazır bitek bi tanede atletim var
valla aklıma gelen şampuanı sabunu küveti emzigi var ufak tefek başkada yok varsa söyleyin kızlar hayrınıza ya:1:
bebek odası şimdilik bizim açık yeşil ve bilgisayarla kanepe var zaten şimdilik beşigini yatak odasına kurduracagım için bu odayla işimiz yok bide çekmeceli dolap alırsam tamamdır:31::31:

biz cihanı küvette filenin üstünde yıkıyorduk ama bir kaza atlattık..
filenin tutturulduğu mandallar plastikti bizim.baş tarafındaki bir mandal kırıldı ve o hızla gelip cihanın alnına çarptı gözünü Allah korudu inanın o kadar şiddetli çarptı tabi birde cihanda boşluğa geldi....o filelerin metal tutacaklı olanı varmış alacaksanızda ondan olanı alın...

ben emzirme sütyenini hala kullanıyorum ama atleti almak çok gereksizmiş..

:16::16::16::16::16::16::16::16:
sevıyorum senı len :71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

:17::17::17::17::17:
Bende seni seviyorum cadı.

Kızlar hepinize teşekkür ederim sağolum canlarım ..
Darısı inşallah topikteki arkadaşlarıma olsun ..Ve de isteyen herkese ..

Bugün özeldeki dr'uma gittim ..
Oğluşum kocaman olmuş 1650 gr ve 30+1 günlük ..
:nazar:
Son 8 haftamız kaldı ..

:nazar::nazar::nazar:

Maşallah oğluşuna hadi çoğu bitti azı kaldı canım bilgemmm,
Darısı geride kalan bizlere inşallah.
Ve hayırlısıyla diğer arkadaşlarımızında bu duyguyu tez zamanda tatmalarına inşallah............

evet canım erken haftalarda da duyabiliyormuşsun. kullananlar çok memnunmuş.
ben bu merakla kesin alıcam...:1:

mues canım senin eşinde mi azospermiydi...
bizim sorunumuzda aynı biliyorsundur belki..
allah sana bir mucize yaşatıyor darısı hepimizin başına inş.
öyle zor bir durum ki düzelticek bir hormonunun veya sperminin olmaması.
dualarla bir zamana kadar ben de aynı mucizeyi yaşadım inanılmaz güzel bir duygu.
Allahım tamamına da erdiricek bütün kalbimle inanıyorum:16::16:

Canım bizde çok test yaptırdık.
Bazısında canlı sperm görülmedi yazdı.
Bazısında 5 adet çıktı bazısında 100 tane çıktı.
100 ü bulduğumuzda perhiz süresi 7 gündü.
Ufakken ateşlenmiş eşim.
Kimi doktor testislerinden ameliyat olması gerek demiş.
Diğeri yok öyle birşey demiş.
Buda k.validemin çok sonra aklına geldi.
Ondan olabilir mi dedi.
Doktorumuza dediğimizde oda onayladı zaten.
Çok şükür bugünleri gördük ya Rabbim kucağımızdada görmeyi nasip eylesin inşallah.
Yakın zamanda sende tekrar yaşayacaksın o güzel duyguyu arkadaşım.:49:

ya süt pompasını kullandınmı ekintos ben almayım diyorum ama ihtiyaç olursa hemen eşimi yollayıp aldırıyım diyorum
4 takımda az degilmi kız nasıl idare ettin 2 aylık falan olana kadar giyilmiyomu o takımlar bizim 12-13 tane var galiba
vücudu için losyon falan bebek bakımı için neler gerekli ekintos bide onları de canım ya :17:

2 tane patikli pijama
3 tane atlet
2tane tulum
3 tane altlı üstlü takım
kıyafetleri ilk başta bu kadardı ve bayağ idare etti bizi.iyiki çok almamışım hiç pişman değilim.yıkıyorsun anında da kuruyor...
pompa aynen bizim öyle oldu hastanede iken aldı eşim...

sebamed bebek yağı,şampuanı,sabunu.şimdi şampuanı mustela kullanıyorum.
cihanın hala geçmeyen konak problemi var çözüm bulamadım sebamed şampuan çok kuruttu...
poposuna zeytinyağı birde evde bepanten bulundur....

göğüsleriniz için vakitlice kreminizi kullanmaya başlayın bence..

Back
X