• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi 2 Milyondan 76 Milyona Yolculuğumuz

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm benim biz klomeni kullanmaya başlamadan sayımız 19 milyondu.sonra bi ara 4.2 ve 8 milyon çıktı.yani 3.ayın sonunda 20 milyondu sayımız 6.ayın sonundada 8 milyon çıktı.sence klomenden mi kaynaklanmıştır??inşallah cnm şimdi tekrar yükselirde bebişimiz geliverir...cnm biz şimdi evicap omega 3 kavun çekirdeği yağı ve ginseng mone tablet kullanıyoruz sence vermem gereken başka bişey varmı ?proxeed yada arginmax men mi versem??

canım klomenin fazla kullanılması da sıkıntı muhakkak doktor kontrolünde olmalı her ay fsh hormonu ölçülmeli çünkü klomen fshı yükseltüyor eğer gereğinden fazla yükselirse o da sıkıntı oluyor. demekki ilk aylar sizinde düşürmüş ama sonra bir nebzede olsa yükseltmiş ama 6. aylarda tekrar düşüş olmuş bunun sebebi farklı şeyler de olabilir stres o anki bir enfeksiyon.. herşeyin birlikte değerlendirilmesi gerek. ama benim bildiğim genel olay şu.. klomen ilk ay düşürüyor değerleri ama birkaç ay sonra yükseltiyor çünkü spermi üreten fsh hormonu yükselince dğerlerde yükseliyor. ama herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir o yüzden muhakkak doktor kontrolünde olması lazım. ama ben bu düşüşte kesinlikle proxedin etken olduğunu düşünmüyorum herkesin çok çok faydasını gördüğü bir vitamin o. verdiklerin gayt güzel. ama bence proxed yada arginmax bütçene hangisi uygunsa onu da eklemelisin diye düşünüyorum bir de keçi boynuzu türevlerinden birini mutlaka. ya pekmezi ya kürü ya da tozu muhakkak biirini daha ekle canım. ginseng falan zaten arginmax da ve proxed de içeriğinde var diye biliyorum içeriklerini bir incele istersen hani hepsi fazla gelirse birini elemek açısından diye düşündüm. ama hep söylüyorum yine söyleyecem inşallah gerek kalmaz olmadan gelir bebişiniz ama önce muhakkak ameliyat.. iki ay sonra ameliyat olacaksınız ama bu iki ayda bunlara bir sürü masraf olacak keşke hemen ameliyatı olup bir ay sonra takviyelere başlasanız daha faydalı olur diye düşünüyorum...

canım klomenin fazla kullanılması da sıkıntı muhakkak doktor kontrolünde olmalı her ay fsh hormonu ölçülmeli çünkü klomen fshı yükseltüyor eğer gereğinden fazla yükselirse o da sıkıntı oluyor. demekki ilk aylar sizinde düşürmüş ama sonra bir nebzede olsa yükseltmiş ama 6. aylarda tekrar düşüş olmuş bunun sebebi farklı şeyler de olabilir stres o anki bir enfeksiyon.. herşeyin birlikte değerlendirilmesi gerek. ama benim bildiğim genel olay şu.. klomen ilk ay düşürüyor değerleri ama birkaç ay sonra yükseltiyor çünkü spermi üreten fsh hormonu yükselince dğerlerde yükseliyor. ama herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir o yüzden muhakkak doktor kontrolünde olması lazım. ama ben bu düşüşte kesinlikle proxedin etken olduğunu düşünmüyorum herkesin çok çok faydasını gördüğü bir vitamin o. verdiklerin gayt güzel. ama bence proxed yada arginmax bütçene hangisi uygunsa onu da eklemelisin diye düşünüyorum bir de keçi boynuzu türevlerinden birini mutlaka. ya pekmezi ya kürü ya da tozu muhakkak biirini daha ekle canım. ginseng falan zaten arginmax da ve proxed de içeriğinde var diye biliyorum içeriklerini bir incele istersen hani hepsi fazla gelirse birini elemek açısından diye düşündüm. ama hep söylüyorum yine söyleyecem inşallah gerek kalmaz olmadan gelir bebişiniz ama önce muhakkak ameliyat.. iki ay sonra ameliyat olacaksınız ama bu iki ayda bunlara bir sürü masraf olacak keşke hemen ameliyatı olup bir ay sonra takviyelere başlasanız daha faydalı olur diye düşünüyorum...

cnm benim eşim istemiyor şu an ameliyatı maalesef:((bekliycez artık kısmet inşallah geliverir bebeğimiz...ben arginmax men vereyim diyorum.evicap kavun çekirdeği yağı omega 3 ve keçi boynuzu kürü yeterli olur sanırım...ilgin için çok çok teşekkür ederim cnm.saol iyiki varsın...:))

bir yıldır evliyiz. hiç korunmadık ha bu ay hamileyim ha gelecek ay derken hiç hamile kalamadım. içimize bir kuşku düştü. test yaptırdık, yaptırmaz olaydık. eşimin yerinde hareketlileri %13 çıktı geri kalan her şey koca bir 0... ilk duyduğumda çok ağladım. bir de eşime durumunu söylemek bana düştü o daha zordu... şimdi birkaç gündür proxeed kullanıyoruz. hayırlısı inşallah... bebek soran eşe dosta henüz düşünmüyoruz, ben çocuk bakamam, kariyer planlarım var diye bir sürü yalan söylüyorum ama ne kadar sürdürürüm bilemiyorum ki... kimseyle konuşamayınca aranıza geldim...haa eşimin sonuçlarını gösterdiğim ilk doktor tüp bebekle bile çocuğunuz olmaz dedi... o vakitten sonra kulaklarım kapandı, gözlerime bir ağırlık çöktü ellime aldım sonuçları ağlaya ağlaya yürümeye başladım ne kadar yürüdüm hatırlamıyorum...

bir yıldır evliyiz. hiç korunmadık ha bu ay hamileyim ha gelecek ay derken hiç hamile kalamadım. içimize bir kuşku düştü. test yaptırdık, yaptırmaz olaydık. eşimin yerinde hareketlileri %13 çıktı geri kalan her şey koca bir 0... ilk duyduğumda çok ağladım. bir de eşime durumunu söylemek bana düştü o daha zordu... şimdi birkaç gündür proxeed kullanıyoruz. hayırlısı inşallah... bebek soran eşe dosta henüz düşünmüyoruz, ben çocuk bakamam, kariyer planlarım var diye bir sürü yalan söylüyorum ama ne kadar sürdürürüm bilemiyorum ki... kimseyle konuşamayınca aranıza geldim...haa eşimin sonuçlarını gösterdiğim ilk doktor tüp bebekle bile çocuğunuz olmaz dedi... o vakitten sonra kulaklarım kapandı, gözlerime bir ağırlık çöktü ellime aldım sonuçları ağlaya ağlaya yürümeye başladım ne kadar yürüdüm hatırlamıyorum...

arkadaşım hoşgeldin öncelikle.. emin ol buradaki herkes senni yaşadığın çoğu şeyi yaşadı senni hissettiklerinin çoğunu hissetti..
kendi adıma bende evlililğimin birinci yılında eşimin durumunu öğrendim ve bizde de tam tersi eşim odadan çıkmıştı ve gözleri dolu dolu bana bizim tüp bebekten başka aşnsımız yokmuş demişti o anda başımdan kaynar sular dökülmüştü. ama bak bugün çok şükür nerelerdeyiz.. sana ümit olsun diye söylüyorum. bizimde ilk testimiz 500 bin çıkmıştı. canım herşeyden önce sizin doğru doktorlarla yola devam etmeniz çok önemli. nacizane tavsiyem bu işin ustası iyi bir ürolog bulun bi de orada muayenenizi olun gerekirse bir test daha yaptırın. ve herşeyden öte değerleriniz ne çıkarsa çıksın bunun sebebini öğrenmeye çalışın bunun için hormon testi yaptırın ve dopler çekilsin eşin elle muayene de yaparsa doktoru en azından sebebini öğrenmiş olursunuz. bunun sebebi hormonal mi yoksa varikosel mi. sebebi neyse doktorunuz ona göre bir tedavi uygular. öncelikle tedavi olma yoluna gidin sakın kendinizi hemen tüp bebeğin kucağına atmayın.burada çok kişi bunu yaşadı. bizde öyle yapacaltlık ki maddi imkansızlıktan tüp bebeği erteledik tedavi yoluna gittik çok şükür tedavimizin ilk yılında güzel haberi aldık. tam da tüp bebek yaptırmayı düşünürken. önce sebebi bulunursa tedavi yöntemleri var. özellikle ankarada kaan aydos adında bir androlog var kendisi erkek infertilitesinde çok iyi ve hemen tüp demek yerine tedaviyi deniyor. ama tabi bazı durumlarda yapılacak birşey olmazsa tüp bebeğe de hemen başvurmak lazım. şunu sakın unutma bu topikte çok mucize var. doktorların tedavisiz olmaz tüp bebeksiz olmaz hatta tüp bebekle bile olmaz evlatlık alın dedikleri halde dahi normal yoldan bebeğine kavuşanlstr var. sakın ümidini kaybetme ve eşine çokk çook destek ol. sen kendini hiç bırakma güçlü ol ki eşin de güçlü olsun. biraz karıışk oldu gibi kusura bakma.
akılna takılan bişi olursa sorabilirsin.

geçmiş olsun canım:)
inşalllah istediğin bebeğe en kısa zamanda kavuşursun:))
sana o şekil konuşan dok çok acımasızmış,yok yok cahilmiş:((
neden olmasınki cocuğun Allah büyük umudunu hiç kaybetme,burada kimlerin çocukları oldu:))

geçmiş olsun canım:)
inşalllah istediğin bebeğe en kısa zamanda kavuşursun:))
sana o şekil konuşan dok çok acımasızmış,yok yok cahilmiş:((
neden olmasınki cocuğun Allah büyük umudunu hiç kaybetme,burada kimlerin çocukları oldu:))

çok teşekkür ederim... inşallah...eşim belli etmiyor ama bunalıma girdi. arkadaşlarının evine çocuk sevmeye gidiyoruz... çocuklara karşı o kadar ilgili o kadar sevecen ki... çok üzülüyorum onu öyle görünce allah hepimiizin yardımcısı olsun

çok teşekkür ederim gökçen44 konuşabileceğim birinin olması çok güzel...

Doktorlarin evlatlik al dedigi benim:) ilk kizim 17 aylik suan 2. ye hamileyim:)

Sonuna kadar mucadele edeceksin olmaz diyen doktordan da uzak duracaksin

varikosel varsa ameliyat sart ameliyat olmayan bosa vakit kaybeder

iyi haberlerini duymak uzere .....

Doktorlarin evlatlik al dedigi benim:) ilk kizim 17 aylik suan 2. ye hamileyim:)

Sonuna kadar mucadele edeceksin olmaz diyen doktordan da uzak duracaksin

varikosel varsa ameliyat sart ameliyat olmayan bosa vakit kaybeder

iyi haberlerini duymak uzere .....

maşallah Allah seni de bebeklerini de nazarlardan saklasın, korusun. Rabbim bizlere de nasip etsin..

arkadaslar merhaba

bu topıgın eskilerinden ben, eylul baslarında sıze tup bebek tedavisine basladıgımı yazmıstım. tedavim bıttı ve ben testımı yaptırdım malesef sonucum negatıf oldu. bu topıkte ogrendıklerımle her asamayı yaptık. once varıkosel amelıyatı, sonra kaan aydosa gıttık.verdıgı tedavıyı bır yıl boyunca uyguladık. bir asılama yaptırdık sonuc negatif. en son tup bebek denedık sonuc yıne negatıf. sperm dna hasarı %98 di. tedavi ile duzelmistir dıye tup yaptırdık ama oda olmadı. sperm sayımızda 27 milyonda 10 milyona kadar geriledi. 4 yıl boyunca esım de bende yapılacak her seyı yaptırdık. en son kromozom testı de yaptıracagız. hakkımızda hepımızın hayırlısı. bu topıkte tup yaptırarak hamıle kalan bilgem, yagmurum ve mues.sizleri artık bu topıkte pek goremıyorum.sizlerden ne haber?

arkadaslar merhaba

bu topıgın eskilerinden ben, eylul baslarında sıze tup bebek tedavisine basladıgımı yazmıstım. tedavim bıttı ve ben testımı yaptırdım malesef sonucum negatıf oldu. bu topıkte ogrendıklerımle her asamayı yaptık. once varıkosel amelıyatı, sonra kaan aydosa gıttık.verdıgı tedavıyı bır yıl boyunca uyguladık. bir asılama yaptırdık sonuc negatif. en son tup bebek denedık sonuc yıne negatıf. sperm dna hasarı %98 di. tedavi ile duzelmistir dıye tup yaptırdık ama oda olmadı. sperm sayımızda 27 milyonda 10 milyona kadar geriledi. 4 yıl boyunca esım de bende yapılacak her seyı yaptırdık. en son kromozom testı de yaptıracagız. hakkımızda hepımızın hayırlısı. bu topıkte tup yaptırarak hamıle kalan bilgem, yagmurum ve mues.sizleri artık bu topıkte pek goremıyorum.sizlerden ne haber?

canım ya geçmiş olsun çok üzüldüm durumuna:(((
kısmet değlmiş demekki:((
tüm eskiler face de bende o yüzden bir bakıp çıkıyorum hemen:))
ben bildğin gibiyim yüreğim ağzımda kızım için şafak sayıyorum:))
inşallah sende sewinç gözyaşları dökeceksin canım inşallah:)

merhaba kızlar,ben geldim bugün evime.......
anneannemizin evinde dişlerimiz çıktı geldik....
bugün de doktora gittik...
pek kilo almamış oğluş,geçen ayda öyleydi ..
kan sayımı ve troidlerine bakıldı..
biraz depolarımız zayıfmış....demir ilacı başlıycaz....
yani yine kabız günler bizi bekler....

cnm benim eşim istemiyor şu an ameliyatı maalesef:((bekliycez artık kısmet inşallah geliverir bebeğimiz...ben arginmax men vereyim diyorum.evicap kavun çekirdeği yağı omega 3 ve keçi boynuzu kürü yeterli olur sanırım...ilgin için çok çok teşekkür ederim cnm.saol iyiki varsın...:))

akmelekcim eşin neden istemiyor acaba?
uyuyup uyanacak, işlem bitecek..üstelik şöyle düşün, verdiğin onca şeyin o orada iken belki faydası olmayacak boşa zaman ve para kaybı...varikosel dna hasarını bozan en önemli hastalık, kaan hoca hep bunu söylüyor...bizim şansa bırakacak lüksümüz yok ki, hastalık belli tedavisi var çok şükür.
üstelik varikosel sadece çocuk olayına etki etmiyor ki, o orada duran ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık. orada toplanmış solucan gibi damarlar var, bu ileride fonksiyonlarını da etkiler, haydi çocuk oldu diyelim bu sefer nasılsa oldu diye ameliyat olmaz ki eşin.. bence buradan bastır. bu adamları anlayamıyorum ya biz nerdeyse her ay doktor muayenesi oluyoruz, aşılamaydı yok tütü her cefayı biz çekiyoruz..bir kere jinekolojik muaeyene olsunlar bakalım kolay mı...

sinir oldum:19:

arkadaslar merhaba

melsicim geçmiş olsun.. çok üzüldüm bu habere, ben de tüpe hazırlanıyorum yavaş yavaş olumsuz sonuçlara çok üzülüyorum.. ama burada tüpten sonra hamile kalanlar da var biliyorsun...bizim için umut çok uzun zaman sonra tükenmeli artık yumurtan yok artık spermler işe yaramıyor denene kadar belki de denemeliyiz, söylemesi dile kolay, yüreğe zor biliyorum...offf ne denir ki...kromozom testi faydalı olabilir, tedaviden önce hasara bakılmış mıydı tekrar? antioksidan kullanıyor musunuz?

akmelekcim eşin neden istemiyor acaba?
uyuyup uyanacak, işlem bitecek..üstelik şöyle düşün, verdiğin onca şeyin o orada iken belki faydası olmayacak boşa zaman ve para kaybı...varikosel dna hasarını bozan en önemli hastalık, kaan hoca hep bunu söylüyor...bizim şansa bırakacak lüksümüz yok ki, hastalık belli tedavisi var çok şükür.
üstelik varikosel sadece çocuk olayına etki etmiyor ki, o orada duran ve tedavi edilmesi gereken bir hastalık. orada toplanmış solucan gibi damarlar var, bu ileride fonksiyonlarını da etkiler, haydi çocuk oldu diyelim bu sefer nasılsa oldu diye ameliyat olmaz ki eşin.. bence buradan bastır. bu adamları anlayamıyorum ya biz nerdeyse her ay doktor muayenesi oluyoruz, aşılamaydı yok tütü her cefayı biz çekiyoruz..bir kere jinekolojik muaeyene olsunlar bakalım kolay mı...

sinir oldum:19:

cnm geçenlerde tam ikna ettim eşim gitti doktora ameliyat günü almaya doktor demiş 2 ay bekleyelim kullandığınız ilaçların etkisi gitsin bi sperm testi yapalım sonrasında bakarız gerek varmı yokmu ona göre yaparız demiş yollamış eşimi.oda dünden razı zaten.hayır bu doktor da sinir etti beni ilk bu sorunumuz ortaya çıktığında henüz ilaç kullanmamışken eşime ameliyat dedi eşim olmak istemeyince doktor değiştirdi.şimdi yine ona gitti adam bu defa 2 ay bekleyelim diyor.bende şimdi yine zorda olsa ikna ettim burdan bir takım yazılar falan okuttum nihayet yine ikna oldu bayram sonu ameliyat olucak.yine aynı doktora gidicem diyor yap beni ameliyat diycekmiş.adam da çok asabi yine bi sorun çıkartıcak diye korkuyorum.bende başka doktora git o yapsın diyorum eşimde artık doktor değiştirmek istemiyorum diyor.bilemiyorum bakalım nolcak.umarım yapar ameliyatımızı....cnm sonuna kadar haklısın bu konuda tüm sıkıntıları biz çekiyoruz.bakalım olmazsa hele tüp bebekte neler bekliyor bizi hiç bilmiyoruz.allahım umarım tüpe gerek kalmadan yollar bize evlatlarımızı.

Merhabalar,esımın spermiogram test sonuçları aşağıda olduğu gibidir, değerlendirmenizi ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkürler.
MIKTAR 1.8
RENGI DONUK BEYAZ
GORUNUMU OPELASANT
PH 7.8
LIKEIFIKASYON ZAMANI H 50
VIZKOZITE ARTMIS
MORFOLOJI NORMAL HUCRE 70
BAS AKROZOM ANOMALISI 10
KUYRUK ANOMALISI 5
DIGER (AMORF, IMMATUR, FORM ) 5
MOTILITE Lıneer progresyon gosteren motıl spermler (+3,+4) 50
non lıneer progresyon gosteren motıl spermler (+2) 5
non-progresıf motil spermler (+1) 15
non motıl spermler (0) 30
hucre sayısı 2 mılyon
absıtans suresı 4 gun

dırekt mıkroskobı : her sahada 15-20 round cells (lokosıt+spermatogenezis), 2-3 spermatozoa ve az lesitin krıstalı görüldü.

kızlar bugün eşimle doktora gittik..
eşim muayene oldu, dr varikoselin tekrarlamış olmasından şüpheledi ve renkli doppler istedi..

tekrarlama ihtimalini hiç düşünmüyorduk, cuma günü dopplerden sonra kesinleşecek...

Back
X