- 2 Haziran 2017
- 150
- 77
- 98
- Konu Sahibi Kaplagrisi
-
Dr unuzla konuşsanız, olabildiğince doğal doğum tercih etse? Suni sancı verilmesin mesela ya da 4 cm açılmadan sonra epidural vurulabiliyor bildiğim kadarıyla. Daha konforlu olması adına bu da tercih edilebilir. Ben suni sancıyı bilmiyorum, kendi sancım la 14 saatin sonunda sezeryana girdim. Muhakkak sezeryanı yi geçenler vardır ama 2.ye gebe kalsam yine normal doğum deneyeceğim.Arkadaşlar öncelikle merhaba
Ben şuan 39haftalık hamileyim,yani doğum her an olabilir. Size danışmak istediğim konu ,ben daha önce normal doğum yaptım bol suni sancılı ve çok acılı bir tecrübe ile şuan da da çok korku ve endişe içerisindeyim neredeyse her an sezeryan düşüncesi aklımda ama çevrem bu düşünceme çok karşı.bende açıkçası çok kararsızım sezeryan da hiç bilmediğim bir deneyim arada kalıyorum.ilk hamileliğinde benim gibi travma ile normal doğum atlatmış ve daha sonra tekrar normal doğurup 2.doğumu sandığı kadar kötü geçmeyen var mı acaba?
Keske bu kadar beklemeseydiniz alternatif arastirmak icin. Hipnobirthing arastirmanizi tavsiye edeim. Ben bir kitap alinca tanistim, etkili olabilecegini dusunuyorum. Bazi mindfulness teknikleri var. keske zamaniniz olsaydi haftalar icinde kendinize telkin verirdiniz. Dilerim kolay bir dogum olur, bosuna endiselenmisim dersiniz.Arkadaşlar öncelikle merhaba
Ben şuan 39haftalık hamileyim,yani doğum her an olabilir. Size danışmak istediğim konu ,ben daha önce normal doğum yaptım bol suni sancılı ve çok acılı bir tecrübe ile şuan da da çok korku ve endişe içerisindeyim neredeyse her an sezeryan düşüncesi aklımda ama çevrem bu düşünceme çok karşı.bende açıkçası çok kararsızım sezeryan da hiç bilmediğim bir deneyim arada kalıyorum.ilk hamileliğinde benim gibi travma ile normal doğum atlatmış ve daha sonra tekrar normal doğurup 2.doğumu sandığı kadar kötü geçmeyen var mı acaba?
İlk dogumumda ikinci dogumumda normal oldu. İlk dogumum zordu evet ama ikincisi daha kısa sürdü ben daha bilincliydim. Kesinlikle korkmayın bebeginizle kavuşma aniniza odaklanınArkadaşlar öncelikle merhaba
Çok teşekkürler cvp içinDr unuzla konuşsanız, olabildiğince doğal doğum tercih etse? Suni sancı verilmesin mesela ya da 4 cm açılmadan sonra epidural vurulabiliyor bildiğim kadarıyla. Daha konforlu olması adına bu da tercih edilebilir. Ben suni sancıyı bilmiyorum, kendi sancım la 14 saatin sonunda sezeryana girdim. Muhakkak sezeryanı yi geçenler vardır ama 2.ye gebe kalsam yine normal doğum deneyeceğim.Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah
Yaaİlk dogumumda ikinci dogumumda normal oldu. İlk dogumum zordu evet ama ikincisi daha kısa sürdü ben daha bilincliydim. Kesinlikle korkmayın bebeginizle kavuşma aniniza odaklanın
Yorum için çok teşekkür ederim.iyi dilekleriniz için sağolunSenin ve bebeğin için hangisi hayırlısıysa o olsun. Ben de sezeryan doğum yaptım. Spinal oldum. Ama çok kötü geçti. Benim içinde o travmaydı. Normal doğum yapanların 2. Doğumları genelde kolay geçiyor. Sen güzel pozitif düşünmeye çalış. Allah yardımcın olsun.
Amin hepimizin evladına inşallah. Sağ salim dogurursun inşallah. Bol dua et. Nefes egzersizi yap. Zaten hersey kendiliğinden gelisecektir merak etmeYaane mutlu çocuklarınıza uzun ömürler dilerim.umarım benimde öyle olur
Umarım bu kez kendi sancınız başlar ve onunla gidersiniz hastaneyeÇok teşekkürler cvp içinBen doktorla konuştum epidural normal doğum için ama doktorum biz bu hastahanede epidural uygulamıyoruz belirli riskleri var ve doğumu uzattığı için dedi özel hastahane üstelik ama durum böyle..geçen sefer tahlillerimde sıkıntı vardı ve seni artık doğurtmamız gerekiyor diyerek suni sancı ile başlattılar doğumu 2gün sürdü ilk gün açılmam 4cmi geçmedi ve ağrım başlamadı ama o açıklık kontrolleri saatte bir perişan etti beni 2.gün sezeryan istedim ama sabah yediğim bir bisküvi yüzünden alamam dedi tekrar suni sancı deneyelim olmazsa öğleden sonra alıcam söz dedi ve ebenin biri gelip suyumu patlattı be sonrası anlatılacak gibi değil ama diyorum 1gün çekicem birdaha yok ama işte aklıma geliyor o anlar.
UmarımKeske bu kadar beklemeseydiniz alternatif arastirmak icin. Hipnobirthing arastirmanizi tavsiye edeim. Ben bir kitap alinca tanistim, etkili olabilecegini dusunuyorum. Bazi mindfulness teknikleri var. keske zamaniniz olsaydi haftalar icinde kendinize telkin verirdiniz. Dilerim kolay bir dogum olur, bosuna endiselenmisim dersiniz.
UmarımUmarım bu kez kendi sancınız başlar ve onunla gidersiniz hastaneye
Arkadaşıminda ilk doğumu sizin gibi zor oldu 2 günde zor doğurdu suni sancıyla. ikinciyi korkarak gitti, normal doguracakken korkuları yüzünden hastaneden özel hastaneye gitti sezaryen olmaya neredeyse yolda doguracakti korkuları yüzünden.. gittiği hastanede beş dakika'da doğurdu insanın korkuları bazen yersiz oluyor her doğum aynı olacak diye birşey yok ... sezaryen olmuş biri olarak söylüyorum çokta kolay bir doğum şekli değil, normalde başta çekiyorsun dogurana Kadar sezeryanda sonradan . Ben başta çekip peşin peşin daha sonra rahatça bebeğimle ilgilenmek isterdim ..Çok teşekkürler cvp içinBen doktorla konuştum epidural normal doğum için ama doktorum biz bu hastahanede epidural uygulamıyoruz belirli riskleri var ve doğumu uzattığı için dedi özel hastahane üstelik ama durum böyle..geçen sefer tahlillerimde sıkıntı vardı ve seni artık doğurtmamız gerekiyor diyerek suni sancı ile başlattılar doğumu 2gün sürdü ilk gün açılmam 4cmi geçmedi ve ağrım başlamadı ama o açıklık kontrolleri saatte bir perişan etti beni 2.gün sezeryan istedim ama sabah yediğim bir bisküvi yüzünden alamam dedi tekrar suni sancı deneyelim olmazsa öğleden sonra alıcam söz dedi ve ebenin biri gelip suyumu patlattı be sonrası anlatılacak gibi değil ama diyorum 1gün çekicem birdaha yok ama işte aklıma geliyor o anlar.
Çok teşekkür ederim yorumunuz içinİnşallah hakkinizda hayırlısı ne ise öyle olsun doğum. İlk doğum genelde zor oluyor ikinciler daha kolay oluyor.
Benim ilk normal doğum diğer ikisi sezeryan.. bence normal doğum daha güzel.basta ağrı çekip çok acı çeksen de sonu çok rahat.sezeryan bana daha zor geldi. Çok acılar çektim.. kötü tecrübeler edindim.
Epidural olabilirsin normal doğumda çok rahatlattıgı söyleniyor
Amin inşallah canım çok sağolSuni sancı alamazsanız kendi sancınızla daha acısız ve kolay doğrursunz inşaAllah
Maalesef hastanelerde doğum hızlansın diye dayıyolar suni sancıyı
Rabbim kolay bir doğum nasip etsin inşaAllah
Çok teşekkür ederim yorumunuz için bende o yüzden normal doğumu direk silemedim kafamdan çünki sonrası çok güzeldi çok az dikiş atıldı 2gün sonra oturup kalkmakta zorlanmam kalmadı ve çocuğumla çok rahat ilgilendim.ama ister sezeryan ister normal doğum olsun hiç bir doğum kolay değildir tabiki benim travmam umarım geçer aklıma geldikçe ellerim titriyor bunu yenerim umarımArkadaşıminda ilk doğumu sizin gibi zor oldu 2 günde zor doğurdu suni sancıyla. ikinciyi korkarak gitti, normal doguracakken korkuları yüzünden hastaneden özel hastaneye gitti sezaryen olmaya neredeyse yolda doguracakti korkuları yüzünden.. gittiği hastanede beş dakika'da doğurdu insanın korkuları bazen yersiz oluyor her doğum aynı olacak diye birşey yok ... sezaryen olmuş biri olarak söylüyorum çokta kolay bir doğum şekli değil, normalde başta çekiyorsun dogurana Kadar sezeryanda sonradan . Ben başta çekip peşin peşin daha sonra rahatça bebeğimle ilgilenmek isterdim ..
Sizi çok iyi anlıyorum bende kafası çıkarken bile sezeryan diye yalvardığımı hatırlıyorum ama beni takan olmadı ama en azından doğurabildim çıktı birşekildeBen hic iyi bir ornek degilim ama yazacagim yine deo kadar korktum ki doguramadim, baya doguramadim kafasi gorunen cocugu. Bagira cagira (ve biraz da doktoru tehdit ederek ) sezaryene alindim. İyi ki de sezaryen olmusum, vajinal dogum hic akil isi degil bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?