Genel olarak sevgilinizi tanımam lazım doğru bir yorum için. Sadece bu anlattıklarınıza istinaden;
1. olayda çok büyütülecek bir şey görmedim. Kendimi onun yerine koyuyorum. Ben, bir kız arkadaşım, ve bir de erkek var olay yerinde. Erkekle baş başa olmadığım için sorun olmaz. Yanlış anlamaya da neden olmaz diye düşünüyorum. Görünen o ki mecbur kaldığında ya da bazı durumlarda aslında yalnız kalabiliyor. Demek o gece ortam güzeldi, orada kalmak istedi, kızla baş başa olmayacağı için de bir sorun görmedi. Erkeklerin algıları biraz farklı oluyor. "Eeee ne var ki bunda" diye düşünmüştür eminim. Önemli olan sizin yazdığınız "Yalan söyleyecek ya da güvenmediğim biri değil. Hiç kaygı yaşamadım." cümlesi. Sonuçta bir erkek aldatmayı kafaya koyduysa her halükarda aldatır. Siz güvendiğinizi söylüyorsunuz, o zaman konuyu büyütmeyin derim.
2. olayda da ya ablası patavatsız, kelimeleri doğru kullanmayı bilmiyor ya da ablası aslında başka bir şey söyledi, erkek arkadaşın o şekilde anladı ve aktardı. Bu konu da büyütülecek bir şey değil. Haaaa dersen ki ne demiş olabilir de bana bu şekilde geldi, haklı olabilirsin. Ortada bir kıyaslama var, sanırım dik dik bakma bu kıza yakıştırılmamış. Neden? Hoca, hafız büyük ihtimalle tesettürlü bir kız. Ben de tesettürlü bir kızın bir erkeğe dik dik bakmasını hoş görmem. Bu arada, sanırım (nasıl da detaylı inceleyip yorum yapıyorum ama sanırsınız bilirkişi olarak atandım konuya

) siz tesettürlü değilsiniz. Bu durumda sizin bir erkeğe dik dik bakma hakkınız az da olsa var. Kötü yoldaki bir kadın için o erkeğin omzuna kolunu atıp sarılma hakkı da vardır mesela (bizim toplum kurallarımız- yazılı değildir, hiç bir yerde bulamazsınız) Yani konu o kızla ilgili, sizinle değil. Sevgiliniz size pozitif bir olay gibi anlattı, çünkü o kıza yakıştırılan şey normalde edepli olmak, terbiyeli olmak, vs gibi güzel huylar. Ama ablası sizi ondan bile üstün görmüş, bu açıdan bakınca oldukça pozitif vallahi.
Kısaca; büyütmeyin. Kendinize güvenin. Sizi hak eden öyle yaşar, hak etmeyenin peşinden dedektifçilik oynayarak size değer vermesini sağlayamazsınız.