2 Sene içinde evrim geçirdim eski beni istiyorum!

Rabbim dermansız dert vermesin..
psikolojik olarak etkilenmeniz normal yüz sonuçta ama ümtsizliğe kapılmayın derdi veren Allah dermanını da verir
Acil şifalar diliyorum
tecrübem olmadığımdan bilgi olarak yardımcı olamıyorum size sadece iyi dileklerde bulunmak istedim :16:

Amin cnm. o bile yeter teşekkür ediyorum :)

Merhaba hanımlar. Sivilce hemen hemen her hanımın özellikle regl dönemlerinde hormonal değişimler sonucu yaşadığı bazen kısa süreli bazen uzun süreli sinirlerimizi bozan bir problem. Ama unutulmamalı ki sivilcenin tamamen tedavi edilebilmesi için önce uzman bir doktor tarafından gerekirse kan tahlilleriyle sebebinin belirlenmesi ve uygun tedavi uygulanarak giderilmesidir. Ama ben hepinize birşeyler önermek istiyorum. Ben yüzümde sivilce çıktığı zaman onu sıkıp içinden birşey çıkmasa bile kanatana kadar uğraşan biriydim :)durmadan elim sivilce çıkan yerde oynaya oynaya sonunda mikrop kaptırıp sivilce geçse bile 1 ay o mosmor izle kapatcıcılar sürerek kamufle etmeye çalışarak yaşardım. Siz siz olun sakın sivilcelerinizi sıkmayın. Cildiniz eğer yağlıyla akne ve sivilce çıkmasına daha yatkın demektir. Cildinizi düzenli olarak uygun bir sabun kullanarak yağdan arındırın. Hiç makyaj kalıntısı kalmamasına dikkat edin ve eğer gittiğiniz cilt doktoru krem jel veya ağız yoluyla alınan ilaçlar verdiyse tedaviyi asla yarım bırakmayın sabredin. Bende öyle çok ciddi bir sivilce problemi hiç olmadı ama olan arkadaşlarım da uygun tedaviyle kurtuldular. Son bir öneri yediğiniz içtiğiniz şeyler eğer yağlı baharatlı ise bunlarada dikkat edin mevsimi dışında seralarda çeşitli hormonlarla yetiştirilen sebze ve meyveleri tüketmeyin. Ayrı ca şunu da unutmayın ki çok daha kötü sağlık problemleriyle uğraşan nice insanlar varken iki sivilce için hayatınızı da kendinize zindan etmeyin. Umarım en kısa zamanda bu problemden kurtulursunuz. Hepinize sevgiler.

2 sene içinde fiziken değil ama yüz olrk çok değiştim 2 yıl öncesine kdr bebek gibi suratım vardı şimdi sivilce ve izlerle doldu Rabbime isyan etmek istemiyorum ama çok gücüme gdyr bu durum. en çok ağrıma gidende insanların eskiden senin bebek gibi cildin vardı şimdi noldu böyle demesi o an bi mezar olsa içine girer bi daha da çıkmam. 2 aydır sivilce tedavisi göryrm ilaç kullanyrm ama sanki onlarda bi işe yaramayacakmş gibi gelyr ne biliyim hiç umutlu değilim açıkcası. ama şu açıdan da kendimi motive edeblyrm lisedeyken bi arkdşmın aşırı sivilceleri vardı şu an benm kullandğı ilaçları kullandı 1 yıl sonunda çok gzl bir cildi olmştu ama benm yüzüm onun kadar ciddi durumda değil onunki çok ağırdı. onun geçtiyse seninde geçebilir az sabret dyrm kendime hep! İnsan karşıdan bakarken bu dert bana hiç gelmez nasıl olsa gibi düşünmemeli ben düşündüm ama sonra çat diye sivilceleri suratımda gördm eski fotoğraflarıma bakıp bakıp ağlamamda cabası. gerçi benmklr hormanal değil stres kaynaklı ama sonuçta sivilce ve çirkin görüntü!! benm gibi ilaç kullanan arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun sonuçta bu ilaçlar insanın psikolojisinide mahvediyor Rabbim cemi cümlemize şifa versin.

İnşaallah geçmiştir sivilceleriniz aradan baya zaman geçmiş siz buraya yazalı ne yaptınız kullandığınız ilaçlar nasimıl sonuç verdi ?

cnm merak etme yalniz degilsin..
bende liseye giderken 1 TANE bile sivilce yoktu kizlarin hepsinde ergenlik sivilcesi varken ve hepsi sende niye yok derdi..
gel gorki 2010dan beri cildim iyicene kotu oldu.. sivilceler var boyle kalici gibi duruyor boyle degisik lekeler var sol yanagimda sinir oluyorum..
nasil gecer bilmiyorum. ben avustralyada yasiyorum ve burda herkesin dedigi cilt bakim urunleri var Proactive diye belki turkiyede de vardir, buyuk ihtimalle onlari alip denicem..:44:
Ruaccutan kullanin bence..

2 sene içinde fiziken değil ama yüz olrk çok değiştim 2 yıl öncesine kdr bebek gibi suratım vardı şimdi sivilce ve izlerle doldu Rabbime isyan etmek istemiyorum ama çok gücüme gdyr bu durum. en çok ağrıma gidende insanların eskiden senin bebek gibi cildin vardı şimdi noldu böyle demesi o an bi mezar olsa içine girer bi daha da çıkmam. 2 aydır sivilce tedavisi göryrm ilaç kullanyrm ama sanki onlarda bi işe yaramayacakmş gibi gelyr ne biliyim hiç umutlu değilim açıkcası. ama şu açıdan da kendimi motive edeblyrm lisedeyken bi arkdşmın aşırı sivilceleri vardı şu an benm kullandğı ilaçları kullandı 1 yıl sonunda çok gzl bir cildi olmştu ama benm yüzüm onun kadar ciddi durumda değil onunki çok ağırdı. onun geçtiyse seninde geçebilir az sabret dyrm kendime hep! İnsan karşıdan bakarken bu dert bana hiç gelmez nasıl olsa gibi düşünmemeli ben düşündüm ama sonra çat diye sivilceleri suratımda gördm eski fotoğraflarıma bakıp bakıp ağlamamda cabası. gerçi benmklr hormanal değil stres kaynaklı ama sonuçta sivilce ve çirkin görüntü!! benm gibi ilaç kullanan arkadaşlarımın Allah yardımcısı olsun sonuçta bu ilaçlar insanın psikolojisinide mahvediyor Rabbim cemi cümlemize şifa versin.

Bu kadar sıkma canını..bende liseden sonra yaklaşık 7 yıl sivilceleriyle uğraşmış biriyim..6 ay tedavi gördüm..Çok ağır bir ilaçtı..Yüzüm deri değiştirdi, dudaklarım çatladı..ama sonucu mükemmel oldu..İstanbulda isen doktor önerebilirim..:16:

nerdeyse 3 senelik konu hortlamış ben de sevinmiştim sanki biri beni anlatmış diye :)

Back
X