2. Sinema Günleri Fantastik - Bilimkurgu Filmleri 4.Haftası

Fantastik-Bilimkurgu Haftasında Hangi Filmi İzlemeli

• Ankete Katılan
    9
  • Anket Kapalı .

prensesin.uykusuyum

standart.
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
6.357
15
156
Bursa
Lütfen Listede Olmayanlar Oy Kullanmasınlar...

The Man from Earth | Dünyalı (2007)

Ana Tür : Dram, Bilim Kurgu
Yönetmenler : Richard Schenkman
Senaristler : Jerome Bixby
Yapım : ABD
Süresi : 1sa.27dk.
ımdb puan: 8.1 imdb oy: 30,050
Konusu:

Üniversitede tarih profesörü olan John Oldman aniden işini bırakıp başka bir yere taşınma kararı aldıktan sonra iş arkadaşları bunun ardında yatan sebebi öğrenmek için evinde toplanırlar. Bu erken emeklilik için ortaya koyduğu sebep herkesi şok eder: Taşınması gereklidir çünkü John hem yaşlanamaz hem de bundan dolayı ölümsüzdür. O bir mağara adamıdır ve yaklaşık 14.000 yıldır hayattadır...

Det Sjunde inseglet | Yedinci Mühür (1957)

Ana Tür : Dram, Fantastik
Yönetmenler : Ingmar Bergman
Senaristler : Ingmar Bergman Ingmar Bergman
Yapım : ısveç
Süresi : 1sa.36dk.
Imdb puan: 8.4 imdb oy: 32,914
Konusu:

Ölüm, din ve bilinemezlik üzerine bir başyapıt...

Ortaçağ'da Haçlı Seferleri'nden dönen bir şövalye savaşlar sırasında hep ölümle burun buruna gelse de, hayatta kalmayı başarmıştır. Ancak tam huzura kavuşacağını düşünürken, karşısına onun hayatını almaya gelmiş olan ölüm çıkar. Ölümle pazarlığa oturan savaşçı, onu bir satranç oyununa davet eder. Yolculuğu sırasında kendisine eşlik eden ölümle bir taraftan oyun oynayan şövalye, yol boyunca çok farklı insanlara ve durumlara tanık olacaktır.

El Laberinto del fauno | Pan'ın Labirenti (2006)

Ana Tür : Dram Fantastik Gerilim
Yönetmenler : Guillermo del Toro
Senaristler : Guillermo del Toro
Yapım : Meksika ıspanya ABD
Süresi : 2sa.0dk.
Imdb puan: 8.4 imdb oy: 142,417
Konusu:

1944 yılı ıspanya'sında, sivil savaş kargaşası sona ermiş görünse de, Navarra'nın kuzeyindeki dağlık bölgelerde çatışmalar sürmektedir. Kendi hayal dünyasında yaşayan 10 yaşındaki Ofelia, hamile annesi Carmen'le birlikte, Navarra'ya, üvey babası Kaptan Vidal'in yanına gider. Kaptan Vidal, faşist yönetimin emrinde çalışan ve sınırları isyancılardan temizlemekle görevli bir memurdur. Sert mizacı ve otoriter tavrı nedeniyle üvey babasıyla en ufak bir yakınlık kuramayan Ofelia, bir gün arka bahçelerinde, esrarengiz bir labirent keşfeder. Bu labirentin içinde tanıştığı, gövdesinin yarısı insan yarısı yaratık olan Pan'la yaşayacakları, Ofelia'nın bütün yaşamını değiştirecektir.

Hellboy ve Blade 2'nin yönetmeni Guillermo del Toro'nun son filmi olan Labirent'in, 2006 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştığını belirtelim.​

Son düzenleme:
Çook kararsız kaldım iki film arasında ıkisi de izleme listemde. Neyse oylar gelsin de bakalım ben biraz daha düşüneyim=))

hımm güzel seçimler olmuş.
okudunuz mu bilmem Parfümün Dansı diye bir kitap vardır.
birinci ve üçüncü filmlerin konusunu okuyunca bu kitap aklıma geldi.
k,tapta ölümsüzlüğün iksirini bulan bir çift var ve herkes yaşlandığı halde onlar hiç değişmedikleri için hep taşınmak zorunda kalıyorlar.
yine aynı kitapta yarısı insan yarısı hayvan olan ve çok iğrenç kokular yayan mitolojik tanrı pan anlatılıyor.
okumayanlara tavsiye edebilirim.
filmler arasında kararsız kaldım.
oyumu ilk filme veriyorum ama fırsat buldukça diğerlerini de izlemeye çalışacağım.

fılmlerın hepsı guzel secımler ama benım ne zamandır aklımda the man from the earth u ızlemek oldugu ıcın ona oy verdım.. pan ın labırentını ızlemıstım zaten ama keyıfle yenıden ızlerım eger secılırse.. dıger fılmı de lısteme aldım ızlemeyı planlıyorum..
güzel seçimleriniz için tesekkür ederim kızlar..

anlattığına göre kitap çok ilgimi çekti , severim zannediyorum okumalı :)

the man from earth önde gidiyor bu haftaki filmlerin üzerine uzun uzun konuşabiliriz sanıyorum ki :1rolleyes:

Bu arada bütün anne arkadaşlarımın ve anne adaylarının anneler günü kutlu olsun opuyorumnanaktan

En fazla oyu alan "The Man from Earth" izlenecek çarşambaya kadar... Öngörülen müddette izlemeyi başarabilirsek şayet:)

bende anlamadım ki
bence kulube katılmayacak arkadaşlar listeden silsin

evet livim öyle yapalım bencede

Sayımız bu kadar mıydı sahi

Anket kapatıldı; kimse oy kullanmadı, biz bize mi izleyip yorumlayacağız filmi=)

evet aslında baştan beri film izleyen arkadaşlar bu kadar o yüzden sorun yok bizbize yeni filmler keşfetmeye devam edelim :)

the man from earth üstünde uzun uzun konuşabileceğimiz bi film , hadi kızlar izlemeye başlayalım artıkkkk sositososito

Ben indirdim bile Akşam izlerim; yorumları okudum da hakkında tek mekanda geçiyormuş, tek mekanda geçip bu kadar yüksek puan almak gerçekten zordur; 12 Angry Men de aldığım keyifi alacağımı sanıyorum. Olumlu bir önyargı oluştu şimdiden

evet tek bir mekanda diyaloglar üzerine gelişiyor film oldukça zeki bir senaryosu var, seveceğini düşünüyorum :jeyyar:

evet tek bir mekanda diyaloglar üzerine gelişiyor film oldukça zeki bir senaryosu var, seveceğini düşünüyorum :jeyyar:

Sen önerdin değil mi bu filmiCADIARZU alkisalkisalkis

Tek mekanda izleyeni sıkmadan, bütünlüğü bozmadan güzel bir anlatımı vardı; film izlemekten ziyade 4-5 profesörün konuşmasına seyirci oluyor gibi hissettim kendimi. Grup çok iyiydi; din adamı, arkeolog, psikiyatr, tarihçi vs... Daha ne olsun

Böylesi bir grubun sohbetlerindeki entelektüel kapasite de haliyle artacak lakin sinema diliyle sanırım izleyicileri de sıkmaması hesaba katıldığı için derinliği ancak bu kadar olmuş:)

Bu kadarı bile bilim-kurgu türünün özellikle aksiyon sahneleri ile kotarılmaya çalışıldığı bir sektörde oldukça etkileyiciydi.

Üzerine tartışılacak birçok husus var esasında; ama sizlerin de izleyip yorumlarınızı yazdıktan sonra daha keyifli olacaktır.

En etkilendiğim kısım 14.000 yıldır hayatta olup da kendisine yöneltilen hiç sıkıldın mı yahut aksini istedin mi sorusunu hayır olarak yanıtladığı andı.

İnsanoğlu hep ölümsüzlük peşindedir; gelişen estetik sektörü, gençleştiren yaşam biçimleri, beslenme öğütleri, uzun yaşam sırları vs... hepsi de ölüme karşı direnç göstermek için sunulmaz mı önümüze.

Diğer yandan dinler tarihine de şöyle bir değinildi geçildi, dinler, mitoslar, metafizik açıklamalar ne kadar birbiri ile iç içe geçen, birbirini etkileyen alanlardır, insanoğlunun anlam arayışında çeldirici olabilir...

az önce filmi eşimlle birlikte izledik
öncelikle tek bir mmekanda askiyon olmadan kurgulanmış ama insanı hiç sıkmayan bir film olması bakımından takdire şayan olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
karakterleri çok sevdim
konuşmalar zekice ve espriliydi.
kurgu çok güzel ama o kadar da iddialıydı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…