• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 2. Takım

kızlar amirime çoook güldüm
tayin istiyecekmiş
giderken şartı gittiği yere beni de istiyor
az önce konuştu
la dedim amir sen seviyonmu beni sevmiyonmu bak doğruyu söyle
mahiyetinde benden başkasına güvenemezmiş
asiymişim ama dürüst ve güvenilirmişim
sakin olup içten pazarlıklı memura denk gelebileceğini hesap ediyor zaaar :33::33::52::32::33:

şaka gibi gerçekten :34:

biraz bekliyelim bakalım

ben bugün biraz temizlik yaptım ,yemek yaptım ,arkadaş okuldan sonra çocuğunu bıraktı ,komşunun kızıda geldi başımı ağrıttılar çok gürültülü oynadılar

duşumu aldım makyajımı yaptım ,birazdan eşim gelir yemek yeriz
bu gün bol su içtim :40:

günayyydıııınnnnnn
kızlar hadi canlanııııınnnnnnn :16::16::16::16:
dün eve gittim ki hava artık kararıyor eve giderken tv yi kışlık odama taşıdım baya zor oldu tv dolabı ile beraber taşıması bir bayan için zor hava soğudu kızlar evde poşette bir yakımlık kömür biraz kıyıntı odun vardı onları yaktım duş aldım sobanın yanına oturdum biraz kitap okumaya niyetli idim o da neee aaaa uykum geldi battaniyeyi aldım üzerime çektim oyyy çok sıcak onu attım üzerimden soba üzerinde demlediğim caaanım çayı sabah içtim düşünün uyandım saat 5 ti sabah ezanı okunuyordu regl olduğum için tabi namaz kılmadım biraz daha uyuyayım dedim saat 7 olmuş hemen çayı ısıttım 1 bardak içtim giyindim işe geldim ha bu hafta kahvaltıyı hafif yapacam yavaş yavaş miğdeyi alıştıracam uzun zamandır kahvaltı kültürü gitti bende bu sabah 2 tane kuru kayısı yedim
sobamı yakmaya başladınız nerde yaşadığınıı sorabilirmiyimm biz daha kısa kollu giyiyioruzdaa burdaaa
günaydınlarrrr

bizde bayramı annemlerde geçirdik geldik

oğlan rahatsızdı dün onu doktora götürdüm uğrayamadım

yemekler haliyle bayramda biraz aştı ,cumaya kadar tartılmıycam

sizler iyisinizdir inşallah geçmişi bi okuyuvereyim
geçmiş olsun oğluşunaa
ay kizzz ne guzel valla helal sana irade hayran kaldim bende yufka yoktu bukadar yedim yufka olsa ne olurdu bilmem
tatliya gelince ben bu sene yapmadim aman kim gelecek bana dedim oyuzden ben yerim diye yapmadim ama kavurmalari goturdumm ozlemistik anacim ne yapalim senin gibi iradeli olamadikk:17:

:nazar::nazar::nazar:aman aman ne guzel vallla darisi basimiza diyelimm

gel anacim gel bende gelemiyorum isim bitmiyor anacigim ne yapalimm dun gelirim demistim misafir geldii sonra esim derken bulasik yaklasik couklar iste hep ayni programm
valla canim hic sorma yedigimi duyduklari gibi atismalar baslayacak simdi allahtan dilegim onlarinda yemesiiii:34:
bizdede kavurma değilde çok sık mangal yapılıyor hatta hiç kavurma yapmayız ,kavurma doğranan eti kendi suyunda çekince kavuruyorsunuz o oluyor değilmii canımm

bizde sabah kurban kesilirr hemen etler şişlere geçer ve mangal yapılırr
yeni evlendiğimde kocaeli gebzeye gelin gitmiştim ilk bayramım olacaktı ailemden ayrıı,sanıyorumki adanada olduğu gibii şimdi dumanlar tütecekk yok anamm ne dumanı benn bayramın olduğunuu bile anlamadımm bizde saba 10 da mangal kokularıı gelir heryerdennn

canim ya benim misafir oldum olasi hic eksik olmaz sagolsunlar eksik olmasinlarda uc cocukla zorlanmiyo degilim canim ben iki sene oncesine kadar ev hanimiydim simdi tr de cok unlu bir marka ama avrupada iki senedir duyulan bir markanin temsilcisiyim diyeyim tanitim amacli ve is bilgisi amacli seminerlerimiz toplantilarimiz oluyor yani avrupayi yikiyoruz diyebilirim oyuzden biraz yogunum anliyacagin cocuklarda olunca bana epey zor oluyor ama severek yapiyorumm
merak ettim vallaha neymişş bu ünlüü markaa
Arefe akşamı kızım ateşlendi..3 gece başında ateş nöbeti tuttum..2. günü acil eczane arası mekik dokuduk.Boğazı fena olmuş.Sonrası iğnelerini sabah akşam düzenli vurdum..Dün okula başladı, akşam geldi anne boğazım çok kötü dedi:53: ve son iki iğnesi kalmıştı..Akşam birini daha yaptım sabah çocuk hala kötü:47: Aldım hemen tekrar dr a götürdüm.. Her antibiyotik herkesese aynı tesiri yapmaz çünkü.. Antibiyotiği değiştirdik. 2 gün de rapor aldık..
Bende böyle geçti canım.Üstelik tatil sonrası yoğunluğum var ve ben herşeyin üstesinden gelme çabası içindeyim hamdolsun:nazar:
geçmiş olsunnn
akşamları aş eriyorum mübarek ayyy canım nasıl yemek istiyor nasıl anlatamam allahtan elma var kurtarıyor ama anı kurtarıyor çünkü o anlık açlığı eveet alıyor sonra sanki daha çok acıkıyorum
bugün yoğurt alacam bakalım araları yoğurt yiyecem
gelişmeleri söylerim
ama kızlar hiç paylaşımda bulunmadınız menüler yok spor yok temizlik aktivite yok
hadi ama canlanın biraz bırakmayın kendinizi
çok haklısınn canımm
ben bugün biraz temizlik yaptım ,yemek yaptım ,arkadaş okuldan sonra çocuğunu bıraktı ,komşunun kızıda geldi başımı ağrıttılar çok gürültülü oynadılar

duşumu aldım makyajımı yaptım ,birazdan eşim gelir yemek yeriz
bu gün bol su içtim :40:
ohh mis gibi olmuştur kalkayımda bende başlıyayımm işee güce

30349d1343720159-gunaydin-estanbul-kardelen888_dilek10010.jpg

sobamı yakmaya başladınız nerde yaşadığınıı sorabilirmiyimm biz daha kısa kollu giyiyioruzdaa burdaaa

geçmiş olsun oğluşunaa

bizdede kavurma değilde çok sık mangal yapılıyor hatta hiç kavurma yapmayız ,kavurma doğranan eti kendi suyunda çekince kavuruyorsunuz o oluyor değilmii canımm

bizde sabah kurban kesilirr hemen etler şişlere geçer ve mangal yapılırr
yeni evlendiğimde kocaeli gebzeye gelin gitmiştim ilk bayramım olacaktı ailemden ayrıı,sanıyorumki adanada olduğu gibii şimdi dumanlar tütecekk yok anamm ne dumanı benn bayramın olduğunuu bile anlamadımm bizde saba 10 da mangal kokularıı gelir heryerdennn

mangalı kişisel tercih canım çok sevmem ben arkadaşlar iyi bilir ben kavurmacıyııımm bir hafta aç kaldım kaldım bahar şenliklerinde kavurma yaktı beni 500 gr fazla mı çıkmıştı öyle birşey tam hatırlamıyorum kavurmayı çok severim dayanamam yerim
zaten evimde diyete başlamadan önce kavurma kavanozu vardı
kasaba gidilir budun biri itinayla indirttirilir kemiği ayrılır kemik kırdırılır ayrı bir poşette poşetlenir et kısmı kavurmalık kestirilir eve gelinir 2/3 kg arası tutar bu et kavurma yapılır tencerede ılıyana kadar bekletilir ılıyınca kavonoza konulur ve buz dolabına kaldırılır
tüm yemeklerin içine 2 /3 yk kadar konulur
makarnaya sos yapılır konulur
bana 1 ay yetiyordu
diyetten sonra vaz geçtim bu yöntemden
annem buraya gelirken yaptı biraz kavurma yeniden koydum kavonaza
azar azar tüketmem lazım ki bu kavurmayı 1 ay içinde tüketilmesi gerekir
yoksa yazık çöpe gider

günaydın arkadaşlar..
nasılsınız.
sonbaharın serin havası kışı müjdeliyor burada.sabahları buz gibi,öğleden sonra azıcık ısınıyor..
dün hastane işimi hallettim,4 kitap aldım,alışverişimi çıkardım aradan,akşamda spor derken baygın düşmüşüm yatağa..
gece de ufaklık uyutmadı, annemin vefatından beri tüm düzeni bozuldu çocukların,neredeyse hiç yansıtmıyorum ama onlar öyle hassas ki,örneğin büyük kızım 9 yaşında,tv de mezar ya da anne kaybıyla ilgili bir şeye rastlasa hemen tepkimi ölçmek için bana bakıyor,gözlemliyor..onlar sayesinde ne istediğim gibi ağlayabildim,ne acımı hakkıyla yaşayabildim.bu da ne kadar doğru bilmem ama annelik evlatlarını herşeyden önde tutmayı gerektiriyor..hayat devir daim.bizim için ilk olan herşey milyarlarca insan tarafından deneyimlenmiş şeyler..
neyse çok derine dalmayalım.şu spor listesini güncelleyelim bari de kim ne yapmış çıksın ortaya.bu cumadan itibaren herkes yazsın,üşenmek yok..

Son düzenleme:
mangalı kişisel tercih canım çok sevmem ben arkadaşlar iyi bilir ben kavurmacıyııımm bir hafta aç kaldım kaldım bahar şenliklerinde kavurma yaktı beni 500 gr fazla mı çıkmıştı öyle birşey tam hatırlamıyorum kavurmayı çok severim dayanamam yerim
zaten evimde diyete başlamadan önce kavurma kavanozu vardı
kasaba gidilir budun biri itinayla indirttirilir kemiği ayrılır kemik kırdırılır ayrı bir poşette poşetlenir et kısmı kavurmalık kestirilir eve gelinir 2/3 kg arası tutar bu et kavurma yapılır tencerede ılıyana kadar bekletilir ılıyınca kavonoza konulur ve buz dolabına kaldırılır
tüm yemeklerin içine 2 /3 yk kadar konulur
makarnaya sos yapılır konulur
bana 1 ay yetiyordu
diyetten sonra vaz geçtim bu yöntemden
annem buraya gelirken yaptı biraz kavurma yeniden koydum kavonaza
azar azar tüketmem lazım ki bu kavurmayı 1 ay içinde tüketilmesi gerekir
yoksa yazık çöpe gider

aman iyi ki vazgeçmişsin kuzum,ayda 3 kilo kırmızı et ne demek canım.biz ailecek tüketmiyoruz valla,balık ve tavuk daha güzel geliyor bizimkilere,eti de kıyma,köfte,çorba için kullanıyorum,zararlarını okuyunca sucuk,salam,sosisi de çok çok azalttım,arada pizza yaparsam bolca kullanıyorum,ama pastırmaya dayanamam,zaten o da içlerinde en masumu..

Arefe akşamı kızım ateşlendi..3 gece başında ateş nöbeti tuttum..2. günü acil eczane arası mekik dokuduk.Boğazı fena olmuş.Sonrası iğnelerini sabah akşam düzenli vurdum..Dün okula başladı, akşam geldi anne boğazım çok kötü dedi:53: ve son iki iğnesi kalmıştı..Akşam birini daha yaptım sabah çocuk hala kötü:47: Aldım hemen tekrar dr a götürdüm.. Her antibiyotik herkesese aynı tesiri yapmaz çünkü.. Antibiyotiği değiştirdik. 2 gün de rapor aldık..
Bende böyle geçti canım.Üstelik tatil sonrası yoğunluğum var ve ben herşeyin üstesinden gelme çabası içindeyim hamdolsun:nazar:
geçmiş olsum yavrucuğuna.ne kadar zorlanmıştır canım,kıyamam..bu havalar fena çarpıyor insanı,okuldan da kapıyorlar,o da cabası..
geçmiş olsun çocuklara nazar mı değdi okuyup duruyorum dünden beri :nazar::nazar::nazar:

benimkisi mecburiyet ama seviyorum sobayı canım çünkü sıcak huzur benim çocukluğum geçti sobada ılık sevmiyorum sıcacık olacakk şöööyle birde bende bilmiyordum soba yakmasını annem babam sağ olsunlar hiç yaktırmadı evimi ayırınca sobalı ev tutmak zorunda kalınca iş başa düştü öğrendim temizliği de sorun olmuyor sisteme bağladım işi iki kovam var birini yakıp birini hazır tutuyorum ertesi gün için külü eve büyük bir kova aldım ona boşaltıyorum hafta sonu da o kovayı çöpe boşaltıyorum sobanın üstünü çevresini sobayı ilk tutuşturduğum da siliveriyorum ohhh miss misss alışınca kolay oluyor
kaloriferli evler çook pahalı kızlar mümkün değil bu maaşla öyle evlerde yalnız yaşayabilmek illa birileri ile ortak olmak lazım ev kirası için ortak işe gelmek istemiyorum çatal kazık yere geçmez
yalnız yaşamak çoook güzel bir duygu
öğrt görevlisi arkadaşlarım evli olanlar özellikle dinlenmek için evine gelebilirmiyiz diyorlar kızlar niye yoruluyorsunuz ki diyorum çor çocuk iş ten sonra ev işleri yoruluyoruz inzivaya çekilmek istiyoruz diyorlar korkuyorum onlar öyle deyince içleri gidiyor benim yaşam şeklime bayılıyorlar ohhh huzur diyorlar
bende tabi buyrun gelin falan diyorum
korkma canım sobalı evden banyoya da kur bir soba oohhh
ben sobanın üzerindeki güğüm işimi görüyor
yani ev kalabalık olsa banyoya da kuracam banyo sobası ohh hamam hamam :34::9::9::9:

ben de bir süre yalnız yaşamayı çok isterdim evlenmeden önce.hiç te sıkılmam yalnızlıktan,hele doğası güzel olan bir yere beni bıraksınlar 3 ay ellemesinler..:1::1:çok dolu kafam,kendimi dinlemeye ihtiyacım var galiba..başka biriyle yaşamak ta zor olur senin için,şimdi evlensen falan adam fazlalık gelir evin içinde,ne yapsa batar,alışkanlıkları değiştirmek çok zor..

Kızlar dipsiz kuyulardayım çıkamıyorum bir türlü..Toparlayamadım/toparlanamadım gitti...................Aslında inadına karanlık diplere inesim var...

Tacı tahtı terkedip gitmek çok hoş görünüyor gözüme...

Yakınlar olmamalı yurtdışı olmalı illaki....

Gideceğim ülkenin diline odaklanmak, daha diplere inmeme engel olur belki:31:

Kızlar dipsiz kuyulardayım çıkamıyorum bir türlü..Toparlayamadım/toparlanamadım gitti...................Aslında inadına karanlık diplere inesim var...

Tacı tahtı terkedip gitmek çok hoş görünüyor gözüme...

Yakınlar olmamalı yurtdışı olmalı illaki....

Gideceğim ülkenin diline odaklanmak, daha diplere inmeme engel olur belki:31:

hayr olsun canım benim
bazen bana olan ruh haline burünmüş sanki ruhun

Gencin birisi Kabe’de hep,

- “Ey doğruların yardımcısı olan Allah’ım, Ey haramdan sakınanların
yardımcısı olan Allah’ım, sana hamdü sena ederim,” diye dua eder.

Bu durum herkesin dikkatini çeker. Birisi:

- “Neden hep aynı duayı yapıyorsun, başka birşey bilmiyor musun?,” der.

O da anlatır:

Yedi sekiz sene önce yine Kabe’de iken içi altın dolu bir torba buldum. Tam bin altın vardı. İçimden bir ses:

- “Bu altınlarla, şunları şunları yaparsın” diyordu. Hayır dedim kendi kendime. Bu benim değil. Başkasının malı, kullanmam haram olur dedim. Bu sırada birisi

- “Şöyle bir torba bulan var mı?” diye bağırıyordu. Çağırdım onu.

- “Nasıl bir torbaydı? İçinde ne vardı?” diye sordum. Torbayı tarif etti ve “İçinde bin altın vardı” dedi.

- “Torban burada.” diyerek verdim. Adam torbayı açıp bana otuz altın verdi. Pazara gittim. Temiz yüzlü genç bir esiri överek satıyorlardı. Gencin temizliği dikkatimi çekti. Yanlarına gittim,

- “Bu köle için ne istiyorsunuz?” dedim. “Otuz altın dediler”. Adamdan aldığım otuz altını verip genci satın aldım. Bir iki yıl geçti. Genç çok çalışkan, çok edepli idi. Onu aldığıma çok memnun olmuştum. Bir gün onunla giderken karşıdan iki üç kişi geliyordu. Genç bana dedi ki,

- “Efendim, ben Fas emirinin oğluyum. Bu gelenler babamın adamları. Beni buldular. Senden beni satın almak isterler. Sen iyi bir insansın. Onlara otuz bin altından aşağıya satma.” dedi. O kişiler yanıma geldi.

- “Bu esiri bize satar mısın?” dediler. “Satarım.” dedim. “Altmış altın verelim.” dediler. Ben de “Olmaz.” dedim.

- “Sen bunu pazardan otuz altına almadın mı? Biz sana iki mislini veriyoruz” dediler.

- “Öyleyse gidin pazardan alın.” dedim. Arttıra arttıra yirmibin altına kadar çıktılar. Otuzbin altından aşağı olmaz dedim. Çaresiz kabul ettiler. Ben o otuzbin altın ile işyerleri açtım. Ticaret yaptım. Daha çok zengin oldum. Bir gün bana arkadaşlarım,

- “Çok zengin bir ailenin iyi bir kızı var. Babası yeni vefat etti. Onunla seni evlendirelim.” dediler.

- Ben de “Olur.” dedim. Nikah kıyıldı. Deve yükleri çeyizini getirdiler. Çeyiz arasında bir torba dikkatimi çekti. Kıza, “Bu nedir?” dedim.

- “İçinde 970 altın var. Babam Kabe’de bunu kaybetmiş. Bulan gence otuzunu vermiş. Kalanını da bana hediye etti. Çeyizine koyarsın dedi” diye anlattı. Demek ki bulduğum altınlar benim rızkım imiş. Vermese idim haram yoldan gelecekti. Şimdi helal yoldan yine bana geldi. Bana yardım edip haramlardan koruyan, nice nimetler ihsan eden yüce Rabbim’e hamd ederim.
..

kızlar menüleri alalımmmm
ben dünkü menümü açıklıyorum
sabah 2 tane kayısı 1 tane puaca çay
ara yok
öğle
6 yk kadar nohut yemeği
5 yk kadar tavuklu pirinç çorbası
1 dilim börek
ara yok
akşam
1 porsiyon böğrülce salatası ile piyaz karışımı
ara yoook
böğrülceli salata iyi geldi valla tok tutuyor gece aş ermelerim demmekki yemediğimden oluyormuş hesaplayınca 19 saat aç kalmış oluyorum saat 1 den ertesi gün saat 7 ye kadar e tabi akşam kuduracak miğde akşam orucunu terk ediyorum kızlar
akşamları 8 sınırı koydum 8 den sonra hiç birşey yenmeyecek
ama akşamları hafif şeyler yenecek
salata gibi
yoğurt gibi
1 porsiyon sebze yemeği gibi
yada kuru bakliyat gibi
ama yenecek duyurulur

Back
X