• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 tane sorum var lütfen yardımcı olun

cc969

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
61
Puanlar
48
merhaba ilk sorum şu bebeğim 70 günlük ve dogdugu gunden beri silikon ucla emziriyorum bir türlü bırakmadım kendi mememin ucu da cok cıkık degil ama 2 kez normal emzirebildim tutunca emiyor ama cok zorlandıgı icin sinirleniyo aglıyo sustursmıtorum bu silikon ucu nasıl bırakabilirim ? ikinci olarak da kızım her akşam aynı saatte aglama krizleri geciriyor 15 gundur boyle aksam 8’de bi baslıyor 12ye kadar ne memede sakinleşiyor ne kucakta gezdirirken ne mama içiyor ne de uyutmaya calısırken sakinlesiyor valla yıldık her aksam cok zor kolik bebek değil gaz sıkıntımız cok sukur yok gaz diyenler oldu cunku degil bu durumu nasıl halledebiliriz yasayan varsa tavsiyeye acıgım teşekkür ediyorum

merhaba ilk sorum şu bebeğim 70 günlük ve dogdugu gunden beri silikon ucla emziriyorum bir türlü bırakmadım kendi mememin ucu da cok cıkık degil ama 2 kez normal emzirebildim tutunca emiyor ama cok zorlandıgı icin sinirleniyo aglıyo sustursmıtorum bu silikon ucu nasıl bırakabilirim ? ikinci olarak da kızım her akşam aynı saatte aglama krizleri geciriyor 15 gundur boyle aksam 8’de bi baslıyor 12ye kadar ne memede sakinleşiyor ne kucakta gezdirirken ne mama içiyor ne de uyutmaya calısırken sakinlesiyor valla yıldık her aksam cok zor kolik bebek değil gaz sıkıntımız cok sukur yok gaz diyenler oldu cunku degil bu durumu nasıl halledebiliriz yasayan varsa tavsiyeye acıgım teşekkür ediyorum
Emzirme danışmanından yardım alabilirsiniz memeyi tutuş şekli bebeği tutuş şekli her şey etkiliyor. Farklı pozisyonlar deneyin pilates topundan faydalanan çok emzirmek için.
Kolik değil demişsiniz ama her akşam aynı saatte neden ağlıyor peki ? Çözüm için önce sorunu bulmanız lazım. karnımı aç kalıyor mama veriyor musunuz genelde akşama doğru süt azalır yetmiyor mu acaba ? Gün içindeki uykuları nasıl ? Akşam 8 olmadan karnını doyurup odaya geçip kırmızı ışıkla bir rutin oluşturabilirsiniz uykusu da düzene girmiş olur.

Akşama doğru süt azalmaz gün boyu emzirdiginizden on süt değil yağlı doyurucu süt gelir bu ön süt gibi değildir . Azı bile doyurur yağlıdır çünkü. Silikon uç ise ilk başta emerken silikon ucla cuk cuklamanin ortasinda çıkarıp çıplak verin mizmizlanma baslayinca tekrar takin her defasında süre giderek uzayacaktır ve unutacaktir. Biberon kullanmayın kaşık biberon,şırınga , eds ile ek besleme yapın. Akşamları aynı sâatte ağlama karnına ayaklarını çekmesi gaz sancısını getirir akla. Mide gazını cikarsada içerde gaz olabilir bağırsaklara iniyor orda zorluyor.Gaz damlaniz yoksa bir tane edinin. Ben nurseharvey ise yariyordu.

Bende 50. Günde bıraktım silikon ucu, uykulu iken emzirmeye çalıştım , bir iki hafta uğraştım günde bir dakika iki dakika derken bir anda tuttu, ben biberon ile de besliyorum bence çocuktan çocuğa değişiyor biberon ile alakası yok bırakacak çocuk illaki bırakıyor memeyi dee silikonu da , 2. Günden beri mama veriyorum anne sütü - mama ilerliyoruz ve 6 aylık oldu memeyi de bırakmadı mamayı da hiç diğer yöntemlerle vermedim sadece biberon, her çocuğun ritmi farklı , her gün mutlaka çıplak emzirmeye çalış ama ağlarken değil sakinken dene zamanla emiyor sonra göğsünün ucu da çıkıyor emdikçe , çıkmasa benim çıkmazdı sanırım 😂 akşamları emdikten sonra mı ağlıyor mamadan sonra mı ? Kakasında mukuslu yapı var mı kontrol ediyor musun ? Ayrıca her gaz damlası her çocukta işe yaramıyor bende yaramadı 4 ay çektik üstüne bide kabız yaptı

2 aylık olduklarında cadı saati denen bir durum var onu yaşıyorlar araştırabilirsiniz karanlık sessiz ortamda olun huysuzlaştığında.

Back
X