• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 TARAFLI DÜŞÜNÜN

Mandalinakolik

Ceketine ihtiyacim yok ,yüreğimi üşütme yeter
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
588
1.191
28
33
Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buraya danisip da çözüme ulasamadigim sorunum olmadı inşallah bu konuda çözülür.

Benim 2 tane yaramaz mi yaramaz aynı zamanda sevimli mi sevimli kızım var.

Ele avuca sığmaz. Hem cimcimeler hem herkes tarafından bunlar nasıl çocuk Allah yardimcin olsun denilen turdenler.

En son ki olayı anlatım benim karşı komsu bizim seslerden kriz geçiren biri.
Şu çocuklarını sustur artık ziplatma yere oyuncak vurdurtma. Duvara neden vuruyorlar diye bana bağırdı.
Elimden geldiğince çocukları sessiz oyuna yonlendiriyorum ilgileniyorum. Parka götürüyorum enerjilerini orda atsınlar diye.
Erken uyutuyorum en geç 10 da akşamları uyurlar. Gündüz de benim günlük yaptığım bulaşık yemek çamaşır tuvalet gibi hem islerim hem ihtiyaçlarım oluyor bunları yaparken de çocuklara tv açıyorum birinin eline tlf veriyorum. Ama belli bir süre sonra onları bırakıp yine yapacaklarını yapıyorlar.

Yaşlarını belirtmedim biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında. 4 yaşındaki kızım krese başlamıştı virusten önce . Virüs olunca kreş kapandı geri de açılmadı. Yakında başka da yok. Öyle kaldi.

Komsumun yerinde olsaniz ne yapardınız benim yerinde olsaniz ne yapardınız?

Dört yaşındaki artık laftan anlayabilir. Disiplinsizlik var sanki biraz. Sınırlar her çocuk için gereklidir. Bir yaşındaki de anlar aslında ama ebeveynler daha küçük diye genelde sınır koymazlar çocuklara. Telefon tablet tv üçgenine hiç girmiyorum.

Karşı komşu haklı, sürekli zıplayan, duvara vuran, oyuncak fırlatan çocuklar rahatsız eder insanı.

kendiniz soyluyorsunuz yaramazlar diye, sevimli
diyorsunuz ama sizin cocugunuz oldugu icin size oyle geliyor olabilir. ben de surekli ses yapan cocugu hic sevimli bulmam yani.

komsu rahatsiz olmakta hakli, size de bir sey diyemiyorum apartmanda cocuk ne kadar sessiz olabilir? en azindan 4 yasindakini uyarabilirsiniz.

Şunları da söylemem gerek. Eskiden çok sosyal biriydim kalabalık bir arkadaş cevrem vardi benimle görüşmek için can atan arkadaşlarım vardı. Çocuktan sonra 1 defa görüştük. Sonra bitti görüşmeler.
Arasam müsait değilim diyorlar. Bana gelin desem yine gelmiyorlar. Her gittikleri yerde bu çocuklar bir şeylere zarar veriyor 2 tane olunca birini tutsam öbürü yapıyor.
Bende artık kimseyle görüşmek istemiyorum ama insaniz özlem duyuyoruz bir kahve arkadaşına. Artık o bile yok.

Küçük de olsalar devamlı çocuklarımla konuşuyorum sohbet ediyorum. Büyük kız anlıyor dikkat ediyor ama küçük olan aşırı inat . Baglik çığlık. Vurma.
Bir şeyler kirma.

Hele ki çocuğu yoksa komşunuzdan anlayış beklemeyin derim ben.
Tablet telefon tv tabii ki o yaş grubu için çok zararlı ama çaresizliğinizi anlıyorum. Maddi durumunuz iyiyse ev için yarım gün de olsa yardımcı alsanız ve çocukları bu süreçte yalnız bırakmasanız diye düşündüm. Kolaylıklar dilerim.

Şunları da söylemem gerek. Eskiden çok sosyal biriydim kalabalık bir arkadaş cevrem vardi benimle görüşmek için can atan arkadaşlarım vardı. Çocuktan sonra 1 defa görüştük. Sonra bitti görüşmeler.
Arasam müsait değilim diyorlar. Bana gelin desem yine gelmiyorlar. Her gittikleri yerde bu çocuklar bir şeylere zarar veriyor 2 tane olunca birini tutsam öbürü yapıyor.
Bende artık kimseyle görüşmek istemiyorum ama insaniz özlem duyuyoruz bir kahve arkadaşına. Artık o bile yok.

Küçük de olsalar devamlı çocuklarımla konuşuyorum sohbet ediyorum. Büyük kız anlıyor dikkat ediyor ama küçük olan aşırı inat . Baglik çığlık. Vurma.
Bir şeyler kirma.
Apartmanda hic cocuklu komsunuz yok mu? Ben kapi onune indiriyorum bazen. Hem cocuklar oynuyor hem biz sohbet ediyoruz.

Dört yaşındaki artık laftan anlayabilir. Disiplinsizlik var sanki biraz. Sınırlar her çocuk için gereklidir. Bir yaşındaki de anlar aslında ama ebeveynler daha küçük diye genelde sınır koymazlar çocuklara. Telefon tablet tv üçgenine hiç girmiyorum.

Karşı komşu haklı, sürekli zıplayan, duvara vuran, oyuncak fırlatan çocuklar rahatsız eder insanı.

Ben de sakinleştirmeye çalışıyorum.
Ben sakin ve mutlu bur insanim. Ses tonum bile yumusaciktir. Azıcık sert baksam aglarlar sonra bende dayanamam ağlarım.
Ne yapabilirim daha fazla. Bana deyin ki şöyle yapın.

Hele ki çocuğu yoksa komşunuzdan anlayış beklemeyin derim ben.
Tablet telefon tv tabii ki o yaş grubu için çok zararlı ama çaresizliğinizi anlıyorum. Maddi durumunuz iyiyse ev için yarım gün de olsa yardımcı alsanız ve çocukları bu süreçte yalnız bırakmasanız diye düşündüm. Kolaylıklar dilerim.
Tv tlf ben de sevmiyorum ama sırf şikayet etmesinler diye ellerine veriyorum

Ben sakin ve mutlu bur insanim. Ses tonum bile yumusaciktir. Azıcık sert baksam aglarlar sonra bende dayanamam ağlarım.
Oooo boyle duygusal olursaniz o cocuklari durdurmaniz tabi ki mumkun degil. Bagirmak, azarlamak zorunda degilsiniz ama gerekirse kizacaginizi da bilsin. Cocuk bu elbet aglar. Onlar bunu kullanmayi cok iyi biliyor.

Bu yas grubuna telefon tablet vermeyin. 4 yasindaki laftan anlar bence,guzelce anlatirsaniz. Kucugune diyecek bir sey yok,komsunuz tahammulsuz olabilir sizde de belki biraz otorite eksikligi vardir bana gore. Siz biraz daha fazla cocuklarla ilgilenmelisiniz,komsunuz da ota cope kizmamali. Orta yolu bulabilirsiniz bu sekilde.
Benim tek cocugum var,butun gun birebir bir seyler yapiyoruz,yalniz basina olursa gurultu yapar evet. Cocuk uyurken ya da banyo yaparken islerimi bitiririm ben. Ev isi bekleyebilir,cocuklar beklemez genelde. Ya da beklemeyi ogrenmemislerdir,siz ogretirseniz her seyi de yaparlar,mesela dolap duzenleyebilir buyuk cocugunuz. Onu oyalamak icin is yaptirirken,kucugun de eline kalem kagit verebilirsiniz. Ama tamamen televizyona birakip is yapilmaz sakincali bu yaslar icin

Kızdıktan ya da uyardıktan sonra üzülüp ağlayıp sevip öpüyorsanız normal böyle olmaları. Ebeveyn kararlı olmalı. Bir şeye hayır dediyse hayır olarak kalmalı. Hayırınız üstelik ağlayarak evete dönüşüyorsa o çocuklar sizi umursamazlar. Şimdi komşuyla kavga eder geçersiniz ama bunun ergenliği, ilk gençliği, gençliği var. Çocukların iyiliği için ebeveyn olmayı öğrenmeniz gerekiyor.

Alt katınız olsa anlarım da yan komşuya ne oluyor o kadar beğenmiyorsa başka yere gitsin sanki kafasına vuruyorsunuz.
Çocuğa ne kadar yapma etme desende çocuktur yapacak yine
Ben yerinizde olsam yan komşu hiç umurumda olmazdı helede bu tip cümlelerle benle konuşsa ben daha çok ses ederdim.

Merhaba arkadaşlar bu zamana kadar buraya danisip da çözüme ulasamadigim sorunum olmadı inşallah bu konuda çözülür.

Benim 2 tane yaramaz mi yaramaz aynı zamanda sevimli mi sevimli kızım var.

Ele avuca sığmaz. Hem cimcimeler hem herkes tarafından bunlar nasıl çocuk Allah yardimcin olsun denilen turdenler.

En son ki olayı anlatım benim karşı komsu bizim seslerden kriz geçiren biri.
Şu çocuklarını sustur artık ziplatma yere oyuncak vurdurtma. Duvara neden vuruyorlar diye bana bağırdı.
Elimden geldiğince çocukları sessiz oyuna yonlendiriyorum ilgileniyorum. Parka götürüyorum enerjilerini orda atsınlar diye.
Erken uyutuyorum en geç 10 da akşamları uyurlar. Gündüz de benim günlük yaptığım bulaşık yemek çamaşır tuvalet gibi hem islerim hem ihtiyaçlarım oluyor bunları yaparken de çocuklara tv açıyorum birinin eline tlf veriyorum. Ama belli bir süre sonra onları bırakıp yine yapacaklarını yapıyorlar.

Yaşlarını belirtmedim biri 1 yaşında diğeri 4 yaşında. 4 yaşındaki kızım krese başlamıştı virusten önce . Virüs olunca kreş kapandı geri de açılmadı. Yakında başka da yok. Öyle kaldi.

Komsumun yerinde olsaniz ne yapardınız benim yerinde olsaniz ne yapardınız?
Öncelikle ben de buna benzer bi sorun yaşıyorum o yüzden tam olarak her ikiniz açısından da dusunebilirim. Öncelikle karşı komşuya ne kadar ses gider bilmiyorum ama üstümüzde ki komşumun kızı aşırı hareketli bir çocuk yani çocuk mizacı dışında bir şey yapmıyo ama coronayla birlikte evim yadanmaz oldu. Üst kattan gelen gürültü avizelerim sallanıyordu o boyutta. Oğlum sese karşı aşırı hassas 8 aylık burnumdan getiriyo uyutamıyorum saatlerce birbirimize sarılıp aglamisligimiz var. Çocuk gürültüsü belli seviyelerde tolere edilebilir neticede çocuk ama gerçekten bir aşırılık varsa bunu yonetmeniz şart. Çünkü herkes evinde huzurlu olmak istiyo. Çocuklarınıza da tablet TV telefondan ziyade onlara uygun aktiviteler yapın verin onlar yapsın. En fazla gürültü büyük evladınız tarafından yapiliyodur ama artık 4 yaşında bir çocuk gürültü yapmaması gerektiğini insanların rahatsız olduğunu vs anlayabilir. Yani 5 hareketinden en az iki durtusune engel olabilir. Aktiviteleri yapabilir internette zibilyon tane var , YouTube kanalları bloglar dolu.
Çocuklu evde gürültü olur ama makul seviyelere cekmelisiniz ve tabiki karşı komsunuz da evinizde iki çocuk olduğunu ve tamamen sessizlik olmayacağını kabullenmeli.

Bir dönem komşunuzun yerindeydim.Yan komşum böyleydi.
Sonda demişsiniz ya komşumun yerinde olsanız napardınız diye.
Söyleyeyim... Taşındım. Öyle ki illallah ettim.
Ders çalışamazdım sesten. Uyuyamazdım. Uykudan uyanırdım falan.
Oyuncak sesleri, vurma sesleri, sebepsiz yere dakikalarca çığlıklar, bağırmalar. Duvarlar da ince biliyorsunuz artık evlerin.
Ve ben ana babanın hiç seslerini duymazdım.Disiplinsiz,ebeveyni parmağında oynatan, laf dinlemez çocuklar. Zamane çocukları hep mi böyle anlamadım ki.
Çocuklarınız size tabi ki sevimlidir, çocuklarınızın yaramazlıklarını siz tolere edebilirsiniz, anlayışla karşılayabilirsiniz ama karşı taraf bunların hiçbirini yapmak zorunda değil.
Ben benim komşunun çocuğunu tanımamış olsam ve yolda görsem aa ne tatlı derdim belki ama uykusuz okula gitmeme sebep olan çocuğu kapıda görünce yüzüne bakmıyordum çocuğun yalan yok.Gıcık oluyordum. Şimdi aaa öyle deme çocuk falan demesinler bana şimdi. Her çocuk herkese sevimli değildir.
Sizde çocuklarınıza karşı evdeki disiplini sağlayın.
Komşunuza da kolaylıklar dilerim.

Oooo boyle duygusal olursaniz o cocuklari durdurmaniz tabi ki mumkun degil. Bagirmak, azarlamak zorunda degilsiniz ama gerekirse kizacaginizi da bilsin. Cocuk bu elbet aglar. Onlar bunu kullanmayi cok iyi biliyor.

Duygusal bir yapım var kimseyle kavga da edemem ben.
Komşu bana soylendi gitti. Ben sadece daha dikkat edicem dedim ama eve girince çok ağladım. Dua ediyorum hem komşum daha anlayışlı olsun hem çocuklarım daha sakin olsun diye.
Ben çocukları başkasının da olsa çok seviyorum. Kimsenin çocuğundan rahatsızlık duymadim bu zamana kadar hep sevimli geldi bana.
Çocuğumuz yokken üst komşunun çocukları kostururdu . Eşime derdim ki bizim de olur da böyle oynarlar mi derdim. Sanki terapi gibi gelirdi onların minik ayaklarındaki koşturmaca sesleri.

Yani bu olay davulun sesi misaliymis.

Biz de olunca aynı olaylar lütfen kızlarım biraz sessiz olun kosmayin başka oyun oynayalım diyorum.

Çocuğa bağırmayı, dövmeyi asla tasvif etmiyorum.. ama bir şeye karar verdiğiniz zaman çocuklarınız karşısında ağlamak yerine duruşunuzu devam ettirmeniz lazım ki çocuğunuz bunu yapsam annem kızar diye yaklaşmaya başlasın..

Çocuğa bağırmayı, dövmeyi asla tasvif etmiyorum.. ama bir şeye karar verdiğiniz zaman çocuklarınız karşısında ağlamak yerine duruşunuzu devam ettirmeniz lazım ki çocuğunuz bunu yapsam annem kızar diye yaklaşmaya başlasın..
Onların yanında aglamiyorum görmüyorlar zaten .

Yanlis anlamayin ama, kimse baskasinin çocuğunun gürültüsünü çekmek zorunda degil. Anlayisli olmak bir yere kadar. Insanlar evinde otururken sakince huzurla oturmak istemelerini sizin anlayisla karsilamaniz lazim. Allah bagislasin cocuklarinizi, lutfen bir uzmana vs danisarak disiplin saglamaya calisin cocuklar ustunde.

Back
X