• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2.tüp bebekte şans artarmı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benim inş.ikinci denemen de başarıya ulaşırsın.üzme kendini ALLAH neylerse güzel eyler.hakkında hayırlısı buymuş demekki.hiç üzme kendini kimseyede üzdürme.herkes evinde çoluğuyla çocuğuyla kimse bizi anlamaz.damdan düşüni damdan düşen anlar.bak burda yedi yabancıyız ama bizbize destek oluyoruz.çünkü aynı durumdayız o yüzden birbirimizi anlarız canım.

Ben de iki hafta önce, ilk tüp bebek denememizin başarısız olduğunu öğrendim.Hala kendime gelebilmiş değilim.İlk günler etrafımdakilere nasıl söyleyeceğim diye düşünüyordum.Sonra birden dedim ki kendi kendime ''Neyi düşünüyorum, kimi düşünüyorum ki, kimse ama hiçkimse benim kadar üzülemez.'' Ama bu konuyu konuşmak bile çok yoruyor .''Neden tutmamış?'' diyorlar. Ben biliyorum da sanki...

Sevgili ıremtek seni çok iyi anlıyorum. Bende ilk denemede başarısız olanlardanım. Dün gebelik testi yaptırdım ve maalesef sonuç negatif. Çalan telefonlara bile bakamıyorum.

Sevgili İremtek seni çok iyi anlıyorum. Bende ilk denemede başarısız olanlardanım. Dün gebelik testi yaptırdım ve maalesef sonuç negatif. Çalan telefonlara bile bakamıyorum.

İnan üzüldüm, gözlerim doldu yeniden.Üzülme demeyeceğim çok anlamsız, ben de bir hafta ağladım...ama geçti...mayısta yeniden deneyeceğiz..yeni bir ümit...hepimiz için hayırlısı olsun dilerim Allah'tan...:Saruboceq:

arkadaşlar çok geçmiş olsun. bende ilk denememe başlıcam kısmetse bu hafta daha başındayız biz umarım çabuk geçer. hep bir burukluk var tutmazsa diye ama tutmazsa dünyanın sonu değilki allah ömür verdiği sürece maddi durumumuz yettiği sürece tutana kadar denicez. inşallah sizinde en kısazamanda tedaviniz olumlu sonuç verir.

Arkadaşlar benim doktorum her bir tüp bebek tedavisinin birer deneme olduğunu ve birbirinden bağımsız olduğunu söylemişti. Her bir denemenin şansı ortalama 25%'miş. ıki kez yapınca haliyle şans artıyor. 3 kez yapınca da aynı şekilde. Ama bir taraftan da istatistik var, 3-4 denemeden sonra tutmayınca anlıyorlar ki bir problem var ve tedaviyi tekrar gözden geçiriyorlar. O zaman anlaşılıyor ki hamileliğin önünde başka ekstra engeller var. Bunları baştan ilk denemede sorgulayamadıkları için sonradan gereklilik halinde yapılan araştırmalarla ortaya çıkıyor. Bunu da anlayışla karşılamak lazım, ilk baştan en kötü duruma göz önünde bulundurup bir dünya ekstra tetkiki, ilacı ve tedavi yöntemini bize dayatmak, daha ortada görünen ekstra bir olumsuzluk yokken fiziksel ve finansal olarak bizi yıpratmak istemiyorlar. Tıpta hep göz önünde bulundurdukları "önce zarar verme" prensibidir. Yurtdışında tedavi olan arkadaşları okuduğumuzda oralardaki doktorların ve tedavi prosedürlerinin bizimkilere göre ne kadar gevşek olduğunu da görebiliyoruz.

Bence de en güzeli pozitif olmak ve bu konuda mümkün olduğunca bilgi edinip hem doktorumuzu güzel yönlendirmek hem de tedavimize daha güzel katkıda bulunmak...

2. yi en erken nezaman deneyebiliyoruz ?

Merhaba, benim doktorum 3 ay sonra dedi.1. başarısız denemeden sonra histereskopi yapıldı, rahim ile ilgili bir problem yokmuş.Ben de şimdi Mayıs'ı bekliyorum.Ama çevremdeki herkese Haziran-Temmuz gibi deneyeceğiz diyorum.yerimseniben

arkadaşlar çok geçmiş olsun. bende ilk denememe başlıcam kısmetse bu hafta daha başındayız biz umarım çabuk geçer. hep bir burukluk var tutmazsa diye ama tutmazsa dünyanın sonu değilki allah ömür verdiği sürece maddi durumumuz yettiği sürece tutana kadar denicez. inşallah sizinde en kısazamanda tedaviniz olumlu sonuç verir.

Sana booooool şans diliyorum, inşallah 1. de tutar.:Saruboceq:

mersinli güzel bir soru sordun aslında ne zaman düşünüyorsun diye doktorum 2 ay ara ver dedi ama bazıları doktorlar daha fazla diyormuş sizce ne kadar ara vermeliyim sizler ne kadar verdiniz
Bana sorarsan en az 6 ay ara ver rahim kendimi toplasin canimmm doktorlar maddi yönune bakıyorlar bazilari 1 ay diyor bazilar 2 yinede karar sizin

Benimde 1 denemem tuttu dusukle sonuclandi 2. De tutmadi bunlar kadar kismet işi umarim isteyen herkesin yüzü güller

Back
X