Açık öğretim fakültelerinden engelli bakımı ve rehabilitasyon/ yaşlı bakımı gibi bölümleri okuyabilirsiniz. Ataması şimdilik yok ama bir kaç sene içinde değerlenir bu bölümler de. Bu arada benim konum var belki bakarsınız okudum bitti bile örgün olarak. Hem de iki çocuk ve çalışarak. Kolaylıklar ve başarılar dilerimMerhaba,
Şu an işim var ama sevmiyorum. Daha çok kendime zaman ayırabileceğim bir meslek istiyorum. Ne okumalıyım?
Öğretmenlik ya da homeoffice calişabileceğim tarzda.
İşe giderken üniversiteye gidebilir miyim bilmiyorum. Bazıları bu şekilde okuyor ama işim izin verir mi bilmiyorum.
Açık ögretim mi okusam ne okunabilir?
Grafik tasarımı nasıl
Ya da Tarih okuyup tarih öğretmeni mi olsam
Dediğim tarzda okunacak bolumler nelerdir?
Aslında ikinci öğretim mantıklıymış ama bu bulunduğum şehirde ilahiyat ve tarih var. Bir bakayımmevzu öğretmenlikse örgün eğitimden eğitim fakültesi kazanıp ikinci öğretim olarak hem çalışıp hem okuyabilirsiniz. ama iş alanımı değiştireceğim ve memur olmak gibi bir derdim yok diyorsanız bir alan seçin, tercihen yetenekli ve ilgili olduğunuz bir alan. ve iyi eğitimlerle yetkinlikler kazanın. önce proje bazlı minik ek işler yaparak başlar sonrasında freelance olarak ya da bir firmada işe girerek alan değiştirebilirsiniz.
O global bölümler ne işte bilgisayar programcılığı nasılartık bin ülkede okumak çok saçma
Zaten ne okursan oku bulduğun iş asgari ücretli olacak
Atanma imkanı yok gibi bir şey her bölüm için artık
Ha illa ben okumak ve alan değiştirmek istiyorum daha iyi şartlarda yasamak istiyorum diyorsanız global bir bölüm okuyun her ülkede ve gelecekte insanların tercih edebileceği yurtdışına kapı açan bir bölüm okuyun.
Yeteneğim var mı bilmiyorum.fotograflara efekt yapmayı renk değisimi yapmayı seviyorum. Burda yola çıkarak sevebilir miyim acabaGrafik tasarımcıyım, çok kazandıran ama yetenek isteyen bir meslek, hayalgücünüze güveniyorsanız okuyabilirsiniz, fakat çok emek istediğini unutmamak gerekir. En az 4 programı ileri seviye öğrenmeniz gerek, sektörde kazanç sağlayabilmek için. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun oldum ben mesela ama ilk 2, 3 yıl asgari ücretten biraz yüksek alabilmiştimçünkü mezuniyetten önce “ne yapabiliyorsun?” ona bakıyorlar. Şu an çok şükür keyfim rahatım yerinde ama verdiğim emeği bir ben bilirim.
aynen programlama yazılım vsO global bölümler ne işte bilgisayar programcılığı nasıl
Nasıl seçilir?Bu şekilde meslek mi seçilir
Acaba bir rehber öğretmenle ya da psikologla mı görüşseniz? Bu yaşa kadar neye ilginiz olduğunu tespit edememiş olmanız ilginç ama sizinki ilgi meselesi de değil ki. Çalışma saatlerim az olsun derdindesiniz. Açıktan tarih okuyup tarih öğretmeni mi olsam acaba diye bir şey olabilir mi? Öğretmenlik bu şekilde seçilecek bir meslek değil. Bu işi, öğrencileri sevmek, sabırlı olmak zorundasınız. Okuldan üçte çıkıp evime gideyim demekle bitmiyor. Evden çalışabileceğiniz bir meslek bulun bence.Nasıl seçilir?
Ben liseden beri üniversitede dahil yeteneklerimi neye ilgim oldugunu sorguluyorum bulamıyorum.
Mezun oldugum bölüm dandik bir bölüm değil yüksek puanla kazandım okurken seviyordum da ama çalışma alanı çok farklı sevmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?