2. Üniversite

Nasıl seçilir?
Ben liseden beri üniversitede dahil yeteneklerimi neye ilgim oldugunu sorguluyorum bulamıyorum.
Mezun oldugum bölüm dandik bir bölüm değil yüksek puanla kazandım okurken seviyordum da ama çalışma alanı çok farklı sevmiyorum
Mesaj tekrarı

Acaba bir rehber öğretmenle ya da psikologla mı görüşseniz? Bu yaşa kadar neye ilginiz olduğunu tespit edememiş olmanız ilginç ama sizinki ilgi meselesi de değil ki. Çalışma saatlerim az olsun derdindesiniz. Açıktan tarih okuyup tarih öğretmeni mi olsam acaba diye bir şey olabilir mi? Öğretmenlik bu şekilde seçilecek bir meslek değil. Bu işi, öğrencileri sevmek, sabırlı olmak zorundasınız. Okuldan üçte çıkıp evime gideyim demekle bitmiyor. Evden çalışabileceğiniz bir meslek bulun bence.
Çocukları çok severim. Puanım her öğretmenliğe tutuyordu. Atanamama muhabbeti yuzunden ve puanim yuksek oldugu icin secmedim. Ama simdi dusunuyorum kpssyi yapabilirdim. Çünkü üni puanında zaten öğretmenlik yazanların coğunu geçmisim yine gecebilirdim. Sabırlı değilim. Belki o konuda yapamam. Çocukları sevsem de sabredebilir miyim bilmiyorum.
Evden calisabilecegim meslek ne olabilir onu da dusunuyorum bulamiyorum o yuzden yazdim.

Yeteneğim var mı bilmiyorum.fotograflara efekt yapmayı renk değisimi yapmayı seviyorum. Burda yola çıkarak sevebilir miyim acaba 😅

Siz su an kendi isiniz mi yapıyorsunuz

evet kendi işimi yapıyorum, efektten ziyade çizim yeteneğiniz önemli.

Bu ülkede öğretmenlik kolay zannedilen ama okuması ayrı, atanması ayrı, çalışması ayrı zor bir meslek. Uzaktan bakılınca oh yayılıyor deniyor da yaz kış gece gündüz telefon bitmez, soru hazırlama sınav okuma öğrencilerin maddi manevi sıkıntıları. Sevmeden yapılacak iş asla değil.İlk mesleğim öğretmenlik, atanamamış bir öğretmen olarak yazıyorum.

İkinci mesleğim ise medya ile ilgili. Grafik tasarım da hobi olarak senelerce yaptım. Öyle fotoğraf rengi değiştirmeyi sevmekle olacak iş değil. Canın çıkar gecesi, gündüzü yok. Tribi bitmez, detayı bitmez. Ayrıca ciddi bir yetenek ister, aynı zamanda fazlaca tahammül ister.

Meslek dediğiniz şey bu şekilde seçilmez. Kusura bakmayın.
Gerçekten sizin mesleğiniz nedir bilmiyorum ama kolaya kaçmak için düşündüğünüz meslek gruplarının ikisi de kolay değil.

Bu ülkede öğretmenlik kolay zannedilen ama okuması ayrı, atanması ayrı, çalışması ayrı zor bir meslek. Uzaktan bakılınca oh yayılıyor deniyor da yaz kış gece gündüz telefon bitmez, soru hazırlama sınav okuma öğrencilerin maddi manevi sıkıntıları. Sevmeden yapılacak iş asla değil.İlk mesleğim öğretmenlik, atanamamış bir öğretmen olarak yazıyorum.

İkinci mesleğim ise medya ile ilgili. Grafik tasarım da hobi olarak senelerce yaptım. Öyle fotoğraf rengi değiştirmeyi sevmekle olacak iş değil. Canın çıkar gecesi, gündüzü yok. Tribi bitmez, detayı bitmez. Ayrıca ciddi bir yetenek ister, aynı zamanda fazlaca tahammül ister.

Meslek dediğiniz şey bu şekilde seçilmez. Kusura bakmayın.
Gerçekten sizin mesleğiniz nedir bilmiyorum ama kolaya kaçmak için düşündüğünüz meslek gruplarının ikisi de kolay değil.
Çalışması hakkında yorum yapmayım hadi de okumasına da ayrı zor demişsiniz de kendi okudugum bölümle karşılaştırınca hiç de zor değil. Diğer dediklerinize nasıl inanıyım şimdi. Ben okurken ders calismayi bırak her gün memur gibi okula gidiyordum. Eğitim fakültesindeki arkadaşlarım haftada 2-3 gün gidiyordu. Benim 12 dersim varken onların max. 6 dersi vardı. Okul arkadaşım sınav zamanından 1 ay önce çalışmaya başlarken ev arkadaşlarından eğitim fakültesinde olanlar vizeyi poster yaparak geçerdi. Bizim en az çalışılacak dersimizde bile 3-4sayfa ezber yapılması gerekirken egitim fak. en çok çalışılması gereken dersi 3-4 sayfaydı.
Benim bizzat yakın arkadasım liseden daha rahat okudu (zor bi lisede okumustu)
E simdi siz öğretmenliğe okuması zor derseniz gülerim. O yüzden diğer dediğiniz kısımlara da inanasım gelmiyor.

Kendimi bilmiyorum hangi meslekte mutlu olurum bilmiyorum biraz da arıyorum. Öğretmenlik yakın geliyor. Ama hala emin değilim.
Grafik tasarım dıstan güzel ama yetenek yok
Genel olarak yok ben de yetenek çalışarak yapabilirim. Seversem de çalışıyorum. Aklıma gelen meslekleri yazdım farklı öneriler almak için yazdım buraya da

Çalışması hakkında yorum yapmayım hadi de okumasına da ayrı zor demişsiniz de kendi okudugum bölümle karşılaştırınca hiç de zor değil. Diğer dediklerinize nasıl inanıyım şimdi. Ben okurken ders calismayi bırak her gün memur gibi okula gidiyordum. Eğitim fakültesindeki arkadaşlarım haftada 2-3 gün gidiyordu. Benim 12 dersim varken onların max. 6 dersi vardı. Okul arkadaşım sınav zamanından 1 ay önce çalışmaya başlarken ev arkadaşlarından eğitim fakültesinde olanlar vizeyi poster yaparak geçerdi. Bizim en az çalışılacak dersimizde bile 3-4sayfa ezber yapılması gerekirken egitim fak. en çok çalışılması gereken dersi 3-4 sayfaydı.
Benim bizzat yakın arkadasım liseden daha rahat okudu (zor bi lisede okumustu)
E simdi siz öğretmenliğe okuması zor derseniz gülerim. O yüzden diğer dediğiniz kısımlara da inanasım gelmiyor.

Kendimi bilmiyorum hangi meslekte mutlu olurum bilmiyorum biraz da arıyorum. Öğretmenlik yakın geliyor. Ama hala emin değilim.
Grafik tasarım dıstan güzel ama yetenek yok
Genel olarak yok ben de yetenek çalışarak yapabilirim. Seversem de çalışıyorum. Aklıma gelen meslekleri yazdım farklı öneriler almak için yazdım buraya da

Haftanın beş günü dersi olan bir bölüm mezunuyum. Her bölüm hatta her şehrin üniversitesi kendince yapısal farklılıklar içerir. Gülmek yerine farklılıklar içerebileceğini düşünebilirsiniz. Ben size okuduğum, yaşadığım bir zorluk olması sebebiyle davulun sesi uzaktan hoş gelir dedim.
Üniversite sıralamam çok iyi idi. Belki de Türkiye'nin zor bir üniversitesinde okuduğum için ben ve arkadaşlarımın canı çıkmıştır bir şey diyemem.

Okuduğunuz bölüm madem muteber bir bölüm bence mesleğinizde kalın. Emekleriniz boşa gitmesin.

Back
X