Bebek Beslenmesi 2 yaş civarı bebek anneleri, bakar mısınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

merakli_misafir

Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2009
1.405
6
116
İstanbul
Merhaba,
Kızım 21,5 aylık. Sabah kalhvaltısı olarak bir şey bulmakta sıkıntı çekiyorum. Şöyle ki, normal kahvaltıyı randımanlı yemiyor. 4-5 zeytin, yarım kibrit kutusu kadar peynir, 1 dilim kadar domates, 1-2 dilim salatalık,biraz süt ya da meyve suyu, yarım ya da çeyrek yumurta. Yazınca çok gibi görünüyor ama bunların hepsini de yemiyor çogu zaman. Bazen de tükürüyor. Peynirli, tereyağlı omlet yapıyorum 1 yumurtadan, onu yiyiyor severek, bazen hepsini bitiriyor, bazen yarısını yiyiyor. Patatesli omlet yaptım yemedi mesela. Her ne kadar vermek istemesem de 5-6 tane bebe bisküvisi ile süt veriyorum bazen, ya da poğaça yaptıgımda yiyiyor yarısını. 1-2 ay öncesine kadar Milupa'nın 8 tahıllı ballı mamasını yiyiyordu, artık onu da istemiyor. Bulamaç tarzı şeyleri hiç sevmedi zaten oldu olası peynir-pekmez- yumurta gibi karışımları hiç yemedi mesela. Bazen 1 muz, 2 ceviz biraz süt veriyorum. Günler böyle geçiyor işte ama içim rahat değil. Kahvaltı günün en önemli öğünü. Sizlerin bebekleri neler yiyiyor kahvaltıda, paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
beyaz peynir, kaşar, biraz maydonoz ve yumurtayı karıştırıp ekmeklerin üzerine bu karışımdan koy. önceden ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişir

sonra küp küp doğra. bi tane de kürdan ver eline. değişik gemişti benim oğluma
o kürdanla bi tane alana kadar ben 2 lokma yediriyordum ona :9:

arada sütünü de verirsen... yeter gibi geliyo. benimkilere yetiyo süt peynir yumurta ekmek... hepsinden yemiş oluyo.. bence süper

bi de kaşarlı domatesli tost yapabilirsin. kolay yemesi için de ya parmak şeklinde ya da küp küp doğrayabilirsin

beyaz peynir, kaşar, biraz maydonoz ve yumurtayı karıştırıp ekmeklerin üzerine bu karışımdan koy. önceden ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişir

sonra küp küp doğra. bi tane de kürdan ver eline. değişik gemişti benim oğluma
o kürdanla bi tane alana kadar ben 2 lokma yediriyordum ona :9:

arada sütünü de verirsen... yeter gibi geliyo. benimkilere yetiyo süt peynir yumurta ekmek... hepsinden yemiş oluyo.. bence süper

bi de kaşarlı domatesli tost yapabilirsin. kolay yemesi için de ya parmak şeklinde ya da küp küp doğrayabilirsin

Teşekkür ederim paylaştığın için. Bir keresinde yumurtalı ekmek yapmıştım yememişti ama bir de bunu deneyecegim fırında. Yemeklerini zaten kendisi yiyiyor. Dediğin gibi bana da izin verirse arada yedirmeme biter gider :)
Tostu da yarım dilim falan yiyiyor. Sonra sıkılıyor heralde kemirmekten. Parmak şeklinde belki değişik gelebilir.

Teşekkür ederim paylaştığın için. Bir keresinde yumurtalı ekmek yapmıştım yememişti ama bir de bunu deneyecegim fırında. Yemeklerini zaten kendisi yiyiyor. Dediğin gibi bana da izin verirse arada yedirmeme biter gider :)
Tostu da yarım dilim falan yiyiyor. Sonra sıkılıyor heralde kemirmekten. Parmak şeklinde belki değişik gelebilir.

inşallah yerr... ben küçük oğluma hiç karışım yediremedim.. bunları seviyo. geçen gün krep yaptım beğenmedi. sigara böreğini de sevebilir. arada bir yapabilirsin.. aklıma gelmişken yarına yapayım bari kahvaltıya :66:

inşallah yerr... ben küçük oğluma hiç karışım yediremedim.. bunları seviyo. geçen gün krep yaptım beğenmedi. sigara böreğini de sevebilir. arada bir yapabilirsin.. aklıma gelmişken yarına yapayım bari kahvaltıya :66:

Ben de yaptım krep, sevmedi. Gözleme yapıyorum bazen, onu yiyiyor biraz.

bir de ben bazen poğaça yapıyorum içine peynir, zeytin, ceviz, süt, zeytinyağı ve tereyağı karışık koyuyorum. O da bir tür kahvaltı karışımı oluyor :)

aynı dert bende de var.karışım beni bile bıktırmıştı artık oğuzda yemiyor.arıyorum çözüm yöntemi.geçenlerde elime bi tarif geçti krep gibi ama şekerli.pankek miş adı.2 yumurta+2 yemek kaşığı toz şeker çırp.istersen mikserle istersen çırpıcıyla.1 su bardağı süt yarım su bardağı su.daha sonra 4-5 yemek akşığı un+bir paket kabartma tozu. kızgın tavada azıcık eritilmiş tereyağda krep gibi dök dök kızart.üstüne reçel sür veya peynir koy.bizimki şimdilik yiyor bunu bayıla bayıla.

Belki değişik fikirler olur diye baktım ama sizin yaptıklarınızı benim oğlan asla yemez. Bir defa krep yaptım yedi 3 ay önce ara ara deniyorum yemiyor. Sadece Tv izlerken reklamlarda yedirebiliyorum o da zorla, doğdu doğalı anne sütü ve mama dahil hiçbir sütü içmedi. Nasıl büyüttüm bende bilmiyorum ama herdün süt ile pirinç unu lapası yapmaktan ve yedirmekten bıktım . Sütlü çorba yapıp açığı kapatıyorum bir de yoğurt yiyor. Yinede değişik tarifler olursa bakarım ama bende tarif çok yiyen çocuk yok :)

yarım kabağı 1 su bardağı süt ile haşlayıp ve içerisine beyaz peynir ilave edin blendırdan geçirin güzel bir öğün olur.

Ya da mıhlama tarzı peynirli karışımlar yapabilirsiniz. aslında böyle bir konu açmıştı Gülşah orda daha iyi tarifler var .

aynı dert bende de var.karışım beni bile bıktırmıştı artık oğuzda yemiyor.arıyorum çözüm yöntemi.geçenlerde elime bi tarif geçti krep gibi ama şekerli.pankek miş adı.2 yumurta+2 yemek kaşığı toz şeker çırp.istersen mikserle istersen çırpıcıyla.1 su bardağı süt yarım su bardağı su.daha sonra 4-5 yemek akşığı un+bir paket kabartma tozu. kızgın tavada azıcık eritilmiş tereyağda krep gibi dök dök kızart.üstüne reçel sür veya peynir koy.bizimki şimdilik yiyor bunu bayıla bayıla.

bu kahvaltı işinde bende ne yapacağını şaşıranlardanım.sizin tarifinizi az önce yaptım kaşar peyniri ve meyve suyuyla severek yedi oğlum.:56:
çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Belki değişik fikirler olur diye baktım ama sizin yaptıklarınızı benim oğlan asla yemez. Bir defa krep yaptım yedi 3 ay önce ara ara deniyorum yemiyor. Sadece Tv izlerken reklamlarda yedirebiliyorum o da zorla, doğdu doğalı anne sütü ve mama dahil hiçbir sütü içmedi. Nasıl büyüttüm bende bilmiyorum ama herdün süt ile pirinç unu lapası yapmaktan ve yedirmekten bıktım . Sütlü çorba yapıp açığı kapatıyorum bir de yoğurt yiyor. Yinede değişik tarifler olursa bakarım ama bende tarif çok yiyen çocuk yok :)

yarım kabağı 1 su bardağı süt ile haşlayıp ve içerisine beyaz peynir ilave edin blendırdan geçirin güzel bir öğün olur.

Ya da mıhlama tarzı peynirli karışımlar yapabilirsiniz. aslında böyle bir konu açmıştı Gülşah orda daha iyi tarifler var .

Gülşah kim kız ben tanıyor muyum?:61::60: :70:
Evet benim açtığım konulardaki değişik tariflere bi göz atın derim,kreşteki yemek programından sö edebilirim ama.
Tavada patatesli yumurta-ıhlamur
Kanepe cevizli bal süt
Peynirli börek,zeytin papatya çayı
Saralleli ekmek,süt
Krep içi reçel peynir filan yiyolar
Ama Alyanın kreşde fiks kahvaltısı yumurta peynir ekmek içi fındık ezmesi ve pekmezi sütle ıslatıyorlar.Bazen ben patates püresi yapıyorum bazen kuymak filan.

Bu sabah kızıma pancake yaptım. Gitti çekmeceden çay kaşıgı aldı. Sürdüğüm sarelle yi üstünden itinayla kaşıklayarak kazıdı. Pancake i de bana iade etti :27:

Bugün kızıma fransız usulü ekmekli omlet yapacagım. Merak edenler için tarif,

3 yumurta

3 dilim ekmek (tercihen bayat)

1/2 çay bardağı süt

2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı beyaz peynir

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

5-6 adet zeytin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz eklemiyorum peynir tuzlu oldugu için.

Ekmekleri minik minik doğrayın, teflon tavada tereyağı ile kızartın. Un,süt,yumurta ve beyaz peyniri iyice çırpın. Ben blenderla çırpıyorum. İçine kaşar peynirini ve zeytinleri karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine dökün. Kızardıktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.

Bende bazen sigara böreği,kuymak,kaşarlı tost,peynirli poğaça,tavada yumurta peynirli,patates püresi kaşarlı,yada haşlanmış yumurta ve hazır kahvaltı karışımlarından veriyorum.Yanında ıhlamur yada değişik bitki çayı içiyor.Birer gün pekmez yada bal dönüşümlü yiyor 2 tatlı kaşığı.Bazende patates kızartması yapıyorum.Tostun yanında birkaç tane yiyor.yaz gelse domates falanda alırız.Menemen,domatesli tost falanda yaparız.gerçektende insan hergün ne yedireceğini şaşırıyor...

Bugün kızıma fransız usulü ekmekli omlet yapacagım. Merak edenler için tarif,

3 yumurta

3 dilim ekmek (tercihen bayat)

1/2 çay bardağı süt

2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı beyaz peynir

1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

5-6 adet zeytin

1 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı tereyağı

Tuz eklemiyorum peynir tuzlu oldugu için.

Ekmekleri minik minik doğrayın, teflon tavada tereyağı ile kızartın. Un,süt,yumurta ve beyaz peyniri iyice çırpın. Ben blenderla çırpıyorum. İçine kaşar peynirini ve zeytinleri karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine dökün. Kızardıktan sonra ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.

bende bunu deneyeyim bakalım.fransız kalmayalım dimi:64:

benim oğlumda çok zor yer
kahvaltı olarak menemeni, domates püresini biraz döküyorum tavaya bir kaşık kadarda zeytinyağı biraz çevirip beyaz peyniri ufalıyorum içine o yüzden hiç tuz koymuyorum yumurtayıda kırıp pişiriyorumf
içine ekmek kırıntısı ,çok katı olduysa biraz sıcak suyla açıyorum bunu seviyor
ikinci alternatif
bir iki avuç kadar yulaf ezmesi (marketlerde var eti lifalif alıyorum ben) bir bardak kadar su
iki adet minik doğranmış kuru kayısı bunları muhallebi kıvamında pişiriyorum
içine yine peynir eğer yumurtasını yemediyse haşlanmış yumurta biraz tereyağ
buda bulamaç gibi oluyor ama seviyor tadını
bazen krep yapıyorum ama yemiyor benimkide pek
yarın sabah pankeki denicem
teşekkür ederim bende tarif için

kardelende bulamaç kahvaltıyı oldum olası sevemedi
severek yediği haşlanmış yumurta ve sosis
bende omlet filan yapıyorum peynirli arada seviyor onu yiyor
patatesin hem haşlanmasını hem kızartmasını seviyor
bende haşlanmış patatesin içine ne bulduysam katıp mücver
gibi tavada kızartıyorum onuda seviyor benim işim daha zor tabakta