Bebek Beslenmesi 2 yaş çocuk anneleri, abur cubur hakkında, bakar mısınız?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
oğlum daha 16aylık.hiç abur cubur vermiyorum.bazen bende görürse çikolata okadar.daha istemeyide bilmediği için şimdilik işimiz kolay.markette lolipoplardan görünce istiyo uzanıyo falan ama ağlasada almıyorum.bizde önünde hiç cips falan yemiyoruz zaten.çay kola tadını bile bilmiyor.hergün meyvesuyu sıkmaya çalışıyorum.hem fiziksel gelişimi hemde zihinsel gelişimi için çok sakıncalı bunlar.ayrıca nasıl olsa okul döneminde alışcak falan demeyin.çünkü sanırım dört yaşına kadar bunları yemezse sonrasındada yemezmiş diye biliyorum.işimiz çok zor allah yardımcımız olsun :)

Canım ben değil 4 yaşına belki 7-8 yaşına kadar yemedim öyle şeyler ama sonradan bir alıştım pir alıştım :) İnşallah seninki bana benzemez, ne diyeyim..

büyük oğlum 5 yaşında cips kola çay kahve tadını bilmez
günaşırı yemek sonrası küçük bir parça çikolata veriyorum. tercihen kinder sürpriz yumurta veriyorum. oyuncağıyla oynarken çikolatayı unutuyor bile.

evde muhallebi kakaolu puding, sütlaç yapıyorum sık sık. onlardan veriyorum bol bol

küçük oğlum 20 aylık. o çikolataya erken başladı. haftada 1-2 kinderin küçük çikolatalarından ya da sürpriz yumurtasından yiyor.falım damla sakızlıya bayılıyor.

evde kek kurabiye poğaça yapıyorum yanımda taşıyorum.. onlardan veriyorum ellerine..

çok zor durumda kalırsam dışarıdaysam eti burçak bisküvi veriyorum

Bizimki de sizinkinin tam tersi, kinder sürpriz'in çikolatasını görünce oyuncağını unutuyor :)

Evde kek, kurabiye, poğaça, sütlaç vs. ben de yapıyorum ama bir kinder çikolatanın, bir kinder pingui'nin yerini tutmuyor maalesef :(

Bizimki de sizinkinin tam tersi, kinder sürpriz'in çikolatasını görünce oyuncağını unutuyor :)

Evde kek, kurabiye, poğaça, sütlaç vs. ben de yapıyorum ama bir kinder çikolatanın, bir kinder pingui'nin yerini tutmuyor maalesef :(

bizim dolap çikolata dolu... sağolsun büyükbabamız hiç eksik etmiyor. (çok lazımmış gibi )... ama dediğim gibi oğullarım sadece ben müsade ettiğim zaman yiyorlar. bir de kuralımız var. tabaktaki yemek bitmezse asla çikolata yok. ve günde sadece 1 defa yemelerine müsade ediyorum

Canım ben değil 4 yaşına belki 7-8 yaşına kadar yemedim öyle şeyler ama sonradan bir alıştım pir alıştım :) İnşallah seninki bana benzemez, ne diyeyim..

inşallah canım:) ama ne kadar geç başlarsa okdar iyi.3yaş beyin gelişimi için çok önemli çünkü.ve bunlarında ne kadar zararlı olduğu ortada.bize bile o kdar zarar verirken küçücük bebeklere ne kadar verir kimbilir.kızlar ayrıca sütü sevdirmek içinde öyle vermeyi,n derim.uzun bi süre deneyin normal sütü.ben hala direniyorum sade vermekte.ve yavaş ytavaş alışıyo .son çare olsun.ben markete gidince hep bakıp bakıp geri dönüyorum.bana bile cazip geliyo almak oğlumu sevindirmek istiyorum.ama sonra kendine gel diyorum:) doğduğundan beri bitki çaylarını bile hep şekersiz verdim.içmediyse de bıraktım.şimdi hala şekersiz içiyo.hepinize kolay gelsin.inşallah sağlıkla büyütürüz kuzucuklarımızı...

kızlar benimde oğlum 2 yaşında olucak tatlıyla hiç arası yok daha doğrusu yemekle hiç arası yoktur zorla yeriz en sevdiği şey haşlama tavuk patates peynir :)

20 aylık oğlum hiç markete bakkala götürmedik götürmüyoruz da
hiç öyle eve abur cubur doldurmayız
oğlum çikolata diye pekmez + tahin karışımını bilir
sabah kahvaltılarında öyle veriyoruz
kraker büsküvi tarzı şeyler bulundururuz evde
yada evde kek puding sütlaç vs yapılır onları yer
çikolata ise milkiniks var küçük küçük ara sıra bazen veririz
ödül gibi felan

birde çocuklar hep bizi örnek alıyorlar bzi ne yersek o yiyeceklere özen gösteriyorlar
buna çok dikkat ediyoruz

çok çikolata vermiyorum ben

kızım 18 aylık, çok zayıf bir çocuk. yemesinde problem yok, ama çok hareketli olduğu için kilo almıyor. bana doktor kg alması için özellikle yedir dedi. yani ben az az olmak şartıyla hepsinden yediriyorum. çikolata ufaklardan 1 tane günde. kraker de öyle cips çok çok nadir. bende yemem çünkü cips. ama badem, ceviz,kaju eline veriyorum yiyor bayağı. süt de sade alıştırdım öyle içiyor. ya birde biz ne verirsek çocuk ona alışıyor. yani bizim elimizde birazda. ben vermesem çikolatanın tadını nereden bilecek. ben bilerek verdim. ama çay, kahve asla vermem. veren çok anneler var , çok kızıyorum çok.tatması bile yanlış bence.ha bir de küp şeker , en kızdığım olaydır.

kızım 18 aylık, çok zayıf bir çocuk. yemesinde problem yok, ama çok hareketli olduğu için kilo almıyor. bana doktor kg alması için özellikle yedir dedi. yani ben az az olmak şartıyla hepsinden yediriyorum. çikolata ufaklardan 1 tane günde. kraker de öyle cips çok çok nadir. bende yemem çünkü cips. ama badem, ceviz,kaju eline veriyorum yiyor bayağı. süt de sade alıştırdım öyle içiyor. ya birde biz ne verirsek çocuk ona alışıyor. yani bizim elimizde birazda. ben vermesem çikolatanın tadını nereden bilecek. ben bilerek verdim. ama çay, kahve asla vermem. veren çok anneler var , çok kızıyorum çok.tatması bile yanlış bence.ha bir de küp şeker , en kızdığım olaydır.

küp şekeri eline mi veriyorlar yesin diye?

yoksa siz kendinizmi küp şeker sevmezsiniz içinde yapıştırıcı vs var diyorlar ya o yüzden mi?

bu tür şeyleri açken kesinlikle görmemleri gerekiyo. açken ne ye saldıracaklarını şaşırıyolar ama karınları tok olursa istemşyolar. eşime defalarca bu çocuğa açken ne süt ne başka bişey ver me dediğim halde yemek gecikince hemen alıyor. tabi iştah kesiliyo yemek yemiyo. eğer imkanınız varsa yemekten sonra verin.

yoksa siz kendinizmi küp şeker sevmezsiniz içinde yapıştırıcı vs var diyorlar ya o yüzden mi?

benm kız küp şekeri çok seviyo . bende nefret ederim küp şeker olayından . ama görürüse hiç kaçırmıyo mutlaka yiyo. :50:

bizim dolap çikolata dolu... sağolsun büyükbabamız hiç eksik etmiyor. (çok lazımmış gibi )... ama dediğim gibi oğullarım sadece ben müsade ettiğim zaman yiyorlar. bir de kuralımız var. tabaktaki yemek bitmezse asla çikolata yok. ve günde sadece 1 defa yemelerine müsade ediyorum
cok taktir ettim seni. Allahtan bizimki cikolota bilmiyor seker istiyor bende gunde 2 kere vitamin hapi veriyorum . burda seker seklinde yapmislar zaten cocuklar ozensin diye.
ama eger cikolotayi bilse ve tuttursa ben herhalde vermek zorunda kalirdim cunku bizimki
cok cadi ya. asla laftan anlamiyor atiyor kendini yere. hic lafta geciremiyorum.
ikna etmeye calisiyorum tabi benimde bir sabrim var, illada olmayacak birseyse aglayip susuyor yapmiyorum.
Benimki 25 aylık. Kabak çorbası denemedim ama kıymalı kabak yemeği yapmıştım, yemedi benimki de. Kabaklı omlet yapıyorum öyle yiyiyor. Bebekken de sebze çorbasının içine katardım.

Brokoliyi haşlanmış olarak çok severek yiyiyor. O açıdan şanslıyız. Bebekken yaptığım çorbalarının içine hep koyardım, belki oradan bir damak alışkanlığı gelişti, bilemiyorum.
inan bende 1 yasina kadar cok cesitli veriyordum yani alerji yapablecek seyler harici(domates ,cilek vs.) hep yerdi. tatli kabakli irmikli mamalar yapardim, ispanak yerdi , brokoli corbasi yerdi
iyiydi yani yemesi. ama sonra birseyler oldu. anlamiyorum. simdide hasta oldu iyice kesildi.
29 aylik 12,5 kilo ve 90.5cm kilosu eksik demisti doktor. alamiyorki bir turlu
olmadi yollamayayim diyorum krese , evde ben yemegine dikkat ederim hemde orda
cok hasta oluyor ama benimde kursum bitmediki daha haftaya bitecek haftaya kadar
sabredeyim diyorum. yarin ne pisiricem bilmiyorum. offf

çocuğun eline küp şeker verme taraftarı değilim.şeker zaten zararlı , bir de o kadar küçük çocuğa vermek çok tehlkeli.hem dişleri hem de sağlığı açsından.ben şeker kullanırım tabii az miktarda. umarım açıklayabilmişimdir.

benim oğlum kuruyemiş çok yiyo
ama antepfıstığı falan bütün bütün çıkıyo
faydası oluyomudurki
bi avuç yiyo fazla ögütemiyo dişleriyle daha
7 tane dişi var

23 aylık oğlumun abur cubur olarak yedikleri: kinder pingui ama çok nadir 2-3 haftada belki ayda 1 defa..
Cips-kola asla yedirmedim bizide yerken görmedi..
En çok sevdiği tatlım tatlım sütaşın ve pınar kido meyveli sütler onlarıda hergün değil ama haftada 2-3 defa tüketiyor
Ben daha çok,evde kek,puding,sütlü tatlılar yapıyorum,meyve püreleri veriyorum ara öğün olarak,karpuz kavun kayısı aralarda severek yiyor.Çikolatayı çok seviyor tabi her çocuk gibi üzümlü drajelerden,milka milkinis,kinder tercihimiz....Aşırıya kaçmamak kaydıyla veriyorum.Ara sırada dondurma....

benim kızım 2 yasından sonra abur cuburla tanıştı..
su anda 2,5 yasında..
abartılı sekılde vermıyorum.her gün abur cubur yemiyor mesela...
öyle çikolata düşkünü değil zaten.cubuk krakere bayılır.onu da bır paketı bıtırmez yanı bıraz verırım elıne onu yer..
cips falan zatn sayılıdır yediği..biz de eviimizde cips,kola,çikolata vs. tüketmediğimizden çocuk da tutturup,istemiyor..
dedeler dayılar vs. alıyor çogu zaman abur cuburu..o kadar da yesın artık.tamamen engellemek ımkansız..

benimde 2 yaşına yeni girdi oğluşum ,,cips manyağı bende ona sadece cheetos alıyorum küçük 25 kuruşluklardan bitirince ertesi güne kadar istemiyor hep karşımız tam bakkal cipslerde görünür durumda dışarı çıkar çıkmaz koşuyo bakkal kapıyo cipsi veriyo parasını geliyo yanımıza off deli çocukya büyümüşte küçülmüş sanki gıcık adamlık taslıyo bide karşıdan karşıya geçerken bide arabaları kontrol ediyo gelmiyosa geçiyo tatlım akıllı bıdığım benim,,neyse sonra çikolata düşkünü değil şekerede yyemez öyle ama anneanneye gidince hep veriyo annem kızamıyorumda neyse bindebir bide kızıyımmı, şimdilik cips yiyo hep bide kek yer oda eğer ben yersem zaten ne görse bende yiyo oyüzden ondan saklı yiyorum binde bir oda bende abur cubur sevmiyorum artık kolayıda bırakalı 5 ay oldu ama misafirler gelince alıyoruz kola kalanını dolapta görünce içicem diyo bende veriyorum napiim uzun olduya artık okumuşsundur umarım:60:

benimde 2 yaşına yeni girdi oğluşum ,,cips manyağı bende ona sadece cheetos alıyorum küçük 25 kuruşluklardan bitirince ertesi güne kadar istemiyor hep karşımız tam bakkal cipslerde görünür durumda dışarı çıkar çıkmaz koşuyo bakkal kapıyo cipsi veriyo parasını geliyo yanımıza off deli çocukya büyümüşte küçülmüş sanki gıcık adamlık taslıyo bide karşıdan karşıya geçerken bide arabaları kontrol ediyo gelmiyosa geçiyo tatlım akıllı bıdığım benim,,neyse sonra çikolata düşkünü değil şekerede yyemez öyle ama anneanneye gidince hep veriyo annem kızamıyorumda neyse bindebir bide kızıyımmı, şimdilik cips yiyo hep bide kek yer oda eğer ben yersem zaten ne görse bende yiyo oyüzden ondan saklı yiyorum binde bir oda bende abur cubur sevmiyorum artık kolayıda bırakalı 5 ay oldu ama misafirler gelince alıyoruz kola kalanını dolapta görünce içicem diyo bende veriyorum napiim uzun olduya artık okumuşsundur umarım:60:

cnm kola diyince aklıma geldi.bizim kız kolayı bilmıyor bız hıc ıcmedığimiz için o yuzden ıstemıyor fakat bazı arkadaşlar çocukları kola ısteyınce mutfakta pekmezli su hazırlayıp,kola dıye verıyorlar.aklında bulunsun.en azından sağlıklı:71:

Canım bence çok veriyorsun. Hergün 1 tane olmamalı. Yaşı henüz çok küçük. Uzmanlar abur cuburu hiç önermiyorlar. Bence aza indirmelisin bir şekilde.

Benim oğlum 2 yaşında. Çayı çok seviyor. Sabah ve akşamları biz çay içerken oda içiyor mecburen. Şeker yemeye başlayalı da 3 ay falan oldu. Kurban bayramında alıştı maalesef. Şimdi her gün işten gelir gelmez kapıda soruyor düdük şeker aldın mı diye ve çantama bakmak istiyor. Her gün ufak bir parça da olsa şeker ve çikolata yiyor. Arada çikolatalı sütlerden de içiyor. Cipsi de arada eşim kendi canı isterse alıyor ama o zamanda oğlum çok az bir şey yiyor. Kraker, balık kraker seviyor tabi. Kola almıyoruz zaten eve o yüzden bizde içmiyoruz, oğlumda içmiyor. Ama meyve suyunu içiyor özellikle şeftali suyunu seviyor. İstediği zaman sulandırıp biraz veriyoruz.
Hiç yemeseler keşke ama belli bir yaştan sonra zaptetmek zor oluyor gerçekten.

benim kizim 18 aylik ve hic vermiyorum desem yeridir. cerez falan veriyorum, findik fistik badem veya meyve kurularindan. yegenimde gorurse bitane falan tek o zaman veriyorum. acil durumlar icin ama cantamda her zaman 1 tane vardir. ayda 1 defa belki veriyorumdur o da dedigim gibi acil durum icin :D

susamli cubuk kraker veya kucuk sekersiz keklerden veriyorum

Back
X