Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 2 yas kres

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

bence doktorunuz sizi cok panikletmis.
Hem premature dogmuslar, hem zorlu bir donem atlatmis kiziniz, hem de daha 2 yasina 3 ay var.

Dedigim gibi benim cocuklarimi da cok doktor gormustur, hatta daha yeni kucuk sipa kontrolden gecti, konusmuyor abisi de gec konustu zaten dedigimde, endiselenmek icin erken dediler.

Benimkiler zorunlu kres yolcusu oldular zaten 2 yaslarinda, bakalim kucukte nasil ilerleyecek bilemiyorum, buyukte konusma konusunda cok artisi oldu.

Daha iki yaşına bile girmemiş ki normal değil mi? Doktor biraz endişe ettirmiş sizi bence. Benim oğlum da iki yaşından sonra tek tük söylemeye başladı. Tam olarak üç yaşında konuştu. Gayette zeki bir çocuk. Şu anda şaşırtıcı derecede kelime dağarcığı geniş. Siz konuşturma çalışın, istediklerini konuşarak anlatmaya çalışsın. Kreşe vermek istiyorsanız da verin muhakkak faydası olur. Ancak çokta endişe etmeyin şu anda.

Her ilde kres fiyatlari farkli. Ben bursadayim yarim gun kres 1350 lira. Tam gun 2250 lira. Kirtasiye ve servis haric.

Bu arada her cocuk farklidir. 2yasinda konusur 3 yasinda sunu yapar bunu yapar diyemeyiz.

Benim oğlum da 21 aylık, anne diyor başka bir şey demiyor. Doktoruna götürdüm erkek çocuğu geç konuşur dedi. E çevremdeki çocuklar şakır şakır konuşuyor? Pedagoga gitmek lazım sanırım. Çevremdeki kimseye laf anlatamıyorum, tükendim.

2 farkli doktor biri yeni dogan docenti turkiyedeki sayili doktorlardanmis kendisi kuvezdeyken cocuklar o bakmisti izmire gitmesine ragmen onada danistik. Oda ayni seyleri soyledi 2 Yasinda ikili kelimeleri kullanmalari gerekiyormus suan gittgimiz duzenli doktoruda bunu soyluyor ben elimden geleni yapiyorm onunla konusmaya oyun oynayara ogretmeye calsiiyorm ama beni reddediyo kaciyo hayir dye kafasini salliyor kendi yasitlariyla oyun oynuyo ama parkta falan yada kuzenini gorunce onunla vakit gecrmekten cok hoslaniyor. Bunlar doktorun krese gonderin demesiyle dikkatimi cekti birde oyle denemek istedim. Yastitlariyla cozulur belki problemimiz

LÜTFEN ONA HERGUN TEK BAŞINA VE TVSİZ BİR ORTAMDA EN AZ 15 dk zaman ayırın konuşun anlatın aaız burun goz ya da bır şarkı bazen odadakı eşyalar...

hay çok yaşayın yaa. Nedir bu annelerin telaşı anlamadım. Benim oğlumda 2 yaşında 10 kelime anca konuşuyor ve gayet normal. Fizyolojik bi sorun yok sonuçta, neden acele edilir ki bu kadar. Rahat bırakın biraz şu çocukları yahuu. Elbet konuşacak. Kendinizide çocuğunuzuda bu kadar kasmayın

Kreslere kayit icin zaman farketmiyor dimi
Kayıt için bir zaman sınırlaması olmamakla birlikte kontenjan sorunu olabilir.
Erken çocukluk uzmanı olarak ben bir mecburiyet yoksa 36 ay öncesinde kreşe veya okul öncesi kuruma başlanmasını uygun bulmuyorum.
Çocuklar 36 ay itibariyle kalabalık sosyal ortamlara daha iyi adapte oluyorlar.
Sosyal-duygusal gelişimi çok ilerde olan bir çocuk bile okula başlamak için en az 30 aylık olmalı.
İlla kreşe vermek istiyorsanız haftada 3 gün ve başlangıçta yarım günle başlatmanızı tavsiye ederim.
İkinci dönemi yani havanın ısınmasını bekleseniz daha iyi olur.
Çocuklar kreşe başladıklarında çok sık hastalanırlar bunu da dikkate alın olur mu?

"Aaa seninki daha konuşmuyor mu? Benimki çok gevezeydi"

2 yaşındaki çocuk(aslında bebek) konuşur diyenlerin çocukları hep 1 yaşında şakır şakır konuşmuş, 2 yaşında dedikodu yapıyordur zaten.

Oğlum 18 aylık bebekken daha konuşmuyor mu muhabbeti başlamıştı. Nereye koşturuyorsak?
25 aylıkken 2 kelimeli cümlelere başladı. Bu ay 26 daha aktif şekilde uğraşıyor. Ki ilk baba kelimesini 7 buçuk aylıkken söylemişti..

Her bebeğin gelişimi bir mi Allah aşkına? Genellemelere çok kızıyorum..

Arkadaşımı kızı 2 yaşında hiç kelime söylemiyordu ıh ıh diye gösteriyordu. 3 yaşında direk cümleyle konuşmaya başladı..

siz fazla evhamlısınız herhalde. 2 yaşından önce konuşmuyor diye psikiyatriye mi gittiniz?? tuhaf yani.
neyse benim oğlan30 aylık anne baba dedi. özetle dediğiniz anlıyorsa komutları yerine getiriyorsa bir sıkıntı olmaz. küçük yani kreş için. hep hastalık kapacak. sonra diğerine geçecek. bütün zamanınız hastanelerde geçecek. benim oğlum da öyle oldu. yani kreşe ilk başladığı yıl hasta olmayan çocuk yoktur sanırım.

bir arkadasimin arkadasi cocuguna farkli bir yontemle ders vermis, cocuk 3 yasinda konusmus ama 4 yasinda okumayi sokmus

benim ikisi de dedigim gibi 24 aylikken ikili cumle kurmuyordu, buyugu suan susturamiyoruz, kucugun gecikmesi o yuzden isimize geliyor

yanliz konu sahibinin durumu cok ozel, zaten cocuklar prematureymis e daha 21 ayliklar bir de ustune cocukcagiz saglik sorunu yasamis, bu cocuga konusmuyor diye sorunlu diyen pedagoga ben olsam hic guvenmezdim sahsen.

Ay yapmayın Allah aşkına. Daha 21 aylık bebek o.
Takmayın çevrenizi dinlemeyin. Onların bebekleri 1 yaşında konuşur da bezi de bırakır. Çoğu yalandır..
Tükenecek bir şey yok bunda. Eksik görmeyin çocuğunuzu..

benimkiler var, vurayim tahtalara.

cok sansliyim bu yonden sukurler olsun, sen yasadiklarini yazmistin bir yorumunda da hala aklimda.

o yuzden erken yasta baslatacaksa bile kisi gecirmeliler ondan sonra dusunmeli.

O arkadaşların çocukları 10 yaşında üniversite bile kazanır
Yahu benimki anlaşılır konuşmazken susmuyor. Tam konuşabilse yandık. Bu hallerin tadını çıkarıyoruz
Hem şu halde daha bir sevimliler

O pedagog baştan bir eğitim alsın bence?

Bazı şeyler için uzman görüşüne gerek yoktur. İlle de her şeye çözüm yaratmak gerekmiyor. Biraz zaman lazım.

benimkiler var, vurayim tahtalara.

cok sansliyim bu yonden sukurler olsun, sen yasadiklarini yazmistin bir yorumunda da hala aklimda.

o yuzden erken yasta baslatacaksa bile kisi gecirmeliler ondan sonra dusunmeli.

ay maşallah subanAllah. valla 1 ayın üç haftası antibiyotik içiyordu benim oğlan. tabi bağışıklığı güçlendi ama 2 yaş için bu kadar antibiyotik zor yani.

Benim kizim 21 aylik , ayina gore konusmasi geri dedi doktor ve haftada 2 gun oyun grubu tavsiye etti
Ben sorunun ne oldugunu bildigim icin kafaya takmiyorum , calistigim icin maalesef oyun grubuna da goturme sansim yok
Belki ocak gibi ( 25 aylik olucak) bende krese verebilirim , hala dusunme asamasindayim
Ama hemen hemen her doktor konusma icin kres tavsiye ediyor

Yaa gercekten mi. Bende cok duydum konusan cocuklari fiyat olarak ne oduyorsunuz peki

2013-2014 yılında kreşte çalışırken 3 yaşında bir çocuk vardı, hiç ama hiç konuşmuyordu. Tek kelimesi yoktu yani. ama her şeyi anlar hiçbir şeyden geri kalmazdı. Sens onuna doğru konuşmaya başladı ve susmak bilmedi. :) tğm gün zorunlu olmadıkça bırakılmamaşı bence ama yarım gün iyi olur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…