- 13 Ağustos 2015
- 1.644
- 1.123
- 133
- 30
- Konu Sahibi birbuyuktemmuzaski
-
Bizim gittigimiz iki doktorda yasindan sonra tekli kelimeleri anne baba mama dede gibi soylemesi gerekiyor 2 yasinda 2li kelimeleri anne gel kapiyi ac gibi kelimeleti soylemesi lazim dedi oglum dedikleri gibi ikili kelimelere gecti ama kizim anne bile demiyor
2 farkli doktor biri yeni dogan docenti turkiyedeki sayili doktorlardanmis kendisi kuvezdeyken cocuklar o bakmisti izmire gitmesine ragmen onada danistik. Oda ayni seyleri soyledi 2 Yasinda ikili kelimeleri kullanmalari gerekiyormus suan gittgimiz duzenli doktoruda bunu soyluyor ben elimden geleni yapiyorm onunla konusmaya oyun oynayara ogretmeye calsiiyorm ama beni reddediyo kaciyo hayir dye kafasini salliyor kendi yasitlariyla oyun oynuyo ama parkta falan yada kuzenini gorunce onunla vakit gecrmekten cok hoslaniyor. Bunlar doktorun krese gonderin demesiyle dikkatimi cekti birde oyle denemek istedim. Yastitlariyla cozulur belki problemimizBenim oğlum da 21 aylık, anne diyor başka bir şey demiyor. Doktoruna götürdüm erkek çocuğu geç konuşur dedi. E çevremdeki çocuklar şakır şakır konuşuyor? Pedagoga gitmek lazım sanırım. Çevremdeki kimseye laf anlatamıyorum, tükendim.
hay çok yaşayın yaa. Nedir bu annelerin telaşı anlamadım. Benim oğlumda 2 yaşında 10 kelime anca konuşuyor ve gayet normal. Fizyolojik bi sorun yok sonuçta, neden acele edilir ki bu kadar. Rahat bırakın biraz şu çocukları yahuu. Elbet konuşacak. Kendinizide çocuğunuzuda bu kadar kasmayın2 yastan once konusursa zaten erken konustu demiyor muyuz, bir bana mi normal geliyor acaba bu durum.
benim 2 sipa da 2 yasinda konusmuyorlardi.
Buyuk 2 yasinda krese basladiginda 5-10 kelime biliyordu, kres gercekten faydali oldu, bir ayin sonunda diyolog kuruyordu ogretmenleri ile.
Kucuk bu ay 2 yasina giriyor ve krese basliyor. Onun kelime haznesi abisi kadar bile degil, 2-3 kelime sadece, hic bir doktorumuz sorunmus gibi yaklasmadi bu duruma.
Kayıt için bir zaman sınırlaması olmamakla birlikte kontenjan sorunu olabilir.Kreslere kayit icin zaman farketmiyor dimi
2 yastan once konusursa zaten erken konustu demiyor muyuz, bir bana mi normal geliyor acaba bu durum.
benim 2 sipa da 2 yasinda konusmuyorlardi.
Buyuk 2 yasinda krese basladiginda 5-10 kelime biliyordu, kres gercekten faydali oldu, bir ayin sonunda diyolog kuruyordu ogretmenleri ile.
Kucuk bu ay 2 yasina giriyor ve krese basliyor. Onun kelime haznesi abisi kadar bile degil, 2-3 kelime sadece, hic bir doktorumuz sorunmus gibi yaklasmadi bu duruma.
"Aaa seninki daha konuşmuyor mu? Benimki çok gevezeydi"
2 yaşındaki çocuk(aslında bebek) konuşur diyenlerin çocukları hep 1 yaşında şakır şakır konuşmuş, 2 yaşında dedikodu yapıyordur zaten.
Oğlum 18 aylık bebekken daha konuşmuyor mu muhabbeti başlamıştı. Nereye koşturuyorsak?
25 aylıkken 2 kelimeli cümlelere başladı. Bu ay 26 daha aktif şekilde uğraşıyor. Ki ilk baba kelimesini 7 buçuk aylıkken söylemişti..
Her bebeğin gelişimi bir mi Allah aşkına? Genellemelere çok kızıyorum..
Arkadaşımı kızı 2 yaşında hiç kelime söylemiyordu ıh ıh diye gösteriyordu. 3 yaşında direk cümleyle konuşmaya başladı..
Benim oğlum da 21 aylık, anne diyor başka bir şey demiyor. Doktoruna götürdüm erkek çocuğu geç konuşur dedi. E çevremdeki çocuklar şakır şakır konuşuyor? Pedagoga gitmek lazım sanırım. Çevremdeki kimseye laf anlatamıyorum, tükendim.
siz fazla evhamlısınız herhalde. 2 yaşından önce konuşmuyor diye psikiyatriye mi gittiniz?? tuhaf yani.
neyse benim oğlan30 aylık anne baba dedi. özetle dediğiniz anlıyorsa komutları yerine getiriyorsa bir sıkıntı olmaz. küçük yani kreş için. hep hastalık kapacak. sonra diğerine geçecek. bütün zamanınız hastanelerde geçecek. benim oğlum da öyle oldu. yani kreşe ilk başladığı yıl hasta olmayan çocuk yoktur sanırım.
bir arkadasimin arkadasicocuguna farkli bir yontemle ders vermis, cocuk 3 yasinda konusmus ama 4 yasinda okumayi sokmus
benim ikisi de dedigim gibi 24 aylikken ikili cumle kurmuyordu, buyugu suan susturamiyoruz, kucugun gecikmesi o yuzden isimize geliyor
yanliz konu sahibinin durumu cok ozel, zaten cocuklar prematureymis e daha 21 ayliklar bir de ustune cocukcagiz saglik sorunu yasamis, bu cocuga konusmuyor diye sorunlu diyen pedagoga ben olsam hic guvenmezdim sahsen.
benimkiler var, vurayim tahtalara.
cok sansliyim bu yonden sukurler olsun, sen yasadiklarini yazmistin bir yorumunda da hala aklimda.
o yuzden erken yasta baslatacaksa bile kisi gecirmeliler ondan sonra dusunmeli.
Yaa gercekten mi. Bende cok duydum konusan cocuklari fiyat olarak ne oduyorsunuz peki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?