2 yaş sendromu

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.430
598
Herkese merhaba,
17 aylık bir oğlum var,6.ayını doldurduğunda işe başlamıştım devlet memuru olduğumdan süt izinlerim fazlaydı yanında olamadığım zamanları telafi etmekte zorlanmadım o zamanlar, son bir kaç güne kadar yine zorlanmıyordum babacı bir oğlum olduğundan benimle beslenme saatleri muhattap olurdu kendileri :) ama yaklaşık 1 haftadır yapışık ikiz gibi gezmek istiyor elimden geldiğince vakit geçiriyorum oyun oynuyorum ama hep bir tedirginlik içinde oldugunu hissediyorum kucagımda ya da memede kalmak istiyor öyle ki kucağımdayken yemek yaptığım bile oldu geçenlerde ,geceleri sık sık kalkmaya başladı kucağımda duruyor yatağına koyunca ağlıyor neden böyle yaptığını çözemedim 2 yaş sendromu olabilir mi?nasıl davranmalıyım bazen bunalıyorum çünkü hiç bir işimi yapamaz hale geliyorum uykudayken yaptığım işi kardan sayıyorum hoş uykusuda kısacık bana bir akıl verin ne olur

Öncelikle ben uzman değilim cocuk sahibi de değilim
ancak çocuk hiç bir şey yokken birden bire sizin üstünüze düşmeye başladıysa okulda ya da sizin görmediğiniz zaman onu korkutacak rahatsız edecek bir şey yaşamış olabilir mi acaba

Aynen de dediğiniz gibi 2 yaş sendromu. Bir kaç ay sabredeceksiniz,sevginizi eksik etmeyeceksiniz.Eskiler yeni yeni adetler çıktı diye küçümser dalga geçer ama ne yazık ki yeni nesil çocuklar nasıl eskiler gibi değilse karşılaşılan durumların da eskisi gibi olmaması çok normal.

Öncelikle ben uzman değilim cocuk sahibi de değilim
ancak çocuk hiç bir şey yokken birden bire sizin üstünüze düşmeye başladıysa okulda ya da sizin görmediğiniz zaman onu korkutacak rahatsız edecek bir şey yaşamış olabilir mi acaba

Çalıştığım zamanlarda bakıcımız vardı memnunduk ,hiç bir sorun olmadı ne zaman ben izne çıktım yani tam tarih 26 ekim o zamandan bugüne böyle bakıcımız gelmiyor ben bakıyorum şu an

Benim kizimda 1,5 yasinda ben calismiyorum ve coktandir yapisigiz...
Hep ilgi sevgi bekliyor 10 aydir gece saat basi uyaniyor yeni yeni seyler icat ediyor bizimle yatacakmis yok bardaktan kendi icecekmis..gunduz uykulari kisacik evim cop ev zatenuyursa ya yemek ya ev isi yapiyorum gunduz parka cikariyorum.
Yani bebisler hep boyle..
Ve isin garip yani emin olun ki hep onlar hakli...
Sakin eziyet diye algilamayin gercekten davranislari normal

Aynen de dediğiniz gibi 2 yaş sendromu. Bir kaç ay sabredeceksiniz,sevginizi eksik etmeyeceksiniz.Eskiler yeni yeni adetler çıktı diye küçümser dalga geçer ama ne yazık ki yeni nesil çocuklar nasıl eskiler gibi değilse karşılaşılan durumların da eskisi gibi olmaması çok normal.

Elimden geldiğince ilgimi sevgimi gösteriyorum ama dozu biraz daha arttırayım o halde, peki tam 2 yaşına kadar mı sürüyor 2 yaş dolduktan sonra yeni bir sendrom kapımızda mı :) bu hazırlık gibi bir şey mi?

Elimden geldiğince ilgimi sevgimi gösteriyorum ama dozu biraz daha arttırayım o halde, peki tam 2 yaşına kadar mı sürüyor 2 yaş dolduktan sonra yeni bir sendrom kapımızda mı :) bu hazırlık gibi bir şey mi?
Her çocuk farklıdır tabi ama bizim 17-18 aylık gibi başlayıp 25-26.aya kadar sürmüştü.Ama en çok başları zordu,giderek azaldı huysuzluğu. Bir de evde durmak da istemiyorlar,sürekli sosyalleşmek,oyun oynamak istiyorlar o da çok zor çalışan anne için. Şuan 34 aylık,en rahat zamanları,bakalım sırada hangi dert olacak :)

Her çocuk farklıdır tabi ama bizim 17-18 aylık gibi başlayıp 25-26.aya kadar sürmüştü.Ama en çok başları zordu,giderek azaldı huysuzluğu. Bir de evde durmak da istemiyorlar,sürekli sosyalleşmek,oyun oynamak istiyorlar o da çok zor çalışan anne için. Şuan 34 aylık,en rahat zamanları,bakalım sırada hangi dert olacak :)

Her dönem ayrı bir zor :)demek bizim bi bu kadar zamanımız daha var napalım canları sağ olsun allah bağışlasın yavrunu :)

İki yaş sendromu bide çalışan anne sendromu birleşmiş sizde. Küçük kızım 27 aylık 18. ayından beri böyle. Özellikle uzun tatil dönemlerinde iyice yapışıyor benim işte olmamı telafi ediyor gibi. Büyük kızımda da aynı dönemlerde yaşadık ama onunki daha kısa sürdü. Sonra başka başka huylar çıkardı ayrı. Bunların sendromları bitmiyor anacım. 2 bitecek kurtulacağız dedim 3 başladı sonra 4 ve okul krizi kardeş krizi vs derken mutlu 5 i bekleyerek teselli ettim kendimi ama büyük mutlu 5 e girdi küçük 2 yaş sendromuna böyle böyle geçecek inşallah. Bide benimkinin uyku düzeni değişti ben evdeyken uyumuyor resmen sabah üçe kadar evde oyun oynadığımızı biliyorum. Tabi sonra o öğlene kadar uyuyor olan bana oluyor. Doktor çalışan anne sendromu bu evde olduğun saatleri keşfetmiş ona göre yaşıyor diyor. Ama adam gibi büyüme hormonu için erken yatması gerekiyor aynı zamanda çok zorlanıyoruz neyşe ki uyku saatleri biraz düzelmeye başladı gerçekten zombiye bağlamak üzereydim yoksa.

bundan sonra rahat yok desem korkutur muyum :KK51:
2 yasi bitiyor baska biseyi cikiyor..sonra 4 yasi ayri 5 yasi ayri diyorlar..ki aslinda en kontrolumuzde oldugu donemler en zararsiz olduklari donemler aslinda..oyyy ben ergenligini dusununce bi tuhaf oluyorum..

yasadiginiz seyin sendromla alakasi yok..cocugun kendini guvende hissetmesiyle alakasi var ne yazik ki..
cunku 2 yas krizleri inatla bas gosterir herseye hayirlar havada ucusur,kendini yerlere atar vs..
ama oglunuz sizinle cok daha icli disli olmak istiyor ki bu bence sizin yeniden ise gideceginiz icin duydugu endise.
sizi bulmusken kaybetme korkusu yasiyor,ben suanda calismiyorum ,cocugum 2 yasini doldurdu ve butun gun yapisik haldeyiz sadece haftada 3 yarim gun krese gittiginde ayriyiz o kadar..
2 yas krizlerine girdiginde evde avazi ciktigi kadar bagirarak geziyordu sipa cok sukur biraz duruldu.

Heyy anne olmak bir harika dostum :) atraksiyonsuz bir anımız yok al sana adrenalin hemde her an :) :) aralığa kadar izinliyim izin dönüşü umarım problemimiz minimum düzeye iner teşekkür ederim yorumlarınız için :)

Gelisiminin normal süreci bu anlattiklarin.Buyudukce farkindaligi artiyor doğal olarak endişe korku ilgi...büyüme atağı dönemi bu aralar hızlı değişim gelişim süreci yaşayacak bol enerjisini atacağı aktiviteler ve bol vakit gecirin

Ben burdayım ben varım mesajını veriyor kendini kanıtlıyor.bunları bazen size düşerek bazen hırçınlaşarak bazen şiddet göstererek yapar.üç yaşına kadar bu şekilde değişiklik gösterecek panik yapmayın.ilginizi alakanızı kesmeyin daha çok oyunlar oynayın atlatacak inşallah

Back
X