• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaş sonrası menenjit aşısı

selina26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
169
Puanlar
33
Ben özel menenjit aşılarını hep yaptırmayı düşündüm ama yaptırmadım bi türlü sonra da aklımdan çıktı.
Şimdi 29 aylık olacak ve 3 aydır kreşe gidiyor bu aralar sık hastalanmaya başlayınca aklıma geldi birden korku geldi içime yaptırılmalı mı acaba asıl risk 0-2 yaş arası diye okumuştum bir yerde ama şimdi de kreşe gidiyor

Risk her zaman var aslında.
İlk bir yaşta bağışıklıkları henüz oluşmadığı için daha riskli her hastalık gibi. Ama bir yasını geçti risk kalktı diye bir durum yok.
Daha yeni aralık ayıydı sanırım Sakarya da 8 yasındaki cocuk menenjitten vefat etmişti

Gecen sene okullarda cok fazla menenjit haberi duymustuk. Hatta vefat eden cocuklar olmustu. Benim oglum da 6,5 yasindaydi ikisinden de ikiser doz yaptirdik bitti. Bence doktorunuzla gorusun asi planlamasi yapin.

Ben özel menenjit aşılarını hep yaptırmayı düşündüm ama yaptırmadım bi türlü sonra da aklımdan çıktı.
Şimdi 29 aylık olacak ve 3 aydır kreşe gidiyor bu aralar sık hastalanmaya başlayınca aklıma geldi birden korku geldi içime yaptırılmalı mı acaba asıl risk 0-2 yaş arası diye okumuştum bir yerde ama şimdi de kreşe gidiyor
Yaptırabılırsınız tek doz yapıyorlar

Back
X