2 yaş uyku problemi

Merhaba bilmiyorum ki olabilir ben vitamin vermiyorum çünkü. Maşallah yemesi içmesi çok güzel. Sağlığı yerinde diye almadım. Uyku düzeni de çok iyiydi ama emzik bıraktıktan sonra facia oldu. Sakinleşemiyor kendini asla yatıştıramıyor. Çok hareketli enerjik bir çocuk ,uyuyacağı zaman bunu bastıramıyor. Şimdiye kadar emzikle yaptı bunu o hayatından çıkınca resmen boşluğa düştü. İki üç gündür sabaha karşı uyanmaya ve saçma şeyler istemeye başladı. Bugün 4 buçukta kalktı anne bana kitap oku dedi. 6 a kadar bir şeyler istedi. Uyumayı vakit kaybı görüyor resmen hayatı kaçırdığını sanıyor. Uyurken bile ara ara kalkıp etrafı yoklar

Yemeğine vs dikkat ediyor musunuz yani böyle çok şekerli tatlı şeyler veya ağır şeyler yiyip enerjiyi de atamiyorsa uykuya zorlanır. Veya ekran vs varmı buda uykuyu bozar. Bu dönem biraz sallantılı benmde 2 buçuk yaşında ikizlerim var uykularını ayarlayın gündüz fazla geliyorsa kesin veya böyle hareketli aktiviteler yapın vs okuyun bolbol okuyabiliyorsaniz artık gecicek bir sekilde

Önceden muhallebi yedirirdim ama bende tatlıdan kaynaklı belki diye bir süredir uyku öncesi kestim ya yemek ya da çorba falan yediriyorum. Çizgi film gündüz açtığım oluyor ama 10 dk olunca kapatırım hemen çok hareketli şeyler açmam. Bluey, tom ve jerry, niloya. Akşam saatlerinde zaten açmıyorum ama iki gündür eşimle karar aldık ekranı sıfırlayalım dedik bakalım işe yarayacak mı. Ama bugün öğlen yine uyumadı ki sarımsaklı yoğurt yedirdim çocuğa uyku yapsın diye ama nafile.

Papatya çayı içine bir tane karanfil atın iyi gelir belki yarım çay bardağı veriyorum ben ama sürekli değil hastayken rahat uyusunlar diye daha çok iyi geliyor biraz da olsa. Karanfil hem antiseptik hem sakinleştiriyor kolaylıklar dilerim

Denerim vallahi içerse tabi teşekkür ediyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…