• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 2 yaşımıza bastık ilk tuvalet eğitimi günümüz

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

revindell

SatanistKesenPsikopatCat
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
2.428
20
358
kızlar sabah 8 de çıkardım bezi saat başı oturağa oturuyoruz henüz oturağa yapmadı sabahtan beri bir kere çişini yaptı altina islak olunca rahatsiz oldu.. oturaga kaka yada cis yaparsa renkli yapiskanlardan vericem ödül olarak.. ama karar veremedigim bir konu gece bezlesemmi yoksa kaldirsammi iki saatte bir? uykusuda derindir oğlumun gece hic kalkmaz 9:30 da uyuyor sabah 8:30 da kalkiyor.. Umarim kisa zamanda hallediriz

Öncelikle kolay gelsin, çünkü sabır isteyen bir süreç :)
Bende 23 aylıkken başlamıştım tuvalet eğitimine şimdi 25 aylık tuvaletini söylüyor çok şükür. Hatta koş koş çiş gelmiş diyerek tuvalete koşuyor :) Ben ilk bir iki gün gece bağlamıştım ama sonra bağlamadım. Gerçi benim oğlum gece 3-4 defa uyanır. Derin bir uykusu yok. Her kalkışında hadi gel çiş yapalım deyip tuvalete götürüyorum. Geceleri ben tutarak yaptırıyorum ama gündüz kendisi oturup yapıyor. Şimdi eskiye nazaran çişini daha çok tutabiliyor. :nazar:
Genellikle tuvalet eğitimi verilirken gece bez bağlanmasını tavsiye etmiyorlar. Hem gece hem gündüz olunca daha çabuk öğreniyormuş çocuklar. İnşallah kısa sürede öğrenir sizin oğlunuzda..

teşekkür ederim bende gece baglamamayi düşünüyorum su gecirmez alez aldım ve kumaşlari cikardm bol bol pijama dikicem

az önce öğlen uykusundan uyandik 2.5 saat boyunca kuruyduk uykuda uyaninca hemen oturağa götürdüm ilk defa çişimizi yaptik bitti sandim ayaga kalkti tam ustunü topladim bir çiş daha yaptik

az önce öğlen uykusundan uyandik 2.5 saat boyunca kuruyduk uykuda uyaninca hemen oturağa götürdüm ilk defa çişimizi yaptik bitti sandim ayaga kalkti tam ustunü topladim bir çiş daha yaptik
İlk zamanlar öyle canım. Bizimki de 15-20 dk da bir çiş yapıyordu. Sürekli götürüyorduk. Zamanla kaslarını kontrol etmeyi öğrenince söylüyorlar çiş geldi diye.
Bende alez aldım yatağına seriyorum. Birde alt açma bezleri var ya onları da yatağını kaplayacak şekilde seriyorum. Yatarken altına yaparsa alt açma bezine yapıyor, alıp çöpe atıyorum. Alezi yıkamakla uğraşmıyorum. Ama yine de nolur nolmaz diye alezde duruyor. Bazen alt açma bezi çocuk dönerken toplanabiliyor.

Dediğin gibi pijamaya çok ihtiyaç oluyor ilk zamanlar. Neyse ki kış. Altına yapınca biriktirip yıkamıyordum canım ben. Çişini yaptığı pijamayı hemen yıkayıp peteğe koyuyordum, kısa sürede kuruyordu. Yoksa pijama dayanmıyor :KK48:

elimdeki tüm pijamalari bitti ve sadece bir kere oturaga yaptirabildim ve en son geldiginde kakaaa diye altini islatmisti :) bu da bir gelisme sayilir :)

ilk günün özeti ; son külodumuza kadar çiş yaptık... henüz bugün kaka yapmadi ve çişini yaptiktan sonra kakaaaa diye lazimliğa koşuyor ama ben gidelim deyince istemiyor oturmak... 21:30 uyku saatimiz geldi bezini bagladim anladigim kadariyla gündüz düzeni oturtmadan gece düzen kurmak zor

Canım ben de iki hafta önce başladım oğlum 27 aylık. Bezi net bir şekilde çıkardım.gece gündüz. bir kağıdıda gün gün böldüm yaptığı çiş kaka vs nasıl nereye yaptı not ettim.bu onun düzenini anlamama yardımcı oldu. ilk gün kabus gibiydi wc ye yaklaşmıyordu bile. gün gün rapor ettim. gösterdiği gelişme beni motive etti çünkü. ilk hafta 40 dk wc de oturuyorduk kalkıyodu pantolona yapıyordu. sanırsın hiç öğrenmicek. iki hafta öle geçti sonra. anne kaka ç.ş deyip söylüyor ve wc ye yapıyoruz hep. onunla inatlaşmayın ama tuvalet eğitimiyle inatlaşın. inanın sonuç veriyor. ben çamaşırları makineye atıyordum 15 dk programda yıkayıp asıyordum. şimdi bir pantolonla gün geçiyor. gece de hep 1 sefer yaptı altına onu da çarşaf değitirdim durdum. sonuçta kısa bi süre katlancaz. ben de dışarıda ne yapacağımı bilmiyorum.

Anne ile cocuk guvenli baglanma donemini (0-2 yas) ne kadar saglikli gecirdiyse bu tarz yenilikler ( sutten ayrilma, tuvalet aliskanligi) o kadar kolay atlatiliyo. Bu sureci cocuk acisindan empati kurarak gecirebilmek cok onemli. Korkutmadan utandirmadan ayiplamadan ve sonsuz bi musamaha ile. Çünkü bilmedigi bi dunyayi ogrenicek ve hayati boyunca bunu surdurecek. Onun icin nekadar farkli vi deneyim bi dusunsenize.. Cisini kakasini ilk defa farkedicek. Aslinda bu surece baslamadan once cocugunuz hazirmi oyle karar vermek lazim. Anne hazir olunca degil hem cocuk hemde anne hazirken bunu denemek cok onemli. Psikolojik olarak cocugu cok etkileyen bi donem eğer baski yada ayiplama olursa surec cok cok uzayabilir. Tek yapacaginiz anlayis gosterip ona yardim etmek. Emin olun basarabilecek. Odulden ziyade basarmanin hazzini tatsa aslinda cok daha etkili olur. Birde çocuğun fiziksel gelisimi acisindan kaslari yeterlimi iyi gozlem yapmak lazim. Mesela gece boyu bezi kuru kaliyo mu? Merdivenleri kendi inip cikabiliyomu? Cisini ve kakasini bezine yaparken siz farkedebiliyomusunuz? (Genel olarak bi noktaya dalar ve oylece dururlar, kaka yaparken de saklanma durumu olabilir) anneyi wc.de gozlemlediyse sorguluyo mu? Bezli oldugunun ama sizin bezinizin olmayip wc kullandiginizin farkinda mi? Bunlarin hepsine olumlu cevabiniz varsa artik çocuğunuz da hazir demektir ve kolay gelsin derim ama eger henuz kaslari tutmaya elverisli degilse yavruyuda kendinizi de yipratabilirsiniz biraz ertelemeniz gerekebilir.

benim kızım da 20 aylık baharda başlayacağım eğitime. geçen sene denedim zorlamadan klozet adaptörü alarak bilinci var denk gelirse yapıyor anlarsam tutuyordum ama kışın zorlamadım hem erken dedim. bu arada meme emmeyi de yeni bıraktı ben çalışıyorum aralıklarla gene tutsam mı ki tuvalete?

benimki 12 aylık acaba şimdiden ufak ufak lazımlığa oturtsak alışkanlık kazanır mı ileride kolayca?

benimki 12 aylık acaba şimdiden ufak ufak lazımlığa oturtsak alışkanlık kazanır mı ileride kolayca?

canim bence hic denemeyin cok kucuk cunku. kaslari kontrol edebilmesi icin cok erken.Hic bir faydasini gormesin aksine urkutebilirsin ve sonra alismasi daha zor olur. Birde herseyin farkinda olsun bez tuvalet falan. Bence 2 yasindan sonra verilmeli tuvalet egitimi.

Eskiden koylerde 3-4 aylik bebege baslarlardi tuvalet egitimine o zaman daha cabuk ogrenir dusuncesiyle. Daha cocuk cis ne oldugunu farkinda olmadan kaslarini kontrol edebilmeden baslamak iyi birsey degil.

2 yasina geldiginde goreceksin kizin merak edicek herkez neden tuvalete gidiyor orda ne yapiyorlar diye ve o zamana kadar fiziki gelisimini tamamlamis olacak ve daha kisa olacaktir tuvalet egitim sureci

Back
X