2 yaşında bebek kargoyu tek başına açabilir mi?

Açamaz tabi ki bantı yırtmak kutuyu açmak için el kası gerek o da bebeklerde yok :KK51:

Kargocu da acaip komu da, bir dahaki sefere sonra gelsin komşuya bıraktırma konu sahibesi.
Kargocunun kapıya bırakmayı kabul etmemesi çok normal. Kapıda işten gelene kadar çalınsa kendi sorumluluğunda başı yanar. Ben kabul edenlere şaşırdım. Çoğu insan ( ben dahil) evde olmadığında komşuya bırakmasını istediği için teklif etmiştir.

2 bucuk yasinda kızım var kargo paketi acmayi gectim evde kayıp ne varsa dedektör gibi bulabiliyor 😅 gayet acabilir yani dişleri o yaşlarda keskin oluyir disiyle kopartip acabilir

Mesele çocuğun kuvveti değil.

Kendisine verilen emanete sahip çıkamamış. Komşunuz sizinle konuşurken özür diler tarzda mı konuşuyordu yoksa çocuk açmış ne yapayım tarzında mı?

Bugün açılır yarın üstüne vişne suyu dökür, siz paketleri komşuya bıraktırmayın. Laf sokmanıza gerek yok, biraz mesafeli olun o anlar zaten.

Açar, bence büyütmeyin evet dikkat edebilirdi ama şöyle de düşünmeli kimse emanet almak zorunda değil. Başkasına teslim edilmesinden rahatsızsanız kargo şubesinden alabilirsiniz.

Komşuya bıraktırın denmiş ve konuşulmuş kargocu aramış yoksunuz komşumuza bırakabilirsiniz denmiş ve kargocu telefon açık gidip teslim etmiş böyle kargocu ve komşuları bende istiyorum 😄 şubeye gitmek zorunda kalmayayım baştan özel birşey olsaydı yönlendirmezdi herhalde

Bunun ne önemi var ki?
Dert ne?
Dert ne bulsam da birilerine laf soksam
Ya hani laf soktuklarını sanıp haz alıyorlarya o laflar karşı tarafa girmiyor kendi çirkeflikleriyle kalıyorlar o kadar boşlar ki bunu bile göremiyorlar, yazık valla

Sa hanımlar. Herkese hayırlı Ramazanlar. Sorum başlıkta aslında. Ben internet alışverişini kullanan bir insanım ama eşimde ben de çalışıyoruz. Bu yüzden gelen kargoları daire kapısının önüne bırakmalarını istiyoruz kargoculardan ve pandemiden beri de böyle hiç bir zaman sorun çıkmamıştı.

Geçenlerde kargocu daire kapısına bırakıp sorumluluk almak istemedi komşuma bırakmayı teklif etti ben telefondayken komşumun dairesinin zilini çaldı ve bende şahit oldum kargomu komşum teslim aldı. Akşamda eve geçmeden komşumun kapısını çalıp kargomu istedim ama bana kargomu verirken kargoyu çocuğunun açtığını söyledi. Çocuğuda 2 yaşında biliyorum. Öylemi diyip kargomu eve getirdim ama hiç içime sinmedi

Bu arada aldığım şeyde öyle lüks bi alet değil ya da iççamaşırı değil. Normal bir kazak söylemiştim. Ama hem paketin dış kısmı açılmış hem de kazağın konulduğu şeffaf naylon paket açılmıştı. Kazak da katlı birşekilde durmuyordu. Cidden çocuk yapmış olabilir mi bana komşum açtı gibi geliyor ama koskoca insan bilmiyor mu başkasının eşyasının açılmayacağını?

Kargo naylon kargolardandı kutulu bantlı değildi yani çocuk da açsa açabilir galiba bilmiyorum. Sizce komşuma sorayım mı ya da kazağı beğendiyseniz sizede alayım mı diye laf soksam?
Ay hem iyilik istemissiniz hem suc yüklüyorsunuz. Ayıp yani..2 yas kizım var . Kargo babanın o gelonce açacak doyorum dinliyor . Ama çocuk bu bazısı da ısrar edebilir açmaya çalışabilir. Birdaha komşudan birsey istemeyin bari. Böyle bir tanidigım var kargosu gelmiş kapiya koymuş ama bulamamiş. Komşuları sorguya cekti siz mi aldinız vs diye. En son kendi kapisinin ordaki ayakkabilikta bulmuş. Ne manyak insanlar var demiştim

kazağı beğendiyseniz alayım size de deyince nasıl bir laf sokmuş olacağınızı düşündüğünüzü merak ettim😂

Sa hanımlar. Herkese hayırlı Ramazanlar. Sorum başlıkta aslında. Ben internet alışverişini kullanan bir insanım ama eşimde ben de çalışıyoruz. Bu yüzden gelen kargoları daire kapısının önüne bırakmalarını istiyoruz kargoculardan ve pandemiden beri de böyle hiç bir zaman sorun çıkmamıştı.

Geçenlerde kargocu daire kapısına bırakıp sorumluluk almak istemedi komşuma bırakmayı teklif etti ben telefondayken komşumun dairesinin zilini çaldı ve bende şahit oldum kargomu komşum teslim aldı. Akşamda eve geçmeden komşumun kapısını çalıp kargomu istedim ama bana kargomu verirken kargoyu çocuğunun açtığını söyledi. Çocuğuda 2 yaşında biliyorum. Öylemi diyip kargomu eve getirdim ama hiç içime sinmedi

Bu arada aldığım şeyde öyle lüks bi alet değil ya da iççamaşırı değil. Normal bir kazak söylemiştim. Ama hem paketin dış kısmı açılmış hem de kazağın konulduğu şeffaf naylon paket açılmıştı. Kazak da katlı birşekilde durmuyordu. Cidden çocuk yapmış olabilir mi bana komşum açtı gibi geliyor ama koskoca insan bilmiyor mu başkasının eşyasının açılmayacağını?

Kargo naylon kargolardandı kutulu bantlı değildi yani çocuk da açsa açabilir galiba bilmiyorum. Sizce komşuma sorayım mı ya da kazağı beğendiyseniz sizede alayım mı diye laf soksam?
Çok rahat açar 🤣 kutulu gelmiyor tekstil urunleri zaten kendi ambalaji ustune kargo poseti geciriyorlar cocuk 2 dkda paramparca eder onu zaten

Öyle bi açar ki bir buçuk yaşında yeğenim uc kargoyu kaşla göz arasında seri açıp rekora imza attı. Süre 4 dakika

Mesele çocuğun kuvveti değil.

Kendisine verilen emanete sahip çıkamamış. Komşunuz sizinle konuşurken özür diler tarzda mı konuşuyordu yoksa çocuk açmış ne yapayım tarzında mı?

Bugün açılır yarın üstüne vişne suyu dökür, siz paketleri komşuya bıraktırmayın. Laf sokmanıza gerek yok, biraz mesafeli olun o anlar zaten.
Komşuya emrivaki yapılmış zaten kargoyu alması için. Sanki görevi gibi davranmayın lütfen. Reddetmemiş iyilik yapıp almış kargoyu bir de laf mı yesin konu sahibinden

Laf sokmak mı!? Kadın mecbur mu kargonuzu almaya. Emanete öyle yada böyle sahip çıkmamış. Içinde ozel bişey 'de olabilirdi eğer komşunuz açtıysa büyük terbiyesizlik. Bi dahada böyle bi durum oluşmasına mahal vermezsiniz olur biter.

Çocuk meraktan uğraşırsa belki açabilir ama baya yırtar düzgün açıldıysa çocuğun işi olmayabilir yani hep ihtimal. Komşunuzun yapması gereken paketi ulaşılmayacak bir yere, rafa kaldırması olmalıydı ben olsam çocuğun yetişemeyeceği bir yere koyardım demek ki aldığı gibi koymuş yere. Ama boşverin laf sokmaya gerek yok kendisi açtıysa da meraklı biridir diye düşünüp umursamayın insan tabi rahatsız olur. Kargolarınız için ayrı bir kutu gibi kapaklı bir şey mi yaptırsanız acaba? Ne bileyim satılıyor böyle çöp kutusu gibi paketleri koyuyorsun ama kilitli oluyor sen açıp alabiliyorsun onu bi araştırın isterseniz dairede kalanlar için çok ideal bence. Bizde kargocular arar evi ezberlediler zaten :D dış kapının ayakkabılık kısmını camlatmıştık orayı kargo geleceği zaman kitlemiyorum bırakıyorlar ama haklı olarak onlarda tabi başka türlü sorumluluk alamazlar.

açar açmasına da ben olsam birinin kargosunu aldıysam çocuk eline vermeden yüksek bir yere kaldırırdım ki hasar görüp yanlış anlaşılmasın. ama olan olmuş artık, laf sokmayı gerektirecek bir durum yok bence ortada.

Komşuya emrivaki yapılmış zaten kargoyu alması için. Sanki görevi gibi davranmayın lütfen. Reddetmemiş iyilik yapıp almış kargoyu bir de laf mı yesin konu sahibinden

Hayır alması zorunlu değil elbette.

Sahip çıkılamayacaksa (evde güvenli yer yoktur vb) gerçekten almamak daha iyi. Alınıyorsa da düzgün bir yerde iyi saklamak lazım.

İş yerine bir sürü kargo geliyor, arkadaşlarımızın kargolarına sahip çıkıyoruz. İnanın hangi çekmeceye koyulacağına kadar soruyoruz, kontrol ediyoruz. Ortada bırakıp üstüne çay dökülse sorumlu benim sonuçta.

Back
X