Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bu konuda bana yardım edebilecek bir anne varsa çok mutlu olurum.
oğlum 2 yaşına girdi ve memeyi kestim.Bu süreç oğlum kadar benide çok sarstı.
neyse yazdıkça doluyorum,yutkunamıyorum.
sizlere sorum şuanda göğüslerim sızlıyor.sağmam gerekiyor mu?
sağarsam sütüm kesilmez gibi geliyor.sağmassam mastit gibi bişey olmakta istemiyorum.
aslında aman aman bir sütümde kalmadı ama yinede ağrı oluyor.
özetle sütümü nasıl bitirebilirim?nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
benimde 2 yaşına girmek üzere olan bi kızım var. memeden kesme konusunda ne yapacağımı nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum ama gögüslerde biriken süt için yakınımdakiler gögüsü iyice yukarı kaldırıp çarşaf gibi bişeyle sıkıca sararak kurtulduklarını söylediler. bir arkadaşımda gece çoçuk iyice uykuya daldığında emzirdiğini ve 2 gün içinde sütünün kendiliğnden kesildiğini söyledi. ama 1.yöntem bana daha mantıklı geldi.
2+1 Ben,Esim+Oglum
Kayıtlı Üye
oglum 17 aylikti biraktirdigimda 5_6ay surekli acidi regl donemime yakin inanilmaz aciyordu hatta doktora bile gittim(cerrah) ugs cektiler ama bir sorun yoktu, bazilari bir iki damla sag rahatlarsin diyordu ama doktor kesinlikle sagma dedi cunku gogus uyariliyor ve sut uretimi devam ediyor, neredeyse 10 ay oldu acim yok ama sol gogusumden hala sut geliyor. bir sikayetin varsa dizde doktora gidin o size dogru yol gosterir belki gerek gorurse su sutu hemen kesen ilaclardan verir
Allah yavrunuzu size bagislasin sizede cook gecmis olsun
canım kuzularim...
Kayıtlı Üye
sağarsam sütüm kesilmez gibi geliyor.sağmassam mastit gibi bişey olmakta istemiyorum.
konuyu yeni gördüm ne durumdasınız umarım ağrınız hafiflemiştir artık...
ben akşamları sıcak banyo yaptım çok rahatlatıyor..sıvı kısıtladım beslenmemde..sıkı sütyenler giymekte süt dolmasını engelliyor..
Günde birkaç kez adacayi icin.
Fazla sulu seyler tuketmeyin(adacayi dısında)
Ya oruç tutun ya da tutuyormuş gibi davranın.
Sıkı sutyen giyin.
Göğsünüzü sağmayın.
Yemeklerde naneyi bol tüketin.
Ne sut kalır ne de sorun...
kızlar hepinize çok teşekkür ederim.
yeni görüyorum mesajınızı.
çok zor bir süreç,bugün 6.gün.hala uykuları düzene girmedi.gece ağlayarak uyanıyor.
meme demiyor ama memeden dolayı sinirlendiğini anlıyorum.arada bir elini sokmaya çalıp emmeye çalışıyor.
o an ki yüz ifadesi çok üzüyor beni.mutluluktan deli olacak.sonra eee olmuş diyor.üzülerek bırakıyor.
bir kere versem bir daha istemeyeceğini bilsem,vermek istiyorum.ama bırakmaz diyorlar.sonra biraz daha emsin diyorum.
ama 2 yaşını da geçti.
Bu emzirme sürecinde okadar üzüldüm okadarda ağladım ki
ilk aylar sütüm yetmiyor diye ağladım.ağlatıldım...
sonra işe başladım,her öğlen eve emzirmek için gittiğimde
bazen emmek istemezdi.yine ağlardım.bırakacak.sütüm kesilecek diye.
zaten süt pompasından nefret eder olmuştum artık
geceleri sık uyansada çok emse,kesilmese hep dedim.
1 yaşını geçti..memeye düşkünlüğü daha da arttı.
2 yaşınada kadarda gece sürekli meme için kalktı.
iyi.. gündüz evde yokum,bari gece emsin,kesilmesin dedim.
oğlum 22-23 aylıkken rahatsızlandım.hepside arka arkaya geldi.ilaç kullanamadım.
doktorum emzirmeyi bırak dedi.okadar inat etmişim ki 2 yaşına kadar emzireceğim diye...
az da olsa sütün az diyenlere inat.neyse kısacası bu emzirmeyi kesme olayı benide çok sarstı
her anne gibi...
kendime gelirsem ilk birkaç gün çok sızlama oldu.beze çıktı.doktora gittim.doktor az az sağmam gerektiğini söyledi.
sonra emin olamadım başka bir doktora gittim.kesinlikle sağma dedi.ılık duş ve ılık bez koymak gerekiyormuş.
sıcak suyu önermedi.bende sıcak su iyi gelir diye düşünmüştüm.
adaçayını ve naneyi bilmiyordum.bugünden itibaren geçte olsa içmeye başladım.teşekkür ederim.bende
bu 6 gün boyunca suyu az içtim.yemeği biraz kıstım ki süt üretimi fazla olmasın diye.
2+1 Ben,Esim+Oglum
Kayıtlı Üye
bende mecburi biraktirmistim alerjim vardi ve kortizonlu igne serum ve hap kullandim ilk basta cok uzuldum binbir turlu seyle sucladim kendimi ama sonra boylesi daha iyi oldu dedim gece bir damla sut icin neredeyse 15dk da bir uyaniyordu uyutmakta yarim saati buluyordu, buyumesi gelisimi icin uykuda en az anne sutu kadar gerekli, sutten kestikten 1hafta sonra deliksiz uyumaya basladi uykusunu alabildigi icin daha sakin bir bebek oldu, bunlar hep gecis donemi memeyi birakip bebekliken cocuklaga gecme donemleri geldi, bence bir dfa birakmisken bir daha verme buyudukce biraktirmak zor olacak sen vermedikce o inat edip isteyecek zaten 2yas sendromlari var herseye itiraz ediyorlar bire meme icin kavga etmeyin

)
benim sıkıntım büyük değildi zaten,hani ilaçsız idare edebildim.
aynı şekilde,dakikalarca uyutmak için uğraşıyordum.
yatırıyordum 5 dakika sonra meme diye ağlıyordu.
şimdide gece bana kızıyor,beşiğinin kenarlarına vuruyor.
bu kadar dayandım bir kere versem başa döneceğim.
bide sonu yok,kendiliğinden bırakması mümkün gibi görünmüyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun.büyük dert vermesin.
inşallah bizde, sizler gibi atlatırız
benimde 23 ayini doldurmus kizim var...bende iki yasimiz bitsin kesicem memeden. nasil olcak bilmiyorum.ama bildigim memedeki birikmis sutu sagarsaniz tekrar sut uretimi olur. bekliceksiniz kendiliginden bitecek. zor bir surec ama ancak boyle olur. oglumu boyle memeden ayirmistim.