2 yaşındaki bebeğe atarax

Doktora uyumuyor diye götürdüğünüzde elbette ya dediğiniz ilacı yazacak ya da alerji ilacı.

Yan etkileri olan, ağır ilaçlar bunlar.

Biri kalksa dese ki bebeğe bilmem ne bitkisinden bir kaşık icirin , denmeyen kalmaz ona.

Hasta değil çocuğunuz, hiperaktivite teşhisi konulmamış, urkiter değil bir şey değil uyumuyor diye çocuğa ilaç mi verilir ?

Doktor dedi diye mutlak doğrudur diye bir şey yok. Arz talep meselesi, istiyorsunuz ve yazıyor hepsi bu.

Eli ilaç yazmaya alışık doktorlar var , gerek yok diyen doktorlarda.

Ilac sektörü olmasaydı bu piyasa nasıl dönerdi merak ediyorum..

Aylarca sabahlara kadar uykusuz kalan tek anne siz değilsiniz.

Ben tercih etmedim vermeyi. Siz bilirsiniz.

Kar zarar hesabı yapılacak bir durum değil ayrıca. Uyumuyor bu yüzden büyümüyor , gelişimi geri diyenlere diyorum kocaman oluyor uykuyu sevmeyen çocuklar da.

Tek büyüten şey uyku değildir.

Uyumuyor diye kimyasal vereyim büyüsün yavrum , cümlesi mi kar zarar hesabı ?

Doktora uyumuyor diye götürdüğünüzde elbette ya dediğiniz ilacı yazacak ya da alerji ilacı.

Biri kalksa dese ki bebeğe bilmem ne bitkisinden bir kaşık icirin , denmeyen kalmaz ona.

Hasta değil çocuğunuz, hiperaktivite teşhisi konulmamış, urkiter değil bir şey değil uyumuyor diye çocuğa ilaç mi verilir ?

Doktor dedi diye mutlak doğrudur diye bir şey yok. Arz talep meselesi, istiyorsunuz ve yazıyor hepsi bu.

Kar zarar hesabı yapılacak bir durum değil ayrıca. Uyumuyor bu yüzden büyümüyor , gelişimi geri diyenlere diyorum kocaman oluyor uykuyu sevmeyen çocuklar da.

Yahu bn yaz demedim zaten doktora ilaç ismini de ilk doktor yazınca duydum kafama takıldı evet akranlarına göre çok zayıf
Dr gelişimini etkiliyo diye yazdı
Ayrıca ömür boyunca da kullansın demedi
Sabah 6:30 da uyandı halen ayakta köye gittik geldik bn yoruldum o yorulmuyor
Bende meraklı değilim çocuğuma ilaç içermeye

Duygularıma tercüman oldunuz, hem de nasıl..
Gece de, gündüz de 15 dk dan fazla uyumazdi oğlum, ama laf gelişi değil gerçekten.
Uykusuzluktan üstümü pijamami yirtardim yeter deyip..

Üstelik hiç uyumadigimiz gecelerin sabahı da en geç 6 da başlardı bizim için..
Çok da hareketliydi ve bir o kadar da hircindi.

O sıra on Dr gitseydim dokuzu şüphesiz ilaç verirdi.
Bende korkardim uykusuzluktan büyümeyecek diye..

Ama büyüdü, gelişimi öne bile geçti.
Uykuları da düzene girdi.
Tabi hiç kolay değildi.

Yine de bir tane daha böyle çocuk buyutsem yine ömrümden yerim de, bu sebepten ilaç vermem.

Ha gelir 8 10 yaşına uyumaz gece gündüz, o zaman bir çare düşünürüm.

Ama konu 2 yaş bebesiyse sabır etmekten başka yol yoktur bence.

Yahu bn yaz demedim zaten doktora ilaç ismini de ilk doktor yazınca duydum kafama takıldı evet akranlarına göre çok zayıf
Dr gelişimini etkiliyo diye yazdı
Ayrıca ömür boyunca da kullansın demedi
Sabah 6:30 da uyandı halen ayakta köye gittik geldik bn yoruldum o yorulmuyor
Bende meraklı değilim çocuğuma ilaç içermeye
Uykusuzluktan gelişimi geri kalsa, boyu da uzamazdi diye düşünüyorum.
Gerçekten ben de eksiksiz belki fazlasını yaşamış bir anne olarak söylüyorum.
Uykusuzluk uykusuzluklugu getiriyor, devamı da fazla hareket ve hırçınlığı..
Ama çözümü bence ilaç değil sabır.

Bir sonraki mesajım sizin yazdığınızın aynısı olacaktı .

Doktorlar sorgulanamaz değil uyguladıkları her tedavi her ilaç doğru olmayabilir ,aynı rahatsizlik için ,birden fazla doktor görüşü aldığımız durumlar olmuştur ki doğrusu bence bu şekilde olanıdır .Konu sahibi de kafasında soru işareti kalmış olmalı ki sorma gereği duymuş .

Bende gecen sene buna benzer bir ilac almistim. Cocuklar gece cok uyanıyor uyusunda bende bi deliksiz uyku uyuyum dedim ve aldim. Tadina bakmak icin az ictim ve serseme dondum ilaci hemen cope attim o tur ilaclar cocukta sersemlik gecici bilinc kaybi yapabilir ben o gunden sonra hic almadim uyku duzeni 4 yasinda yerine oturuyor. Sabir

Kızlar merhaba
Kızım 2 yaşında ( 26 aylık) şöyle ki uykuya çok geç dalma problemi var doğduğu günden beri.
Bu zamana kadar idare ettim bi şekilde ama bu ara hiç uyumuyor gündüz uykusu zaten yok
Gece 10 da yatsa gece 3 te geri uyanıp oyun oynamak istiyor
Bende hamileyim son ayım eşim yatırıyor geceleri ama genede aynı 10 da yatağa gecse 11 de zor dalıyor uykuya bazen babası uyuyup kalıyor yanında☺ O halen uyumuyor
Neyse geçen gün dr götürdüm atarax yazdı kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz 2 yaşını geçmiş dedi ( uyku düzeni oluşana kadar)
Bn de biraz netten araştırdım içime pek sinmedi
Burada kullanan anneler var mı acaba
oğlum ve kızımın alerjik reaksiyonlarinda kullandım gerçekten uyku oluyor ama ben rahatsız oldum sürekli kafasını kaldıramadı çocuk saglikliysa düzen oluşturmaya çalış derim ne kadar masum olabilir ilaç sonuçta...🙄
gündüz uyutmayip biraz yorsaniz belki gece uyumaya başlar böylelikle düzen oluşur inşallah Allah yardimcin olsun

Yani burada bazı insanların da anlamadığı bir şey var ısrarla etkinlik yap yor diyorlar da arkadaşlar bazı çocuk yorulmuyor işte, ya da o kadar çok yoruluyor ki yorgunluktan uyumuyor. Aşırı hareketli çocukların zaten yorulmaması imkansız, yirmi saniye sabit durmuyorlar sürekli oraya buraya tırmanma halindeler ama bu uzun uyumalarını uykuya dalmalarını asla etkilemiyor yine uyumuyorlar. Ailem çocuğumu çok özlüyor gidiyorum ve ilk günden sonra çocuğu birbirlerinin üzerine atıyorlar beş kişi zaptedemiyor . Çok ilgileniyorlar gezdiriyorlar oyun oynatıyorlar bahçede yoruyorlar ama onların pili bitiyor bizimki cin gibi oluyor. Yavrum Allah yardımcın olsun sülalemizde böyle çocuk görmedik diyorlar. Gece 3 te kalkıp kitap oku , oyuncak ver diye ağlar. Uykuya geçişi de genelde 1-2 saatte olur. Ben ortalama 7 gibi yatırırım onun uyuması 8-9 gibi olur. Sabah da 6 gibi kalkar. Geç yatır diyenler oluyordu onu da denedim birkaç defa bu sefer 10 da yatırsam uyuması 12 yi filan buluyor. Ben yine de hep erken kaldırıp erken yatırmaya çalışırım saatlere dikkat ederim. Zaten uyumuyor deyip sallamam saatlerini, uyumasa da o yatağa yatırırım. Uyku eğitimi de veremedim. Nörolojiye de götürdüm o da uyku konusunda çok fazla yol alamayacağıma dair şeyler söyledi çocuğu gözlemledikten sonra. Benim araştırdığım bu şekildeki çocuklarda melatonin hormonu eksikliği olabiliyormuş bunun da takviyeleri filan varmış ama bunlarla uğraşacak doktor sayısı Türkiye de çok az. Geneli aman çocuktur uyumayabilir bizimki de öyleydi gibi komşu kadın tesellisi veriyor. Ha ben sırf uyusun diye o ilacı verir miydim? Gelişimi etkilendiyse ve bu sorunun altında yatan sebebi bulacak bir doktor bulamadıysam mecbur kullanırdım bir hafta.

Yani burada bazı insanların da anlamadığı bir şey var ısrarla etkinlik yap yor diyorlar da arkadaşlar bazı çocuk yorulmuyor işte, ya da o kadar çok yoruluyor ki yorgunluktan uyumuyor. Aşırı hareketli çocukların zaten yorulmaması imkansız, yirmi saniye sabit durmuyorlar sürekli oraya buraya tırmanma halindeler ama bu uzun uyumalarını uykuya dalmalarını asla etkilemiyor yine uyumuyorlar. Ailem çocuğumu çok özlüyor gidiyorum ve ilk günden sonra çocuğu birbirlerinin üzerine atıyorlar beş kişi zaptedemiyor . Çok ilgileniyorlar gezdiriyorlar oyun oynatıyorlar bahçede yoruyorlar ama onların pili bitiyor bizimki cin gibi oluyor. Yavrum Allah yardımcın olsun sülalemizde böyle çocuk görmedik diyorlar. Gece 3 te kalkıp kitap oku , oyuncak ver diye ağlar. Uykuya geçişi de genelde 1-2 saatte olur. Ben ortalama 7 gibi yatırırım onun uyuması 8-9 gibi olur. Sabah da 6 gibi kalkar. Geç yatır diyenler oluyordu onu da denedim birkaç defa bu sefer 10 da yatırsam uyuması 12 yi filan buluyor. Ben yine de hep erken kaldırıp erken yatırmaya çalışırım saatlere dikkat ederim. Zaten uyumuyor deyip sallamam saatlerini, uyumasa da o yatağa yatırırım. Uyku eğitimi de veremedim. Nörolojiye de götürdüm o da uyku konusunda çok fazla yol alamayacağıma dair şeyler söyledi çocuğu gözlemledikten sonra. Benim araştırdığım bu şekildeki çocuklarda melatonin hormonu eksikliği olabiliyormuş bunun da takviyeleri filan varmış ama bunlarla uğraşacak doktor sayısı Türkiye de çok az. Geneli aman çocuktur uyumayabilir bizimki de öyleydi gibi komşu kadın tesellisi veriyor. Ha ben sırf uyusun diye o ilacı verir miydim? Gelişimi etkilendiyse ve bu sorunun altında yatan sebebi bulacak bir doktor bulamadıysam mecbur kullanırdım bir hafta.
Yani inanın o kadar çok gezdiriyorum ki gezmadik market avm çarşı pazar aklına ne gelirse
Ben de zaten çok bunalmadığım bi durumda kullanmam bilmiyorum kafam çok karışık

oğlum ve kızımın alerjik reaksiyonlarinda kullandım gerçekten uyku oluyor ama ben rahatsız oldum sürekli kafasını kaldıramadı çocuk saglikliysa düzen oluşturmaya çalış derim ne kadar masum olabilir ilaç sonuçta...🙄
gündüz uyutmayip biraz yorsaniz belki gece uyumaya başlar böylelikle düzen oluşur inşallah Allah yardimcin olsun
Gündüz uykusu yok cnm zaten

Anason yazanlar olmuş bebeklerde ciddi nörolojik sıkıntılar yaratabiliyormuş. Ben de vermiştim gazlı dönemlerinde birkaç defa, öğrendikten sonra vermedim

Bende 22 aylik ogluma istah acmasi icin vermeyi düşündüm doktor önermişti sonradan kiyamadim ilac kullanmak iyi birşey degil sonucta ama sizin durumunuzda zor papatya cayi anason cayi daha masum olabilir mi arastirin isterseniz

Benim kızım da uykuyu sevmiyo. Evet bazı çocuklar uyku sevmez ben de sevmem. Ama bı ara ciddi uyumuyodu oyun derdindeydi hep. Sipraktin verdim ara ara.. o da atarx gibi ama çocuğu sersemletmiyo.. bı de 5 gün kullanıp ara verince iki üç ay düzene girmişti uykusu.. bıze Dr şöyle demişti alerjik bı çocuk olsa napcaktiniz mecbur vercektiniz onun için arada uyku düzeni için verebilirsin demişti.. ayrıca internette okuyan zararlı diyor her ilacın yan etkisi oluyo sipraktin de uyku ve iştah aciyo kötü bı yan etki değil bunlar demisti.. ama siz yine de sorun bı kaç Dr içiniz rahat değilse vermeyin.

Uyku düzeni büyümenin en önemli parçasıdır.Doktorunuza güvenmelisiniz bence, kar zarar hesabı yapın.Evet ilaç kullanması iyi değil ama uzun vadede uyku düzeninin oluşmaması çok daha büyük bi sorun bence.
Kesinlikle çocuğun gelişimi de yavasliyo. Benim kızım asıl uyuyamadiginda sersem oluyo dikkati az oluyo. Kar zarar hesabı yapılmalı eğer az bı uykusuzluk için vermek doğru değil ama çocuk sevmiyosa uyumuyosa yapacak bişey yok. Anne zaten hamile uyumayan çocuk çok zor oluyo.. drlarin çoğu da yazıyo.. ayrıca bunu zararlı diyen kim merak ettiğim den soruyorum genelde internette ki anneler yaziyo.. ama drlar veriyo genelde.. hatta geçen arkadaşıma kızı zayıf diye sipraktin vermişler

Back
X