Konuşma Problemleri 2 yaşındaki kızım kekeliyor :( çok kötüyüm

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

ekes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2011
118
0
46
Ankara
kızlar merhaba.iki yaşındaki kızım kekelemeye başladı neler oluyor ? çok erken ve düzgün konuşuyordu oysa.15 gün önce kanepeden düştü ve kolu kırıldı.alçı doktor derken korktu galiba.şimdi alçımız çıktı,kolumuz düzeldi çok şükür ama dili değişmedi.

lütfen yardım edin

canım çok geçmiş olsun, doktora götürdün mü kekeleme problemiyle ilgili?

cnm geçmiş olsun.korktuğu için olmuştur bencee.hemen bi doktors götür.

düzelir inşşşş

dün bir kitap okuyodum çocuk psikolojisi diye tam sizin konunun üstüne geldi benim oglumda 2.5 yasında ve çok güzel konusan bir çocuk konusmayada erken baslamıstı ama bir kaç gündür birşey anlatırken heyecanlanıp hafiften kekelemeye basladı kekelerken diyemeyip söyleyecegini kendide gülüyodu.bende endişelendim birkaç gün önce aldıgım kitaba baktım için de 2 yas çocugunun özelligi yazıyordu çocuk konusmadan önce kafasında kuruyomus diyecegini heyecanlanıp hızlı konusmaya çalısınca kekeleme oluyomus su an için bu yaslarda olası bişey miş bence biraz izleyin çok ilerlerse ileri yaslarda da devam ederse üzerine düşün

benim küçük yeğenim 5 yaşına girdi .cinsiyeti kız
konuşmayı falan geç öğrendi ama mevzu bu değil tabi geçen sene bizim kendi halamız yeğenimin şacını kestirdi erkek kuaförüne tahmin edersiniz ki kısacık yeğenim erkek çocuğu gibi oldu ve annesi (ablam) çok aşırı ve saçma tepkiler verdi.herkes bir yandan çocuk öylesine korktu ki bana yanaşmayan çocuk kucağımdan inmedi , uyuttum uyamadı , ağlaya ağlaya helak oldu çocuk ...
o günden sonra belli bir süre kekeledi sonra yavaş yavaş düzeldi korkmanıza gerek yok korkudan olmuştur düzelir Allahın izniyle

canım geçmiş olsun. kuzenimin kızda 2 yaşındayken kekelemeye başladı birden. sonra düzeldi kendiliğinden sen yine de içinin rahat etmesi için bi doktora göster istersen. sağlıklı günler inş.

Son düzenleme:
kızlar merhaba.iki yaşındaki kızım kekelemeye başladı neler oluyor ? çok erken ve düzgün konuşuyordu oysa.15 gün önce kanepeden düştü ve kolu kırıldı.alçı doktor derken korktu galiba.şimdi alçımız çıktı,kolumuz düzeldi çok şükür ama dili değişmedi.

lütfen yardım edin

bir uzmandan öğrenmiştim 2 yaşına belirli kısa süre geçici kekemelik olup kendiliğinden geçemiş panik yapma doktorada götürme merak etme canımm.

meryemmeryem arkadaşım

özel mesaj yazamıyorum sana...

msn adresini yazarmısın bana sen özelden.

canım benim kardeşim de kekeliyordu 2 3 yaşlarında başladı ama üzerinde durmayın bu yaşın özelliği dediler biz de üzerinde durmadık ama ancak lise çağına geldiğinde atlattık çok şükür. şimdi bunu senin içini karartmak için yazmıyorum sen de bizim gibi yapma üzerinde dur ve hemen doktora ya da konuşma merkezine götür diye yazıyorum. biz istanbulda bir merkeze götürdük istersen adını adresini veririm onun sayesinde kurtulduk. ama konuşma bozukluğu birazda alışkanlık nedeniyle geçmiyor yani tam da konuşmaya yeni başlarken böyle alışırsa öyle devam edebiliyor çocuklar o yüzden kesinlikle küçümseme canım hemen yardım almaya başlat derim ben.

Merhaba ekes.

Mesajınızı yaklaşık 2 sene önce yazmışsınız.Benim oğlumda da ynı problem oldu 6-7 aydır dönem dönem kekemelik yaşıyoruz.Çocuk doktorumuza danıştım muhtemelen geçici olacağını söyledi ve kısa sürede geçmişti.ARDINDAN DÖNEM DÖNEM YİNE KEKELEDİĞİNİ FARKETTİK.Sizin mesajınızı görünce merak ettim aradan uzun zaman geçmiş kızınızın konuşması düzeldi mi öğrenmek istedim.

Sevgiler.

Merhaba ekes.

Mesajınızı yaklaşık 2 sene önce yazmışsınız.Benim oğlumda da ynı problem oldu 6-7 aydır dönem dönem kekemelik yaşıyoruz.Çocuk doktorumuza danıştım muhtemelen geçici olacağını söyledi ve kısa sürede geçmişti.ARDINDAN DÖNEM DÖNEM YİNE KEKELEDİĞİNİ FARKETTİK.Sizin mesajınızı görünce merak ettim aradan uzun zaman geçmiş kızınızın konuşması düzeldi mi öğrenmek istedim.

Sevgiler.

merhabalar benim oğlumda da aynı sorun var.Dil ve konuşma terapistinden yardım aldık.i ocak ayındaki halinden eser yok.heyecanlandığında bazen takılabiliyor.benim oğlum temmuzda 4 yaşında olacak.ocak ayında başladı.şimdi biraz daha iyi.umarım geçer.Sizin çocuğunuz erkek mi kız mı? sizin ne zaman başladı?yardım alıyor musunuz.cevap verirseniz sevinirim.

merhabalar benim oğlumda da aynı sorun var.Dil ve konuşma terapistinden yardım aldık.i ocak ayındaki halinden eser yok.heyecanlandığında bazen takılabiliyor.benim oğlum temmuzda 4 yaşında olacak.ocak ayında başladı.şimdi biraz daha iyi.umarım geçer.Sizin çocuğunuz erkek mi kız mı? sizin ne zaman başladı?yardım alıyor musunuz.cevap verirseniz sevinirim.

merhabalar benim kızım aynı durumda su an
4 yasında
1 sene önce oldu takılmalar 1 ay sürdü ve geçti
hiç sözünü kesmedik
hiç bişey yokmuş gibi davrandık vs
ve şimdi 1 sene sonra tekrar 10 gündür takılmalar başladı
cok moralim bozuk
herey iyyiydi ne oldu anlamadım :(

Back
X