• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki oglum

ceymet

Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2014
59
37
18
44
İki yaşındaki oğlum sürekli evi dağıtıyor sırf bizi kızdırmak için artık misafire bile dayanamıyorum eskiden kalabalıktan çok hoşlanırdım şimdi tek kalmak istiyorum ve artık evde düzenimiz hiç yok kendimi yetersiz hissediyorum .4 çocgum var ikisi lisede biri ilkokulda yorgunummmmmmm.rahatlayasım geldi

İki yaşındaki oğlum sürekli evi dağıtıyor sırf bizi kızdırmak için artık misafire bile dayanamıyorum eskiden kalabalıktan çok hoşlanırdım şimdi tek kalmak istiyorum ve artık evde düzenimiz hiç yok kendimi yetersiz hissediyorum .4 çocgum var ikisi lisede biri ilkokulda yorgunummmmmmm.rahatlayasım geldi
Çocık normal sen yorgunsun

Benim 2 yaşındaki oğlumda sürekli dağıtıyor ortalığı parçalıyor bile bazı eşyaları.

yine sizinki şanslı ablaları abileri arkadaşlık eder oyun oynarlar beraber.

Valla akşam abisi veablalar gellince motor takılmış gibi yardım ediyolar ama onarıda bezdiriyo

ben 1 çocukla yorgunum sen dört.. normal artık kendine zaman ayırmak yalnız kalmak istemen.. sabır diliyorum.. sen gergin oldukça çocukta hissediyordur.. eşin büyük çocukların yardım ediyorlar mı? biraz rahatlasan daha kolay gelir herşey.. kolay gelsin..

Büyük çocuklar azıcık yardım etsin

Hakkaten ya,

liselilerin akli disarda olur ama biraz da sorunluluk vermek gerek, hatta buna zorlamak gerek.

Kardesleriyle ilgilensinler, disari cikarsinlar,

enerjisini disarda atinca evde vok zarar veremez.

siz de biraz kafa dinlersiniz.

Her ise kosmaya calisiip patlama noktasina kadar kendinzi heder etmenin anlami yok

Ben ablamin 6 yasindayken 2 yasindaki kardesimi parka goturdugunu hatirliyorum :KK45::KK45::KK45::KK45::KK45:

Allah bağışlasın.evin küçüğü olduğu için ilgi çekmek için yapıyor olabilirmi.:KK51:yada ablalar,abiler okula gidiyor sıkılıyorda olabilir:KK51:

4 çocuğunuz varmış.
çoğumuzdan tecrübelisiniz ama, o yaşlarda yavaş yavaş kendi dağınıklığını toplamayı öğrenebilir.
bir şey istediğinde "hadi bunu kaldıralım, ondan sonra öbürünü çıkaralım" şeklinde.

ama ne derseniz deyin , 4 çocuğun okulu, çamaşırı, yemeği... kolaylıklar dilerim. :)

-enerjisi patlaması yaşıyorlar o dönemde..parkta dışarda enerjisini atıp yorulmalı. - karakter olarak siz kızdıkça inatlaşıyorda olabilir..-tüm ilgiyi üstüne çekmek istiyordur..-2 yaş sendromu diyede bişey var ..kendni kanıtlamaya çalışıyordur

şimdi tam inatlaşma zamanı üstüne gitmemek inatlaşmamak lazm. benm biri 4 diğeri 2 yaşnda cocuklarım ve evin halini görmelisiniz sürekli iş yapıyorum bitmiyor. geçecek diye kendimi teselli ediyorum

Kötü şeyler yaptığında kızmak yerine, engellemek yerine ona bir şeyler öğretmelisiniz. Çocuk yapma konusunda o yüzden çok düşünceliyim. Bir çocuğun eğitimi, okulu, hayatı çok zor. Sizde 4 tane var. Hangisine yetişebilirsiniz ki? Ufaklığın tam karakter oluşma zamanları, kafasına estiği gibi onu bunu dağıtamayacağını, annesinin yorulduğunu anlayabilir yani. Çok yorucuu, inanamıyorum çok çocuklu annelere. Sabır diliyorum.

Benim kizim da dagitmaktan zevk alır. Evi derli toplu birakip ciktigim olmamıştır. Arkami dondugum an dağıtır. Bence cok kafaya takmayin dağınıklığı.
Takiyosaniz, düzenli olmasini ogretin.
Butun gun ugrasmak zordur bilirim.

bendee 3.5 ve1.5 yaşlarında 2 bebeği olan şu anda yatak odasındaki bütün çekmeceleri boşaltılmış biri olarak yalnız değilsin

Aslında dağınıklığı toplamayı oyun haline getirip alıştırabilirsiniz.
Eline bir sepet verin.
Hadi oyuncaklarını, evin her yerindeki eşyaları bulalım toplayalım.
Bakalım en çok kim toplayacak şeklinde.

Bu dönem çocuğunun her fena huyunun üstesinden ancak oyunla gelinilir..
Allah kolaylık versin :)

Çocuğunuzun algı seviyesini bilmiyorum bu yüzden bulunacağım tavsiyeyi kendimize göre ayarlayabilirsiniz. Eşimin kuzeni kızıyla ilgili bu şekilde ciddi bi problemi vardı. Sonra bi hafta her dabah altıda kalktı kızını kaldırdı kalk hadi çekmeceleri boşaltıcaz diye.1 gün 2 gün 3,4,5 derken sonunda bi sabah kızı artık çekmece boşaltmak istemediğini söyledi.

Çok normal iki yaşında çünkü. ..biz de aynıyiz. .kocam, nasıl olsa saniyede eski haline dönecek toplama bırak kalsın diyor artık alıştık:KK53:

Back
X