• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 2 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
canım ilk önce çok zorlu bir süreç seni bekliyor unutma ama asla pes etme klozete oturtmak için çok zorlama çünkü oturmak istemez ayakta yaptır mesela çiçek sulayalım de fıskıye ol hadi tuvaletin içini yıkayalım de ne kadar eğlenceli hale getirirsen okadar iyi ve kolay geçer bu süreç

merhaba,

benimde oğlum 30 aylık. bende çiş eğitimine başlamak istiyorum ama bizimki de inatla istemiyor.
ara ara kısa süreli denemelerim oldu. çalıştığım için hafta sonları bir iki kez bezi çıkartıp külot giydirdim.
çiş gelince söyle tamam mı annecim diyorum tamam dedi. ama sonuç altına yaptı bezledim. bizimki kaka yapsa ondan bile rahatsız olmuyor. işim çok zor gibi.. şimdi de kış geliyor sanırım seneye kaldı benimde.

benim oglum su anda 2,5 yasinda. Onceleride ara sira hep bezini cikarir sorardim soylemezdi. bir haftadir yine deniyorum artik soyluyor yavas yavas.. hemen zorlamayin. yavas yavas alissin. arada bi cikarin bezini yoklayin tuvalete gitmek istiyormu, anliyormu yapmasi gerekeni..

Benimkızımda 23 aylk söylüyo ama bezine yapıo. Nasl alıstırcam blmyrm. Baskı yapmak cimri edermis asırı derecede.sevdirerek alıstırcaz. Benimki suyla oynamak için bazen gitmk istio. Emzik derdide var tabi. Baslk güzel olms hepmze tercüman olmuş.
emzik derdi bizdede var 1 taneside yetmiyor 2 tane olacak illaki
klozet korkunç geliyo sanırım oğluma braz daha beklemeyi düşünüyorum çünku sabahları kuru kalkmıyor eğitime başlamadan önce kuru kalkmş olması gerektiği yazıyor çoğu yerde bakalım 3 yaşına kadar vaktimiz var

Şuan 28. Ayındaki oğlumu 6 aylıktan beri ara ara kendi tuvalet oturağına oturttum. Çok fazla zorluk çıkarmadı nerdeyse hiçbirinde sadece bazen oturmak istemedi tamam dedim kaldırdım. 20 aylıkken kitap görsel şeyler falan gösterdim. Okudum söyledim. Klozete oturup Tuvaletini yapan çocuk bebek fotoları falan gösterdim. 22 aylık iken altını açıp sevdiği birlikte aldığımız iç çamaşırlarını giydirdim ve içine tülbent katlayıp koydum (iç güdüsel bir hareketle etrafı kirletmesin hem de ıslandığını hissetsin daha kolay okur diye.) Ve ilk önce çok şaşırdı çünkü ıslandıklsrını hissetmiyorlar öteki türlü. Sonra yapınca söylemeye başladı bir süre. Ve bir gün de aniden yapmadan söyledi. Bu süreç sürdü 23 aylık iken tamamlanmıştı, bir ay daha gece bağladım. Sonra bu konuda yanlış yaptığımı anladım ve gece de çıkardım. Şimdi maşAllah barekAllah oyuna dalıp küçük kaçırmalar ve bir iki gece ıslanması dışında problem yok.
güzel bir yol izlemişsiniz tekrar başlamaya karar verdiğimde uygulayabilirim.

merhaba,

benimde oğlum 30 aylık. bende çiş eğitimine başlamak istiyorum ama bizimki de inatla istemiyor.
ara ara kısa süreli denemelerim oldu. çalıştığım için hafta sonları bir iki kez bezi çıkartıp külot giydirdim.
çiş gelince söyle tamam mı annecim diyorum tamam dedi. ama sonuç altına yaptı bezledim. bizimki kaka yapsa ondan bile rahatsız olmuyor. işim çok zor gibi.. şimdi de kış geliyor sanırım seneye kaldı benimde.
aynen benimde böyle oldu denemelerim tamam diyor ama yapıyor dediğiniz gibi kakasındadnda rahatsız olmuyo malesef ve benim oğlum günde 4-5 kez kaka yapan bir çocuk.

benim oglum su anda 2,5 yasinda. Onceleride ara sira hep bezini cikarir sorardim soylemezdi. bir haftadir yine deniyorum artik soyluyor yavas yavas.. hemen zorlamayin. yavas yavas alissin. arada bi cikarin bezini yoklayin tuvalete gitmek istiyormu, anliyormu yapmasi gerekeni..
arar ara bezini değiştirdiğim zamanlar biraz takmadan dolaştırıyorum ama tuvalete gitmek veya oturağa oturmak istemediği için bezliyorum.

canım ilk önce çok zorlu bir süreç seni bekliyor unutma ama asla pes etme klozete oturtmak için çok zorlama çünkü oturmak istemez ayakta yaptır mesela çiçek sulayalım de fıskıye ol hadi tuvaletin içini yıkayalım de ne kadar eğlenceli hale getirirsen okadar iyi ve kolay geçer bu süreç
güzel fik,rler canım başladığımda uygularım inşallah çok saol.

Back
X