2. yasta krese verme

Açılın geldim. Oğlanı 2.5 yaşında verdim. Çabuk alisti şükür. Konuşmayı bilmiyordu öğrendi. Oturmayı kalkmayı, oyun kurmayı öğrendi. Şarkı söyleyip dans ediyor kendi kendine oynuyor. İlk gittiğinde evde tutamazdik. Çantasını alıp beni kreşe götür diye ağlardı. Şimdi durumu normal. Öğretmenleriyle iyi geçiniyor uyumlu. Kendi yaş grubundan çok gelen arkadaşı var. Genel olarak iyiler. Verebilirsiniz yani. Okulda tuvalet eğitimi de veriliyor kresine göre. Şansıma tam yaz zamanıydı tuvaletini öğretip yollamıştım.
evet verenlerdende hep boyle olumlu şeyler duydum.özellikle bizimki konuşmuyor.sosyal olur hem dedim.yavrum benden başka kimseyi görmüyor ki .sosyal olur diyorum.bu vesileylede çalışabilirim diye düşünuyorum

Bu sorunun cevabi cocugun yapisina, kresin kaliteli olmasina, sizin sureci yonetmenize bagli. Bir cocuk ilk hafta, digeri 2 ayda, bir digeri donem sonunda alisir. Kendinizi sartlamayin. Konusabiliyor mu? Aciktim,susadim, o vurdu,itti diyebiliyor mu?Diyemiyorsa bir ay birlikte gidin kameradan izleyin. Kaliteli bir kurumsa gozunuze sorun olabilecek seyler batmaz. Yoksa gulumseyerek alirlar, icerde olaylar. Cocuk ta konusmuyorsa fena. Mantik olarak okul oncesi egitim faydali cocuklar icin. Ama buldugunuz kres mi faydali, cocugunuza mi faydasiz zaman gosterir.

Bende kızımı artık çalışmak isteğim için 26 aylık kreşe başlatmıştım ama alıştı alışacak derken çok yıprandı hastalandı içine kapandı. Beş ay çalışabildim sonra ayrıldım. Kendimi çocuğuma bunu erken yaşta yaşattığım için affedemediğim zamanlardır. Çok güvenilir ve arkadaşlarımın çocuklarının da isteyerek güle oynaya gittiği bir kreşti ama onlar üç yaşında başlamışlardı. Çocuğa bağlı olduğunu düşünüyorum kreşe başlama ve alışma yaşının. Ama kendi deneyimime göre erken olduğunu düşünüyorum
İşte bende bundan korkuyorum evet iyi örnekler var ams kotu örneklerde var.işe girip çıkmam bir olur .sözleşmede imzalanıyor.iyice sorun çıkmasından korkuyorum

evet verenlerdende hep boyle olumlu şeyler duydum.özellikle bizimki konuşmuyor.sosyal olur hem dedim.yavrum benden başka kimseyi görmüyor ki .sosyal olur diyorum.bu vesileylede çalışabilirim diye düşünuyorum
Bize çok faydası olduğunu söyleyebilirim. Günde bir iki saat parka goturmekle olmuyor. Oyun çocuğu artık bakıcı da idare edemez. Kaliteli iyi bir kreş çocuğa faydalı olacaktır. Benimki kendini hiç ifade etmezdi. İşaret ederdi. Tuvaletine ad takmış onu söylerdi yeni yeni anne baba diyordu. Çok korktum nasıl olacak diye ama kısa sürede etkisini gösterdi. Şimdi sessiz olun diye beni uyarıyor 😂😂

Bu sorunun cevabi cocugun yapisina, kresin kaliteli olmasina, sizin sureci yonetmenize bagli. Bir cocuk ilk hafta, digeri 2 ayda, bir digeri donem sonunda alisir. Kendinizi sartlamayin. Konusabiliyor mu? Aciktim,susadim, o vurdu,itti diyebiliyor mu?Diyemiyorsa bir ay birlikte gidin kameradan izleyin. Kaliteli bir kurumsa gozunuze sorun olabilecek seyler batmaz. Yoksa gulumseyerek alirlar, icerde olaylar. Cocuk ta konusmuyorsa fena. Mantik olarak okul oncesi egitim faydali cocuklar icin. Ama buldugunuz kres mi faydali, cocugunuza mi faydasiz zaman gosterir.
çocuğum konuşmuyor daha .yani bi ton dayak yese anlatamaz.güvendiğim bi yer var orayla konuşurum .beni de korkutan uyum sağlamaz sürekli beni ararsa bi huyu var istediği olmassa sabaha kadar ağlar.

İlave olarak kızım bezi bırakmıştı, çok düzgün konuşup kendini ifade edebiliyor ve yemeğini kendi yiyebiliyordu, bunlara da güvenmiştim biraz. Ama dediğim gibi benim çocuğum 26 aylık hazır değildi henüz.

Bize çok faydası olduğunu söyleyebilirim. Günde bir iki saat parka goturmekle olmuyor. Oyun çocuğu artık bakıcı da idare edemez. Kaliteli iyi bir kreş çocuğa faydalı olacaktır. Benimki kendini hiç ifade etmezdi. İşaret ederdi. Tuvaletine ad takmış onu söylerdi yeni yeni anne baba diyordu. Çok korktum nasıl olacak diye ama kısa sürede etkisini gösterdi. Şimdi sessiz olun diye beni uyarıyor 😂😂
bakıcıyı hiç istemiyorum .Oğlum yaramaz ve aksi neler duyuyoruz etrafta güvenemem .anca kreş yani bu sene olmassa elbette seneye gidecekte ben o kadsr çok bunaldımki ne kadar çabuk o kadar iyi dıyorum

İlave olarak kızım bezi bırakmıştı, çok düzgün konuşup kendini ifade edebiliyor ve yemeğini kendi yiyebiliyordu, bunlara da güvenmiştim biraz. Ama dediğim gibi benim çocuğum 26 aylık hazır değildi henüz.
benim bunların hiçbiri yok şuan :işsiz:

Anladım. Ama sırf kreşe vermek içinde çocuğu zorlamayın derim nacizane. Çünkü tuvalet eğitimi konusunun çok önemli olduğunu duymuştum. Kendini ifade etme şekli nasıl?
yok zorlamam asla ama düşünmeden edemiyorum özledim calışmayı

Tanidik ta olsa guvenmeyin. Insanoglu bu, belli olmaz. Caninizi teslim ediyorsunuz. Aglar ama size. Cogu cocuk iceride aglamayi kesiyor. Guven duysun cocuk. Buradayim,gitmiyorum. Sen icerde oyun oyna. Arkadaslarinla tanis, deyip kameradan izleyin. Gunlerce. Ta ki cocuk ortama,hocasina guven duydugunda seni ogle yemeginden sonra alacagim dersiniz. Tam gunle baslatmayin asla. Bu iste travma olur.

Şimdiki aklım olsa işyeriyle anlaşmadan kreşe başlatıp bir kaç ay gözlemler çocuğumun tepkisine göre anlaşma yapardım.
Mesala şöyle birseyde var alışveriş merkezlerinde kum havuzları var ya çocuklar oynuyor.oraya bıle sokamıyorum gırmıyor.yanı bunlar beni korkutuyor büyüyünce değişir mi ,ya hiç gitmek istemezse diye korkuyorum

Tanidik ta olsa guvenmeyin. Insanoglu bu, belli olmaz. Caninizi teslim ediyorsunuz. Aglar ama size. Cogu cocuk iceride aglamayi kesiyor. Guven duysun cocuk. Buradayim,gitmiyorum. Sen icerde oyun oyna. Arkadaslarinla tanis, deyip kameradan izleyin. Gunlerce. Ta ki cocuk ortama,hocasina guven duydugunda seni ogle yemeginden sonra alacagim dersiniz. Tam gunle baslatmayin asla. Bu iste travma olur.
ya zaten kesinlikle gözlemlemeden ne işe baslarım nede veririm bir ay önceden baslatıp ondan sonra durumuna göre işe başlamak mantıklı .

yok zorlamam asla ama düşünmeden edemiyorum özledim calışmayı
Haklısınız. Benimde 20 aylık oğlum var, bakacak kimse yok olduğumuz şehirde ama ben en az bir yıl kreşe vermemeyi seçtim. Aslında arkadaşlarda söylemişler kreşin artıları da çok fazla ama her çocuk farklıdır. O yüzden böyle bir risk almak istemedim.

Haklısınız. Benimde 20 aylık oğlum var, bakacak kimse yok olduğumuz şehirde ama ben en az bir yıl kreşe vermemeyi seçtim. Aslında arkadaşlarda söylemişler kreşin artıları da çok fazla ama her çocuk farklıdır. O yüzden böyle bir risk almak istemedim.
onun için kötü olcaksa elbette 1 sene daha katlanırım napalım

Bazi kreslerde ya da oyun evlerinde hafta ici ya da hafta sonu secenekleriyle olabiliyor orada hem zaman kısa hemde bırakıp gitmediginizi bilince güvende hisseder bulunduğunuz ile göre google da bulabilirsiniz

Bazi kreslerde ya da oyun evlerinde hafta ici ya da hafta sonu secenekleriyle olabiliyor orada hem zaman kısa hemde bırakıp gitmediginizi bilince güvende hisseder bulunduğunuz ile göre google da bulabilirsiniz
Çok mantıklı ben bunu araştırayım bakalım sagolun😊

Back
X